Започна се! Мобилизацията за депутатските листи в Пиринско върви с пълна сила!

28 януари 2021 09:18   23 коментара   20017 прочита


Герберите започнаха на 26-ти януари, БСП по-рано! Илиян Георгиев от ГЕРБ работи активно, ето кои са номинираните кандидат депутати от двете най-големи партии до момента

Започна трескава работа на кандидатите за депутати от двете най-големи политически сили в Пиринско -ГЕРБ и БСП и вече са ясни първите най-често номинирани, както и мераклиите да влязат в депутатските листи. Както вече съобщихме, премиерът Бойко Борисов разпореди на ГЕРБ да започнат с номинациите и да имат предвид, че всички министри ще са водачи на листи по регионите.

За област Благоевград се спряга името на Тома Биков, но и това  на министър Красен Кралев, който тези дни ще идва на посещение в областния център по покана на местните ръководители.

Според източници на Struma com вече са ясни и първите номинирани най-често кандидат депутати от ГЕРБ. За Благоевград в началото на номинациите изплуваха имената на шефа на НОИ Илиян Георгиев, пословичен  с активността си преди избори, Георгиев работи активно да бъде номиниран и събере най-много номинации, с които да се представи пред ИК. Георгиев демонстрира хъса си и в кметските избори, когато успя да събере най-много гласове за кмет, след Ат. Камбитов.

Номинации получиха още Елена Ташкова, която е лидер на градската организация на жените от ГЕРБ, сегашният депутат Даниела Савеклиева, шефът на РУО Ивайло Златанов, съветникът от ГЕРБ Кирил Илиев, общинският лидер Росица Димитрова, бившият лидер Йордан Андонов, областният лидер на жени ГЕРБ Адриана Мелниклийска и др..

Изненадващо, за да влезе в листата с кандидат депутати работи и областният управител Бисер Михайлов, който бе общински лидер, но сменен, след загубита на местните избори миналата година. Рано е още да се каже, кой от областния център ще събере най-много номинации, но е факт, че замирисва на жестока битка вътре в партията, кой ще събере най-много номинации.

По места номинирани са Стефан Апостолов от Симили, Мацурев, лидер на ГЕРБ Банско, Георги Динев от Петрич, Ст. Стоев в Сандански, д-рТончев в Разлог, засега събира най-много номинации в града си. Номинациите ще продължат до 8 февруари, когато списъкът на събралите най-много номинации ще бъде изпратен в Изпълнителната комисия на партията. Интересна ще бъде листата на ГЕРБ, тъй като мераклиите са много, а места няма. Вероятно министър ще е водачът.

Оттук нататък е важно кой ще заеме по предни места. Ситуацията се усложнява, тъй като на по предни позиции ще има и кандидат от гражданската квота. Така, че основта битка ще е битката на преференциите и затова всички мераклии за парламента са се втурнали да си обезпечават хора, които да гласуват за тях преференциално. Амбициите са големи, независимо от малките възможности на някои от кандидатите. 

БСП също вече имат ясни номинации, макар, че номинационните им събрания продължават. За Благоевград с номинации за влизане в кандидат депутатската листа са получили: сегашният депутат Николай Бошкилов, лидерът на градската организация наБСП в областния център с най-много номинации засега са Любен Милев, съветниците Гергана Янчева и Владимир Пандев.

По места събранията им продължават. Вероятно до няколко дни ще стане ясна картината при червените, тъй като те започнаха много по-рано да се номинират. Битката в БСП ще е според прогноза за 2-3 места в парламента. ГЕРБ прогнозират 4-има депутати, двама, от които вече са сигурни.

И това са Динев и Апостолов, който отдавна работят за преференции. Водачът на герберите ще е министър, значи остава едно място за местните кандидати, това ще направи битката тук ожесточена. Двама ще са депутатите в следващия парламент от партията на Слави Трифонов.

Говори се, че тук водачът ще е адв. Илко Стоянов, който е областен лидер на партията и който работи активно вече година за създаване на структури на партията в целия регион . Очакваме ,че партията на Слави Трифонов ,ще е изненадата на бъдещите парламентарни избори в областта .

Не се изключва вероятността и да бъде спуснат столичен водач, спряга се името на Тошко Йорданов. Атанас Камбитов ще е водач на листата на Републиканците като областен лидер. При останалите партии ситуацията все още е неясна. 

П.Попов 
 


Още за: политика   избори   пиринско   Още от: Политика

Принтирай статия
23 коментара
28 Януари 2021 10:11 | Леле
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

То едни политици, то едно чудо и в ГЕРБ и в БСП


28 Януари 2021 11:38 | боби
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

никой не иска да пуска кокала, мама ви да еба и изедниците, да пукнете дано


28 Януари 2021 11:57 | Елка
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Герб си отива, СПЕТЕ СПОКОЙНО ДЕЦА.


28 Януари 2021 13:08 | Запознат
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ако Илиан Георгиев стане депутат, значи ГЕРБ са достигнали окончателно дъното и няма връщане назад! Човекът е готов на всичко, за да се издигне... Толкова хора остави без работа, като ги уволни от НОИ чрез умело спретнати постановки под неговата режисура, за да настани такива, от чиито назначения може би ще има лична изгода... Качествата и действията му са публична тайна и не е зле вместо да го спрягат за депутат, най-после да го изхвърлят и от партията, и от НОИ, и да го върнат в магазина за авточасти, откъдето е дошъл.


28 Януари 2021 13:10 | Ди
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И нека плюването по хората на Герб да започне сега. После тази статия с коментарите ще бъде грижовно снимана и изпратена в София и само тази която я е поръчала няма да фигурира с отрицателни коментари. Евала струма така се прави.


28 Януари 2021 13:12 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Пак ли това Диневото ще се кандидатира? Той ще потвърди нищожеството си пред цяла България. И ще посрами отново прекрасния ни град. Къде си тръгнал бе човече, теб те искат само твоите роднини и сие "приятели". Къде се буташ като за нищо не ставаш


28 Януари 2021 13:29 | Дренков
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Номинациите са пълна бутафория, не съм член на герб от 7 години и вчера ми се обадиха, че ще ми платят членския внос и да отида да гласувам за някоя си там шефка. Е затова се махнах, защото станаха бетер БСП.


28 Януари 2021 13:34 | Бойко
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Изпуснахте да споменете, "Републиканците" на вашият гуру Камбитов колко депутата ще вкарат в парламента?


28 Януари 2021 14:27 | Тишо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

И аз не съм плащал членски внос в герб от 6 години и ми звъняха да ми го плащат и да гласувам за една шефка на голема фирма. Сетих те се коя е щото не е трудно. Е*хти и гласуването. Направете си сметка за що иде реч.


28 Януари 2021 15:45 | Санитарката Сашка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Струма - стършел са в стойка партер, хем искат да угодят на герб и дпс, хем вече са републиканци и за жълти стотинки чистят имиджа на Насето от село Падеш.


28 Януари 2021 16:32 | ВиК
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако Роска водоноска Росица Димитрова ВиК я сложите дори и на последно място в листата за депутатски места считайте, че гласове за ГЕРБ просто няма да има. Това е най-безкруполното и жадно за власт същество, което познавам. Тя е да си стои на Бучино, а не да продължи да дебелее на дупутатското място.


28 Януари 2021 18:22 | S
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

S


28 Януари 2021 18:48 | ...не може да истина...
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Имам странното усещане, че "ГЕРБ" нарочно искат да загубят и изборите и региона. Ако наистиа това са кадидатите им, не вярвам мислещ човек да гласува въобще. До "Запознат"... от магазина за аточастите го уволниха и не си го искат... това недуразумение от Пернишко е готово на всичко, за да е център на внимание. Самооценката му е изключително висока, но е без покритие. Не познавам друг толкова мързелив и самовлюбен индивид. За малко да кажа човек.


28 Януари 2021 18:53 | ...не може да истина...
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

...нямам правописна грешка в "недУразумение", просто кандида депутата ИГ ми е казвал, че така се пише...


28 Януари 2021 19:29 | до Дренков и Тишо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тая шефка, която е съгласна да плати членския ви внос и в замяна на това да дадете гласа за нея, със сигурност е шефката на ВиК. Типично в неин стил е . ГЕРБ, осъзнайте се. Такива екземпляри рушат авторитета ви. Ако искате да спечелите, трябва да изберете некорумпирани личности. Но като гледам тези номинации, със сигурност искате да загубите.


28 Януари 2021 20:03 | НИК
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

такава борба да влязат в парламента за да работят за доброто на обикновените хорица. боклуци долни. хора разберете че без значение от коя партия са, целта им е да лапат пари. въобще не ги интересува за нас. пак ще сме с малки заплати. възрастните хора пак ще са с мижави пенсии. но докато си мълчим така ще бъде


29 Януари 2021 00:16 | Sам
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кенеди ще плати с парите от Камбитов и момата ще стане депутат. Просто в герб всички са толко спрели, че идолите са им хора като Илиан и Росица, как пък некой не се намери да им каже, че не стават.... страхливци и лизачи останаха в тая партия.


29 Януари 2021 06:44 | питащ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Какъв адвокат си ти "БЕ", измислен колега? Поне не си слагай трите букви под името. Колко партии смени този екзумпляр?


29 Януари 2021 09:06 | виц
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Гошо Динев отново депутат. Този толкова активно търсещ думата и даващ експертиза индивид .Сигурно …. На него Петрич разчита


29 Януари 2021 11:04 | �� ���� ВЪЗМУТЕН
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

С тези номинации герб е дъното. Било то илиян, било ташкова, и другите изредени дори и министрите са неподходящиПЪЛНО ПАДАНИЕ ЗА ГЕРБ С ТЕЗИ НОМИНАЦИИ.


29 Януари 2021 11:31 | 111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако видя името на Илиян от НОИ в листата на ГЕРБ за мен едно е сигурно, че тази партия окончателно няма да е избора за мен и семеиството ми


29 Януари 2021 14:23 | До 111
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много точно! И аз и семейството ми няма да гласуваме за Герб. Не му стига, че е Директор, пък и депутат иска да става. Да се кандидатира от Перник от където е родом.


31 Януари 2021 06:04 | Уъ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Помаците и нещастниците вън. Елено, оди си, ма. Неколко пъти правиха конкурс за тебе, шефка да станеш. То в това ведомство само герб от помакистан кадърно, бе.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар