© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  ƒомашен мехлем разрушава шиповете
   –егистрац舫абравена парола

Ѕлагой ¬арсамов: »згавриха се с паметта на  ръстьо ’аджииванов, махнаха паметника на партизанина ѕ. ƒимитров, за да вдигнат на поета


3 декември 2009 00:14  Ѕлагой ¬арсамов  15 коментара   29110 прочита—тани куме, да седна


ѕо повод публикаци€та във вестник “—трума” от 14 ноември със заглавие “ј. “отев застана пред съгражданите си след продължително лечение и откри паметника на  р. ’аджииванов в —андански”, който се намира до градската бан€, на м€стото на партизанина ѕетър ƒимитров, искам да за€в€ва следното. “ози паметник е една гавра с паметта на анархиста  рьстьо ’аджииванов, ко€то н€ма прецедент в истори€та на —андански. ћахнаха паметника на ѕетър ƒимитров, за да постав€т този на  ръстьо ’аджииванов и се получи поговорката “—тани, куме, да седна”. ћ€стото на този паметник е в ѕетрич, до паметника на јнтон ѕопов.

—ами€т паметник според мен е анонимен, тъй като най-отдолу до текста от поези€та на  рьстьо ’аджииванов не са изписани авторите на паметника така, както е написано на паметника на генерал √еорги »ванов: ќт признателните граждани на —андански и –отари клуб. “ози акт на санданската община недвусмислено показва, че т€ се управл€ва от хора, които н€мат нищо общо с творчеството и биографи€та на  рьстьо ’аджииванов, да не говорим за фондаци€ “—партак”, ко€то е напълно болшевизирана. ћалцина от читателите зна€т, че  остадин ’аджииванов- оце ћаца от ѕетрич е родственик на  рьстьо ’аджииванов, и ако паметникът беше там, този бизнесмен щеше да полага грижи за него.

— уважение: ЅЋј√ќ… ¬ј–—јћќ¬

ќще за: Ѕл. ¬арсамов  паметник  истори€ ќще от: ѕубликации

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


15 коментара

3 декември 2009 05:28 | !
ќценка:
-8
 (
42
 гласа)

ѕрав си !


3 декември 2009 05:49 | ivo
ќценка:
6
 (
30
 гласа)

иво - бай Ѕлаго би ли подкрепил една такава форма на протект ?
√раждани на гр.—андански - крадени , лъгани ,мачкани,рекетирани да излезем на мирен поход по главната улица на града !! против корупци€та и бездействието на прокуратурата !!


3 декември 2009 05:57 | митко
ќценка:
-25
 (
41
 гласа)

ƒа махнеш един паметник на човек загинал за н€каква иде€ и да сложиш на негово м€сто друг ,пак загинал за н€к€ква иде€ това е кощунство !! с паметта на тези хора .¬ »спани€ в знак на помирение в един паметник лежат костите и на републиканците и на франкистите загинали по време на гражданската воина и има само един скромен надпис “≈ ”ћ–я’ј «ј –ќƒ»Ќј“ј ,а ни е какво правим ...............воюваме с мъртвите герои , един срущу друг ги постав€ме .....това идното поколение ,н€ма гае ни го прости !!!!


3 декември 2009 07:40 | митко
ќценка:
9
 (
31
 гласа)

√осподин  мете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! ѕублично-частно партньорство -»звори наживота - ћирото-ћедицинските —па на —андански 30 525 евро ѕрограма ‘ј– √рантовасхема ѕ„ѕ ћ»≈ –еализиран !!!


3 декември 2009 08:00 | за иво
ќценка:
-1
 (
27
 гласа)

кога


3 декември 2009 08:07 | !
ќценка:
2
 (
28
 гласа)

иво -
√раждани на гр.—андански - крадени , лъгани ,мачкани,рекетирани да излезем на мирен поход по главната улица на града !! против корупци€та и бездействието на прокуратурата !!


5 декември 2009 11:37 | —траничен наблюдател
ќценка:
14
 (
32
 гласа)

" остадин ’аджииванов- оце ћаца от ѕетрич е родственик на  рьстьо ’аджииванов, и ако паметникът беше в ѕетрич, този бизнесмен щеше да полага грижи за него".
√-н ¬арсамов,  ръстьо ’аджииванов е св€то момче и би се обърнал в гроба, ако оставим мафиотът  оце ћаце да полага грижи за пачетника му. » как можеш да наричаш бизнесмен един контрабандист, който ни "прослави" в √ермани€?


5 декември 2009 12:31 | mustafa ibrahim
ќценка:
8
 (
22
 гласа)

ѕоетът анархо-комунист  ръсто ’аджииванов е чичо на  оце-ћаце.Ќищо повече. ’ората са различни - един анархист, друг кнтрабандист. –аботата е там, че поетът н€ма нищо със —в.¬рач и —анƒански - той е роден в с.  апатово, община ѕетрич. ƒокато кмет на община ѕетрич е инж. ј«»— - ¬ельо »лиев н€ма никакъв шанс да има паметник на  р.’аджииванов.


1

10 декември 2009 21:22 | вътрешен наблюдател
ќценка:
-27
 (
45
 гласа)

тава е гавра с поета
“и€ от ротари клуб и милиционерите от фондаци€ —партак се погавриха с поета
първо го убиват после му прав€т бездарен паметник


11 декември 2009 20:24 | »ли€ …овков - Ѕлагоевград, ул. ’айдукови є 79
ќценка:
-26
 (
36
 гласа)

Ќе зна€х за случа€. ѕри€тели ме попитаха за моето мвение. ≈то го...
“ова е €рък показател за моралната деградаци€ на нашето общество. ƒ≈√–јƒј÷»я !
„уд€ се как е възможно ръководството на град —андански да допусе такова нещо.
ўе направ€ отзив във в. "—трума".


4 януари 2010 11:19 | kum vatreshen nabludatel
ќценка:
35
 (
39
 гласа)

ƒа казваш че такъв паметник е гавра,вече си е истинска гавра.


8 февруари 2010 16:41 | право куме
ќценка:
-9
 (
13
 гласа)

бащата пише доноси срещу анархистите а сина им прави бюстове.
това наистина е гавра.


23 юли 2010 03:15 | јнтихейтърство
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

—индром или диагноза Ц хейтърството е факт!
http://www.belchohristov.com/5637.html
Ћекувайте се ако можете или завистта ще ви убие.


23 юли 2010 03:24 | ARE YOU HATER ?
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

http://www.mrazia.com/38/heiturite.html


8 април 2011 14:46 | LOVER
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

 акво му об€сн€вате, бе то€ не може да си преведе думата хейтър и н€ма как да разбере че го наричате хейтър.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.