Явлението “Киган”, или Ангел Аленов /Анани Пазвантов/, е проклятие за нас, не се свени да заплете в интриги роднините си

30 март 2010 00:19   34 коментара   112095 прочита
Дамян Искренов
Дамян Искренов


Дамян Искренов

Дамян Искренов от сатовчанското село Кочан

Партията “Прогрес и демокрация”, на която Ангел Аленов се афишира за лидер, съществува само в неговото въображение. Всички негови твърдения са пълна измислица, за да реализира престъпните си рекетьорски амбиции. Аленов успя да заблуди и да рекетира много хора от Гоце Делчев чак до София.

Доскоро Аленов беше част от сбирките на мъжете на средна възраст от с. Кочан, които се събират вечер в заведението ми, но го изгонихме заради непочтеното му поведение, интригантство и лъжи. Лично аз го прогоних от заведението ми, защото заплете невероятни интриги в селото между приятели и роднини. Не се посвени в тях да заплете и хората от собствената си рода. За да не бъда голословен, ще дам няколко примера. Преди Киган се казваше Анани Пазвантов, после се прекръсти на Ангел Аленов, заради наложена му забрана да минава през границата. Не знаем по какъв начин той успя да си смени единния граждански номер и да замине за Испания. Свидетел съм как рекетираше пред мен по телефона автоинструктор от с. Туховища да му върне парите за издадената му фалшива шофьорска книжка.

Пред мен показа 3000 лева от рекет на местен строителен техник, когото после продължи да рекетира по телефона за още и още пари. Не е тайна, че в Испания Аленов има огромни дългове от кредит в размер на 170 000 евро, който не може да погасява, и сега губи дири ту в България, ту в Испания. Опитва се да влезе в политиката от задния вход, иска да стане депутат, за да добие имунитет, или пък поне кмет на община Сатовча, за да краде, и по този начин да погасява дълговете си. Киган - Ангел Аленов, дължи пари на заведения и институции от Гоце Делчев, Благоевград и София. Няма ден в Кочан, без да пристигат хора да го търсят, за да им върне парите. Не са редки случаите, в които пристигат и дебеловрати момчета с джипове. Всичко това става пред очите ни.

Търсят го и в кръчмата, която аз държа в центъра на Кочан. Напоследък разбра, че обръчът около него се затяга, препаса на кръста пистолет и демонстративно го показваше на всички. С това си обяснявам и неговото по-рядко появяване в селото ни. Гледаме го по разни телевизии, четем го в централната и регионалната преса, но в Кочан не идва, защото знае, че го издирват и му се заканват много хора. От нашите местни гастарбайтери в Испания получаваме редовно информация за неговите подвизи и там. Специално от Гоцеделчевско и от село Рибново той измами много хора с обещания, че ще ги уреди на работа в Испания и им прибра много пари. С личния си микробус ги водеше в Испания срещу 150 евро за път. Всички се върнаха и разказаха с горчиви сълзи как са спали по пейките, след като от изтеглените си от България кредити не са им останали пари дори и за връщане, защото са му плащали да спят в мазето на наетото от него за семейството му жилище и да се хранят в заведението му в Сарагоса, за да му правят оборот.

Лично аз съм се просълзявал от разказите на тези хора. Коментираме този измислен герой Киган - пародия на човешка фигура и ум, всеки ден в Кочан и се чудим как да защитим името на селото си от него. Специално искам да отбележа, че многократно пред нас Киган разказваше и се хвалеше с интимните си отношения с депутата и лидер на РЗС Яне Янев. Готови сме да го потвърдим пред всички инстанции, включително и пред съда, без да се ангажираме, разбира се, доколко неговите хвалби почиват на истината, защото, разбира се, тя се знае само от тях двамата. Разправяше, че Яне Янев и други политици, в това число и Осман Октай, са му давали пари, както и за много други гнусни и престъпни неща, които трудно се възприемат от нормално мислещи хора.

Казвам всичко това не за да продължа интригата Киган - Яне Янев, а за да се знае, че този човек е опасен, че е добре да се провери психическото му състояние и ако трябва, да се вземат мерки за неговото лечение. Той е непрекъснато на диазепам и и други подобни медикаменти. Цялото село е потресено от неговата наглост да излиза във всички национални и регионални медии, да ръси лъжи и фантасмагории и да петни Кочан, селото, в което живеем. Стигна се дотам да се срамуваме да кажем, че сме от Кочан.

ДАМЯН ИСКРЕНОВ, с. Кочан

34 коментара
30 Март 2010 07:45 | opsss
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Бравоооо!! Тва трябваше ве4е да станеее..прогонетего ку4ето мръсноооо,само петни селото ни тоя идоттт ...


30 Март 2010 07:46 | 123
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Пада Ви се умници,само баските сепаратисти все още не са регистрирали партия в кочан-байганьовци. Разбрах, че имате дори партия на ескимосите. Наистина се срамувайте, че сте от Кочан. Няма ненаказано зло. Между вас и Рибново няма разлика.


30 Март 2010 07:52 | opsss
Оценка:
-11
 (
37
 гласа)

123... Нещто маи грешно си разбралл,за такава партия ескимосии,от каде го измисли товаа.щте ти се присмее някоиии хехехехе.Ставаш смешенн партия на ескимоситее пффффф....По добре не говориии врели на кипели.


30 Март 2010 08:09 | ОРФЕЙ
Оценка:
365
 (
405
 гласа)

ДАМЯНЕ, ДАМЯНЕ присмяла се куката на кривото дърво !?! Точно ти ли БРУТЕ ??? Да беше написал някой друг, по достоен от Кочан тази статия, а то ти??? Защо го плюеш момчето? То толкова си може. Виж ти си друга бира !?! Знаят ли хората посещаващи твоята кръчма, че на другия ден са докладвани в РПУ Г.Делчев на 3-я етаж??? А знаят ли хората от 3-я етаж как всяка година есента пълниш автобуса с 30-на кандидат студенти и ги караш в Скопие и за 2 дена ги правиш Македонски граждани и им подаваш документите в тамошни ВУЗ-ове, а свтория семестър ги местиш в нашите ВУЗ-ове в София, Плевен, Варна, Стара загора и Пловдив, срещу скромната сума от 4-5000 евро??? И говоря за млади хора които утре ще ни лекуват болежките и зъбите..... Дамяне, случайни неща на този свят няма? И ти ще си намериш майстора. Лошо е да се заиграваш със службите на 2 държави, а народа в ЧЕЧ-а е много търпелив!?! Но не си ти човека да осмиваш и да плюеш Ангел-Анани? Аз мисля , че тази есен, пиленцата няма да ти снесат яйчица???


30 Март 2010 09:40 | Аполон до Орфей
Оценка:
-51
 (
69
 гласа)

Орфей Орфей -много добре си се кръстил.Извесно ли ти е , че освен добър музикант Орфей е бил и - - й ? Да ти е честито и името и талантчето.


30 Март 2010 09:46 | sssaaaa
Оценка:
3
 (
31
 гласа)

КИГАН- КУ.ВА............ ЯНЕ ЯНЕВ-КУ.ВА........
САМО ДПС :)))))))))))))


30 Март 2010 11:59 | Ахрянин
Оценка:
74
 (
90
 гласа)

Похвални са интересите на красавицата "Струма", да държи будно любопитството на голямата си читателска аудитория,с поизхабената вече тема Ален- Кигън,вмъквайки нови участници и тяхната гледна позиция.Така наречения Крико- Д. Искренов ,изпълнява партиина поръчка,да дискредитира" вашият" герой,защото и на децата от детските ясли стана ясно,че Кигън нито има капацитет, най- малкото чар,за да бъде някаква заплаха евентуално при избори.Любопитното от цялата тази патардия е,че по всякакъв начин форумците се надпреварват да показват с интерес мръсното си бельо.Това според мен не е случайно, навярно си спомняте,че Анани Пазвантов заведе съдебен иск срещу Волен Сидеров,който наближава.Всеизвестна е ролята на Крико,от всяко нещо да прави пари и какъв по подходящ момент от този,да вземе не малко такива като свидетел,анадъмма!?!
Напоследък изглежда идва на мода Диверсионно- шантажният рекет,браво!153


30 Март 2010 12:36 | Кочанец
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Крадецът вика "Дръжте крадеца!" Всички познава Крико и неговото минало, както и настояще.


30 Март 2010 13:14 | рибанец
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

абе не намесваи Рибново, защото благодарение на Киган околко 50 семеиства намериха препитание в Испания, ако не беше тои рибанци и сега да не знаят каде се намира Испания даже и на картата. това го правиш от завист, че тои е с няколко обиколки пред теб.


30 Март 2010 13:47 | ха ха
Оценка:
37
 (
45
 гласа)

ДАМЯНЕ ДАМЯНЕ Я КАЖИ ТВОЙТЕ ИСТОРИЙ ТО ДР.ИМА КОЙ ДА ГИ РАЗКАЖЕ. КАЖИ КОЛКО СТУДЕНТА ВКАРА В В СКОПИЕ И ЗА ПО КОЛКО ЕВРО,ПОСЛЕ ГИ ВЪРНА В БЪЛГАРИЯ И ГИ НАБУТА В СОФИЯ ПЛОВДИВ ПЛЕВЕН СТАРА ЗАГОРА И ТО ЛЕКАРИ ЗЪБОЛЕКАРИ АПТЕКАРИ И МАМО МАМО ТЕЗИ ТВОЙ ХОРА УТРЕ ЩЕ ЛЕКУВАТ НАРОДИЦА НИ МАМООООО МАМО,СЕГА МАЙ ДРУГ ЗАНАЯТ СИ ЗАХВАНАЛ НО ЗДРАВ И ЖИВ


30 Март 2010 16:43 | ГР
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

този ангел ли е анани ли е незнам е голяма недоразумение изглежда.като повечето неща в България


30 Март 2010 17:20 | 999
Оценка:
72
 (
130
 гласа)

И какво излиза според кочанци че в тяхното село няма свестен човек . Намери се един смел човек да каже на глас кой всъщност е Киган вие оплюхте и него . На всяка статия за Киган ревяхте тук като магарета че излага селото ви и вас самите сега го защитавате . Егати и човешките недоразумения от плът и крав . Крико може да е всякякъв но трябва да му се признае че се опита да измие оаканият образ на село Кочан и на вас самите . Съжалявам ви дребни душици . Самоизяждате се от завист . На крико мога само да кажа Браво . Друга тема е неговото житие и битие .


30 Март 2010 17:25 | до рибанец
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ти питал ли си тези 50 семейства как са се одблагодарили на Киган че ги е завел в Испания защото аз знам . Даже още му благодарят с % от заработката . Много отдавна са го зарязали и са си намерили сами работа и не му виждат очите . Той им взема по 150 евро да ги доведе в Рибново в отпуск и после по още 150 да ги върне обратно . Това е приносът на Киган към рибновските семейства .


30 Март 2010 17:32 | sss
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Много сте фен Кочанци и Рибновци ! Я бегайте да сеете тютюна , че премии ке е имало , така викат !!! Ко се занимавате , кой ,какво и защо ?


30 Март 2010 18:57 | ЧЕЧ
Оценка:
-15
 (
33
 гласа)

Шайка кочански глашатаи, имащи се за нещо повече от простолюдието, ще Ви го кажа - НЕКА ВИ БОЛИ!
Благодарете на Вълкоселци - семействата на д- р Спахиев и д- р Мименов, които придават Европейски вид на Кочан.
Благодарете на Вълкосел, че чрез правилното гласуване избраха рахметлията Шекир Поюков за депутат!
От Вас Байганьовци нищо не става, освен гурбетчии.


30 Март 2010 21:23 | Ахрянин
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Интересно взе да става- отклоняваш ацента от темата,която се обсъжда и я насочваш по кочански в друга посока,та белким се хване някой наивник натам,накъдето си се запътил, Чеч! Наивниците взеха да стават все по-малко и не вярвам да има такива, за да се хванат на въдицата ти.В знак на благодарност, можеш да поемеш инициативата като местен Будител и поканиш половината жители на Вълкосел да се заселят в селото,та то да придобие още по-хубав европейски облик; та като се върнат от гурбет/и без това,не ставащи за нищо имигранти,според теб/ - дълго да потриват в захласт и възторг ръце от "великата комбинация",създала това чудо! В личен план донякъде съм съгласен с тезата ти, за приноса на двете семейства.


30 Март 2010 21:43 | Ахрянин
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ацента, да се чете -акцента!


30 Март 2010 22:40 | Кочо
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Браво на Крико. Казва си както си е и.


31 Март 2010 00:14 | помак
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

еи тва помаците сте опасна работа


31 Март 2010 01:03 | Ахрянин
Оценка:
21
 (
29
 гласа)

Кочо,няма съмнение в това,което казва в статията Дамян Искренов,убеден съм в правотата му,но на мен ми направи особено впечетление,изказването на Орфей,че всеки посещаващ хоремака на Крико/Дамян/ ,на следващия ден той докладва на заинтересуваните органи на РПУ в гр.Г.Делчев? Как ,човек да остане безразличен към такова,да го нарека умерено- предателство!/да не използвам по- силна хипербола,заради моето донякъде уважение към него/. Нещо по фрапиращо за мен,а предполагам и за по- голямата част от съфорумците е публичното му огласяване на Дамян,за агент на тайните македонски служби/просръбски,разбира се!/, за което нямам коментар,ако това отговаря на истината,такава каквато я изтъква Орфей!?! Песнопеецо на славната планина,това за привилегия ли го считаш или за предателство към Отечеството ни и докога ще занимаваш всички с твоите анахронични разбирания,за чест и достойнство?Сигурно ОМО "Илинден"си плаща за цялата тази ,излишна между в прочем дандания?


31 Март 2010 01:37 | opsss До 4Е4
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Нау4ете се да говорите първооо.Тъпо Пепсе,за кои се имаш ти не мие ясноо.земи си мотиката и отиваи на полето 4е работа те 4акааа..Можеш само да завиждаш на Ко4анн.Да завиждаме на Вълкосел за какво?за акцента които имат ли? и 4е като идат на всякаде са кръгла нулаа за това ли 4Е4....Ходи се скриии някадееее,щте ти се присмеятт хоратааа..


31 Март 2010 02:04 | Юрист
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

След всичко,което пише Орфей,желателно е Прокуратурата да се са самосезира и да разкрие,как така в една правова държава,с плащане по особен начин,се става студент в Македония,без това да е регламентирано по някакъв начин и има ли последователи на Красьо -Черния в обл. Благоевград?


31 Март 2010 03:47 | бла бла
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Аз съм гурбетчия и за съжаление не мога да следя редовно какво става по родния край. Но като гледам какво е положението се радвам, че съм навън. За Крико всички знаем че е уше на държавна сигурност, доносник и рекетъор. Киган незнам, ама мисля че човека просто гледа да си напълни паницата, по един или друг начин. За Крико-Д.Искренов секи знае че има същата цел, както прави и със студентите, и едно време и с канабиса който отглеждаше и пласираше благодарение на връзките си в държавна сигурност и много други подобни занимания. А доколкото за сем. Мименови и сем.Спахиеви, добре че кочани са толко прости та и те сега са хора. Не ме разбирайте погрешно, и аз съм от Кочан, просто не разбирам как оставиха 2 пепсита от най-забутаното село в чеч-а да правят каквото си искат в нашето село. Да ни правят турци и какво ли о6те не покрай тия дпс-та. А съм помак не съм турчин и не ми трябва дпс, защото мисля, че имам права и се чувствам свободен.


31 Март 2010 07:58 | Крико
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

Никои не е китка за мирисанемвсеки си има своята история и не е хубаво да се плюе за някои само и само да ти сложат снимката във вестника.Остави тва с полицията и с македония ами да ти отворят гаража и да видят всичко което е крадено от кочан каде се съхранява и да се провери в тва твое заведение кои са клиентите-джипчиите които носят и крадат за малко логодаж.А кои прати Гошо в Англия да търси пари да погасява сумите които си надписвал в сметките му.Крико Крико номер 2 само зашото Киган е номер 1.:)


31 Март 2010 12:29 | ГНЕВАНА
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

ЛЕЛЕ МАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.


01 Април 2010 00:01 | Dida- Кочан
Оценка:
22
 (
36
 гласа)

Нямам думи да коментирам, а толкова много неща искам да кажа и да споделя.....
Всичко ли е пари на този свят?! Надявах се и се кълнях в потенциала на хората от моето село, в това, че ще доидат дни, в който хора имащи възможности и връзки ще направят нещо за отрудените ни съселяни. Ние по начало се различаваме от всички други в ЧЕЧ, а за Вълкосел - без коментар, напротив опорочават името ни. Огледайте се - животът е кратък, миналото ни - тежко, а бъдещето..., ако не си помагаме и взаимно да се стремим към върха всичко ще изгубим. Атаките към нас от страна на т.н. политика идват и няма да закъснеят, не че сме по-малко българи от тях.....
Затова оставете нападките,ясно е , че всеки иска насъщния, но не и с цената на всичко- какъв лекар, какъв зъболекар,учете ги, но лекар с пари не се става, нали този бъдещ лекар един ден ще се наложи да лекува вашете деца и внуци, но толкова и ще знае как да ги лекува като си е платил. Знайте, че падането от високо боли и е риск да играеш на две маси.


01 Април 2010 00:19 | Dida- Кочан
Оценка:
22
 (
34
 гласа)

От уж авторската статия по-горе личат няколко неща:
1. Думи, думи, много думи на иродирана личност- такава, каквато Крико не може да бъде, няма нито думите, нито потенциала, нито мозъчният му капацитет е достатъчен за тази велика статия, имаща за цел да заличи петното Киган, а в същото време лепна няколко други;
2.Ясно личи политическа намеса / без повече коментари /;
3.Лично отношение и омраза към всеки от Кочан, решил да направи нещо за селото или за себе си;
4.Лъжи, лъжи, много лъжи - още не са се родили такива хора в Кочан,който публично да оповестяват любовните си забежки и финансовите си постъпления от нечестни сделки.
Кигън от дете не живее в село и малцина го познават, за разлика от Крико. Човек трудно би могъл да се защити и да изгради доверие когато е далеч.


01 Април 2010 08:17 | :):):):)
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Дидо,Дидо толкова си проста че нема накаде!!!
Още един срам за Кочан- Дида:):):)
И с какво се различавате кочанци , с БАЙГАНЬОВЩИНА и с ПРОСТОТИЯ:):)
Бегай са хварли от фасулкова скала!


01 Април 2010 08:36 | Айвазов
Оценка:
168
 (
176
 гласа)

Драги съфорумци добро утро ! От това което сте написали по горе е ясно , че един мошеник реши да измие петното, нанесено на Кочан с писания за друг мошеник? Ако полицията чете този форум би било редно да му спретнат заедно с прокуратурата една акция "Лагодаж" ! В такова малко населено място, като Кочан , местните полицаи имат агентура и знаят за краденото и къде се съхранява? Защо не са реагирали досега??? В кръчмата на Крико не се събира средната класа, а другарчетата от контингента и третата възраст, коита броят стотинките за да си вземат наливната упойка "Логодаж". Полицаите знаят за Македонските студенти, защо мълчат? За тихата асимилация на младите хора /македонското гражданство на кандидат студентите/героя от снимката получи наградата на Външно министерство на Македония! Хем ги прави Македонци, хем стават студенти без да стъпят в МК и на всичко отгоре му плащат по 4-5000 евро на калпак? Къде са Правоохранителните органи??? Мълчание ! ВИДНО Е , нашия човек да не се пипа...........


01 Април 2010 12:51 | Ахрянин
Оценка:
43
 (
47
 гласа)

Тази сутрин македонските ТВ - А1 и Канал5 оповестиха,че назначават Дамян Искренов/Чаушев/ За дипломатически ПОСЛАНИК на Република Македония в София! В обръщението си към зрителите,се изтъква огромната заслуга на Крико за увеличаване броя на македонските граждани от помашки произход и се надяват в близко бъдеще ,всеки помак - доктор ! В края на тържественото обръщение на говорителите от двете телевизии беше обявено,че тази вечер от 20ч.ще бъде даден коктейл в р-т "Дъбраш".Поканват се всички,които са получили македонски паспорти и кандидат- доктори,за всеки случай да си носят по една бутилка "Логодаш"!


03 Април 2010 20:16 | АХРЯНИН от КАРАМСАЛАР
Оценка:
65
 (
69
 гласа)

Разлюля се,майно ле ,Родопа и Пирин,от славна Крикова дружина. От "Осоя",с коня пропускаше и на акране думаше;- давайте ,кардашлар да вървим,планината Пирин да победим,знаме македонско да забием и пари бол да получим,такава е повелята на АЛЛАХА,кьораво и сакато - доктор в долината! От " Трифудя",Андон със стотина верни комити, среща брата ,па го прегръща и му милно думаше;- оти, братко джихад правиш , в селата помашки, не разбрали братко, че един народ сме?Янлъш си братко, янлъш си,време разделно дошло е,давай парата да приберем,парата братко,помакедонска,щото е криза дошла,криза измикярска-та,ние ли братко, зиян да ставаме?Андон си брата прегърна, та му тихо продума:Евала,братко,ашколсун- на такива ахмаци,само золум!


15 Септември 2011 02:29 | Ахрянин/Н.З/
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Разлюля се, майно ле,
Родопа, Рила и Пирин,
от славна
Крикова
дружина.
От Усоя,
с коня пропускаше
и на акране думаше;
- давайте, кардашлар да вървим,
планините Рила и Пирин да победим,
знаме македонско да забием
и пари бол да получим,
такава е повелята на Аллаха
, кьораво и сакато-
доктор в долината!
От "Tрифудя",
Андон със стотина
верни комити,
среща брата,
па го прегръща
и му милно думаше;
-Оти, братко
джихад правиш,
джихад в селата
помашки,
не разбрали, братко,
че един народ сме?
Янлъш си братко, янлъш си,
време разделно дошло е,
давай парата да приберем,
парата братко помакедонска,
щото криза е дошла,
криза измикярска-
та, ние ли, братко,
зиян да ставаме?
Андон си брата прегърна,
та му тихо продума:
Евала, братко, ашколсун-
на такива
ахмаци,
само
золум!Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар