Започва рестарт на ГЕРБ в Пиринско! Изпълнителната комисия заседава! Не приеха оставката на областния лидер Даниела Савеклиева, обсъждането предстои  

14 ноември 2019 10:32   37 коментара   44023 прочита


Какво ще реши комисията днес, ще сменят ли Савеклиева с евродепутата Андрей Новаков, или ....

Ще запази ли мястото си на областен координатор на ПП ГЕРБ в Пиринско депутатът Даниела Савеклиева,това е въпросът, който  вълнува герберите в областта, които с нетърпение очакват решението на. Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ, която заседава днес, научи struma.com. В началото на седмицата областният лидер Даниела Савеклиева е подала оставката си, като акт на поемане на отговорност за лошите резултати и загубата на кметове на ГЕРБ, но оставката не е приета тогава. За днес е насрочено заседание на

Изпълнителната комисия, която трябва да реши дали Савеклиева ще остане на поста си, и дали вината за загубата е само нейна. Отчита се и фактът, че докато Савеклиева бе областен координатор, ГЕРБ нямаше загубен избор, с едно изключение, последните "Местни избори". На евроизборите ГЕРБ в област Благоевград бе с едни от най-добрите резултати в страната . Според наши източници, евродепутатът Андрей Новаков, е вероятният и заместник, ако комисията реши да я освободи от голямата отговорност.

Веднага след загубата и отчетените проблеми в ГЕРБ в Пиринско е станало ясно, че Даниела Савеклиева добре е вършила работата си, консолидирайки структурите и укротявайки своевременно проблемите на места в ГЕРБ. Вината за загубата на изборите е по скоро в структурите по места и председателите на общинските структури, отколкото в областния координатор, смятат от ГЕРБ. Савеклиева обаче постъпила достойно като поискала да бъде освободена от поста, но решението за смяната и се оказва изключително трудно, поради липса на кадри.

Новаков, който е спряган за поста и е и евродепутат, как ще съвместява работата и като областен координатор е неясно?. Говореше се, че неколцина от региона имат мераци към поста на Савеклиева, но към тях изпълнителната комисия не е проявила интерес.  Изборните резултати показаха, че по места самите гербери не са гласували за собствените си кметове, което показа, че ГЕРБ е разяждана от вътрешни противоречия, което всъщност е и в основата на загубата на голяма част от общините в Пиринско.

От 14 общини ГЕРБ запази само 2 -ма от кметовете си. Кметът на Петрич Димитър Бръчков победи с убедителна преднина, същото се отнася и за кмета на Разлог Красимир Герчев. Благоевград падна заради липсата на работни места,а закриването на "Благоевград БТ" бе камъкът, който обърна каруцата и градът мина под друго ръководство.

В Сандански Котев загуби като резултат от сериозните ежби в структурата на ГЕРБ, а в Банско Георги Икономов отстъпи пред Кадев, като и тук се набюдаваха сериозни  проблеми между ръководителите на партията в града. Многократно сме отчитали кое доведе до загубата на ГЕРБ в "Местни избори " 2019 и сме алармирали, че има нужда от промяна, но е факт, че рестартирането на ГЕРБ едва ли ще стане като сменят първо областния координатор,а надолу по веригата тези, които трябва да поемат отговорността мишкуват и чакат бурята да отмине.

Дни наред ръководството на общинската структура на ПП ГЕРБ в Благоевград мълчи гузно и  оставки няма.Всеки се оправдава с другите, отговорността се размива и ГЕРБ е в политически ступор. Ръководителите на партията в Благоевград Бисер Михйлов, Илиян Георгиев, общинския съетник Бибов и други не показаха какви идеи имат, как да възродят партията, мълчат и се крият зад общата вина и чакат силово някой да потърси оставките им.

Катарзисът в ГЕРБ активира  стари герберски водачи, изхвърлени през годините, които  се натискат да поведат отново партията, забравили че след ГЕРБ смениха няколко други формации, в търсене на власт и позиции. Никой не забравя предателите, така, че  и този път ще им кажат "Баста" и ще останат само с мераците си.

Катастрофата в ГЕРБ настъпи след като част от активистите се разсърдиха заради композирането на листата за общински съветници в Благоевград. Именно тези разсърдените не работиха за партията по време на изборите. Някой работиха за преференции, за да влязат в общински съвет, но не работиха за кмет и гледаха индиферентно отстрани.

Резултатите сочат, че половината  от герберите не са гласували за кмета Атанас Камбитов. Ситуацията в ГЕРБ в областта, с изключение на Петрич и Разлог наистина е катастрофална. Каква ще бъде промяната, очаквайте подробности в късния следобед днес?.

 П. Костадинов 


Още от: Политика

Принтирай статия
37 коментара
14 Ноември 2019 10:50 | старогражданин
Оценка:
33
 (
35
 гласа)

В Благоевград всичко е толкова деформирано, че нямам думи. По-интересно е сега да видим колко е деформирано в Изпълнителната комисия. Дали пак няма да заклещят Бойко Борисов. Безвремие.


14 Ноември 2019 10:55 | Герб
Оценка:
63
 (
77
 гласа)

Нали и Новаков друсаше ръченица с Камбитов на клипа, трябват нови лица не тези измамници.


14 Ноември 2019 11:08 | старогражданин
Оценка:
21
 (
41
 гласа)

Нови лица от скамейката на Цветанов....


14 Ноември 2019 11:20 | Лично мнение
Оценка:
74
 (
82
 гласа)

Най-добре ще е да си остане др. Савеклиева! Така и така са тръгнали надолу, а тя добре ги води в тази посока. Нека да си остане тя. С нейният "добър" авторитет-тя ще ги изведе най-бързо и най-успешно от политиката. Така, че най-добрият вариант, за да продължи ГЕРБ напред към забравата е да си останат подобни екземпляри начело. Та дали тя или оня муньо Новаков е все едно. Само напред и надолу!


14 Ноември 2019 11:22 | запознат
Оценка:
29
 (
41
 гласа)

КЪМ МНОГОУВАЖАЕМИТЕ ВИСОЧАЙШИ В ГЕРБ, има достойни но ВИЕ не ги виждате ! Ние ще ВИ ги покажем !


14 Ноември 2019 11:25 | ...
Оценка:
44
 (
50
 гласа)

Нито Давеклиева нито Новаков е достоен за този пост!!! Ако искате промяна, а не нова издънка в Благоевградска област, то иберете нов, млад, интелигентен човек, който да мисли за изостаналата благоевградска област, като цяло!!!!


14 Ноември 2019 11:31 | старогражданин
Оценка:
-29
 (
49
 гласа)

При всичките и кусури Герб е единствената работеща дясна партия. Най-лесно е да се разруши... като всички други преди нея. Не станаха ли много профуканите победи в дясно. Какво ни готвят след това. Пак от старото.


14 Ноември 2019 11:39 | Стефанов
Оценка:
37
 (
37
 гласа)

Логика та логика? Виновни са тия долу, когато губим. Но като печелим - заслугата е на тия горе. Това е схемата за запазването на бащицата - неприкосновен, само с бог над него. Окей, карайте си каруцата, както е рекъл народа. Затова на хората не им пука вече и обмисляте задължителното гласуване. Но не би... Срещат се двама, единия пита - абе ти гласува ли? Не съм бе мамиц.. а им.. На свой ред задава върос - а ти, гласували. Отговора е - гласувах, мамиц.. а им... Та това е - като не ти остава нищо друго - псуваш... Поне да ти олекне на душата, след като не може в живота...


14 Ноември 2019 11:42 | ?????????????
Оценка:
7
 (
23
 гласа)

Кой кьде е друсал рьченица не е важно, трябват нови лица, а то какво става драпат докато налапат кокала и до там смятат, че са несменяеми . Баста .....


14 Ноември 2019 12:13 | Клатис Мадуро
Оценка:
54
 (
56
 гласа)

Новаков не е от Благоевград, нито от областта. Това е един мазник приоданец, който се намърда до Камбата и Цвък и додрапа до евродУпетатско място. Ще е луд, ако се откаже от него, защото не става за областен шеф!


14 Ноември 2019 13:45 | споко
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Има трима безработни бивши общински кмета от ГЕРБ .Все един ще пасне.


14 Ноември 2019 13:55 | 11111
Оценка:
38
 (
44
 гласа)

Колко и какви изказвания има Савеклиева в парламента, какво допринесе за града ни. Жени ГЕРБ- хич ги няма, мъже още по зле. Нови и не компрометирани лица са необходими.
ПОМИСЛЕТЕ..


14 Ноември 2019 14:20 | ДС
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Като не искате ДАВЕКЛИЕВА, изберете си НЕДЕЛЧО!!!! Няма млади, няма стари-играта свърши, лавината тръгна и ще помете цялата ОПГ!!! То за това са всичките тези напъни, за ЦАЦАТА и ДИЗЕЛА.


14 Ноември 2019 14:27 | ррррррррр
Оценка:
37
 (
43
 гласа)

ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА - НА ТАЗИ САВЕКЛИЕВА, НИЩО НИЩО НЕ Е НАПРАВИЛА, НЯМА Я НИКАКВА, НИТО ЗА ГРАДА, НИТО ПЪК В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.....!!!!!


14 Ноември 2019 14:45 | избирател
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Имаше СДС, имаше НДСВ, има и ГЕРБ сега. Очаквайте новата формация! Видяхме им мурафетите на горе посочените. Стига вече, трябва да има промяна иначе България загива!


14 Ноември 2019 15:11 | до избирател
Оценка:
-21
 (
49
 гласа)

България ще загине, защото тъпите джумалии върнаха на власт БСП. Цялата страна ни се смее!


14 Ноември 2019 16:22 | !!!!!
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Да бяха кандидатирали Новаков за кмет - щеше да бие от 1 тур, не Камбитов!!!!! Всички знаеха какво ще стане. На кой са плащали, че да го държат 2 мандата и да пробва и трети? Калин Каменов избяга от тук0 и възроди Враца, а ние се закопахме тотално. Млади и нахъсани хора ни трябват, не бизнесмени!


14 Ноември 2019 16:51 | Гражданин
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

Савеклиева, не се кичи с чужди лаври - не е твоя заслугата за това, че години назад партията печелеше изборите!!!! Партията бе нова, хората искаха промяна, доверяваха се на Борисов; структурите вярваха в идеята и работеха, а кметовете бяха нахъсани да спечелят първи или втори мандат...! Ти нямаш нищо общо с тези процеси, нямаш и капацитет да обединяваш и вдъхновяваш! Напротив - липсата на всякаква активност и лидерски качества у теб доведе до необратими и негативни процеси, за които ти бе сляпа или нехаеща, така че ТВОЙ Е САМО ПРОВАЛА!!! И стига стиска палци и рева, да не ти приемат оставката! Тя е личен акт и никой няма право да в разисква или отхвърля!!!


14 Ноември 2019 17:15 | а
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

ДА НЕ ВИКАМЕ ПАК 45 ГОДИНИ СТИГАТ!


14 Ноември 2019 17:41 | Делчо
Оценка:
10
 (
20
 гласа)

Неможеше да се случи нищо по-добре освен да се избере нов кмет. Въпреки че новия е слаб, неопитен и ще му е доста трудно да направи нещо с оглед на това че не е част от управляващата партия в България. Чест му прави че благодари на хората гласували за него и отчете че е спечелил благодарение на протестния вот. Най-лошото е че в града са се отпуснали безкряйно много пари а са отишли не по предназначение, не случайно Борисов каза жалко за Благоевград.


14 Ноември 2019 18:23 | до Савеклиева
Оценка:
30
 (
32
 гласа)

Веднъж не излезе и не каза на хората открито, съвсем по чисто човешки пет смислени приказки. Не откликна на болката им. Не помогна на никого, освен на сина си да спечели кум проекти от Министерството на спорта. Не показа на хората, че имаш възможност с чисто сърце да помогнеш. Твоята длъжност на областен координатор бе една поза, и затова и членове и граждани бързо те разбраха що за птица си. Не показа с нищо, че нещо добро вършиш. Само някакъв глупав пи-ар и пози имаше около теб. Поради всичкото това горе стигна до тук, като сама си си виновна за всичко. Сбогом, госпожо рокля, или както там им казват на фръцлите. С това ще те запомним, с можене- не!


14 Ноември 2019 18:53 | анализатор
Оценка:
30
 (
32
 гласа)

Вие наистина ли си мислите, че една касиерка има капацитета да бъде политик? Жалям Ви акъла, ако така си мислите. Просто конюктурата доведе касиерки, магазинерки, келнерки и пр. неизвестни женици в политиката на гробаджийската партия. Зато от десет години сме на смъртен одър.


14 Ноември 2019 19:06 | Изпитан метод
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Ако е трудно да се намерят достойни хора в партията... да си "купят" от друга партия! Това го правят от години! Като мениджъри на футболен отбор са!


14 Ноември 2019 20:37 | Благоевград
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Да махнат тези герберски мафиоти, тая кукла да я махнат Севаклиева, а и Новаков е пълен некадърник. Долу мафията герб


14 Ноември 2019 20:55 | Райко
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Не я мислете много Дана. С време се откачи от оня с терасите, и се качи на един стар самолет, но скъп. С него беше по Москва да закрепи дружбата, летя и до Банско, но там домакина беше приземен. Ако се повози на тоя самолет, трудно ще я бутне някой. Пилота е много силен и летището му е в Банкя. Обигран играч стана тя. Голям е възхода й от А. Р. Д. - Ч., А .К, Ц. Ц та до К. В.


14 Ноември 2019 21:20 | Гошо
Оценка:
24
 (
26
 гласа)

Какви са тези глупости? Подала си била оставката а до сега къде беше? Нямам думи за такива елементарни индивиди. Просто се оказва че на дъното има дъно защото по на долу от тази лелка не знам да има. Такива отговорности се поемат веднага г-жо а не се чака да им отмине на хората. Ама на дали ще ме разбереш то ти не знаеш къде се намираш.


14 Ноември 2019 22:02 | старогражданин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Отдавна мина късния следобед. Борисов е в Гърция. Спете спокойно деца. Кой има да трепери-да трепери.


14 Ноември 2019 22:45 | Tелезофф
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Давеклиева само на Владо - кефало не дава май..... ай ся взел-дал, да си ебът майката проста


14 Ноември 2019 23:54 | така така
Оценка:
21
 (
31
 гласа)

Вън Савеклиева и нейното протеже- лелката Росица Димитрова Кенеди ВиК. Заради вас двете толкова много хора се отказаха да подкрепят ГЕРБ.


15 Ноември 2019 08:50 | до Струма.ком
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

Струма, първо се научете поне заглавия да пишете - как разбрахте, че оставката на Савекрлиева не е приета, като Изпълнителната комисия още не се е произнесла?! Но в случая, това не е най-важното. Дали тази проста жена ще продължи да е областен координатор или не е без значение. ГЕРБ в област Благоевград е в будна кома и спасение няма. Благодарение на г-жа Никоя и Ц. Ц. ГЕРБ беше съсипана, напълнена с доносници и лакеи, а на държавни служби бяха устроени само такива къдри - тъпи, удобни, сервилни и с всичко съгласни. Тези хора са си по местата и пречат на всеки и всичко, така че докато тоя назначена измет не се разкара, ГЕРБ не ги чака нищо добро. Просто сега на опашката се редят други готови на слугинаж. А трябва подбор, базиран на интелект и професионални качества. Нещо може да се промени само с нови хора, чисти и не от Благоевградската шайка! Новаков не става за нищо, така че друго лице е нужно.


15 Ноември 2019 09:20 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Не ми се вярва, че Герб са способни на радикални промени, освен ако не ги ритат от някъде. Предполагам, че ще обединят зарята над депо Мошино и ударното източване на язовир "Студена"-Перник. По принцип Борисов като подкара по магистралата кара до край. От София до Солун. Комплексно обслужване.


15 Ноември 2019 09:25 | Диалог
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

- Ще гласуваш ли за Камбитов? - Ама аз го познавам.
- О, извинявай тогава!


15 Ноември 2019 10:56 | ДО ТАКА ТАКА
Оценка:
-6
 (
16
 гласа)

единствения свестен директор на предприятие които върши работа е Росица Димитрова.
друрите не сме ги видели и чули!


15 Ноември 2019 12:05 | старогражданин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Пожарникарчето кара спешна специализация по водно дело. А идва и общо събрание на водната асоциация. Снимайте се за спомен с Димитрова.


15 Ноември 2019 21:07 | Гошо
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Росица Димитрова си била вършила работата абе ти нормален ли си? Та точно тя съсипа цялото предприятие. На 2 магарета сено не може да раздели. Кадърна е на обикновените хора да ги гази и мачка. А обслужва интересите на нашите хора. Ако беше кадърна щеше да си върши задълженията а не да се прави че не знае как някой хора се присъединяват незаконно и то в главен водопровод на Благоевград. Нооооо колелото се върти скоро време идва деня на страшния съд. Всичко ще излезе на яве а буламачите който забърка не са никак малко. Ще се връща ресто!


15 Ноември 2019 22:49 | Пазарджик
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Успех Новаков!


28 Ноември 2019 15:05 | Генчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо не направиха нещо с нашият лидер Румен Арнаудов/Ленко/? Той победи и ДПС в община Сатовча! ГЕРБ имаме 7 мандата, ДПС 5, а резревният отбор на Доган и Арбен-бсп само един мандат! Браво Борка!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар