Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно!  ултурни обичаи, с които да внимавате при пътуване в чужбина ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае “айната на една отвара, ко€то прави чудеса с т€лото ви
   –егистрац舫абравена парола

«апочва рестарт на √≈–Ѕ в ѕиринско! »зпълнителната комиси€ заседава! Ќе приеха оставката на областни€ лидер ƒаниела —авеклиева, обсъждането предсто膆


14 ноември 2019 10:32  37 коментара   39470 прочита акво ще реши комиси€та днес, ще смен€т ли —авеклиева с евродепутата јндрей Ќоваков, или ....


ўе запази ли м€стото си на областен координатор на ѕѕ √≈–Ѕ в ѕиринско депутатът ƒаниела —авеклиева,това е въпросът, който  вълнува герберите в областта, които с нетърпение очакват решението на. »зпълнителната комиси€ на ѕѕ √≈–Ѕ, ко€то заседава днес, научи struma.com. ¬ началото на седмицата областни€т лидер ƒаниела —авеклиева е подала оставката си, като акт на поемане на отговорност за лошите резултати и загубата на кметове на √≈–Ѕ, но оставката не е приета тогава. «а днес е насрочено заседание на

»зпълнителната комиси€, ко€то тр€бва да реши дали —авеклиева ще остане на поста си, и дали вината за загубата е само нейна. ќтчита се и фактът, че докато —авеклиева бе областен координатор, √≈–Ѕ н€маше загубен избор, с едно изключение, последните "ћестни избори". Ќа евроизборите √≈–Ѕ в област Ѕлагоевград бе с едни от най-добрите резултати в страната . —поред наши източници, евродепутатът јндрей Ќоваков, е веро€тни€т и заместник, ако комиси€та реши да € освободи от гол€мата отговорност.

¬еднага след загубата и отчетените проблеми в √≈–Ѕ в ѕиринско е станало €сно, че ƒаниела —авеклиева добре е вършила работата си, консолидирайки структурите и укрот€вайки своевременно проблемите на места в √≈–Ѕ. ¬ината за загубата на изборите е по скоро в структурите по места и председателите на общинските структури, отколкото в областни€ координатор, см€тат от √≈–Ѕ. —авеклиева обаче постъпила достойно като поискала да бъде освободена от поста, но решението за см€ната и се оказва изключително трудно, поради липса на кадри.

Ќоваков, който е спр€ган за поста и е и евродепутат, как ще съвмест€ва работата и като областен координатор е не€сно?. √овореше се, че неколцина от региона имат мераци към поста на —авеклиева, но към т€х изпълнителната комиси€ не е про€вила интерес.  »зборните резултати показаха, че по места самите гербери не са гласували за собствените си кметове, което показа, че √≈–Ѕ е раз€ждана от вътрешни противоречи€, което всъщност е и в основата на загубата на гол€ма част от общините в ѕиринско.

ќт 14 общини √≈–Ѕ запази само 2 -ма от кметовете си.  метът на ѕетрич ƒимитър Ѕръчков победи с убедителна преднина, същото се отнас€ и за кмета на –азлог  расимир √ерчев. Ѕлагоевград падна заради липсата на работни места,а закриването на "Ѕлагоевград Ѕ“" бе камъкът, който обърна каруцата и градът мина под друго ръководство.

¬ —андански  отев загуби като резултат от сериозните ежби в структурата на √≈–Ѕ, а в Ѕанско √еорги »кономов отстъпи пред  адев, като и тук се набюдаваха сериозни  проблеми между ръководителите на парти€та в града. ћногократно сме отчитали кое доведе до загубата на √≈–Ѕ в "ћестни избори " 2019 и сме алармирали, че има нужда от пром€на, но е факт, че рестартирането на √≈–Ѕ едва ли ще стане като смен€т първо областни€ координатор,а надолу по веригата тези, които тр€бва да поемат отговорността мишкуват и чакат бур€та да отмине.

ƒни наред ръководството на общинската структура на ѕѕ √≈–Ѕ в Ѕлагоевград мълчи гузно и  оставки н€ма.¬секи се оправдава с другите, отговорността се размива и √≈–Ѕ е в политически ступор. –ъководителите на парти€та в Ѕлагоевград Ѕисер ћихйлов, »ли€н √еоргиев, общински€ съетник Ѕибов и други не показаха какви идеи имат, как да възрод€т парти€та, мълчат и се кри€т зад общата вина и чакат силово н€кой да потърси оставките им.

 атарзисът в √≈–Ѕ активира  стари герберски водачи, изхвърлени през годините, които  се натискат да поведат отново парти€та, забравили че след √≈–Ѕ смениха н€колко други формации, в търсене на власт и позиции. Ќикой не забрав€ предателите, така, че  и този път ще им кажат "Ѕаста" и ще останат само с мераците си.

 атастрофата в √≈–Ѕ настъпи след като част от активистите се разсърдиха заради композирането на листата за общински съветници в Ѕлагоевград. »менно тези разсърдените не работиха за парти€та по време на изборите. Ќ€кой работиха за преференции, за да вл€зат в общински съвет, но не работиха за кмет и гледаха индиферентно отстрани.

–езултатите сочат, че половината  от герберите не са гласували за кмета јтанас  амбитов. —итуаци€та в √≈–Ѕ в областта, с изключение на ѕетрич и –азлог наистина е катастрофална.  аква ще бъде пром€ната, очаквайте подробности в късни€ следобед днес?.

 ѕ.  остадинов 

 ќще от: ѕолитика
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


37 коментара

14 ноември 2019 10:50 | старогражданин
ќценка:
33
 (
35
 гласа)

¬ Ѕлагоевград всичко е толкова деформирано, че н€мам думи. ѕо-интересно е сега да видим колко е деформирано в »зпълнителната комиси€. ƒали пак н€ма да заклещ€т Ѕойко Ѕорисов. Ѕезвремие.


14 ноември 2019 10:55 | √ерб
ќценка:
63
 (
77
 гласа)

Ќали и Ќоваков друсаше ръченица с  амбитов на клипа, тр€бват нови лица не тези измамници.


14 ноември 2019 11:08 | старогражданин
ќценка:
21
 (
41
 гласа)

Ќови лица от скамейката на ÷ветанов....


14 ноември 2019 11:20 | Ћично мнение
ќценка:
74
 (
82
 гласа)

Ќай-добре ще е да си остане др. —авеклиева! “ака и така са тръгнали надолу, а т€ добре ги води в тази посока. Ќека да си остане т€. — нейни€т "добър" авторитет-т€ ще ги изведе най-бързо и най-успешно от политиката. “ака, че най-добри€т вариант, за да продължи √≈–Ѕ напред към забравата е да си останат подобни екземпл€ри начело. “а дали т€ или он€ муньо Ќоваков е все едно. —амо напред и надолу!


14 ноември 2019 11:22 | запознат
ќценка:
29
 (
41
 гласа)

 Џћ ћЌќ√ќ”¬ј∆ј≈ћ»“≈ ¬»—ќ„ј…Ў» ¬ √≈–Ѕ, има достойни но ¬»≈ не ги виждате ! Ќие ще ¬» ги покажем !


14 ноември 2019 11:25 | ...
ќценка:
44
 (
50
 гласа)

Ќито ƒавеклиева нито Ќоваков е достоен за този пост!!! јко искате пром€на, а не нова издънка в Ѕлагоевградска област, то иберете нов, млад, интелигентен човек, който да мисли за изостаналата благоевградска област, като ц€ло!!!!


14 ноември 2019 11:31 | старогражданин
ќценка:
-29
 (
49
 гласа)

ѕри всичките и кусури √ерб е единствената работеща д€сна парти€. Ќай-лесно е да се разруши... като всички други преди не€. Ќе станаха ли много профуканите победи в д€сно.  акво ни готв€т след това. ѕак от старото.


14 ноември 2019 11:39 | —тефанов
ќценка:
37
 (
37
 гласа)

Ћогика та логика? ¬иновни са ти€ долу, когато губим. Ќо като печелим - заслугата е на ти€ горе. “ова е схемата за запазването на бащицата - неприкосновен, само с бог над него. ќкей, карайте си каруцата, както е рекъл народа. «атова на хората не им пука вече и обмисл€те задължителното гласуване. Ќо не би... —рещат се двама, едини€ пита - абе ти гласува ли? Ќе съм бе мамиц.. а им.. Ќа свой ред задава върос - а ти, гласували. ќтговора е - гласувах, мамиц.. а им... “а това е - като не ти остава нищо друго - псуваш... ѕоне да ти олекне на душата, след като не може в живота...


14 ноември 2019 11:42 | ?????????????
ќценка:
7
 (
23
 гласа)

 ой кьде е друсал рьченица не е важно, тр€бват нови лица, а то какво става драпат докато налапат кокала и до там см€тат, че са несмен€еми . Ѕаста .....


14 ноември 2019 12:13 |  латис ћадуро
ќценка:
54
 (
56
 гласа)

Ќоваков не е от Ѕлагоевград, нито от областта. “ова е един мазник приоданец, който се намърда до  амбата и ÷вък и додрапа до еврод”петатско м€сто. ўе е луд, ако се откаже от него, защото не става за областен шеф!


14 ноември 2019 13:45 | споко
ќценка:
14
 (
14
 гласа)

»ма трима безработни бивши общински кмета от √≈–Ѕ .¬се един ще пасне.


14 ноември 2019 13:55 | 11111
ќценка:
38
 (
44
 гласа)

 олко и какви изказвани€ има —авеклиева в парламента, какво допринесе за града ни. ∆ени √≈–Ѕ- хич ги н€ма, мъже още по зле. Ќови и не компрометирани лица са необходими.
ѕќћ»—Ћ≈“≈..


14 ноември 2019 14:20 | ƒ—
ќценка:
14
 (
20
 гласа)

 ато не искате ƒј¬≈ Ћ»≈¬ј, изберете си Ќ≈ƒ≈Ћ„ќ!!!! Ќ€ма млади, н€ма стари-играта свърши, лавината тръгна и ще помете ц€лата ќѕ√!!! “о за това са всичките тези напъни, за ÷ј÷ј“ј и ƒ»«≈Ћј.


14 ноември 2019 14:27 | ррррррррр
ќценка:
36
 (
42
 гласа)

ќ—“ј¬ ј, ќ—“ј¬ ј, ќ—“ј¬ ј - Ќј “ј«» —ј¬≈ Ћ»≈¬ј, Ќ»ўќ Ќ»ўќ Ќ≈ ≈ Ќјѕ–ј¬»Ћј, Ќяћј я Ќ» ј ¬ј, Ќ»“ќ «ј √–јƒј, Ќ»“ќ ѕЏ  ¬ Ќј–ќƒЌќ“ќ —ЏЅ–јЌ»≈.....!!!!!


14 ноември 2019 14:45 | избирател
ќценка:
13
 (
19
 гласа)

»маше —ƒ—, имаше Ќƒ—¬, има и √≈–Ѕ сега. ќчаквайте новата формаци€! ¬ид€хме им мурафетите на горе посочените. —тига вече, тр€бва да има пром€на иначе Ѕългари€ загива!


14 ноември 2019 15:11 | до избирател
ќценка:
-20
 (
48
 гласа)

Ѕългари€ ще загине, защото тъпите джумалии върнаха на власт Ѕ—ѕ. ÷€лата страна ни се смее!


14 ноември 2019 16:22 | !!!!!
ќценка:
0
 (
20
 гласа)

ƒа б€ха кандидатирали Ќоваков за кмет - щеше да бие от 1 тур, не  амбитов!!!!! ¬сички знаеха какво ще стане. Ќа кой са плащали, че да го държат 2 мандата и да пробва и трети?  алин  аменов изб€га от тук0 и възроди ¬раца, а ние се закопахме тотално. ћлади и нахъсани хора ни тр€бват, не бизнесмени!


14 ноември 2019 16:51 | √ражданин
ќценка:
22
 (
26
 гласа)

—авеклиева, не се кичи с чужди лаври - не е тво€ заслугата за това, че години назад парти€та печелеше изборите!!!! ѕарти€та бе нова, хората искаха пром€на, довер€ваха се на Ѕорисов; структурите в€рваха в иде€та и работеха, а кметовете б€ха нахъсани да спечел€т първи или втори мандат...! “и н€маш нищо общо с тези процеси, н€маш и капацитет да обедин€ваш и вдъхнов€ваш! Ќапротив - липсата на вс€каква активност и лидерски качества у теб доведе до необратими и негативни процеси, за които ти бе сл€па или нехаеща, така че “¬ќ… ≈ —јћќ ѕ–ќ¬јЋј!!! » стига стиска палци и рева, да не ти приемат оставката! “€ е личен акт и никой н€ма право да в разисква или отхвърл€!!!


14 ноември 2019 17:15 | а
ќценка:
8
 (
12
 гласа)

ƒј Ќ≈ ¬» јћ≈ ѕј  45 √ќƒ»Ќ» —“»√ј“!


14 ноември 2019 17:41 | ƒелчо
ќценка:
10
 (
20
 гласа)

Ќеможеше да се случи нищо по-добре освен да се избере нов кмет. ¬ъпреки че нови€ е слаб, неопитен и ще му е доста трудно да направи нещо с оглед на това че не е част от управл€ващата парти€ в Ѕългари€. „ест му прави че благодари на хората гласували за него и отчете че е спечелил благодарение на протестни€ вот. Ќай-лошото е че в града са се отпуснали безкр€йно много пари а са отишли не по предназначение, не случайно Ѕорисов каза жалко за Ѕлагоевград.


14 ноември 2019 18:23 | до —авеклиева
ќценка:
30
 (
32
 гласа)

¬еднъж не излезе и не каза на хората открито, съвсем по чисто човешки пет смислени приказки. Ќе откликна на болката им. Ќе помогна на никого, освен на сина си да спечели кум проекти от ћинистерството на спорта. Ќе показа на хората, че имаш възможност с чисто сърце да помогнеш. “во€та длъжност на областен координатор бе една поза, и затова и членове и граждани бързо те разбраха що за птица си. Ќе показа с нищо, че нещо добро вършиш. —амо н€какъв глупав пи-ар и пози имаше около теб. ѕоради всичкото това горе стигна до тук, като сама си си виновна за всичко. —богом, госпожо рокл€, или както там им казват на фръцлите. — това ще те запомним, с можене- не!


14 ноември 2019 18:53 | анализатор
ќценка:
29
 (
31
 гласа)

¬ие наистина ли си мислите, че една касиерка има капацитета да бъде политик? ∆ал€м ¬и акъла, ако така си мислите. ѕросто конюктурата доведе касиерки, магазинерки, келнерки и пр. неизвестни женици в политиката на гробаджийската парти€. «ато от десет години сме на смъртен одър.


14 ноември 2019 19:06 | »зпитан метод
ќценка:
7
 (
11
 гласа)

јко е трудно да се намер€т достойни хора в парти€та... да си "куп€т" от друга парти€! “ова го прав€т от години!  ато мениджъри на футболен отбор са!


14 ноември 2019 20:37 | Ѕлагоевград
ќценка:
20
 (
24
 гласа)

ƒа махнат тези герберски мафиоти, та€ кукла да € махнат —еваклиева, а и Ќоваков е пълен некадърник. ƒолу мафи€та герб


14 ноември 2019 20:55 | –айко
ќценка:
17
 (
19
 гласа)

Ќе € мислете много ƒана. — време се откачи от он€ с терасите, и се качи на един стар самолет, но скъп. — него беше по ћосква да закрепи дружбата, лет€ и до Ѕанско, но там домакина беше приземен. јко се повози на то€ самолет, трудно ще € бутне н€кой. ѕилота е много силен и летището му е в Ѕанк€. ќбигран играч стана т€. √ол€м е възхода й от ј. –. ƒ. - „., ј . , ÷. ÷ та до  . ¬.


14 ноември 2019 21:20 | √ошо
ќценка:
24
 (
26
 гласа)

 акви са тези глупости? ѕодала си била оставката а до сега къде беше? Ќ€мам думи за такива елементарни индивиди. ѕросто се оказва че на дъното има дъно защото по на долу от тази лелка не знам да има. “акива отговорности се поемат веднага г-жо а не се чака да им отмине на хората. јма на дали ще ме разбереш то ти не знаеш къде се намираш.


14 ноември 2019 22:02 | старогражданин
ќценка:
4
 (
6
 гласа)

ќтдавна мина късни€ следобед. Ѕорисов е в √ърци€. —пете спокойно деца.  ой има да трепери-да трепери.


14 ноември 2019 22:45 | Tелезофф
ќценка:
11
 (
13
 гласа)

ƒавеклиева само на ¬ладо - кефало не дава май..... ай с€ взел-дал, да си ебът майката проста


14 ноември 2019 23:54 | така така
ќценка:
21
 (
31
 гласа)

¬ън —авеклиева и нейното протеже- лелката –осица ƒимитрова  енеди ¬и . «аради вас двете толкова много хора се отказаха да подкреп€т √≈–Ѕ.


15 ноември 2019 08:50 | до —трума.ком
ќценка:
17
 (
21
 гласа)

—трума, първо се научете поне заглави€ да пишете - как разбрахте, че оставката на —авекрлиева не е приета, като »зпълнителната комиси€ още не се е произнесла?! Ќо в случа€, това не е най-важното. ƒали тази проста жена ще продължи да е областен координатор или не е без значение. √≈–Ѕ в област Ѕлагоевград е в будна кома и спасение н€ма. Ѕлагодарение на г-жа Ќико€ и ÷. ÷. √≈–Ѕ беше съсипана, напълнена с доносници и лакеи, а на държавни служби б€ха устроени само такива къдри - тъпи, удобни, сервилни и с всичко съгласни. “ези хора са си по местата и пречат на всеки и всичко, така че докато то€ назначена измет не се разкара, √≈–Ѕ не ги чака нищо добро. ѕросто сега на опашката се ред€т други готови на слугинаж. ј тр€бва подбор, базиран на интелект и професионални качества. Ќещо може да се промени само с нови хора, чисти и не от Ѕлагоевградската шайка! Ќоваков не става за нищо, така че друго лице е нужно.


15 ноември 2019 09:20 | старогражданин
ќценка:
1
 (
5
 гласа)

Ќе ми се в€рва, че √ерб са способни на радикални промени, освен ако не ги ритат от н€къде. ѕредполагам, че ще обедин€т зар€та над депо ћошино и ударното източване на €зовир "—тудена"-ѕерник. ѕо принцип Ѕорисов като подкара по магистралата кара до край. ќт —офи€ до —олун.  омплексно обслужване.


15 ноември 2019 09:25 | ƒиалог
ќценка:
7
 (
13
 гласа)

- ўе гласуваш ли за  амбитов? - јма аз го познавам.
- ќ, извин€вай тогава!


15 ноември 2019 10:56 | ƒќ “ј ј “ј ј
ќценка:
-6
 (
16
 гласа)

единствени€ свестен директор на предпри€тие които върши работа е –осица ƒимитрова.
друрите не сме ги видели и чули!


15 ноември 2019 12:05 | старогражданин
ќценка:
1
 (
7
 гласа)

ѕожарникарчето кара спешна специализаци€ по водно дело. ј идва и общо събрание на водната асоциаци€. —нимайте се за спомен с ƒимитрова.


15 ноември 2019 21:07 | √ошо
ќценка:
1
 (
9
 гласа)

–осица ƒимитрова си била вършила работата абе ти нормален ли си? “а точно т€ съсипа ц€лото предпри€тие. Ќа 2 магарета сено не може да раздели.  адърна е на обикновените хора да ги гази и мачка. ј обслужва интересите на нашите хора. јко беше кадърна щеше да си върши задължени€та а не да се прави че не знае как н€кой хора се присъедин€ват незаконно и то в главен водопровод на Ѕлагоевград. Ќооооо колелото се върти скоро време идва ден€ на страшни€ съд. ¬сичко ще излезе на €ве а буламачите който забърка не са никак малко. ўе се връща ресто!


15 ноември 2019 22:49 | ѕазарджик
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

”спех Ќоваков!


28 ноември 2019 15:05 | √енчо
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

«ащо не направиха нещо с наши€т лидер –умен јрнаудов/Ћенко/? “ой победи и ƒѕ— в община —атовча! √≈–Ѕ имаме 7 мандата, ƒѕ— 5, а резревни€т отбор на ƒоган и јрбен-бсп само един мандат! Ѕраво Ѕорка!
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.