17-годишен се удави в язовир. Бащата не потърсил детето си, имал 7-8 деца и не знаел кое кога се прибира

09 юни 2020 10:00   3308 прочита


17-годишен младеж потъна в язовира на пловдивското село Момино пред очите на няколко приятели. Те обаче се метнали на колелета, побегнали и два дни мълчали, без да съобщят на никого за инцидента. Това разказа пред 24plovdiv.bg кметът на селото Никола Стоянов.

„Били са няколко момчета – българчета и ромчета от съседните села Борец и Пъдарско. Дошли на нашия язовир в четвъртък след обед. Пекли се на слънцето, после яли и пили. Решили да се изкъпят. 17-годишният Ганчо изведнъж потънал и изчезнал във водата. Другите се уплашили и избягали“.

„От страх не казали на никого за трагичния инцидент“, обясни Стоянов. Той информира за случилото се кмета на община Раковски, на чиято територия е водоемът. На следващия ден момчета от с. Момино отишли за риба и видели на брега изоставено колело, телефон и тениска. Усъмнили се, че

В събота пристигнали спасители, но не успели да влязат във водоема, защото имало силен вятър. Трябвало им и лодка. „В неделя към 10,30 часа ми се обадиха, че са открили тялото на удавеното момче“, каза кметът на Момино. По думите му 17-годишният младеж е от ромската махала на с. Борец.

„Детска му работа, мълчали са два дни, защото ги е било страх“, разсъждава Стоянов. Той попитал бащата на удавеното момче как може два дни да не го потърси. Родителят отвърнал, че има 7-8 деца и не знаел кое кога се прибира. Образувано е досъдебно производство по случая, а трупът е в съдебна медицина.


Още за: язовир   младеж   баща   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар