Аксел, изнасилил и убил Андреа в Галиче, се призна за частично виновен!

02 ноември 2020 16:08   4683 прочита


Утре продължава делото за убийството на 18-годишното момиче, ще се слушат две експертизи

Аксел Олеков се призна за виновен за убийство на 18-годишната Андреа от село Галиче. Днес в Окръжния съд във Враца започна делото за жестокото престъпление, а малко преди това бащата на брутално убитото момиче разтърси цяла България с трогателни думи.

На делото единственото, по което Олеков пледира невинен, е обвинението за изнасилването на абитуриентката. Той твърди, че не е извършил полов акт с нея против волята ѝ.

Срещу него са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен е, че макар и непълнолетен, навършил 16 години, но като е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Андреа Руменова, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, и с цел да бъде прикрито друго престъпление, извършено от него – изнасилване. Олеков се е съгласил да не се разпитват всички свидетели и вещи лица, като утре ще бъдат изчетени само две от експертизите.

Прокуратурата има шанс да постигне 12 г. затвор, а близките на Андреа настояват за затвор до живот без право на замяна, пише Блиц.

Срещу него са повдигнати четири обвинения, като най-тежкото престъпление, в което е обвинен е, че макар и непълнолетен, навършил 16 години, но като е разбирал свойството и значението на деянието си и е могъл да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил Андреа Руменова, като убийството е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, и с цел да бъде прикрито друго престъпление, извършено от него – изнасилване.

По искане на защитата на подсъдимия делото се гледа по дефиринцираната процедура по чл. 371, т. 1 от Наказателно-процесуалния кодекс. По нея подсъдимият даде своето съгласие по време на съдебното следствие да не бъдат разпитвани всички свидетели и вещи лица, а при постановяването на присъдата да се ползват техните показания и заключения от досъдебното производство.

Съдебното заседание продължава и утре, когато ще бъдат изслушани две експертизи и ще бъдат разпитани вещите лица, които са ги изготвили. 18-годишната Андреа бе убита на 11 януари. Тя бе намерена с прерязано гърло в двора на къщата, в която живее. Тялото беше открито от роднина.

 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар