Започва люта битка пред "портата" на парламента! Партиите определиха играчите от Пиринско в оспорваното политическо състезание за място в НС

30 август 2022 09:25   19 коментара   15838 прочита


Ясни са водачите на политическите партии за вота на 2 октомври. Партиите определиха ракетите си носители , които да  поведат съпартийците си в битката за поредното народно събрание на Република България. Много мъже се изправят срещу единствената жена водач в Пиринско Корнелия Нинова.

Тя оглавява листата на БСП в региона. Избрала го  заради  неугасващите  и сантименти към областта и факта ,че преди години реализира добър резултат тук и стана депутат от област Благоевград . Вряла и кипяла в предизборните сблъсъци, Нинова е сред водачите с най-голям опит при правенето на избори и политика у нас.

Амбициозна ,властна, организирана и настървена, "желязната лейди на БСП ", ще щурмува парламента, разчитайки на харизмата си ,умението да убеждава ,старата си слава и гоцеделчевската структура на партията ,която традиционно работи изключително добре.

В областния център столетницата не може да повлияе значително на резултата и ,тъй като тук отдавна са показали ,че ги няма никакви по време на избори. Всеобща тайна ,че БСП Благоевград са разделени на лагери про и против Корнелия Нинова и този факт е смущаващ по отношение на подкрепата ,която би трябвало да получи водачката Нинова в областния град.  Разделение има и по останалите местни партийни структури Петрич, Сандански, Банско, Разлог, част от които работят, показвайки симпатиите си  и работят под мъдрите наставления на основния и противник в партията Кирил Добрев.

Изключително трудно ще е на Нинова да събуди заспалите червени симпатизанти, които гласуват все по-вяло ,разочаровани от политиката на БСП ,независимо ,че докато бяха във властта, с любезното и съдействие, десетки заеха важни управленски постове.

Прогнозата е,че на тези избори БСП със зор ще има 2-ма депутати. Нинова е единият, а вторият  най-вероятно Богдан Боцев от Гоце Делчев. И понеже тя ще е водач и на листа в София, се предполага ,че ще влезе от София, за да освободи място в парламента и на втория в листата в Пиринско проф. Георги Михайлов. Така депутати от БСП за регион Благоевград ще бъдат Богдан Боцев и проф Михайлов. 

 

ППГЕРБ заложи отново на Росен Желязков да води листата за област Благоевград . В няколко последователни избора Желязков е водач и трябва да признаем, че въпреки че не е местен добре овладя ситуацията ,опозна региона и не стои зле начело на герберската кандидат-депутатска листа . Все пак трябва да се отбележи ,че Желязков е абсолютен късметлия ,тъй като тези "под него " подредени на второ ,трето ,четвърто, пето и 22-ро място,  а именно - Росица Димитрова от Благоевград , Костадин Стойков от Петрич, Г. Георгиев от Сандански , Александър Маурев от Банско и Стефан Апостолов от Симитли са  тежката артилерия ,която ще изпрати със сигурност водача Желязков в парламента .

Оттук нататък битката е страшно оспорвана . Състезанието ще се провежда вътре в самия ГЕРБ , участниците в листата ще се борят за лични преференции ,с които да се класират за НС. Хитър ход на областния координатор Андрей Новаков бе да вкара в герберската листа нови лица - Р. Димитрова, Г. Георгиев от Сандански, Тодор Гюрев от Кресна, Божидар Радевски от Петрич, д-р А Миладинов от Сандански все нахъсани млади хора ,които ще работят активно за партията и за преференции.

Има известни колебания около представянето на 4-тия в листата Георги Георгиев от Сандански ,тъй като според наши източници, не е долюбван в родния си град, но пък твърдят, че се е разпрострял и работи активно по другите общини, за да си извоюва достатъчно преференциални гласове ,които да го направят депутат.  Голямо попадение на Новаков е кресналията Тодор Гюрев, който стана общински координатор на ГЕРБ . Гюрев показва завиден хъс за победа, работоспособност с младежки жар и ентусиазъм, и на него се възлагат големи надежди в тези избори.

Бившият директор на ВиК Росица Димитрова е изненадата в подредбата на листата на ГЕРБ . Тя е на второ място след водача Желязков.  Димитрова е трудна за преглъщане и вероятно трудна за прескачане, тъй като е страшно нахъсана и   амбициозна, първо като характеристики -част от характера й, и  второ заради увереността и ,че  ако не се представи добре в тези избори ,това ще означава край на кариерата като политик  и лидер на общинската структура на партията . Припомняме ,че предишното ръководство депозира оставка,като морален акт,  след незадоволителен изборен резултат. 

Димитрова   е пословична с   работохолизма си и затова никой не е изненадан ,че тя започна да работи за изборите на 2 октомври от първия миг ,в който обявиха ,че ще е втори кандидат-депутат.  Най-голямото и предимство е нейната искреност- понякога рязка и крайна , но винаги честна в отношенията си с хората . Казват, че ако Росица Димитрова поеме ангажимент ,тя думата си назад не връща .Качество, подходящо за един народен представител.  Пробивна и водена от амбицията за себедоказване Димитрова ще "гори" по време на работата  в тази предизборна кампания. Дали ще успее да победи динозаврите в преференциалния вот като Стефан Апостолов и Александър Мацурев ще видим, със сигурност обаче Димитрова ще се бори лъвски за място в парламента. Няма да коментираме отличникът в преференциите Апостолов от Симитли ,след Желязков той е вторият сигурен депутат от ПП ГЕРБ. 

Трудно ще е на Мацурев в тези избори, тъй като играчите този път са много и са силни. Със сигурност добър ще е резултатът на Костадин Стойков от Петрич. Структурата в южния град ,ръководена успешно години наред от кмета Д. Бръчков е сплотена, организирана ,затова и резултатите им са най-добри по време на избори. 

Този път се забелязват опити от някои вътрешни за ГЕРБ хора да се домогнат до гласове от Петрич, в полза на други кандидати от листата им, но засега опитите са ялови , намеренията са ясни ,така че ще следим чия е дългата ръка на предателството вътре в партията . Прогнозата е ,че след изборите на 2 -ри октомври ГЕРБ ще имат сигурни 4-има депутати . Петият е както се казва на "кантар" . Кои ще са те, предстои да се разбере. 

ДПС отново заложи на Делян Пеевски- голямото момче ,с още по-големите възможности да прави избори, да увлича електората на ДПС. Признаваме ,че Пеевски е сред малкото народни представители ,които не забравиха региона ,влизайки в парламента. Негови благотворителни дела, помощи ,дарения  сме отразявали многократно. Пеевски умее да убеждава в правотата на идеите си и печели все повече привърженици в регион Благоевград . Затова прогнозата ни е ,че той ще е сигурен депутат и ще  успее да отведе в НС поне още двама от кандидат-депутатите от листата им.

Андрей Гюров от "Продължаваме промяната" е водачът на партията за област Благоевград. До предишните избори, известен само на близките и приятелите си ,както и на студентите в АУБ, но непознат за обществеността в областта. След като бе избран за депутат,  в еуфоричната победа на ПП на последните избори, Гюров демонстрираше активност от трибуната в парламента ,но тя не бе свързана с Пиринско . За съжаление не усетихме неговото присъствие като народен представител от област Благоевград .

Гюров бе кандидат за директор на БНБ и тогава изявите му в национален мащаб бяха сериозни, коментира национални теми ,но за регион Благоевград нищо не чухме . Така ,че Андрей Гюров има шанс да бъде избран за депутат от Благоевград по инерция от хората ,които гласуват за промяната.

Прогнозата е ,че ПП ще имат 2-ма народни представители. Единият е Гюров ,вторият неясно кой...тъй като все още не сме видели цялата листа на "Продължаваме промяната " за област Благоевград .

Видно от коментиратие в социалните мрежи, ПП "Продължаваме промяната" е загубила част от поддържниците си ,разочаровани от действията им по време на управление на държавата. 

Партията на Слави Трифонов- "Има Такъв Народ"  ще се представлява в региона с 11 членна листа ,водена от Станислав Балабанов- пловдивчанин, сърдечно обвързан с Благоевград . Съпругата му Лилия Стефанова е оттук ,което привърза Балабанов изключително към Пиринско. 

Журналист от телевизията на Слави ,Балабанов показва завиден ентусиазъм да се включи в предизборната битка ,водейки отбора на ИТН. Прогнозите са ,че ИТН няма да повторят победния си резултат от предишни избори, но ще успеят да вкарат в парламента поне 1 депутат. 

Бившият директор на МБАЛ Благоевград Д-р Петър Гайдарски ще води листата на "Изправи се България" в областта . След дълго лутане, с кои от политическите субекти да влезе в коалиция ,Манолова  вчера обяви водачите на листите си в страната и влезе в коалиция с майките на деца с увреждания от Системата ни убива . Гайдарски е познат на обществеността, той е коремен хирург, който работи в Благоевград и Разлог .Какъв ще е резултатът му? Трудно за прогнозиране....Зли пророци твърдят, че партията на Манолова няма да се класира за парламента. 

Генералската партия "Български възход " стъпва здраво в област Благоевград . Нямат още официално обявен водач и листа ,това ще стане всеки момент . Според наши източници водач ще е напориста ,образована млада дама адвокатът  от Добринище  Надежда Самарджиева  ,а листата им ще бъде композирана от неопетнени от политиката  хора ,като синът на екскмета на Благоевград Румен Томов- Мартин, д-р Румен Кондев ,шеф на Вътрешно отделение на МБАЛ Благоевград и други.   

Големи надежди се възлагат на представянето на тази партия в предстоящите избори. Предсказват поне 2-ма депутати... 

Не се знае  още кой ще е водачът на ДБ, като част от основните играчи в предстоящите избори на 2 октомври.   

Очаквайте подробности около останалите участници в предизборната кампания . 

Петя Колева 

 

 


Още за: парламент   битка   пиринско   Още от: Политика

Принтирай статия
19 коментара
30 Август 2022 09:45 | )))))
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

И какво се оказва?!?! Заради Генералска партия, се разпадна парламента и се провеждат нови избори за милиони. Тази партия е лишена от каквито и да било идей, програми и стратегия. Без мислени избори.


30 Август 2022 10:24 | До горния
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Научи се първо да пишеш, после давай оценки кой какво може и какви програми предлага...


30 Август 2022 10:30 | Стани да седна
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Който ида е на власт, народа ще страда! Всички са от едно котило!


30 Август 2022 10:33 | Nnn
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Вескее ти да мълчиш мила че не ти е лесно в момента


30 Август 2022 10:39 | ВМРО
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

До Санданските избиратели тоя Георги Георгиев първо не е от Сандански а от с. Плоски тая пияница плоскувалииска сека вечер е лом пиян в селото тоя айдук и неговата шайка от айдуци е изградена от деградирали борци измислени татини синчета от сводници умрели каде нямат 5 клас незнаят да пишат и таблицата за умножение незнаят ХОРАТА ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ И ДА ВНИМАВАТ С ГЛАСУВАНЕТО ГЕРБ-ГРОБ 13 ГОД. НИ ВЪРНАХА 50ГОД. НАЗАД И 1000 МЕТРА ПОД ВОДА


30 Август 2022 10:50 | 1/2 МЪРТВИ ДУШИ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Докато Българската държава не установи свой финансов контрол на територията си, т. е да печата собствена независима парична единица /лев /с която да финансира народу угодни начинания, нищо различно от сегашната каша няма да се случи. Партиите като кандидатсват за властта трябва да дават финансова обосновка на програмата си. Откъде ще осигурят парите- няма ли този пункт означава- борба за собствено благополучие. Влезат ли в Парламента и се надпреварват кой по-пръв да направи плонж пред тая/оная амбасада за пари -заеми -плащани от целия народ. Депутат на 6 месеца отчет пред избирателите-неизпълнил програмата-вънка. Станал независим вънка. Гражданин неплащащ данъци в страната - без право на вот. Член изборна комисия и пр. хванат в измама - колкото човека фалшиви -толкова години затвор. Иначе изборите- театър едни играят и вземат плата, а останалите лапат мухите. Контролна ГРАЖДАНСКА провека на Изборен протокол от-ИК със същата в ЦИК. Има ли разлика -някой -виновният- в затвора.


30 Август 2022 15:34 | Турбо
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Обръщам се към демократите в сандански. Приятели не се доверявайте на гошо георгиев. Крадец и пияница от плоски който иска да измами стоянчо и догодина да се кандидатира за кмет.


30 Август 2022 19:27 | Сандански
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Не гласувайте! Наказателен вот !


30 Август 2022 20:42 | Иван
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Сандански нека си гласуват за герб но задължително без преференция за гошо плоския


30 Август 2022 20:42 | Иван
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Сандански нека си гласуват за герб но задължително без преференция за гошо плоския


30 Август 2022 20:46 | Пухльо
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Гошо минерало ми е приятел но няма да гласувам за него защото е в комбина с мравката и найстина иска да прецака стоянчо. А стоян е много свестно момче


30 Август 2022 20:48 | Пухльо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Гошо минерало ми е приятел но няма да гласувам за него защото е в комбина с мравката и найстина иска да прецака стоянчо. А стоян е много свестно момче


30 Август 2022 20:54 | Филия с мас
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Гласувайте за депото за отпадъци.


30 Август 2022 23:17 | Бучино
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Стига сте писали за тая жаба- Роска водоноска. Тя е кандидатка, но няма да стане депутатка. Колкото и да иска, няма да я огрее. Не я хвалете незаслужено, знаем я, знаем и далаверките и никога, никога няма да гласуваме за Герб само заради тая властоманка.


31 Август 2022 13:53 | До всички
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Гледаш слушаш и немееш колко алчни за Влас лъжци и измамници очакват да паднат в кацата с мед благодарение на нашия вот и нашите пари. Неможем ли да проумеем че всичко това е фалш че нито един депутат не мисли за своите избиратели след приключване на изборите. В парламента неможе да просъществуват нови личности които ще мислят за народа те просто не са за там пречат на старите крадливи партии да ограбват народа.


31 Август 2022 16:03 | Габи
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Добре, а защо всички (освен ГЕРБ) са против експертен кабинет? Какво лошо има в него и защо никой не го иска?


01 Септември 2022 09:17 | радио Джумая
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ще гласуваме за партия която ни обещае и изпълни следното: 1/Да осъди истинските виновници за фалита на КТБ 2/Да върне откраднатите от ГЕРБ пари 3/Да вкара всички крадци които окрадоха България в затвора 4/Да премахне основната причина за бедността в България-лошото корумпирано образование в България 5/Да уволни всички корумпирани и некадърни полицаи прокурори и съдии!


01 Септември 2022 13:35 | Потребителите
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Петричкия депутат олицетворение на корупция и простотия


01 Септември 2022 16:43 | Благоевградчанин
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Герб не заслужава да гласуваме за тях, щом в листата им попадна Роска ВиК Кенеди. Тя е алчна властоманка, в чиято глава се раждат само далавераджийски ходове, които няма за са от полза за хората, а за нейното лично благополучие. Така че внимавайте за кого давате гласа си.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар