Започна се! Интриги се завъртяха в Петрич! Бивши политически другари се разделиха и започнаха да се плюят! Обединени в омразата срещу екскмета В. Илиев политици, си намериха нови врагове

10 октомври 2016 22:59   13 коментара   29173 прочита


Политическата обстановка в Петрич започна да се нажежава опасно! Във въздуха се усеща ескалиране на латентната до сега омраза, която до преди година бе насочена срещу екскмета Вельо Илиев. Новосъздадени политически сдружения и нетрадиционно изявени в Петрич партии, обединени по времето на Илиев, днес са разделени и се оказаха врагове. Ескалирането започна с удари под пояса на довчерашни съратници, яростни противници на управлението на Вельо Илиев.

Видно е от злостните атаки срещу бизнесмени от Сдружението на строителите - най-активните потестъри срещу Илиев, в чийто паници опонентите им, довчерашни "приятели", започнаха стръвно да гледат. По време на истерията" Антивельо" новите опоненти на строителите така ги бяха яхнали, че тогава се чу и за тях.

Използвайки невежеството на определени кръгове подмолни интриганти пускат в пространството питания от рода на: Кой взима обществени поръчки, защо фирмата на лидера на протестите срещу Вельо, бизнесменът Заечки и другите от сдружението печелят поръчки, как ги печелят, кой дърпа конците в общината.

Довчерашни ухажори на депутата Танев, днес го наричат "сивия кардинал", който ръководи община Петрич и скочиха срещу него, ровейки и търсейки пробойни, за да ударят вероятно и новия кмет Бръчков. А помним и една сесия от времето на екскмета Илиев, в която представители на едно от тези сдружения"влюбени"в депутата Танев посъветваха бъдещия кмет Бръчков да го следва дори и в банята.

Думите, изречени в местния парламент днес звучат като висша форма на политическо и петричко лицемерие. Днес се вадят досиета, развихриха се стари слухове, разпространяват се нови, които не почиват на истинността. Истинска конспиративна теория по "петрички". Засега всичко "във въздуха" е плюене срещу вятъра. Не им се получава. Факт е обаче, че обединението на политическите сдружения се разпада и това скоро ще се усети и в работата на местния общински съвет! Разрив и разпадане на "брак", сключен по интереси.

В политическия живот на Петрич силово започнаха да се месят извадени от нафталина фигури на обществения живот, които палят искрите на напрежение под сурдинка, напрежение, което съвсем скоро ще избуи във война по петрички, без подбиране на средствата в преследването на целта. А тя е сфери на влияние в икономическия и политическия живот на града, домогване до властта, разпределение на блага.

Някой на някого даде кураж, че може би ще е следващия кмет в Петрич и играта стартира. Засега със стари слухове, завъртени в колелото на интригата. Пушилка, без огън. "Стари песни" на нов глас! Засега! Петрич обаче започва отново да ври, ние ще следим активно кога ще се стигне до точка на кипене, в която балоните на повърхността ще наречем с истинските им имена. Скоро! Сега се готвим за избори!

П. Петрова

13 коментара
11 Октомври 2016 06:49 | кафал
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

е що толко? Матеж да станува


11 Октомври 2016 08:09 | Избирател
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

П. Петрова, какво точно е започнало да ври в Петрич, интересно ми е, цитирам Ви:"Петрич обаче започва отново да ври,... "


11 Октомври 2016 08:15 | Апаш Камбитов
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

разлика между кафал и гюптин ц няма


11 Октомври 2016 08:44 | хаха
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Егати и статията. Нищо не се разбира. Тази "П. Петрова" нещо като есе се е опитала да твори.


11 Октомври 2016 09:07 | хххх
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

НИЩО КОНКРЕТНО -ПРАВЕНЕ НА АНТИ РЕКЛАМА


11 Октомври 2016 09:10 | POL
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

който трябва го разбира !


11 Октомври 2016 09:28 | MM
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

е не е актуален вече други се правят на главнодействащи лица в момента


11 Октомври 2016 09:58 | Boriana
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

има нещо такова и то наистина е напрежение във въздуха .ровят бивши другари от службите ма ние у петрич си ги знаем дано не се подаде кмета Бръчков, че ми е симпатичен . ония които до вчера му ръкопляскаха сега искат мястото му е ще трябва да почакат ...


11 Октомври 2016 10:07 | Илиян А.
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Кмета ни е свестен и се поддава само и единствено на Танев! На никой друг!


11 Октомври 2016 10:51 | гмо
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

егати тъпата статия. какво иска да каже автора съм сигурен и че той не знае. ама ние сме виновни че ги четем. гледат се влизания и т. н. прочитите .но лоша реклама няма. петрич си е темпераментен град и е нормално да е предизвикал интерес. защото се работи. медиите за това са медии да пишат. пък и нали сме в предизборна кампания-някой се опитва да трупа точки на чужд гръб. сега пишете и че на кмета брат му е взел най-много поръчки. пишете че на кмета пра-пра-дядо му е бил "нубиец"


11 Октомври 2016 11:18 | за струма
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

можете ли да дадете смислено обяснение защо вчерашната статия за наркотиците намерени в тополница днес е свалена в сайта ние считаме че има политическо вмешателство заради осраното достойнство на някой който спи с вип проститутка


11 Октомври 2016 11:24 | !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

E как ли не е свалена ! Я търсете в страници Крими, сайтът не е само първа страница, просто се е превъртяла и е влязла в страницата


14 Октомври 2016 14:03 | някой
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

КАКЪВ КМЕТ, КАКВА ОБЩИНА .В ПЕТРИЧ ЦИРКА Е ПЪЛЕН. БРЪЧКОВ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ С ТЪПАЦИТЕ ДЕТО Е НАЗНАЧИЛ, А МОЖЕ БИ ГИ Е НАЗНАЧИЛ ТАНЕВ.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар