Завъртя се политическата рулетка в Пиринско! И в Петрич се изясни предизборната картина! Тайфун с нежно име и войвода срещу сигурния кандидат кмет на ПП ГЕРБ, Димитър Бръчков

02 септември 2019 15:25   37 коментара   46571 прочита


Ето как се подрежда кметския пъзел в Сандански, Благоевград, Банско, Симитли, Разлог, Кресна..

Йорданка Атанасова от БСП и Стоян Божинов от ВМРО са сигурните претенденти за кметския пост в Петрич, които ще се изправят срещу кандидата на ПП ГЕРБ Димитър Бръчков в битката за трона през октомври.

На събрания на структурите на левицата, лидерът на БСП в Петрич Йорданка Атанасова е събрала най-много номинации и името и заминава заедно с протокола от предстоящата им конференция за одобрение в централата на БСП в София. ВМРО в Петрич номинираха адвокатът, общински съветник, вечен опозиционер Стоян Божинов, за да го включат в предизборната кметска битка.

Засега в Петрич няма други обявени имена, но изненади не са изключени. Дали другите политически формации в града ще издигнат кандидати за кметове все още не е ясно, но листите на всички са почти готови и скоро ще ги обявим официално.

В Сандански: Кандидатът на ГЕРБ Кирил Котев ще мери сили със Снежана Стоянова, лидер на БСП, която бе с най-много номинации на събранието на левицата в града, Атанас Стоянов, депутат от ВМРО, който все още се крие да съобщи официално, че ще влезе в кметската надпревара, но според наши източници Стоянов е сигурен кандидат за кмет от ВМРО - Сандански. Не е ясно още дали лидерът на РЗС Яне Янев ще е кандидат за кмет, това щяло да се обяви официално на 9 септември.

В Благоевград всеки ден излизат нови и никому неизвестни имена като кандидати за кметове. Инициативен комитет издигна кандидатурата на строителния предприемач Румен Томов, които ще се се бори за кметския пост, подкрепен от БСП. Непознат е за благоевградчани Томов, тъй като няма никакви политически, или друг вид изяви в областния център. Интересни лица има в комитета издигнал Томов, има и червени активисти, но и сини.

Колаборацията е добре режисирана от стратег на червените, с опит в управлението на Благоевград. Такава беше ситуацията в Благоевград до вчера. Днес обаче оттук, оттам се чува, че част от червените в Благоевград подкрепят и другата кандидатура, номинирана на събранието им, тази на бившия шеф на пощата Димитър Ирибозов. Затова се оказва, че все още нищо не е сигурно. Кой кого ще подкрепи?!, това е въпросът. Ще направят ли революционна промяна червените на конференцията си. Ще променят ли подредбата на червената съветничката листа?!

Отговорите ще получим в сряда, когато е партийната им конференция, от която червените ще излязат с окончателно решение.. ВМРО Благоевград, които с месеци се подмазваха на герберите, правейки се на политически партньори, извадиха изненадващо своя кандидатура за кмет и това е шефът на "Топливо" Иван Ризов. Спрягат се имената на адвокат Албина Анева, която също щяла да щурмува кметския стол в Благоевград, на кмета на село Дъбрава Росен Георгиев, който напусна официално ГЕРБ и обяви, че ще плува в "дълбоки води", т. е. се цели на високо, но не е ясно от коя политическа групировка ще бъде издигнат. Слухове го тикат насам натам, но официално нищо около него. Коалиция Демократична България пък издигат инженер Спас Митев..

В Банско срещу Георги Икономов от ГЕРБ ще се изправи кандидат от ВМРО Говори се, че Сдружение "Единно Банско" ще излезе със свой кандидат кмет. БСП май ще подкрепят независима кандидатура и нямат да имат чисто партийна такава, която да впуснат в надпреварата за кмет.

В Разлог засега Красимир Герчев е без конкуренция.

В Кресна срещу сегашния кмет от БСП Николай Георгиев застават: Милчо Караджов, бизнесмен, бивш директор, СДС издигат Илиян Кръстев. Това са тримата, които ще наблюдаваме в предизборната битка.

Изненадващо се появи и кандидат за кмет в Симитли, където не очаквахме, че ще има кандидат-кмет, който да излезе срещу несменяемия Апостол Апостолов - Поли. Тук обаче в състезанието се пуска бившият футболист и изпълнителен директор на "Септември" Методи Стойнев, който официално представиха СДС преди няколко дни.

В Струмяни има двама кандидат кметове, сегашният Емил Илиев и строителен предприемач от ПП ГЕРБ. Броени дни остават до официалното обявяване на старта на предизборната кампания. Партиите се пробуждат от летаргията, повдигат завесата на конспирациите, стратегиите и тактическите си ходове по време на изборите и леко-полеко предизборната картина започва да се изяснява. Доскоро смятахме, че с този "зимен сън", който бяха заспали ще се провалят изборите, обаче не - подготовката започна, ръкавиците са хвърлени, а ние очакваме интересни предизборни сблъсъци.

П. Костадинова

37 коментара
02 Септември 2019 15:39 | Ключ
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Нито Стоян Божинов нито Йорданка Атанасова имат шанс в Петрич. Ще падна от смях. Тези двамката я изкарат общо 1500 гласа я не.


02 Септември 2019 15:44 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Бръчков не е Танев и личи отдалече. До колко е преодолял вечния начален напън за бързо забогатяване-хората ще преценят. Има огромно държавно внимание върху града и всякакво волно изпълнение от него го беси на часа. Няма право да излага страната. Цитаделата Петрич!


02 Септември 2019 15:48 | 3ххх
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

В Кресна и Симитли няма смисъл от избори. Там са облъчени всички. Зомбита са направо. И в Симитли, и в Кресна ще спечелят хвалипръцковци. В Кресна обаче, чисто финансово ще спечели най -много Емилия Митова. Тя печели винаги. Който и да е кмет, обществените поръчки за зареждане на обществените кухни ги печели тя.


02 Септември 2019 15:55 | Запознат
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Струма. ком като сте толкова добре информирани, я кажете кога се е провело това събрание на БСП-Петрич, че нещо май послъгвате и разпространявате фалшиви новини ! Няма как Вие да знаете за номинацията, а самото БСП-Петрич все още да не е излязло официално.... тоест, Вие работите директно за г-н Бръчков и целта Ви е удобен опонент като г-жа Атанасова


02 Септември 2019 16:11 | да
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Не обиждайте г-та Атанасова .. вие питайте дали новината е фалшива ?! Сигурно не знаеш, но провери ?! Простено е ! Т. е. празен коментар


02 Септември 2019 16:13 | Запознат ама не си
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Да, Атанасова е номинирана единодушно


02 Септември 2019 16:29 | Бай Ставри
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ах Любене, чакаш Кирчо да се обади а


02 Септември 2019 16:32 | мяу
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

абе любе се отрече от всички кандидат кметове още умува, сигур чака заповед от горе


02 Септември 2019 17:08 | Йордан Крупников
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

ТАКА! Бойко Борисов да си събере кметовете от Благоевградска област на една вечеринка И ДА ИМ НАПРАВИ ПО ЕДИН ТЕСТ ЗА НАРКОТИЦИ НА ВСИЧКИТЕ, ДАНО САМО НЕ ОСТАНЕ ИЗНЕНАДАН ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ НА ПЕТРИЧКИЯ КМЕТ И НЯКОЙ ДРУГИ !


02 Септември 2019 17:13 | Марио
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ТОНИ ЯНЧЕВА да не би да е излязла от пенсия и да се е върнала в Шиптърско за още няколко години трудов стаж


02 Септември 2019 17:13 | Кирил Пецев
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Бръчков сигурно нема климатик в офиса на Общината жегите пак го удариха в сивото вещество и се почна с фалшивите поръчкови статии... аман бре поне да не дават на него и на Ангелски силни напитки през лятото


02 Септември 2019 17:21 | Кирил Пецев
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Дали има шанс Струма да се прекръстят на -Правим поръчкови статии за Бръчков и останалата хайка идиоти


02 Септември 2019 17:29 | социалист
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Само Ангел Иванов/търчи-лъжи/ от Чучулигово може да стане кмет от БСП. До къде га докараха БСП.


02 Септември 2019 17:35 | запознат
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ангел Иванов е стратега на БСП


02 Септември 2019 17:36 | Мама Божка пророкува
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

У Симитли Мето ке е кмето.


02 Септември 2019 17:36 | Кирил Пецев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чудесна статия от топ журналиста Ангелски както винаги той не пропуска да ни позабавлява с някоя друга измишльотина и шедьовър на неговата глупост измислица.


02 Септември 2019 17:46 | Исмет Андонов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ВМРО да не си прават конференция направо шом Струмата дерижирана от глупостите на Ангелски така е кажала


02 Септември 2019 17:46 | Исмет Андонов
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Кмета на Петрич присъстващ не рядко в списъци принадлежащи на наказателните органи на държавата нещо май се е уплашил от конкуренцията в града.


02 Септември 2019 17:46 | Исмет Андонов
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Пуст уплах Бръчков пуст уплах ама има от какво все пак на хората им омръзна да си правят 4 години гавра със съдбите им ГЕРБ в Петрич повече не приключихте целия кръжок по интереси няма повече да се подигравате с живота на хората за ваши лични облаги


02 Септември 2019 19:02 | Робин Хут
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Аз предлагам на първо място Лебедо- всичко ки е със СОД, паркове, градинки и басейни, второ за Бацанка-насекъде телевизори, големи екрани съответно на обектите на Лебедо и трето място за Рилка Филипова, мъжо й ки напрае градо Лас Вегас с осветлението но за заплащането малко ки почекате и нон стоп заря.


02 Септември 2019 19:38 | Кирил
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

За шо им е на вмрото да прават конференция като технио човек ако е божинов и в Първомай нема да спечели.


02 Септември 2019 20:00 | Занзибар
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Аз предлагам да закрием държавата. никакви избори, никакви харчове. В Банкя няма ли чума, та да делнем най- голямото им прасе.


02 Септември 2019 21:12 | сбирка на ГЕРБ€Петрич
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Бръчков:Аз поемам финансиране на кампанията, Аз съм Председател на ГЕРБ и аз поемам отговорността за резултата от изборите, затова Аз ще редя листата за съветници и ще казвам какво да се прави! Следват впечатляващи подробности, които този сайт едва ли ще пусне, както и за това как Илко Стоянов прави листа в Петрич с лица от крими контингента и местни дилъри!


02 Септември 2019 21:12 | Кандахар
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Йорданка е по зле и от Божинов.


02 Септември 2019 21:39 | ПЕТРИЧ.
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

КАНДАХАР, ДАНЧЕТО НЕ Е ПО ЗЛЕ ОТ СТОЯН.


02 Септември 2019 21:47 | Афганистан до Петрич
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Прав си и двамата са много зле, ама много. Не стават за нищо. Как си представяте един от двамата да стане кмет, е тогава Петрич, ще стане по - малък и от Първомай.


03 Септември 2019 00:27 | Евлоги Попов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Щом Петрич при некадърник, като Бръчков и неговата тъпанарска администрация, която не спечели и един проект заради ниската си компетентност държаща се на шуробадженашките назначения ...не се обезлюди тотално та по-зле от ГЕРБерско иго няма как да стане .Амин пази боже от чума просташка


03 Септември 2019 06:47 | Стефанов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ама избори ли ще има? За кметове и общински съветници!!! Ужас! Абе хора, защо се занимавате с глупости - избори, игра на демокрация, мерене на интелектуалния потенциал на общината... Идват едни хора, вървят важно, гледат умно, убеждават убедително, обещават разточително... ЛЪЖИ, повсеместни, подли. Това ни чака и на тези избори. За тези хора очевидното е несъществено, а обещаното е като вече дадено... ама надали. Важното за тях е - кръга около кмета/който и да е той/ да е непробиваем, бизнеса на общинските съветници/колцина от тях не са бизнесмени/ да е надеждно защитен и безпроблемен. Останалото - бедност, мърсотия, бягство на младите, циганската напаст, водата, организацията на движението на автомобилите и т. н. са все неща, които тези хора удобно пропускат край ушите си. Ами аз и този път ще ги пропусна ... Поне няма да се чувствам излъган за пореден път. А това, че няма да стана по-добре си го знам. Свикнах.


03 Септември 2019 08:05 | Етичната комисия на ГЕРБ
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Етичната комисия на ГЕРБ сладко спи.
https://mobile.frognews.bg/article/182264/


03 Септември 2019 09:01 | Любомир Георгиев
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Съвсем скоро ще се разбере, че новината е ФАЛШИВА, но какво ли им пука на редакторите на този поръчков сайт ?! Важното е читателите да разберат, че сайтът е създаден с ПРОПАГАНДНА ЦЕЛ, ДА БЪЛВА ИНТРИГИ сред опозиционерите на кмета. Г-жо редактор, ще си посипете ли главата с пепел, когато "новината" Ви бъде опровергана ?


03 Септември 2019 12:08 | Ооо
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Дана и кмет-Боже, Боже, гледай си мъжо, женоо. Ти не си ама грам за това в което се впускаш. Пък и всички те помним от гимназията... анадъмо


03 Септември 2019 12:12 | Ителектуалец
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Искам публично на тримата да им проверим интелектуалния капацитвт


03 Септември 2019 12:48 | ЮгоПлаща Юниверситет
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Авторът има нужда от Неделно, даже и Понеделнишко училище по Български език. На 9-ти ред, 4-та дума -"адвокатЪТ" е допълнение и се членува с непълен член. Грешката е груба . Показва незнание с насока -купена диплома. Ако подобна грешка беше направена от констрктутура на автомобила, който списвачът кара или в който се вози, щеше да се счупи нещо поради грешно изчисление и да има катастрофа. Ако подобна грешка бъде направена от банкер - списвачът направил банков депозит ще трябва да връща кредит. Те това е горе долу същността на разликата между българина и германеца / точността/ и да не се чудим защо се изнася населението към Германия.


03 Септември 2019 16:05 | petrich
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

не може селянин да се кандидатира за кмет на град. Кой е този и какъв е не ме интересува. Да си седи на село. Айде бе тъп селянин. в селото не го познават дойде ред кандидат за общински кмет да се кандидатира. от къде на къде. Този нема срам.



03 Септември 2019 21:56 | до кореняка
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ако не бяха селяните, Петрич отдавна щеше да е ромски град.
Добре, че те слязоха от Огражден и дойдоха от подгорието, иначе отдавна градът ви щеше да стане като Самоков.
Другото, което трябва да знаеш е, че тези деления на селяни и граждани са отживелица. Използват ги по принцип хора със средновековно мислене и начин на живот.


03 Септември 2019 22:13 | 1
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бръчков, пак ли не си спал и си писал глупави статии във СТРУМА КОМ?
Наспи се бе човек, торбички имаш под очите, спокойно, хората разбраха, че си арогантно и отмъстително к.....


06 Септември 2019 18:11 | Spas
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Паскалев си има кмет-Спас Митев




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар