11 души са загинали по пътищата през почивните дни

04 май 2021 11:26   1 коментар   6122 прочита


От 28 април до 3 май по пътищата са загинали 11 души, „Пътна полиция” ще следи за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите. Това стана ясно от брифинг на „Пътна полиция”.

Около половин милион превозни средства са напуснали София само за 29 и 30 април.

Всички те се очаква да се приберат отново в близките дни. Днес от „Пътна полиция” очакват да е натоварен трафикът по основните направления. Взети са допълнителни мерки.

Информация за проблемни участъци и образували се „тапи” по пътищата ще бъде публикувана своевременно на страниците на АПИ и МВР.

„Най-натоварено беше по АМ „Тракия”, където четвърт милион превозни средства се придвижваха през почивните дни. Участъкът при Стара Загора създаде големи главоболия за всички. Там сме взели мерки да отклоняваме движението, когато този обходен маршрут се натовари по път II-66. Когато се създадат тапи, пътните полицаи ще отклоняват движението по път I-5 в посока Димитровград. Там също има няколко участъка в ремонт. От там автомобилите ще се включват по АМ „Марица” и обратно на АМ „Тракия”. Очакваме и този маршрут да се натовари. Призоваваме хората да използват и Подбалканската линия”, обясниха от „Пътна полиция”.

Всички екипи са били ангажирани,

допълнителни полицейски сили ще следят за шофиране в аварийните ленти по автомагистралите.

От „Пътна полиция” съветват шофьорите да бъдат търпеливи, да не бързат, защото в старанието си да спестят време, се оказва, че ще загубят доста повече.

„Нека да знаем нашите отговорности и задължения като участници в пътнотранспортно произшествие. Десетки произшествия възникнаха на автомагистралите, касаещи единствено минимални материални щети. Хората изчакваха в лява лента на магистралата, за да си попълват двустранни протоколи. Задължение на всеки водач е да си премести автомобила. Когато няма пострадали, той не трябва да възпрепятства движението и трябва да измести автомобила си в дясно”, припомниха от „Пътна полиция”.

Последното денонощие е преминало спокойно, няма загинали.

„Не така стояха нещата през почивните дни, където регистрирахме много инциденти с много загинали водачи. От 28 април до 3 май по пътищата са загинали 11 души”, съобщиха още от „Пътна полиция”.

Източник: Агенция "Фокус"  


Още за: ПТП   дни   хора   Още от: Синя лампа

Принтирай статия
1 коментар
04 Май 2021 12:09 | Fen
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Така е трябва да се забранят колите със ляв волан
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар