Адвокат Жана Андонова открадна 9000 лв. от кръвнината за загиналата ни дъщеря

24 февруари 2012 00:18   23 коментара   39260 прочита


Публикация на благоевградчанина Ив. Вълков

Адвокат Жана Андонова измами семейството ми и открадна 9000 лв. от кръвнината на загиналата ни през 2002 г. дъщеря, това заяви в редакцията на “Струма” почерненият баща Иван Вълков от Благоевград и поиска да бъде публикувано изявлението му. Ето какво заяви той:

Чрез вестник “Струма” поставям на вниманието на всички читатели и на отговорните представители на съдебната система в България престъпните деяния на една адвокатка и бездушното отношение на правораздавателната система спрямо нея. На 2.02.2002 г. при катастрофа загина дъщеря ни Десислава. Разследващите органи ни посъветваха да заведем съдебен иск спрямо виновника, а наша позната ни препоръча да наемем адвокат Андонова, което и направихме.

При всеки контакт с нея тя постоянно искаше пари за съдебни такси и какво ли не, ако търсеше 50 лв., и давахме 100, ако търсеше 100 - давахме й 200 лв., само и само да свърши работа, като тази нейна практика зачести. Никога не ни е давала касова бележка за внесена сума, а и истината е, че и ние не сме й търсили, след като Апелативният съд в София потвърди нашия иск. Адвокат Жана Андонова обаче, без да ни уведоми, решила сама да определи дял за себе си и за целта е действала нагло, престъпно и цинично. Успяла сама да си “издаде” пълномощно, имитирайки подписа и печата на нотариус Катерина Тамбураджиева.

Направила фалшив договор за правна помощ, като имитирала подписите на мен и съпругата ми Блага, и двата подправени документа представила пред ДЗИ с цел да изтегли пари в своя банкова сметка. Което и направила и разчитайки, че няма да разберем, си позволила да присвои сумата от 9000 кървави лева. Разбрахме съвсем случайно от нейни колеги-адвокати. Вбесени от грозната й постъпка в края на миналата година пуснахме жалба в Районна прокуратура- Благоевград. Разследващите полицаи Качарски и Карликов безупречно си свършиха работата и събраха всички документи, факти и доказателства за престъпното деяние на адвокат Жана Андонова. Каква беше изненадата ни, като видяхме постановлението за отказ на прокурор Орхидея Андонова да повдигне обвинение.

Оправданието й пред нас бе, че не смеела да го направи, защото можело адвокатката да осъди прокуратурата. Обжалвахме пред Районен съд и съдия Емил Божков отмени постановлението на прокурор О. Андонова, като преди няколко дни върна делото обратно на прокуратурата за преразглеждане предвид събраните от разследващите органи доказателства срещу адвокатката.

С уважение: Иван Вълков

23 коментара
24 Февруари 2012 09:08 | ха
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

При всеки контакт с нея тя постоянно искаше пари за съдебни такси и какво ли не, ако търсеше 50 лв., и давахме 100, ако търсеше 100 - давахме й 200 лв., само и само да свърши работа, като тази нейна практика зачести. Никога не ни е давала касова бележка за внесена сума, а и истината е, че и ние не сме й търсили.....


24 Февруари 2012 10:54 | Софиянеца
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Интерестното е че ако Господ и потърси сметка какво ще стане тогава да ли ще я заболи навярно от такива пари кървави никой не е прогледнал а доста са оставили и това което са имали жалко за хората търсете си правата и не спирайте а за нея има Господ ще и и потърси сметка и най-вече ресто на парите е тогава е страшното.


24 Февруари 2012 10:59 | Киро лудото
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Тази измамница е доста нагла и други хорица бе измамила преди време като гладна въшка е.
Хора разберете че Благоевград не е България има министерство има телевизий не се оставяйте на една клошарка толкова е мръстна и нечистоплътна съжалявам но това е факт защото я познавам.


24 Февруари 2012 13:20 | Читател
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

ИВАНЕ, ти си много силен и добър човек. Бори се не се предавай, но знай че битката ще бъде много трудна. Полиция, съд и прокуратура са като скачени съдове. Няма закони в Благоевград, никой не ги спазва. Адвокатите не се спират пред нищо те живеят от нещастието на хората. Как им е сладък хляба! В мътна вода риба се лови най лесно. Пожелавам ти силата на сокола в тази не лека борба, защото:С крилете си сокола стига до султана, а гарванът до мършата!!!


24 Февруари 2012 18:51 | Колега
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

Ако изнесените твърдения са верни, поведението на колежката е грозно, престъпно и неморално. Всички ние от тази гилдия трябва да се замислим какво правим и докъде стигат нравствените ни качества. Не всичко в живота е пари.


24 Февруари 2012 23:20 | Не е само Андонова....
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Да беше само Андонова добре, но за съжаление много са такива адвокати, имам достатъчно наблюдения и върху работата на Чорбаджийски, Цвета Рангелова, Гергана Теодосиева..... внимавайте много ако имате работа с тях...


25 Февруари 2012 12:22 | системата
Оценка:
-16
 (
20
 гласа)

Извинявайте ама това са пълни глупости! Никой не може да имитира печат на нотариус! Това за нотариално завереното пълномощно са абсолютни измислици! Вероятно има някакъв проблем но той не е едностранен и аз се чудя как може струма да позволява на всякакви индивиди да застават и да си прикадват каквото им дойде на ума без да направи проверка.


25 Февруари 2012 13:07 | Читател
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Против системата!!! Системата ни е много объркана. Позволява си безотговорно и ненаказано да си играе с човешките съдби. Това ще продължава докато институциите не спазват законите. Всички мерат с двоен аршин. Системата е гнила. ВИЕ от системата се опомнете и слезте на земята за да видите как живеят обикновените хора. Ще дойде видов ден няма да сте винаги на върха, ще носите отговорност за деянията си. Не Ви пожелавам да бъдете на тяхно място, тогава ще ПОЧУСТВАТЕ БОЛКАТА.


25 Февруари 2012 13:07 | човек
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

такъв разследващ полицай Качарски няма! Колкото до Карликов, той е изключителен професионалист! Явно проблема не е в МВР, а другаде!


25 Февруари 2012 19:00 | Ана
Оценка:
-21
 (
29
 гласа)

Адвокат Андонова е един от най-добрите адвокати в Благоевград. Никога не работи заради хонорарите. Няма адвокат, който да взима 50 - 100 лв., всички започват от 300... Води две мои дела. По-коректно отношение не сам получавала. Препоръчана ми беше от позната, която е останала много доволна от нея. В кантората и съм виждала хора, които и носят пари за дела, приключили преди години, но срещу разписка за получен хонорар. Запозната съм с казуса и питам, защо господинът не разкаже цялата истина? На каква цена е определил живота на дъщеря си? Ако не беше Андонова той дори е нямало да получи и стотинка. Къде са нейните колеги? Защо никой не обясни на този човек как се изчисляват хонорарите, кога се плаща, как се подвежда банка, полиция, съд дори и в България?.... А не е ли платена тази статия за да очерни един народен адвокат??? Защо този "господин" продъжава да води и други дела с този адвокат??? Какво направи "бащата" с парите от кръвнина??? Препоръчвам Ви Жана Андонова!!!!!


25 Февруари 2012 19:08 | Иво
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

Абе Струма как може да публикувате такива изкривени физиономии???? На лицето му е изписано мушенник... Що за рейтинг гоните??? След като е спряна процедурата, защо ни занимавате с глупости? Само си пълните страниците с интриги. В БЛАГОЕВГРАД ИНСТИТУЦИИТЕ РАБОТЯТ. За такива мушенници хонорарите трябва да са двойни


26 Февруари 2012 10:30 | той
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

тая Андонова доколкото разбрах е яко корумпирана!
Гледам приятелчетата и от гилдията взеха да я защитават!
То адвокат на черното бяло ще каже и даже далтонист ще те изкара!
Да краде парите на хората от кръвнината за дъщеря им - гнусна работа!
Но ГОСПОД гледа и наказва!
Дано я осъдят и и вземат практиката!
Тогава няма как да краде от бедните хора!


27 Февруари 2012 08:46 | 123
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Абе на тоя на снимката не му е чиста работата. Съжалявам за болката, която е преживял, но и той не е цвете. Дребен мушеник от армията.


27 Февруари 2012 11:40 |
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Ана написа: Къде са нейните колеги? Защо никой не обясни на този човек как се изчисляват хонорарите, кога се плаща, как се подвежда банка, полиция, съд дори и в България?...

АНА, ПЪРВО ТУК НЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА АДВОКАТСКИ ХОНОРАР ОТ 9000, 00 ЛВ., А ЗА ПРИСВОЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ОТ ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕЖЕСТВО ПО ИЗМАМЕН НАЧИН.
ДРУГА ЩЕШЕ ДА Е СИТУАЦИЯТА, АКО ТЕ РОДИТЕЛИТЕ ПО НАДЛЕЖЕН РЕД БЯХА СИ ПОЛУЧИЛИ ТОВА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И ПОСЛЕ СРЕЩУ НАДЛЕЖНО ОФОРМЕНА РАЗПИСКА ОТ СТРАНА НА АДВ. АНДОНОВА Й БЯХА ПЛАТИЛИ СЪОТВЕТНИЯ ХОНОРАР, РЕАЛНО ИЗЧИСЛЕН ПО НАРЕДБАТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА АДВОКАТИТЕ.


27 Февруари 2012 11:48 |
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ана написа:Запозната съм с казуса и питам, защо господинът не разкаже цялата истина? На каква цена е определил живота на дъщеря си? Ако не беше Андонова той дори е нямало да получи и стотинка.

НА ВСЕКИ АДВОКАТ ТОВА МУ Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ - ДА ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ДОВЕРЕНИКА, ПОДЗАЩИТНИКА СИ!
И НЕ САМА, ЧЕ ИМА НАРЕДБА ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА АДВОКАТИТЕ, НО ИМА И ЕТИЧЕН КОДЕКС ЗА ТЯХ, ИМА И ЗАКОН ЗА АДВОКАТУРАТА.
АКО НЕ БЕШЕ АДВ. АНДОНОВА, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ДРУГ АДВОКАТ. ИМА ТОЛКОВА МНОГО АДВОКАТИ. ТЯ НЕ Е ЕДИНСТВЕНА!


27 Февруари 2012 17:23 | ВЯРА
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

КЪМ ТЪПИЯ ЗАЩИТНИК ИВО И 123, АМА ТЕ ВСЪЩНОСТ СА ЕДИН И СЪЩ НЕВЕЖА - НЕ СЕ ПИШЕ " МУШЕНИК", ПАЛЯЧО ЗАЩИТНИК НА ТАЯ АДВОКАТКА АНТОНОВА! ПИШЕ СЕ " М- ООО ШЕНИК". АЗ ОБАЧЕ ПОЗНАВАМ МНОГО СЪВЕСТНИ ХОРА - АЗВОКАТИ. ТАЯ Е ЗА ПРЕБИВАНЕ! ТЕЗИ ПАРИ ДАЛИ ЩЕ ГИ ИЗПОЛЗВА ЗА ДОБРО? СЪМНЯВАМ СЕ....!


27 Февруари 2012 18:43 | blagoevgrad4anin
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Не познавам лично адвокатката, но проблема го има и в други случаи с участието на други известни адвокати от Благоевград. Не искам да нападам никого, но определено сега практикуващите юристи в голямата си част са пиявици, които смучат от нещастието на хората, днес гледах в съда как майка адвокат седеше отзад на пейките и гледаше как ще се представи дъщеря и като защитник на един изтормозен човечец. След като делото беше отложено на излизане не представляващата го младша адвокатка, ами майка и му се нахвърли и му обясняваше едва ли не как дъщеря и ще му свали звезди от небето, само преди следващото заседание да отнесе 300 лева в кантората поне една седмица по-рано!
ЕТО ТОВА Е ГРУБО И МНОГО ДРАЗНИ! ТОЗИ ПОДХОД Е НЕМИСЛИМ В САЩ, КЪДЕТО ИМАМ НАБЛЮДЕНИЯ ВЪРХУ АДВОКАТСКАТА ГИЛДИЯ!


28 Февруари 2012 18:34 | оо
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Не му вярвайте на този мошенник Вълков. Лично той се хвалеше, че е успял да оскубе 30000лв от родителите наа момчето-направило катастрофата. Още повече около 3 месеца този мръсник заедно с трима роми разфасова беседката, която се намира пред блок 59 и са я предали във вторични суровини за да си покрие разходите
в бинго залата и в момента е разследван от полицаи и прокуратура. Така, че хора, не вярвайте на този лъжец"Вълков". На този г-н колко му е черно лицето, толкова му е черна душата.


29 Февруари 2012 12:26 | приятел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А какво ще кажете за адвокат Боев от Казанлък? На колка хора е взел обезщетенията?


03 Март 2012 17:49 | Ana
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Не е достойно да плюете един достоен човек, като адвокат Андонова. Може да коментирате само, ако сте наясно. Не слагайте всички под общ знаменател. Пожелавам и успех във всички начинания...


26 Март 2012 13:43 | ььь
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе кой го е накарал тоя да отиде при жана андонова, тя е толкова тъпа и нагла, че тоя който го е пратил, явно е човек на жана андонова и тя му плаща да и води клиенти, тя спечелено дело няма, само взима парите на хората, сега да и търси ресто за 9 000 лв на тая измамница, тя дори не е адвокат и само лъже и мами хората


09 Май 2012 14:03 | СИЛ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

И ДВАМАТА С ЖЕНА МУ СА ПЪЛНА ПОМИЯ ПРАВЯТ СЕ НА ГРЕШНИЦИ


24 Май 2012 06:42 | jordan
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ВИЕ ВСИЧКИ, КОИТО ПИШЕТЕ ЗА ЖАНА АНДОНОВА, ПИШЕТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ, НО НИКОЙ ДА НЕ Я ПИПА ---МОЯ Е .АЗ КАТО И СВЕТЯ МАСЛОТО .....ПЪРВО Е ВИОЛИНА ТОДОРОВСКА, НА ВТОРО МЯСТО Е ЦВЕТАНА, ТРЕТАТА Е ЖАНА АНДОНОВА .ЧЕТВЪРТИЯТ..... ТИЯ ГАДОВЕ НЕКА ПОЧАКАТ МАЛ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар