3 г. затвор за Чолата?

16 ноември 2014 11:35   1 коментар   11827 прочита
Росен Чолов отказал споразумение, за да не отнесе по-сурово наказание
Росен Чолов отказал споразумение, за да не отнесе по-сурово наказание


Росен Чолов отказал споразумение, за да не отнесе по-сурово наказание

Задържаният за сводничество Росен Чолов-Чолата може да влезе в затвора съвсем скоро, научи "България Днес". От спецпрокуратурата вече на два пъти предлагали на сочения за сутеньор да се признае за виновен и да сключи споразумение. Целта била да не се бави разследването и да се спестят време и разходи за съдебен процес.

От държавното обвинение първо офертирали Чолата да склони да прекара 3 г. ефективно в панделата. Той трябвало да се съгласи, че е бил тартор на престъпна банда за трафик на хора заедно с шофьора Пламен Кирилов и букерката на агенцията му "FH1" Ралица Любенова. Сделката не се видяла изгодна на Чолов, който не искал да се отделя толкова време от жена си - моделката и актриса Ирена Милянкова, и от четирите им деца.

Последвала нова оферта, която била още по-изгодна, разкриват запознати със случая. Прокурорите спуснали летвата до 3 г. условно наказание. Това предложение също не се сторило на Чолата от онези, на които не се отказва. Той решил да се бори, като пробва в съда да облекчи положението си. Освен това не можел да приеме мисълта, че ще се води осъден.

По-сериозен проблем, заради който отхвърлил споразумението, било новото му обвинение. Преди десетина дни Чолата отново бе задържан за склоняване на момичета към проституция, като според разследващите този път той е действал в комбина с 21-годишната студентка Полина Иванова. Новата схема съвсем объркала сметките на Чолов, защото, ако се признае за виновен по първото си обвинение, той ще се води осъждан и ще отнесе по-тежко наказание по второто дело. Затова задържаният за сутеньорство ще разчита на преценката на съда.

Обнадеждавало го това, че по първото дело повечето от жриците го оневиниха. Около 12 от труженичките отрекоха да познават Чолата или да са работили за него. Останаха само 4 проститутки, които го заковават. Те разказали на разследващите как обслужвали загорели бизнесмени и какви пари са получавали. По новата схема се разприказвали 10 девойки, част от които - непълнолетни.

Те описали начина, по който Чолата въртял бардака си. Съпругът на Милянкова разчитал студентката Полина да му движи нещата, да намира момичета и клиенти.

Милянкова отново не подкрепи мъжа си в съда

Чолов преценявал каква тарифа да сложи на всяка девойка, като за целта им правел детайлни огледи. Цената на секс услугата обикновено била към 1000 лв., от които пеперудката получавала само 400. Останалите се разпределяли между Чолата и Полина в съотношение 70 към 30%.

Жриците разказали шокиращи подробности пред ченгетата. Те споменали имената на някои от клиентите си, които се оказали известни бизнесмени и лица от общественото пространство. Освен това признали, че Чолов успявал много добре да ги манипулира, като им описвал бляскавия живот, който ще водят с припечеленото от продажбата на плътта им. Една от красавиците споделила, че й била обещана титлата "Мис България", ако си отваря краката. В модните среди е известно, че Чолов е работел за шефката на "Визаж" Жени Калканджиева, която пък се свързва с братята Николай и Красимир Маринови-Маргините. Преди ден спецмагистратите оставиха сводника зад решетките, а помощницата му бе пусната под домашен арест.

1 коментар
17 Ноември 2014 01:20 | читаел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Само въжето никкво помилване
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар