Ќовините на югозападна Ѕългари€
© —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

«авърт€ се политическата рулетка в ѕиринско! » в ѕетрич се из€сни предизборната картина! “айфун с нежно име и войвода срещу сигурни€ кандидат кмет на ѕѕ √≈–Ѕ, ƒимитър Ѕръчков


2 септември 2019 15:25  37 коментара   42371 прочита≈то как се подрежда кметски€ пъзел в —андански, Ѕлагоевград, Ѕанско, —имитли, –азлог,  ресна..


…орданка јтанасова от Ѕ—ѕ и —то€н Ѕожинов от ¬ћ–ќ са сигурните претенденти за кметски€ пост в ѕетрич, които ще се изправ€т срещу кандидата на ѕѕ √≈–Ѕ ƒимитър Ѕръчков в битката за трона през октомври.

Ќа събрани€ на структурите на левицата, лидерът на Ѕ—ѕ в ѕетрич …орданка јтанасова е събрала най-много номинации и името и заминава заедно с протокола от предсто€щата им конференци€ за одобрение в централата на Ѕ—ѕ в —офи€. ¬ћ–ќ в ѕетрич номинираха адвокатът, общински съветник, вечен опозиционер —то€н Ѕожинов, за да го включат в предизборната кметска битка.

«асега в ѕетрич н€ма други об€вени имена, но изненади не са изключени. ƒали другите политически формации в града ще издигнат кандидати за кметове все още не е €сно, но листите на всички са почти готови и скоро ще ги об€вим официално.

¬ —андански:  андидатът на √≈–Ѕ  ирил  отев ще мери сили със —нежана —то€нова, лидер на Ѕ—ѕ, ко€то бе с най-много номинации на събранието на левицата в града, јтанас —то€нов, депутат от ¬ћ–ќ, който все още се крие да съобщи официално, че ще влезе в кметската надпревара, но според наши източници —то€нов е сигурен кандидат за кмет от ¬ћ–ќ - —андански. Ќе е €сно още дали лидерът на –«— яне янев ще е кандидат за кмет, това щ€ло да се об€ви официално на 9 септември.

¬ Ѕлагоевград всеки ден излизат нови и никому неизвестни имена като кандидати за кметове. »нициативен комитет издигна кандидатурата на строителни€ предприемач –умен “омов, които ще се се бори за кметски€ пост, подкрепен от Ѕ—ѕ. Ќепознат е за благоевградчани “омов, тъй като н€ма никакви политически, или друг вид из€ви в областни€ център. »нтересни лица има в комитета издигнал “омов, има и червени активисти, но и сини.

 олабораци€та е добре режисирана от стратег на червените, с опит в управлението на Ѕлагоевград. “акава беше ситуаци€та в Ѕлагоевград до вчера. ƒнес обаче оттук, оттам се чува, че част от червените в Ѕлагоевград подкреп€т и другата кандидатура, номинирана на събранието им, тази на бивши€ шеф на пощата ƒимитър »рибозов. «атова се оказва, че все още нищо не е сигурно.  ой кого ще подкрепи?!, това е въпросът. ўе направ€т ли революционна пром€на червените на конференци€та си. ўе промен€т ли подредбата на червената съветничката листа?!

ќтговорите ще получим в ср€да, когато е партийната им конференци€, от ко€то червените ще изл€зат с окончателно решение.. ¬ћ–ќ Ѕлагоевград, които с месеци се подмазваха на герберите, правейки се на политически партньори, извадиха изненадващо сво€ кандидатура за кмет и това е шефът на "“опливо" »ван –изов. —пр€гат се имената на адвокат јлбина јнева, ко€то също щ€ла да щурмува кметски€ стол в Ѕлагоевград, на кмета на село ƒъбрава –осен √еоргиев, който напусна официално √≈–Ѕ и об€ви, че ще плува в "дълбоки води", т. е. се цели на високо, но не е €сно от ко€ политическа групировка ще бъде издигнат. —лухове го тикат насам натам, но официално нищо около него.  оалици€ ƒемократична Ѕългари€ пък издигат инженер —пас ћитев..

¬ Ѕанско срещу √еорги »кономов от √≈–Ѕ ще се изправи кандидат от ¬ћ–ќ √овори се, че —дружение "≈динно Ѕанско" ще излезе със свой кандидат кмет. Ѕ—ѕ май ще подкреп€т независима кандидатура и н€мат да имат чисто партийна такава, ко€то да впуснат в надпреварата за кмет.

¬ –азлог засега  расимир √ерчев е без конкуренци€.

¬  ресна срещу сегашни€ кмет от Ѕ—ѕ Ќиколай √еоргиев застават: ћилчо  араджов, бизнесмен, бивш директор, —ƒ— издигат »ли€н  ръстев. “ова са тримата, които ще наблюдаваме в предизборната битка.

»зненадващо се по€ви и кандидат за кмет в —имитли, където не очаквахме, че ще има кандидат-кмет, който да излезе срещу несмен€еми€ јпостол јпостолов - ѕоли. “ук обаче в състезанието се пуска бивши€т футболист и изпълнителен директор на "—ептември" ћетоди —тойнев, който официално представиха —ƒ— преди н€колко дни.

¬ —трум€ни има двама кандидат кметове, сегашни€т ≈мил »лиев и строителен предприемач от ѕѕ √≈–Ѕ. Ѕроени дни остават до официалното об€в€ване на старта на предизборната кампани€. ѕартиите се пробуждат от летарги€та, повдигат завесата на конспирациите, стратегиите и тактическите си ходове по време на изборите и леко-полеко предизборната картина започва да се из€сн€ва. ƒоскоро см€тахме, че с този "зимен сън", който б€ха заспали ще се провал€т изборите, обаче не - подготовката започна, ръкавиците са хвърлени, а ние очакваме интересни предизборни сблъсъци.

ѕ.  остадинова

ќще за: …орданка јтанасова  пост  петрич ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


37 коментара

2 септември 2019 15:39 |  люч
ќценка:
2
 (
14
 гласа)

Ќито —то€н Ѕожинов нито …орданка јтанасова имат шанс в ѕетрич. ўе падна от см€х. “ези двамката € изкарат общо 1500 гласа € не.


2 септември 2019 15:44 | старогражданин
ќценка:
-2
 (
4
 гласа)

Ѕръчков не е “анев и личи отдалече. ƒо колко е преодол€л вечни€ начален напън за бързо забогат€ване-хората ще прецен€т. »ма огромно държавно внимание върху града и вс€какво волно изпълнение от него го беси на часа. Ќ€ма право да излага страната. ÷итаделата ѕетрич!


2 септември 2019 15:48 | 3ххх
ќценка:
6
 (
6
 гласа)

¬  ресна и —имитли н€ма смисъл от избори. “ам са облъчени всички. «омбита са направо. » в —имитли, и в  ресна ще спечел€т хвалипръцковци. ¬  ресна обаче, чисто финансово ще спечели най -много ≈мили€ ћитова. “€ печели винаги.  ойто и да е кмет, обществените поръчки за зареждане на обществените кухни ги печели т€.


2 септември 2019 15:55 | «апознат
ќценка:
8
 (
14
 гласа)

—трума. ком като сте толкова добре информирани, € кажете кога се е провело това събрание на Ѕ—ѕ-ѕетрич, че нещо май послъгвате и разпростран€вате фалшиви новини ! Ќ€ма как ¬ие да знаете за номинаци€та, а самото Ѕ—ѕ-ѕетрич все още да не е изл€зло официално.... тоест, ¬ие работите директно за г-н Ѕръчков и целта ¬и е удобен опонент като г-жа јтанасова


2 септември 2019 16:11 | да
ќценка:
-1
 (
7
 гласа)

Ќе обиждайте г-та јтанасова .. вие питайте дали новината е фалшива ?! —игурно не знаеш, но провери ?! ѕростено е ! “. е. празен коментар


2 септември 2019 16:13 | «апознат ама не си
ќценка:
0
 (
8
 гласа)

ƒа, јтанасова е номинирана единодушно


2 септември 2019 16:29 | Ѕай —таври
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

јх Ћюбене, чакаш  ирчо да се обади а


2 септември 2019 16:32 | м€у
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

абе любе се отрече от всички кандидат кметове още умува, сигур чака заповед от горе


2 септември 2019 17:08 | …ордан  рупников
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

“ј ј! Ѕойко Ѕорисов да си събере кметовете от Ѕлагоевградска област на една вечеринка » ƒј »ћ Ќјѕ–ј¬» ѕќ ≈ƒ»Ќ “≈—“ «ј Ќј– ќ“»÷» Ќј ¬—»„ »“≈, ƒјЌќ —јћќ Ќ≈ ќ—“јЌ≈ »«Ќ≈ЌјƒјЌ ќ“ –≈«”Ћ“ј“»“≈ Ќј ѕ≈“–»„ »я  ћ≈“ » Ќя ќ… ƒ–”√» !


2 септември 2019 17:13 | ћарио
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

“ќЌ» яЌ„≈¬ј да не би да е изл€зла от пенси€ и да се е върнала в Ўиптърско за още н€колко години трудов стаж


2 септември 2019 17:13 |  ирил ѕецев
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

Ѕръчков сигурно нема климатик в офиса на ќбщината жегите пак го удариха в сивото вещество и се почна с фалшивите поръчкови статии... аман бре поне да не дават на него и на јнгелски силни напитки през л€тото


2 септември 2019 17:21 |  ирил ѕецев
ќценка:
7
 (
9
 гласа)

ƒали има шанс —трума да се прекръст€т на -ѕравим поръчкови статии за Ѕръчков и останалата хайка идиоти


2 септември 2019 17:29 | социалист
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

—амо јнгел »ванов/търчи-лъжи/ от „учулигово може да стане кмет от Ѕ—ѕ. ƒо къде га докараха Ѕ—ѕ.


2 септември 2019 17:35 | запознат
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

јнгел »ванов е стратега на Ѕ—ѕ


2 септември 2019 17:36 | ћама Ѕожка пророкува
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

” —имитли ћето ке е кмето.


2 септември 2019 17:36 |  ирил ѕецев
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

„удесна стати€ от топ журналиста јнгелски както винаги той не пропуска да ни позабавл€ва с н€ко€ друга измишльотина и шедьовър на неговата глупост измислица.


2 септември 2019 17:46 | »смет јндонов
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

¬ћ–ќ да не си прават конференци€ направо шом —трумата дерижирана от глупостите на јнгелски така е кажала


2 септември 2019 17:46 | »смет јндонов
ќценка:
2
 (
8
 гласа)

 мета на ѕетрич присъстващ не р€дко в списъци принадлежащи на наказателните органи на държавата нещо май се е уплашил от конкуренци€та в града.


2 септември 2019 17:46 | »смет јндонов
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

ѕуст уплах Ѕръчков пуст уплах ама има от какво все пак на хората им омръзна да си прав€т 4 години гавра със съдбите им √≈–Ѕ в ѕетрич повече не приключихте цели€ кръжок по интереси н€ма повече да се подигравате с живота на хората за ваши лични облаги


2 септември 2019 19:02 | –обин ’ут
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

јз предлагам на първо м€сто Ћебедо- всичко ки е със —ќƒ, паркове, градинки и басейни, второ за Ѕацанка-насекъде телевизори, големи екрани съответно на обектите на Ћебедо и трето м€сто за –илка ‘илипова, мъжо й ки напрае градо Ћас ¬егас с осветлението но за заплащането малко ки почекате и нон стоп зар€.


2 септември 2019 19:38 |  ирил
ќценка:
1
 (
5
 гласа)

«а шо им е на вмрото да прават конференци€ като технио човек ако е божинов и в ѕървомай нема да спечели.


2 септември 2019 20:00 | «анзибар
ќценка:
2
 (
4
 гласа)

јз предлагам да закрием държавата. никакви избори, никакви харчове. ¬ Ѕанк€ н€ма ли чума, та да делнем най- гол€мото им прасе.


2 септември 2019 21:12 | сбирка на √≈–ЅИѕетрич
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

Ѕръчков:јз поемам финансиране на кампани€та, јз съм ѕредседател на √≈–Ѕ и аз поемам отговорността за резултата от изборите, затова јз ще ред€ листата за съветници и ще казвам какво да се прави! —ледват впечатл€ващи подробности, които този сайт едва ли ще пусне, както и за това как »лко —то€нов прави листа в ѕетрич с лица от крими контингента и местни дилъри!


2 септември 2019 21:12 |  андахар
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

…орданка е по зле и от Ѕожинов.


2 септември 2019 21:39 | ѕ≈“–»„.
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

 јЌƒј’ј–, ƒјЌ„≈“ќ Ќ≈ ≈ ѕќ «Ћ≈ ќ“ —“ќяЌ.


2 септември 2019 21:47 | јфганистан до ѕетрич
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

ѕрав си и двамата са много зле, ама много. Ќе стават за нищо.  ак си представ€те един от двамата да стане кмет, е тогава ѕетрич, ще стане по - малък и от ѕървомай.


3 септември 2019 00:27 | ≈влоги ѕопов
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ўом ѕетрич при некадърник, като Ѕръчков и неговата тъпанарска администраци€, ко€то не спечели и един проект заради ниската си компетентност държаща се на шуробадженашките назначени€ ...не се обезлюди тотално та по-зле от √≈–Ѕерско иго н€ма как да стане .јмин пази боже от чума просташка


3 септември 2019 06:47 | —тефанов
ќценка:
5
 (
5
 гласа)

јма избори ли ще има? «а кметове и общински съветници!!! ”жас! јбе хора, защо се занимавате с глупости - избори, игра на демокраци€, мерене на интелектуални€ потенциал на общината... »дват едни хора, върв€т важно, гледат умно, убеждават убедително, обещават разточително... ЋЏ∆», повсеместни, подли. “ова ни чака и на тези избори. «а тези хора очевидното е несъществено, а обещаното е като вече дадено... ама надали. ¬ажното за т€х е - кръга около кмета/който и да е той/ да е непробиваем, бизнеса на общинските съветници/колцина от т€х не са бизнесмени/ да е надеждно защитен и безпроблемен. ќстаналото - бедност, мърсоти€, б€гство на младите, циганската напаст, водата, организаци€та на движението на автомобилите и т. н. са все неща, които тези хора удобно пропускат край ушите си. јми аз и този път ще ги пропусна ... ѕоне н€ма да се чувствам излъган за пореден път. ј това, че н€ма да стана по-добре си го знам. —викнах.


3 септември 2019 08:05 | ≈тичната комиси€ на √≈–Ѕ
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

≈тичната комиси€ на √≈–Ѕ сладко спи.
https://mobile.frognews.bg/article/182264/


3 септември 2019 09:01 | Ћюбомир √еоргиев
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

—ъвсем скоро ще се разбере, че новината е ‘јЋЎ»¬ј, но какво ли им пука на редакторите на този поръчков сайт ?! ¬ажното е читателите да разберат, че сайтът е създаден с ѕ–ќѕј√јЌƒЌј ÷≈Ћ, ƒј ЅЏЋ¬ј »Ќ“–»√» сред опозиционерите на кмета. √-жо редактор, ще си посипете ли главата с пепел, когато "новината" ¬и бъде опровергана ?


3 септември 2019 12:08 | ќоо
ќценка:
-2
 (
6
 гласа)

ƒана и кмет-Ѕоже, Ѕоже, гледай си мъжо, женоо. “и не си ама грам за това в което се впускаш. ѕък и всички те помним от гимнази€та... анадъмо


3 септември 2019 12:12 | »телектуалец
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

»скам публично на тримата да им проверим интелектуални€ капацитвт


3 септември 2019 12:48 | ёгоѕлаща ёниверситет
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

јвторът има нужда от Ќеделно, даже и ѕонеделнишко училище по Ѕългарски език. Ќа 9-ти ред, 4-та дума -"адвокатЏ“" е допълнение и се членува с непълен член. √решката е груба . ѕоказва незнание с насока -купена диплома. јко подобна грешка беше направена от констрктутура на автомобила, който списвачът кара или в който се вози, щеше да се счупи нещо поради грешно изчисление и да има катастрофа. јко подобна грешка бъде направена от банкер - списвачът направил банков депозит ще тр€бва да връща кредит. “е това е горе долу същността на разликата между българина и германеца / точността/ и да не се чудим защо се изнас€ населението към √ермани€.


3 септември 2019 16:05 | petrich
ќценка:
-1
 (
5
 гласа)

не може сел€нин да се кандидатира за кмет на град.  ой е този и какъв е не ме интересува. ƒа си седи на село. јйде бе тъп сел€нин. в селото не го познават дойде ред кандидат за общински кмет да се кандидатира. от къде на къде. “ози нема срам.3 септември 2019 21:56 | до корен€ка
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

јко не б€ха сел€ните, ѕетрич отдавна щеше да е ромски град.
ƒобре, че те сл€зоха от ќгражден и дойдоха от подгорието, иначе отдавна градът ви щеше да стане като —амоков.
ƒругото, което тр€бва да знаеш е, че тези делени€ на сел€ни и граждани са отживелица. »зползват ги по принцип хора със средновековно мислене и начин на живот.


3 септември 2019 22:13 | 1
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

Ѕръчков, пак ли не си спал и си писал глупави статии във —“–”ћј  ќћ?
Ќаспи се бе човек, торбички имаш под очите, спокойно, хората разбраха, че си арогантно и отмъстително к.....


6 септември 2019 18:11 | Spas
ќценка:
-1
 (
1
 гласа)

ѕаскалев си има кмет-—пас ћитев
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.