Българка на 55 г. пристана на циганин, отрече се от мъж, син и внучка на 6 г., носеща името й

01 август 2009 00:10   12 коментара   83895 прочита
Кирил и Любка Шаламанови и дъщеричката им Снежка
Кирил и Любка Шаламанови и дъщеричката им Снежка


Кирил и Любка Шаламанови и дъщеричката им Снежка

Кирил Шаламанов: Моята голяма грешка бе, че й приписах апартамента, свидетелства в съда срещу родната си кръв, не зная какво й дават да яде и пие в ромската махала, но идва от там неузнаваема, най ме е страх за внучката

Майка ми Снежана Шаламанова гони от апартамента, в който живея, жена ми Любка и 6-годишната ни дъщеричка, психическият тормоз, на който сме подложени, е неописуем, оплака се пред “Струма” 35-годишният Кирил Шаламанов от Петрич. Живеем като в ад, печем се на жив огън.
Не подавам жалби, защото аз съм син на майка си и е некрасиво от морална гледна точка да правя това. Майка ми обаче постоянно пуска измислени жалби срещу нас, постоянно ни съди, за да ни изгони, обясни Кирил.
Шаламанови живеят на ул. "Васил Левски" в южния град, в апартамент на втория етаж, който е бил на баща му Костадин. Преди около 2 години родителите на Кирил се развели. Бащата Костадин прехвърлил своя дял от апартамента на жена си и се преместил да живее на партерния етаж на кооперацията. Кирил, съпругата му Любка и дъщеря им Снежана останали да живеят в апартамента заедно с 55-годишната майка Снежана. Преди две години в живота й се появил екссъветникът от Общински съвет - Петрич Демир Янев, който е ром. Съпругът й Костадин разбрал за триъгълника и подал молба за развод. В дъното на всичко е връзката на майката с Демир Янев, смятат Кирил, баща му Костадин и жена му Любка. От цялата ситуация страдат всички, най-много 6-годишната внучка Снежка, която носи името на баба си.
Съпругът Костадиин Шаламанов поиска думата, за да разкаже за ситуацията в семейството:
Всичко започна преди две години, когато разбрах, че тя върви с друг. Подадох молба за развод. Прехвърлих моя дял от апартамента на Снежана, защото синът ми, снаха ми и внучката ми живеят в него, и мислех, че тя ще се отнася със сина ни Кирил като майка. Това се оказа моята голяма грешка. Моя е вината за тази ситуация, съзнавам, че съм се излъгал. Всичките ми вещи, дрехите, снимките, документите останаха в апартамента. Аз се преместих да живея на партера.
Подозирам, че са замислили хитра имотна акция. Целта е Снежана да изгони сина ни от апартамента, да го продаде и да вземе парите. Имам трактор, който закупих от "Биляна". Броих за него 5 милиона неденоминирани лева на 10.09.1998 г. Това са мои пари, които сам съм изработил. Съпругата ми обаче извади измислен договор за покупко-продажба, уж че тя го била купила. Прокуратурата я разследва за това.
Преди време разбрах, че тракторът, който беше в Кономлади, родното село на жена ми, е в с. Генерал Тодоров. Карат го двама роми. Отидохме със сина ми, заварихме с трактора Демир Янев и още един ром. Демир скочи на сина ми, но когато се появих и аз, се отдръпна. Синът ми го нарече "циганин". Той подаде жалба срещу Киро. Осъдиха Киро на 250 лв. за дискриминация. Майка му Снежана и сестра му Мария свидетелстваха срещу Киро в полза на Демир. Не мога да разбера как те можаха да свидетелстват срещу най-близкия им човек.
През лятото на 2008 г. Снежана подаде искова молба срещу сина ни Кирил и снаха си Любка по Закона за домашно насилие. Сега пусна втора искова молба. Измисля си, че я бият и заплашват, защото целта й е да ги изгони. Въобще не се съобразява, че гони родния си син. Тогава загуби делото, но сега пусна втора жалба, пак по Закона за домашно насилие, и предстои дело. С всички се изпокара в махалата. Няма институция в града, която не я знае - прокуратура, съд, полиция, квартален - конфликтна личност е. Тия дни, сутринта в 7,30 ч., Киро тръгна на работа. Тя го подгони, викайки след него, по нощница. Внучката се разплака. Най-много се притеснявам за нея, за здравето, и за детството й. Детето е постоянно стресирано и ако има институция, която закриля децата, трябва да обърне внимание. Случвало се е Любка и внучката Снежка по време на скандалите да прекарват нощите по нощници на пейката в двора, защото детето е изплашено и плаче.

12 коментара
01 Август 2009 08:45 | Галина Георгиева
Оценка:
-91
 (
267
 гласа)

Тука много съмнителна работата, синът и снахата май искат да изгонят майката. Иначе, щом толкова им е дотегнало, да се изнесат. В крайна сметка апартамента де юре е на майката 100 %, всичко друго е ала-бала!


01 Август 2009 11:25 | иво
Оценка:
-18
 (
160
 гласа)

Любовта е сляпа! А писачите в "Струма" - тенденциозни!


01 Август 2009 13:01 | vladimirova
Оценка:
0
 (
94
 гласа)

zastramete se,istormozihte jenata ako bqh na neino mqsto otdavna da vi bqh izgonila,mai zabravihte 4e ako ne be6e tq i svadba nqma6e koi da vi napravi,Kir4o opumni se a ako ne ti iznasq izleste na kvartira,i ne e vajno dali 6te bade balgarin ili rom a uvajenieto,koeto ne polu4i ot tatkoti,taka 4e i tq ima pravo na malko 6tastie


01 Август 2009 15:23 | Консатнца
Оценка:
9
 (
119
 гласа)

Според мен майката не е психическидобре. . .Поискайте психиатрична експертиза. А ако си едобре и го прави в съзнание - още по-зле за нея. Напускайте апратамента и отивайте нак вартира, а защо да не опитатедас и купите жилище. И аз съм би подобна ситуация преди години, но напуснах, купих си жилище - възможно най-евтиното, което имаше на пазара . Оправих си самочувствието, справям се с работата си, изплатих си жилището, а роднините взеха да ме търсят. но като се скъса нещо после трудно може да се закърпи. това не е просто изгонване на сина, снахата и внучката от апртамента - това е изгонвмане от живота на майката. тя все едно им казва"Махайте се, нямам нищо общо с вас". И това е болезненото. . .Пожелавам на младото семейство да се изправи на крака, а на майката - дано не запали в душата си адския огън на вината, самотата и разочарованието. Щото като й вземе парите от апартамента Демир може и да я разлюби. Има и други жени с апартамент.


01 Август 2009 15:24 | Кольо
Оценка:
20
 (
132
 гласа)

Ако обичам някоя жена със син, снаха и дете никога няма да й позволя да ги изгони на улицата и никога няма да я накарам да си продаде апартамента, за да й взема парите.


01 Август 2009 21:58 | Velko
Оценка:
20
 (
108
 гласа)

"Няма институция в града, която не я знае - прокуратура, съд, полиция, квартален - конфликтна личност е".
А вас цял свят сега знае! Изнесохте мръсните си парцали пред целия свят! Млади, здрави, прави, толкова ли не можете да спечелите пари за наем или за нов апартамент?! Срамота! Дори и малката си дъщеричка въвличате в скандала! Ако тя порасне и ви прави същото на вас?!


01 Август 2009 23:03 | anonimen
Оценка:
5
 (
57
 гласа)

ako apartamenta be6e na tvoe ime nikoga nqma6e da i go prehvarli6 na neq-laja,tvardi6 4e si zagrijen za vnu4kata si a dosta godini gi podminava6e i ne gi iska6e,tvardi6 4e predi 2 godini si razbral 4e tq ima vraska s drug i si podal molba za razvod ta vie ne jeveehte zaedno pove4e ot 12-14 godini samo 4e nqmahte oficiqlen razvod,i dr ti dori i na svadbata na sinati ne utide,kolko si jalak i 6tom kato tvardi6 tolkova 4e si zagrijen naemi im kvartira i im pla6tai toka i vodata kakto prave6e tq za teh,no te ne uspqha da go ocenqt tova koeto prave6e tolkova godini za tqh,pak sega i jertvi se iskaraha,moje i tq da ne e idialna no nikoq maika ne zaslujava da qde boi ot sinasi i snaha si


05 Август 2009 08:18 | zzz
Оценка:
123
 (
265
 гласа)

когато един син не съумее да постави на остойните им места в сърцето си майка и съпруга , когато един син пренебрегв и унижава едната за сметка на другата неизбежно се стига до този момент . Син който не уважава и цени майка си той рано или късно ще постъпи така и със съпругата си . Не упреквам тази жена сигорно е много наранена и накърнена за да стигне до това положение . Бях в подобна ситуациа и знам какво й е . Децата ни предават за 2 пръста пикливо месо защото така сме ги възпитавали да са добри , преданни и уважителни , берем си собствените плодове на малодушните си синове нека са щастливи но да оставят и нас да изживеем старините си спокойно след като не могат поне това да ни дадат .Синовните обиди не се забравят те тежат и в гроба. Преди три години не цитанин най- долният клошар да ме бе предложил да тръгна с него за да се отърва от жестокостта и алчността на сина ми бих го направила .


05 Август 2009 09:59 | циганката
Оценка:
14
 (
104
 гласа)

Независимо от долната помия, която се разиграва в това семейство, се акцинтира върху участието /разбира се не е доказано такова/ в тази гадост на циганина. Уважаема госпожо/господин автор на тази статия - не създавайте излишно етническо напрежение и излишен негативизъм у българското население спрямо ромското, защото такова си го има достатъчно, та даже прекалено. Не винаги като си циганин си измамник, но защото любовника на жената е циганин, следва и тя и той да са най-големите безскрупулни измамници и далаверджии. Жалка история - България няма да се оправи скоро, докато продължава това отношение и лъжа след лъжа всичко си остава така. Плащаш с лошо поведение и отношение спрямо теб, само защото си тъмничък. Жалко е! А си мислех, че в България макар и малко има интелигентни хора, но тази статия е твърде показна точно за обратното.


08 Август 2009 16:06 | petri4
Оценка:
25
 (
87
 гласа)

mnogo sa6alqvam za tova mlado i dobro semeistvo 4e trqbva da izgiveqt vsi4ko tova a kir4o i 6enamy sa mnogo dobri ....kyra6, borete se


09 Януари 2018 08:39 | РОТ ФРОНТ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Консатнца написа:Поискайте психиатрична експертиза.


Изключително точен анализ на ситуацията - почти професионален. Също смятам, че майката се нуждае от психиатрическа експертиза и . . .поставяне под запрещение. В това състояние тя може да прехвърли апартамента на трето лице. Което според мен може да е и целта на мероприятието.
На моите аз съм казала: видите ли ме да правя глупости веднага ме поставяйте под запрещение. Иначе ще свърша край някоя кофа за боклук като бездомник, а вие ще останете без нищо. . . . . . И това хич не ме засяга моорално по някакъв начин. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ!


30 Ноември 2018 22:09 | ТАНЯ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тези дето защитават майката/ Снежа/ изглежда са от цигански произход защитават байчо Демир, да изпратят в Карлуково, не се ли срамува, за един циганин разиграва семейството си да пази господ, циганина ще и вземе и трактора и жилището ще остане един ден на улицата, а тогава сина и да не я поглежда, а да и хвърли един як бой.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар