38-годишен карал камиона, помел БМВ-то ковчег, не е арестуван

13 септември 2018 13:44   4186 прочита


Не знам какво ще правим оттук нататък - 4 погребения, каза потресеният треньор на ФК “Павликени“ Димитър Тодоров

38-годишен шофьор от Пернишко е бил зад волана на тира "Скания" с ремарке, който е помел беемвето с четиримата футболисти на главния път Русе-Плевен при с.Горна Студена, пише 24 часа.

"Той не е арестуван, нямаме основания към момента, тъй като най-вероятно се касае за неспиране на знак "Стоп" от страна на водача на лекия автомобил. С него текат процесуално-следствени действия. Изяснява се дали има съпричиняване - дали камионът се е движел с превишена скорост", обясни шефът на ОДМВР - Велико Търново ст.комисар Димитър Машов.

Шофьорът на камиона обяснил, че колата е излязла внезапно и непосредствено пред него и той не е могъл да спре тежката машина. Пробите на тираджията за алкохол и наркотици са отрицателни.Разделихме се като свърши мача, аз тръгнах с с моята кола с три момчета за Севлиево. Другите две коли с футболисти също си тръгнаха за Велико Търново, а те явно са останали при приятели в Козловец. Със сигурност е карал 19-годишния Иввелин Ивов и в полунощ не са спрели на стопа, където пресичат главния път Русе-Плевен в посока Павликени", разказа потресеният треньор на ФК"Павликени" Димитър Тодоров.

"На отиване Иво караше след мен. Не знам какво ще правим оттук нататък - 4 погребения. След обед събирам останалите футболисти и ще говорим с кмета на Павликени, за да уточним траурните церемонии", допълни Тодоров.

Двама от загиналите - Георги Вълчев /40 г/ и Генчо Стефанов /38 г./ са от Павликени. Димитър Кушев /36 г./е от Велико Търново, но е бил учител в Павликени, а най-младият - Ивелин Ивов е от с.Българене.


Още за: шофьор   знак   действия   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар