Земеделският министър М. Найденов назначи Вальо Бузата за свой пълномощник в Югозапада

24 май 2010 00:20   20 коментара   20888 прочита
Валентин Николов /в средата/ е свързващото звено между горски цар №1 на страната Г. Костов /вляво/ и депутата на ГЕРБ от Пиринско Атанас Камбитов
Валентин Николов /в средата/ е свързващото звено между горски цар №1 на страната Г. Костов /вляво/ и депутата на ГЕРБ от Пиринско Атанас Камбитов


Валентин Николов /в средата/ е свързващото звено между горски цар №1 на страната Г. Костов /вляво/ и депутата на ГЕРБ от Пиринско Атанас Камбитов

Лична връзка от студентските години с горски шеф №1 Г. Костов наклонила везните за възхода на благоевградчанина, да се готви приятелят по банка М. Бащавелов

Емблематичният горски Валентин Николов, популярен като Вальо Бузата, минал през почти всички нива на йерархията и достигнал преди години апогея си на поста директор на Горско стопанство - Благоевград, се уреди с нова уникална длъжност - специален пълномощник на министъра на земеделието и горите Мирослав Найденов за Югозападна България.

Според злонамерени езици длъжността била създадена специално за него по настояване на заместник-министъра Георги Костов, който отговаря за горите и е бил с Николов състудент в Лесотехническия университет в София.

Проверка на “Струма” установи, че със същия спецранг има още 5-има лесоинженери. Всеки от тях ще отговаря за огромен район, съвпадащ с новото парцелиране на България на 6 еврорегиона, по което управляващите умуват от известно време. На Николов се е паднал контролът върху Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка и вероятно Софийска област.

Според длъжностната характеристика на поста “пълномощник” той ще е министър на земеделието на Югозападна България, тоест ще отговаря за цялата дейност на регионалните дирекции на горите /РДГ/ в трите области. До момента отговорностите му се свеждаха само до контрол на бракониерите в РДГ - Благоевград.

Сладката синекурна длъжност вероятно върви с прилична държавна заплата и със сигурност - със служебен автомобил. Напоследък Николов често е засичан из Благоевград с голяма сребриста кола със стикер на Министерството на земеделието и горите на предното стъкло. Пълномощникът няма служебен шофьор и управлява сам. Преди две седмици бил забелязан да кара със служебното возило строителни материали на 4-етажната си кооперация, която строи в “Струмско” на реституиран парцел. За да не се налага да дели после готовите апартаменти със строителна фирма, Николов се нагърбил сам със строежа и сега вероятно се разкъсва между служебните и личните си ангажименти да надзирава хем горските от София до Петрич, хем работниците, които е наел да му строят.

Валентин Николов е известен в региона с прякора Бузата. Семейството му живее в кооперация на пъпа на Благоевград - до горния мост на кооперативния пазар, и има славата на една от заможните реститутски фамилии на града. До този момент той беше върл седесар - през последните десетина години бе кандидат от СДС за всички избори в страната без президентските. В момента е член на областното ръководство на сините. Всеобщо е мнението обаче, че без подкрепата на управляващата партия ГЕРБ Бузи не би могъл да стане дясна ръка на министър Найденов за Югозапада.

Още един състудент, но лично на министъра на земеделието, изчаква удобен момент да направи рязък скок в кариерата си - това е шефът на ДВНСК Михаил Бащавелов. Той глади панталони за висок пост в структурираната в момента Агенция за храните, която ще обедини ДВНСК с РИОКОЗ и още няколко контролни институции под шапката на аграрното министерство. Серията скандали около работата му обаче временно “замразиха” повишението му.

20 коментара
24 Май 2010 06:41 | бамби
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дружна песен днес да екне. Да живей, живей труда.


24 Май 2010 06:43 | Механик
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нали щяха да се правят икономии. Или ще бъдат само за наша сметка.


24 Май 2010 08:15 | Избирател
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Няма нищо слущаващо да има такива длъжности,да контролират самозабравилите се горски началници и горските обслужващи дървената мафия,но както ни запознавате с действията на този човек,явно се е уредил в тази службичка за лично облагодетелстване.А и още в началото товари джипа със строителни материали за къщата която строи....няма да е обективен,защото му трябва помощ и пари за строежа.....както всеки назначен контролен орган в България,който строи.Премиера да се запознае е добре за ГЕРБ,защото се вижна напоследък как се уреждат хора във властта,без да има доказателството,че ще работят за Държавата съвестно.Лично мнение.


24 Май 2010 08:24 | 442
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

А тоя такъв контрол ще му опне, че здраве му кажи. Службички, служб ички сладки за наши хорица, братко. А хората вълци ги яли. Те ще опъват каише и ще изнесат кризата. Важното е власта на тоя свмят да е добре. Пък на онзи не ББ, а друг решава...


24 Май 2010 10:16 | Добър избор
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Бузата не е по-тъп от Камбитов.


24 Май 2010 10:40 | Страшо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

бузата не е по тъп от камбитов , хаджигаев не е тъп от тасков , егати критериите , егати оправданието , егати политиците !!!


24 Май 2010 11:43 | сиси
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Остава да сложат и на Агенцията Бащавелов и ГЕРБ ще го втаса.....ама с такива ръководители Плочкаджии като Хаджигаев ГЕРБ не става за нищо


24 Май 2010 13:57 | edno e qsno
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Каквото и назначение да има и независимо кой сте бъде назначен,всячески ще бъде оплют.Ние хората постоянно или злобееме или завиждаме.Всеки си мисли,че на другите им е по-лесно и са по-добре.


24 Май 2010 14:43 | аз
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

вие какво очаквахте? министрите не ги бива за нищо. като си отворят устите само глупости дрънкат. какви кадри да назначат по места??? такъв им е капацитета.


24 Май 2010 16:37 | Докога...................
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Докога недоносени службогонци,които цял живот се борят за власт ще продължават да заемат отдел "Ръкопляскания"?!.Бузич, та ти си пълна тиква, и то не каква и да бъде-ами свинска.Защото балката все пак ства за нещо.Бх искал да попитам ГЕРБ,след Окото,Бузата,Музата,някоя тъпа певачка,строителна кирка като Хаджинедоносенгаев,няма ли да назначат и българската Чичолина.Такива патици липсват само на местния парламент да влезе в рекордите на Гинес.Извинете ама от такива политически карикатури ще спре да излиза и "Стършел".Просто заради факта,е той има повече морал и ще спре да съществува................


24 Май 2010 19:14 | До Хаджигаев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ами трите близначки няма ли да ги уредиш? Или Радо прашката?


24 Май 2010 20:14 | ефрем
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Когато осем години си правеха каквото поискат с гората , бяха и умни и красиви и тн.
Сега тези са нагаждачи , тъпи и грозни - да точно така , следващите осем години ще бъдат тези ако са като вас ще си ходят и те !!


24 Май 2010 21:43 | обективен
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Идиоти,Николов е както казват, човекът е на място!Още не почнал работа като такъв и започна голямото оплюване!Да не искате един лесоинженер да сади марули?Или от утре да не спи с жена си?Горните кретени да научат правописа и тогава да се появяват по форумите!


24 Май 2010 23:33 | Румен Петков
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е те за тва не гласувах за герб защото са същите лапникуровци!!! само как заблудиха хората не знам!!! Бойко си отива по същия начин като цара и неговата еднодневка а Доган чака само да му свирнат и пак тежко на България и българите.


24 Май 2010 23:38 | .!.
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

майко мила!!! тия предишните бяха златни... докарахме я Камбитов да кадрува в горите... дано им свърши мандата на тия преждевременно че само за пари ламтят и на рекет вече го удрят. Ще оставят сектора в много по лошо състояние отколкото го поеха...


24 Май 2010 23:42 | до румен петков
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Аз пък гласувах за герб и сега ме е яд. Иначе си напълно прав Бойко ще го провалят хората му по места, които лягат и стават с мисълта за големите лесни пари.


25 Май 2010 09:52 | до обективен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Приятелю, тук не става дума за оплюване, а за това, че Бузата има само диплома на лесоинженер. Той е пародията на лесовъдската гилдия, както и на тази власт. Това е човек, който хал хабер си няма от лесовъдство. Липстват му обноски и ред други неща, които човек на такъв пост трябва да притежава. Познавам го лично и имам поглед над кадърността му като лесовъд и мога в заключение да кажа, че това е само един от многото неподходящи хора, които тази власт сложи на ключови места и от там трябва да си напарвим извода, че и на Бойко работата ще е същата като на Царя, т.ест ще ни забатачат още повече, Не знам обаче дали има на къде вече


25 Май 2010 09:57 | мир4о
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ега ти горското,след като Бузата го контролира!


25 Май 2010 10:34 | мир4о
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Преди да завърши лесовъдство е трябвало да обърне по-сериозно внимание на правоговора
и правописа си!Доколкото знам,това се прави много преди лесовъдското образовние.


25 Май 2010 11:42 | до Страшо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не си прав Бруте- никой не е по-тъп от Хаджигаев. Аз имам чехли, които ще се представят по-добре от него на тест за интелигентност...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар