Да не допускаме да кажат: “Имало едно време в България”

16 януари 2010 00:19   38 коментара   24833 прочита


Певци и танцьори от ансамбъл “Пирин”: Започваме годината в стари “дрипи”, или иначе казано - със същото ръководство, “хвала” на тези, които прецениха бездарни и безхаберни хора да ни управляват

Когато всички започват годината с надежда за успехи и покоряване на нови върхове, за изпълнителите на ФА “Пирин” вече е ясно какво ще се случва през 2010 година. За това много от тях си пожелаха на празника нов ръководител.

За съжаление засега желанието не се е сбъднало и така отново за цяла година съставът ще има десетина концерта, като преобладаваща ще е програмата от най-новия спектакъл “Старо имане”, което всъщност е старо, но не и имане, с песните, изпълнявани от музикалните училища още преди години, танците, протрили от игра сцените на най-разнообразни самодейни фестивали, и музикалните пиеси, краднати от македонски сватби. А какво ще кажете за декора на този “спектакъл”, струващ хиляди левове, а почти се е разпаднал. Костюмите, струващи по 100, а платени на ръководството по 300 лв. от общинския бюджет.

Отново ще си гледаме същите солисти, отдавна вече амортизирали от експлоатация.

Предстоят и турнета, да - в Гърмен, Долен и Сатовча.

На фона на този напредък споменът за големите творби, изпълнени от състава, и великите хора, работили за него, споменът за величието и успехите му бавно избледняват.

Вече за прекрасната Райна Стефанова, съпругата на големия Кирил Стефанов, се казва: “Коя е тя, за да дава отрицателно мнение за “Старо имане”. Всеки има право на мнение, особено тя. Забравиха и помена на Костадин Гуцев, следващият голям човек в този ансамбъл.

Какви хора са тези?

С това ръководство и за служителите на ансамбъла предстоят само “прекрасни” моменти. Неправомерни наказания, повече заплахи за съкращение и уволнение,

Повече обиди и саморазправи, злепоставяне пред колектива и подценяване.

И всичко това благодарение на чудесното и професионално управление на сегашните ръководители.

Хвала и на хората, които прецениха, че “Пирин” заслужава тези бездарни и безхаберни хора да го управляват. За съжаление скоро може да няма какво да се управлява.

Срамота!!!

Да се съсипят име и престиж, градени 55 години пред света с участието на най-великите композитори, музиканти, хореографи, наши и чужди.

Не е ли нелепо и абсурдно легендата “Пирин” да бъде заменена със спомен за провал и падение и да се превърне в “Имало едно време...”

“Пирин”, който не слизаше от изданията на пресата, било то електронни или други, било то чужди или наши.

“Пирин”, чиито изпълнители се връщаха само за да подменят багажа в куфарите си и пак да отпътуват.

“Пирин”, с неповторимите костюми, ритми и декори.

А сега?

Докато другите ансамбли пътуват, ансамбъл “Пирин” чисти отпуските си и бездейства. Изпълнителите са потискани със заплахи и обезличаване.

Ръководителите са с ограничена популярност, а там, където ги познават, не ги желаят.

Накъде тогава отива това изкуство?

Нека не позволяваме ансамбъл “Пирин” да се превърне в “Имало едно време... в България”!

Дайте да спасим не “Българе”, чийто постановки са повторение на постановките на “Пирин”, “Тракия” и “Филип Кутев”, а да спасим “Пирин”. Да му дадем шанс да се обнови, осъвремени и продължи мисията, с която е създаден. Да покаже това, което все още носи в себе си - красотата, таланта и неповторимостта на българския гений.

ЧАСТ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ И ТАНЦЬОРИТЕ НА АНСАМБЪЛ “ПИРИН”

38 коментара
16 Януари 2010 04:00 | садко
Оценка:
-1
 (
33
 гласа)

целата държава се управлиява от некадърници та при вас е същтото има много измет за чистене


16 Януари 2010 14:24 | АНОНИМЕН
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

Господа,от ,,Ансамбъл Пирин,,Засрамете се Вие бяхте наистина добри ,но в една друга лгария! Това е ,когато на такива ,като Вас ,всичко се поднасяше ,,на тепсия,, И вие се учехте от АНСАМБЪЛ ,,Филип Кутев,, И вие не сте се родили с ,,ноти ,,в устата А ыыБългаре,, се родиха пред очите ни ,растяха без закрилата на ыыПартията-майка,, И още нещо --имахте само двама солисти -АРГИРОВ И РУЖКА ОТ САНДАНСКИ Изпуснахте, много добри солисти,защото злобата при ВАС е доминираща


16 Януари 2010 15:26 | Певец
Оценка:
4
 (
30
 гласа)

времето е на такива като Българе. те не бозаят от държавата и общината. А да кажете за алтернативните ангажименти на певци , инструменталисти и танцьори по целия благоевградски окръг. Те са важни "Журиращи", ръководители и си уреждат хонорарчета и лекторски, даже и за кукерски фестивали. Същата некадърност внедриха и като станаха Доценти и велики УЧЕНИ от ЮЗУ. заплатата им е бонус за нищо неправенето в Ансамбъл "Пирин".


16 Януари 2010 15:47 | Добрина
Оценка:
10
 (
32
 гласа)

Хора прочетете пак статията.Там никой не плюе ансамблите.Хората сами си признават,че нещата са лоши и ръководителите им са скапани.Не отричайте неща,които са минали и са били положителни.Да "Пирин"са се учили от "Ф.Нутев"и никой не го отрича.Според мен става дума просто за зов за помощ и и то с право.Май злобата е навсякъде като виждам коментарите ви.А за Българе всичко си е истина.Неможе да се бият в гърдите с неща правени от по-големите вече веднъж,които те повтарят с помоща на придърпаните от ансамблите артисти.На ансамблите изобщо им е нужна коренна промяна и като менажиране и като състави и въобще.Точно за това става дума според мен,да не се даде път отново на партиините отрочета каквито са шефовете на ансамбъла сега,а да се предизвика коренна промяна с нови ,кадърни и можещи хора.Четете и мислете ,а не обръщайте разговора в споделяне на лична неприязън към някого.Ако имате да кажете нещо на някого от ансамблите се обръщайте лична към него,тук говорете как да станат по-добри неща.


16 Януари 2010 16:26 | ГОГО
Оценка:
6
 (
30
 гласа)

А БЕ,ДА НЕ КАЖАТ:Имало едно време България.
ЧЕ КАКТО Е ТРЪГНАЛО........


16 Януари 2010 17:08 | АНОНИМЕН
Оценка:
-5
 (
29
 гласа)

Не съм от Благоевград,но винаги съм се интересувал как се развиват отделни колективи Когато Ансамбъл ,,ПИРИН, беше подкрепен от Правителството ,за да покажем на Македония,че и ,,ний сме дали нещо на света,, Ансамбла но Кюстендил получи ,,червен картон,, Нито бяха по -слаби певци ,нито художествения им ръководител беше по- слаб ,,Да, ама -не ,както казва един журналист,, И още нещо Поучете се от дейността на СМЕСЕН ХОРІ БЛАГОЕВГРАД На времето така бяха закъсали,че за откриване на различни тържества канеха СМЕСЕН ХОР,,РИЛСКИ ЗВУЦИ,,-ДУПНИЦА Сега посетете един концерт на този хор и ще видите дали говорим от злоба или свсем просто ви посочваме правилния път На слаби певци не им е виновно ръководството Преди години принудихте Росица Пандева да напусне,держахте се непристойно със Стоян Стоянов, Чакърдъкова Още ли да ви припомням? Съглласен съм, че злобата ни идва в повече,но не от такива като нас, а от такива като вас Добре е да знаете, че обществото не подкрепя ,,готова


16 Януари 2010 17:49 | Музика
Оценка:
6
 (
34
 гласа)

Тоталитаризма отдавна си замина!Що за заплахи?Какъв творчески процес би могъл да кипи,когато деятелите на изкуството са потискани от бездарници?Докога???Защо???Прекрасно познавам Ансамбъл Пирин,постановките,блясъка на сцената!Това е такова великолепие,че с думи неможе да се опише!То трябва да се види!За съжаление проблемите ги има навсякъде и още по-жалкото е,че на никой управляващ потъващия кораб не му пука...Жалко за ансамблите създадени с толкова любов,жалко за културата ни,жалко за България!Но не вярвам всичко да е загубено...Може би има начин нещата да се променят и то в положителна посока.Със сигурност единия от тях е да бъдем по-добри,да има нормална комуникация в един твпрчески екип,да има творческо дръзновение,което ще доведе до нови и интересни идеи!Дерзайте колеги!Отстоявайте правата си и защитавайте това,което е добро и качествено!Пръскайте красота и положителни емоции в целия свят!На всички в Пирин желая здраве,сили и воля!Нека опитаме да спасим фолклора!


16 Януари 2010 20:22 | Добрина
Оценка:
33
 (
59
 гласа)

Колеги от "Пирин"!Искам да ви кажа само две думи и да дам един пример.Бъдете смели,никой неможе да ви навреди по никакъв начин,ако сами не го позволите.Когато има единство на целите и мислите между много хора,а вие сте много,хубавите неща се случват много лесно.Света отвън е настроен по друг начин към изкуството.Никой няма да позволи ансамбъла да бъде измъчван,образно казано.Единственото което се иска от вас е да уведомите света какво се случва и да кажете какво Вие искате да се случвал
Пример за вас сеге са хората от Музикалния театър.Невероятни,прекрасни.Те бяха смели и успяха.Не се плашете от празни думи.Абсурд и безобразие ще бъде някой властимащ да си позволи заради протест и изисквания за по-добра работна среда,да уволнява или наказва артисти на ансамбъла.БУНТ!БУНТ!БУНТ!Това е спасениета от бездарници!Посочете ги на света и се отървете от тях!


16 Януари 2010 21:00 | анонимен
Оценка:
3
 (
25
 гласа)

няма значение кой от къде се е учил,а какво е постигнал в годините.За съжаление с това ръководство всичко което е постигнато през тези 55 години ще изчезне,и някой ден ще се питаме дали е съществувал Ансамбъл"Пирин".Ако все още има хора който се интересуват от съдбата на този велик ансамбъл трябва да действат бързо и да смени бездарниците с някой който разбира от фолклор


16 Януари 2010 21:49 | АНОНИМЕН
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

Господа, велики са единици По-кротко Не се сравнявайте с Държавния музикален театър,за да не заприличате на героите от поговорката: ,,Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак,, Отделете повече време,труд ,старание в рабОТАТА СИ н НАМАЛЕТЕ АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ ИЗВЪН АНСАМБЛА -УЧАСТИЯ В РАЗНИ ТЪРЖЕСТВА, ПАРТИТА , ЖУРИРАНЕ И Т Н И Т А МОЖЕ И ОБРАТНО КАРАЙТЕ КАКТО НАМЕРИТЕ ЗА ДОБРЕ ИЗКАРВАЙТЕ ДОПЛНИТЕЛНИ ДОХОДИ ,ЗАЩОТО НЕ СЕ ЖИВЕЕ ЛЕСНО В ТАЗИ КРИЗА А ОСВЕН ТОВА НАЛИ ЗНАЕТЕ, ЧЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ПЕВИЦИТЕ МОГАТ ДА ПЕЯТ САМО В ОБЩИЯ КЮП А КОЛКО ОТ ТЯХ МОГАТ ДА ДАВАТ ЧАСТНИ УРОЦИ, КАТО РУМЯНА И ГУНА? ЗАТОВА ПРИЕМЕТЕ НАШИТЕ СЪВЕТИ,КОИТО ВИ ДАВАМЕ БЕЗПЛАТНО, ИНАЧЕ И ДОЛНО НАНАГОРНИЩЕ ЩЕ ВИ СЕ ВИДИ НЕДОСТИЖИМА МЕЧТА СЪС ЗДРАВЕ И УМНАТА НЕ СТЕ ВИЕ ПРИОРИТЕТ НА ТЕЗИ,КОИТО ТРУДНО ВРЪЗВАТ ДВАТА КРАЯ В ДНЕШНО ВРЕМЕ


16 Януари 2010 22:25 | Музика
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Подкрепям Добрина и с двете ръце!БУНТ!Колеги,покажете на всички,кой слага прът в колелата и му дайте път да си ходи!Бъдете единни!Никой неможе да уволни цял ансамбъл!Успех!


16 Януари 2010 22:46 | Добрина
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Другарю анонимен,почна да се повтаряш с коментарите.Стига с това за журирането и извънансамбловските дейности.Разбрахме те.И ние си ги знаем тези хора и как не вършат качествена работа."Пирин" има достатъчно тежест да се сравни с всяка една държавна институция в България,защото идеята за създаването на всичките ни такива институции е една и съща - ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ ,РАЗВИТИЕ И УТВЪРЖДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА У НАС И В ЧУЖБИНА.
И за певците знаем.Точно за това ставаше дума.Да се обнови и развие този тип изкуство.Чети пак и разсъждавай.И пак да ти кажа - ако имаш забележки към конкретни хора ги кажи на тях,а не обиждай слагайки всички под общ знаменател.Не ставай като тези,които критикуваш.Успех!


17 Януари 2010 07:36 | ВОЖИК
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

ДО Имало едно време.... Г ДА ПИРИНЦИ не си ли спомняте от кде трьгнахте преди 55години? АМИ, ако ВИЕ непомните, то по ВЬЗТАСТНИТЕ гопомнят, ВАС тогава ВИ ОТКРАДОХА ОТ ГР НЕВРОКП по нареждане на ПАРТИИНОТО И ДЬРЖАВНО рьководство,И ИУГОЗАПАДА ГН ЗАПРИУ ИКОНОМОВ Вие6тс6е да сте някьде след на4алото, а не както преди ВЕ4НО ВОДЕ6ТИ. Ио6те не6то ,колкото до по горе споме натата , ГЖА 4АКЬРДЬКОВА ,СМЕЯ ДА ТВЬРДЯ 4Е СТЕ СВЕТЛИННИ ГОДИНИ СЛЕД НЕЯ .ТЯ Е ЕДНА ВЕЛИКА ЖЕНА ОТ НЕВРОКОП, НАПРАВИ ВСИ4КО САМА, И КЬДЕ ОТИДЕ . А ВИЕ КАКВО 4АКАТЕ ПИРИНЦИ, ДА СЛЕЗЕ ГОСПОД,Не,няма дастане.Помогни си сам , ако не може6 тегли жокер,ако, не знаете как Аз 6те Ви дам два .1 Вземете за спонсор Осиков4ето МИЛ4О ЯНУДОВ ,тои 6те ВИ прекарва ФРИ през Злтарево, Или Кир4о Икономов , Тои гледа6е свинета в Злен дол, може като композитор да е нау4ил някоя и друга нова мелодия и да Ви е от полза........


17 Януари 2010 08:02 | АНОНИМЕН
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Съжалявам Ви уважаема госпожо,но не аз, а вие не разбирате за какво иде реч Като сте толкова талантливи Вие/ видиш ли другите са некадърните ,не ,,ние,,/ направете си нов АНСАМБЪЛ, както направи г-жа Чакърдъкова Между другото аз не я харесвам толкова, че да съм и ,,адвокат,, ,защото тя няма една авторска песен/примерно, като Рондова Гугов и много други като тях/ ,но поне не хленчи като ВАС ПРАВИЛИ ВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ, ЧЕ С ВАС ГОВОРЯ ВЪВ 2-РО ЛИЦЕ МН ЧИСЛО?,ЗАЩОТО ЦЕНЯ БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПЕСЕН И МУЗИКА НЕ КАЗВАМ И,,ФОЛКЛОР,,ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ ЗНАЕЩИТЕ И МОЖЕЩИТЕ, А НИЕ ,,ПАТКИ ДА ПАСЕМ,, И МОЖЕ БИ ПАК ЩЕ СЕ ПОВТОРЯ, КАКТО КАЗВАТЕ ТА ... НЕ ТЪРСЕТЕ ,,ПОД ВОЛА ТЕЛЕ,, , А СЕ ВЗЕМЕТЕ В РЪЦЕ а ПЪК И ТЕЗИ РЪКОВОДИТЕЛИ,КОИТО НЕ ИСКАМ И ДА ГИ ПОЗНАВАМ ,ДА ПОТЪРСЯТ ДРУГА ,,СЯНКА ЗА ПОЧИВКА,, ЩОМ КАТО ТАЗИ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО ДЕБЕЛА ПОУЧЕТЕ СЕ ОТ СЕСТРИ БИСЕРОВИ, Р.ПАНДЕВА, ИЛИЯ ЛУКОВ, РУМЯНА И ГУНА ДЕЦАТА ФИЛАТОВИ НЕ Е ВРЕМЕ СЕГА ДА ВИ СЪЖАЛЯВАМЕ,ДА ТЪРСИТЕ О


17 Януари 2010 08:18 | АНОНИМЕН ПРОДЪЛЖЕНИЕ
Оценка:
-5
 (
21
 гласа)

ОБЩЕСТВЕНА ПОДКРЕПА ДА МРЪНКАТЕ И ДА ИГРАЕТЕ НА СЪРДИТИ ДЕЦА БУНТОВЕТЕ И СТАЧКИТЕ СА ЗА СЛАБИТЕ И НЕКАДРНИТЕ ТОВА ГО ДОКАЗАХА ИЗМИНАЛИТЕ ГОДИНИ ДОКАТО НЯКОИ СКАЧАХА,ЗА ДА ПОКАЖАТ, ЧЕ НЕ СА ,,ЧЕРВЕНИ,, , ИМЕННО ,ТЕ ЧЕРВЕНИТЕ НАТРУПАХА БОГАТСТВА И ВЗЕХА РЪКОВОДНИТЕ ПОСТОВЕ а ,ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО АНСАМБЛ ,,ФИЛИП КУТЕВ,, ТОЙ СЪЩО КОЛКОТО И ДА НЕ НИ СЕ ИСКА НИКОГА НЯМА ДА ДОСТИГНЕ ,,АПОГЕЯ ,,НА МИНАЛОТО, ПАК ПО СЪЩИТЕ ПРИЧИНИ ТАКА ЧЕ ,ДАВАТ ВИ ЛИМОН, НАПРАВЕТЕ СИ ЛИМОНАДА НАПРАВЕТЕ КВАРТЕТИ , ОКТЕТИ, И КАКВОТО ВИ ДУША ИСКА,НО НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ В ЪВ,,ВОДА НЕНАПИТА,, НИЩО ЛОШО КЪМ САМИТЕ ВАС11111.........


17 Януари 2010 08:30 | АНОНИМЕН ПРОДЪЛЖЕНИЕ
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

НАПИШЕТЕ СИ ИМЕНАТА ДА ВИ ВИДИМ КОЛКО СТЕ ИЗВЕСТНИ НЕ СЕ КРИЙТЕЗАД ,,ГРУПА ОТ АНСАМБЛ ,,ПИРИН,, ,АЗ МОГА ДА СЪМ АНОНИМЕН ,ЗАЩОТО АЗ СЪМ ,,ЕДИН ЮНОША БЛЕДЕН,,ОТ МИНАЛО БЕШАЛО ВРЕМЕ АРЕ ,ЧАО -ДА СЪМ ПО- СЪВРЕМЕНЕН ТАКА ДЕ И АЗ СЪМ ХОРА И НИЩО НЕ МИ Е ЧУЖДО


17 Януари 2010 08:38 | РОСЕН
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

ПРОЧЕТОХ С ОТВРАЩЕНИЕ ПИСАНИЯТА НА ДОБРИНА ЯЗЪК ЗА ХУБАВОТО ИМЕ БРАВО НА ВОЖИК ЗА НАПОМНЯНЕТО ОТКЪДЕ ,,ИЗВИРА ДУНАВ,,,ЗАЩОТО НЯКОЙ МИСЛИ,ЧЕ ИЗВИРА ОТ БАБАВИДИНИТЕ КУЛИ ДО СРЪБСКАТА ГРАНИЦА


17 Януари 2010 13:09 | Добрина
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Колеги анонимен и отвратен, пак се отнесохете в лични отношения.Тук не ставаше дума за тези изпълнители които постоянно споменавате.На тях шапка им свалям.Ансамбъла знае от къде е тръгнал,никой не го крие и не го отрича.Важно е каво е постигнал,както всички ансамбли у нас.Ставаше дума да се даде път на талантите в тези състави.Вие пак си ги говорите на посоки.Тук не си заслужава да се говори повече.Вие опошлихте всичко.Мисля,че и хората ще си направят сметка какво се крие зад вашите изказвания.И не ме съжялявайте,защото уверявам ви аз най-малко имам нужда от това.Намерете си ценности които да отстоявате.Беше ми приятно!


17 Януари 2010 18:45 | ПРИЯТЕЛ
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

Мили колеги и приятели,можете да си пишете каквото предцените ,НО това каква тежест ще има е друг ВЪПРОС, а може би и най-главния. Кучетата си лаят , а кервана си ВЪРВИ . ВАЖНОТО Е КОЙ ОПРЕДЕЛЯ ИГРАТА. КОЙ ЩЕ ИМА РАБОТА И КОЙ НЕ. НА СИЛА НИКОЙ НЕ Е ВЪРЗАН ДА РАБОТИ В АНСАМБЪЛА.


17 Януари 2010 18:58 | ПИНГВИН
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

съгласен съм с мнението на "приятел", това е истината .лайте си колеги


17 Януари 2010 22:35 | Стига с тая злоба!
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

Признавам, не успях да прочета всички коментари - пълни са със злоба и негативни чувства! Доповръща ми се и се отказах! Предпочитам да си спомням... А има какво! Един от най-ярките ми спомени от студентските ми години в Благоевград е концерт на ансамбъл "Пирин". Никога дотогава не бях ги гледала наживо и досега изтръпвам при спомена за усещането, което ме завладя и не ме напусна през цялото време, докато ги гледах и слушах. Неповторимо, хипнотизиращо, всепоглъщащо... Каквото и да кажа, ще е малко! Не искам да знам за вътрешните им неуредици. Искам да гледам отново онзи ансабъл "Пирин", който ме накара да се разплача от гордост, че съм българка!


18 Януари 2010 01:13 | АНОНИМЕН
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

До всички, които пишат! ИЗПОЛЗВАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ БУКВИ,НЕ ДОПУСКАЙТЕ ПРАВОПИСНИ И СТИЛНИ ГРЕШКИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОБМИСЛЯЙТЕ ИЗРЕЧЕНИЕТО НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ СЛОВА, КОИТО НАКЪРНЯВАТ ТОЗИ,КОЙТО ГИ ЧЕТЕ КРИТИКУВАЙТЕ ,УБЕЖДАВАЙТЕ,ПОСОЧВАЙТЕ НЕДОСТАТЪЦИ ВЪВ ВСИЧКО, КОЕТО СЕ СЛУЧВА СПАЗВАЙТЕ МЯРКА ВЪВ ВСИЧКО,ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ НА НИКОГО НЕ Е ЛЕК,ДОРИ И НА БОГАТИТЕ А,НИЕ ,КОИТО СПОДЕЛЯМЕ ЧРЕЗ ТЕЗИ КОМЕНТАРИ/ УБЕДЕН СЪМ /НЕ СМЕ ОТ ТЕЗИ,КОИТО СА СИ НАДВИЛИ НА МАСРАФА


18 Януари 2010 01:34 | АНОНИМЕН
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИИТЕ НА САЙТА НА АНСАМБЪЛ,,ПИРИН,, И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА НИЕ ТУК САМО СИ ГУБИМ ВРЕМЕТО,КАТО СЕ ,,ХВАНАХМЕ НА ХОРОТО ,,НА ДОБРИНА ДОБРИНКЕ,ДОБРИНКЕ ВЕЧЕ МИ Е ЯСНО, ЧЕ ТИ СИ ЕДНА ОТ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ СИ СТОЯТ СКОРО НА ТОПЛО У ДОМА


18 Януари 2010 07:35 | Анон -имен
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

Вие от Пирин не разбрахте ли ,че вече комунистите вашите закрилници неса на власт.Стига вече,заради вас другите ансамбли ни нямаше никакви.А сега плачете ,ами сега сте на нашето положение в което бяхме ние.Единствено само ви спасява разпускането на ансамбъла,друго лекарство няма.
Пожелавам ви от все сърце по бързо да изчезнете и да не пречите на другите ансабли от България, които несе хранят като вас от правителството а от общината.


18 Януари 2010 10:56 | Пиринка
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Истина е, че ансамбъл "Пирин" е в творчески и човешки крах. Истина е, че създаденото от него е в златната съкровищница на България: песни, хореографии и др. Истина е, че не може да продължава така, защото му трябва нова политика, нов мениджмънт.
Но и хленченето от позастарелите вече танцьори и певци няма да помогне. И е време за промяна, но дали ще се хареса на анонимните?
Ансамбъл "Пирин" е запазена марка не само на Благоевград, но и на България, а видът му отговаря много точно на духовността на съвремието: безхаберие към ценностите ни.


18 Януари 2010 10:58 | катерина към Анон - имен
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

И това е съвсем естествено - да Ви няма, защото сте на ниво читалищтна самодейност /, но ако трябва да сме точни на ниво селски събор/, а не на ниво ИНСТИТУЦИЯ какъвто е ансамбъл "Пирин".


18 Януари 2010 19:28 | Почитател
Оценка:
6
 (
30
 гласа)

Уважаеми изпълнители от Ансамбъл "Пирин", Тъжно е,че тази вътрешна информация за ситуацията в ансамбъла се изнася на показ пред обществото! Това нямаше да се случи, ако беше жив Проф. Кирил Стефанов! Но ако начина да смените ръководството и нещата да се променят е този - то го правете по-явно и категорично! Протестирайте, стачкувайте и не оставяйте нещата да се разминат! Спасете Ансамбъла Пирин!


19 Януари 2010 15:01 | анонимен
Оценка:
-14
 (
28
 гласа)

Как ми се иска да напиша името си, защото не се срамувам от него, но още не му е дошло времето Бях много внимателен през тоталитаризма,но след гова на няколко пъти лошо се опарих,та затова сега постъпвам по- предпазливо Но няма да се лиша от възможността , да кажа 8колко съм разочарован ,че не се сетих пръв да кажа на учасниците- наричам ги така ,защото те са само участници в този колектив нев последната година при новото ръководство, а от 15 години-,че са на нивото и по-ниско ог това на нашия Бобовдолски читалищен състав,по-оригинални са ,,овчавчанските баби,, , разложките мъжки групи


20 Януари 2010 14:02 | до анономен
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Явно сте много "известен" в музикалните среди г - н анонимен, толкова, че не смеете да си напишете името, не защото сте се напатили по времето на тоталитаризма, а защото знаете мнението на музикалната гилдия за вас, и това не ви е особено приятно. Колкото до нивото на ансамбъл "Пирин" и сравнението с Бобовдолското читалище, овчавчанските баби и разложките мъжки групи, ЗАСРАМЕТЕ СЕ база за сравнение няма, тъй като последно изброените са музикално неграмотни, но пък притежават глас от бога даден, така че така може да се изкаже един чичо от село, но не и музикален деец.


20 Януари 2010 17:55 | АНОНИМЕН
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ало,не виАждаш ли,не чуваш ли ,не четеш ли ?Намерете ,,база за сравнение,,с банскалии !! Ако възкръсне ,,Пирин,, от пепелта,като птицата Феникс няма нищо лошо !


22 Януари 2010 12:54 | РОСЕН
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

извинявам се, че сравних ансамбъл Пирин,, , с Бободол ,Овчарци, Банско и Разлог Днес разбрах по БНТ, че сте на една плоскост със с Твърдица Молдова Вас са ви забравили дори народните представители ,че въобще съществувате


22 Януари 2010 23:49 | do protegetata na mitio hristov
Оценка:
1
 (
15
 гласа)
05 Февруари 2010 12:59 | слави
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

А бе , Митю Хр. - тапанар , ти си най-некадърния организъм ,който се е опитал да яхне културата на македонския край.С тези номера няма да ти дойде нито творческо вдъхновение и от напъните си най-много да ти пожълтеят гащите.За това дръж кавала на прекия си ръководител и ако толкова искаш да се впишеш в музикалните среди ,свиркай на него от време на време.


05 Февруари 2010 13:13 | фен
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Евала ,Слави -браво!!!!!


05 Февруари 2010 21:45 | anonim
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Голяма сте измет!Стига сте писали ,че вече не е интересно -Митю та Митю апропо-пише се Митьо...май някои сте на" Вие" с българскя език!Я по-добре се върнете в началните ккласове белким и от там хванете нещо...


05 Февруари 2010 22:14 | БИВША ПЕВИЦА,СЕГА ПРОСТО СЛУШАТЕЛ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

КАТО ВСИЧКИ АНСАМБЛИ В СТРАНАТА И "ПИРИН" СТРАДА!ЯВНО НЯКОЙ ИМА ИНТЕРЕС ОТ ТОВА ВЪВ ВЕСТИНЦИТЕ ПО МЕСТА ДА БЪДАТ ОПЛЮТИ ВСИЧКИ АНСАМБЛИ.оТРИЧАТ ПОСТИГНАТОТО С ГОДИНИТЕ,А В СЪЩОТО ВРЕМЕ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ БОРИМ ДА ЗАПАЗИМ ФОЛКЛОРА ЖИВ!ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ НА ВСИЧКИ МУЗИКАНТИ И ТАНЦЬОРИ ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ АНСАМБЛИ,ДА УСПЕЯТ ДА ПРЕБЪДАТ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ КАКТО ВИНАГИ СА ГО ПРАВИЛИ!НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ДА СЕ ЗАГУБИ ФОЛКЛОРА,ЗА ДА ГО ОЦЕНИМ!НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ НА ЧУЖДЕНЦИТЕ ДА ПЕЯТ НАШИТЕ ПЕСНИ И ДА ИГРАЯТ НАШИТЕ ТАНЦИ,КОГАТО НИЕ ГО МОЖЕМ ДО СЪВЪРШЕНСТВО!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СЕ БОРЕТЕ ДА СЕ СЪХРАНИТЕ,ДА УСТОИТЕ НА КРИЗАТА И ВСИЧКИ НЕСГОДИ!И НАЙ-ВЕЧЕ,НЕ ПРЕМЪЛЧАВАЙТЕ ИСТИНАТА ПРЕД ХОРА,КОИТО СА НЕКАДЪРНИ,ПЪК БИЛО ТО И ВАШИ ШЕФОВЕ!КОДЕКСЪТ НА ТРУДА Е ВСЕ ОЩЕ ДЕЙСТВАЩ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ!ДЕРЗАЙТЕ!ИЗКАРАЙТЕ МРЪСНИТЕ РИЗИ НА УПРАВНИЦИТЕ СИ И ГИ ЗАМЕНЕТЕ С ПО-КАДЪРНИ,ЩОМ ТОВА СЕ НАЛАГА!УСПЕХ!!!


09 Февруари 2010 21:33 | Готин
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Абе оня тумбак Стойка Германова "големата" /в диаметър/ певица ...дето цел Благоевград неможе да и затвори устата още ли е в Пирин?хахахаа...Ториляците навънкаааааааааааааа.Само младите певички!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар