Злата Сотирова: И на гарата да бяхме организирали семинара, пак щеше да има недоволни

09 февруари 2010 00:14   14 коментара   60841 прочита
На тази снимка, предоставена от ГЕРБ, са запечатани участниците в паметния семинар в момент на усилена работа
На тази снимка, предоставена от ГЕРБ, са запечатани участниците в паметния семинар в момент на усилена работа


На тази снимка, предоставена от ГЕРБ, са запечатани участниците в паметния семинар в момент на усилена работа

ГЕРБ съзря в скандала черен PR на Общинска администрация заради предстоящото приемане на бюджет 2010

11 от общо записани 17 съветници от ОбС - Благоевград са участвали в семинара в луксозния петзведен СПА хотел “Двореца” във Велинград, който разбуни духовете в местния парламент, стана ясно след завръщането на групата. За курортния град са отпътували организаторът и председател на Комисията по следконцесионен и следприватизационен контрол Злата Сотирова, Бисер Стойчев от ЗНС “Ал. Стамболийски”, Йордан Андонов, Анатолий Антов, Кирил Илиев и Йордан Миленков от ГЕРБ, Марио Биков от ЛИДЕР, Райка Чингова от ЗНС, Иван Стоянов от ВМРО и служителите от Общинска администрация Стоян Христов и Мариана Христова Петрова.

Лектор на семинара е бил Иван Капитанов - главен експерт към дирекция “Финанси на реалния сектор” при МФ. След упреците от съветници от левицата, че е въпрос на морален избор дали да приемеш в условия на криза да ходиш на семинар в петзвезден хотел, организаторът Злата Сотирова каза следното: Няма да се оправдавам, защото не смятам, че като съм организирала семинара, съм накърнила интересите на общината и на гражданите на Благоевград. Изговореното по наш адрес цели да омаловажи работата на нашата комисия по концесионен и следконцесионен контрол, а също е опит да се отклони вниманието на обществеността от същността на проблемите, които касаят начина на сключване на двата концесионни договора от общината - за “Аква парк” АД и за градската хигиенна баня. Ще продължа и занапред да организирам семинари за колегите си, за да повишат квалификацията и да се избягват пропуски при подготовката и изпълнението на следващи концесии.

Няма да отговоря какви разходи са направени и колко е платено за лекцията на г-н Иван Капитанов, не защото не искам да има прозрачност в харченето на общински средства, а защото предоставям на Общинска администрация, ако преценят, да огласят цифрите. Но имам чувството, че и на гарата да бяхме организирали семинара, пак щеше да се намери някой да недоволства, каза Злата Сотирова. Тя изрично уточни, че е поканила за участие и много съветници от БСП, но те не са се записали по различни причини. От ПП ГЕРБ също се възмутиха от критиките относно харченето на общински пари за петзведен семинар и съзряха в това “черен PR и натиск за приемането на бюджет 2010”. Другата причина според съветниците от ГЕРБ е отклоняване на вниманието на обществеността на Благоевград от Общинска администрация от съществуващите и допуснати проблеми и значителни слабости при двата действащи концесионни договора в общината.

Очевидно те са сключени така, че не защитават напълно интересите на общината, смятат от ГЕРБ и добавят още, че съветниците от БСП системно не участвали в работата и обучението на комисията, стигало се и до такива парадокси, че членове на същата комисия са участвали в заседания един-единствен път за последните две години. Проблемите с концесиите в Благоевград и търсене на възможни решения са били сред основните теми на семинара. Зам. председателят на комисията Анатолий Антов защити проявата, в която участва заедно с четирима съпартийци от ГЕРБ, с думите: Одобрявам организирането на подобни семинари, защото придобиваме опит с разглеждането на успешни публично-частни партньорства, което е уникален шанс, а в допълнение създаваме безценни контакти в Министерството на финансите, където са най-добрите специалисти в тази материя. А що се отнася до хотела, той не е по-различен от всеки друг, в който се провеждат подобни семинари.


Още за: ОбС   семинар   Зл. Сотирова   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
09 Февруари 2010 11:40 | Джумая
Оценка:
17
 (
41
 гласа)

Що не го направихте тоя семинар в Картала или Кристо, като материята ви е била най-важна. Дайте цифрите, които сте платили от нашия джоб бе нещастници.


09 Февруари 2010 11:46 | петко
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

тия от герб се оказаха пълни некадърници, за 3 години една наредба не са вкарали в общински съветник, ама така е като гласуваме за зидаро мазачи да ни управляват...тия са 100 пъти по-неграмотни и от комунистите.. но следващия път като гласувате си отварайте очите


09 Февруари 2010 11:47 | Митко
Оценка:
14
 (
34
 гласа)

От къде на къде ще харчите народни пари в пет звезден хотел-за семинар.Може да го направите и в някойя хижа,защото сте 15 човека.И сте длъжни да покажете сметкатана избирателите си.Яд Ви е,че са разбрали хората за лапането с народни пари и се опрадвавате.Като е важно,да решите публични дела,направете го без лукс,както правеха тройната коалиция.Затова хората искат справедливост,а Вие повтаряте техните грешки.Заслужавате да покриете фактурата от вашият джоб и да върнете парите на данъкоплатците.


09 Февруари 2010 12:10 | служител в община Благоевград
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Договорът с Галчев за аква парка ощетява гражданите на Благоевград с шестцифрени суми всяка година,така че поткрепям тези семинари за да може тези които сме избрали да се противопоставят на Паскалев за вбъдеще да не прави каквото си поиска с парите на благоевградчани


09 Февруари 2010 13:55 | гербаджия
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

каква подкрепа, какви пет лева, засрамете се, още ли се учите, мандата Ви мина а Вие още се учите, ама като вдах кои са отишлш на семинара, но защо ли че учудваме, все всезнайковци , като толко Ви пречи галчев и договора, защо този антов и неговата фирма участва в конкурси и поръчки, няма ли конфликт на интереси, или ще ми кажете , че всичко е било законно, ами то така е и с галчев- законно, ама дали е морално, бате бойко да си събре вересиите, а заедно с него и тези от групата на злата, много се извъдихте ербаплии, вместо да се зазрамите току се подкрепяте, ама нали така сте и в далаверите, срм ме е че гласувах за герб


09 Февруари 2010 14:19 | познат
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

подкрепям джумаята и гербаджията


09 Февруари 2010 15:15 | велиградчанин-благоевградчанин
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

леле, до къде я докарахме, да се оправдават по вестниците, че са свършили много работа и много са се изучили, догога бе учащите, докога, като сте толко бабаити защо не си платхте сами от свои джоб, като ве глдам кои се, все сте паралии, ама на, по сладко е чуждо а, е на всички е по сладко, но има и морал, а вие го нямате, не ми се оправдавайте а върнете парите или ги дайте за гимнастическа пътека , а злате, нали си много по помощите, айде бръкнете се де, ама всички сте циции и използвачи


09 Февруари 2010 16:36 | НЯМА КАК
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

нямаме нищо против оьу4ение но хората от герь тряьва да водят хорото а не да се правят на девоики


09 Февруари 2010 17:20 | благоевградчанка
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

Г-жо Сотирова, нали сте бизнесмени, защо не пое разхода за твоя сметка., а отиваш в общината да осребрят разхода. Направи семинара в Езерец, там има чудесни условия, пък като сме те избрали, би трябвало да знаеш. Следващият път на избори без теб - сори. Умните напред, вън боклуците дори и да си платите.


09 Февруари 2010 18:07 | Т.Тодоров
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Значи Златка златното момиче е права,тя знае за какво е отишла там.Но се питам защо Андонов, Антов ,Илиев и Миленков са там,имам чувството ,че тоя нашия общински съвет нещо стана едно партиен.Всички искат да минат към ГЕРБ.И те моля ти се(ГЕРБ)ги приемат.Но няма да е все така.Ще дойдат пак избори.


09 Февруари 2010 18:39 | служител в община Благоевград
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

още веднъж се потвърждава истината такава каквато е-във форума на струма пишат много ограничени в мисленето хора,злобни и некомпетентни селчовци които колкото по скоро напуснат нашия град толкова по добре.Тогава няма кой да гласува за такива като Паскалев и съветниците от БСП и нашия град ще има много по добро бъдеще!


09 Февруари 2010 21:21 | Мизерия заслужаваме заради такива!
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

служител в община Благоевград написа:Договорът с Галчев за аква парка ощетява гражданите на Благоевград с шестцифрени суми всяка година....
Г-н Служител - ти наясно ли си какво значи 6 цифрени суми и моля поясни как точно е ощетена общината ...... може би от предишния мръсен и неугледен плаж е щяла да събере тези пари от билетчета...
пп.Направиха хората нещо хубаво за града - прекрасен парк - инвестираха огромни пари които никога няма да си върнат и пак недоволни ....


09 Февруари 2010 22:01 | служител в община Благоевград
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Г-н мизерия заслужаваш-а ти наясно ли си за колко години е концесията на този обект и какво се случва със закрития басейн защото той е част от тази концесия......много неща ще излезнат на светло благодарение на герб имайте малко търпение и не се хващайте на евтините номера на кмета и неговата слугиня СВИРИЕВА!!!!


09 Февруари 2010 22:56 | До мизерния служител!
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Все пак пропусна да обясниш къде точно са 6 цифрените суми и как точно ги губим ние гражданите на Благоевград всяка година!
С такова задно мислене не ни чака нищо добро! Мижетурквай си там служителю и си смятай в шестцифрени суми!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар