6 жертви и много ранени при тежката катастрофа на АМ "Тракия"

12 юли 2020 19:21   6759 прочита


Има жертви и ранени при тежката катастрофа на автомагистрала "Тракия". По непотвърдена информация загиналите са шестима, предаде бТВ. Тежкотоварен автомобил обърна на 167-мия км в посока София. По първоначална информация ТИР-ът се е запалил, Очевидци разказват, че на мястото са катастрофирали общо 5 коли. 

Според информацията тежкотоварният автомобил, пътуващ в посока Бургас, разцепва мантинелата и навлиза в насрещното платно. Ударил е повече от два автомобила. 

Образувала се е колона от чакащи. На място са пристигнали противопожарна, полицейска и медицинска помощ. 

Движението в посока София е блокирано. Оформила се е голяма тапа от автомобили.

Турски тираджия, пътуващ в посока Бургас, е разцепил мантинелата и е навлязъл в насрещната лента за движение. Ударил е поне пет коли. След това се е обърнал на една страна и е избухнал в пламъци.

Това е причината за касапницата край Пловдив. По първоначални данни той е заспал зад волана. 

По непотвърдена информация има много жертви и ранени. Към момента със сигурност са регистрирани шестима загинали, научи GLAS.bg

Все още обаче не се знае какъв е броят им.

На мястото има и екип на пожарната, полицията и спешна помощ. Пожарникари режат ламарините на смазаните от тежкотоварното возило коли. Задръстването в района е голямо. Движението е ограничено и се регулира с пътни знаци. Въведен е обходен маршрут в посока София: п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино", уточниха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция. "Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост", призовават от АПИ.

Задръстването е около 10 километра и предстои полицаите да обръщат движението, тоест колите, които са сега в тапата да обръщат и една по една да карат а аварийната лента в насрещното до първата отбивка.

снимки: Glas.bg.

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар