Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов: Кресна се нуждае от промяна, която ние можем да направим

24 февруари 2019 10:22   38 коментара   26831 прочита


Кресна се нуждае от промяна, която ние от ГЕРБ можем да направим. Това заяви Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с членове и симпатизанти в Кресна. По думите му това може да се случи като бъде издигнат подходящ кандидат за кмет на предстоящите местни избори. „Преди това обаче ни предстоят европейски избори, които ще бъдат репетиция за местните. Аз мисия, че след това с един добър кандидат и подходяща листа за Общински съвет на изборите за местна власт ще можем да получим обществената подкрепа на всички хора", каза още Цветанов. Той заяви, че структурите на партията трябва да се мобилизират за евроизборите, които ще дадат сигурност и стабилност на страната ни.

„Нашите опоненти вървят само с фалшиви новини, казвайки, че всичко, което е направено е лошо, без да отчитат какво е било свършено за хората и страната ни", добави Цветанов. Като пример той посочи автомагистрала „Струма", който е един от най-важните инфраструктурни проекти. „Днес пътувах по новата отсечка от Кресна до Сандански. Това всъщност е един път, който гарантира по-бързо предвижване на автомобилите, но и ще спомогне за намаляване на пътните инциденти", заяви Цветанов. Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че един от основните приоритети на правителството е образованието. „Ако догодина имаме стабилност и същата събираемост, ще можем да осигурим още 10 % увеличение на доходите на гражданите", уточни Цветанов.

В рамките на срещата бе коментирана и важността на членството на България в Европейския съюз. „Европа е важна за България, важно е и гласът ни да бъде чут. Пример в тази посока е това, което се случи в хода на нашето европредседателство, а именно поставянето на темата Западни Балкани. „Важно е да отбележим, че в следствие на това България и други страни вече ратифицират договора за присъединяване на Северна Македония в НАТО", подчерта Цветанов. По отношение на предстоящите европейски избори, той коментира, че евродепутатите от Област Благоевград се свършили много неща и посочи като пример доклада на Андрей Новаков, според който за България се предвижда увеличение на средствата от ЕС. „Сегашните средства, които се отпускаха бяха 14,6 млрд. лв., а с доклада на Новаков те ще бъдат повишение до 18 млрд. лв. Това ще даде възможност за реализиране на проекти, свързани с подобряване на инфраструктурата и други, което ще гарантира привличане на инвестиции", каза още Цветанов. Той коментира, че еврокомисарят Мария Габриел, която преди това е била евродепутат, също е постигнала много високи резултати.

По отношение на допълнителните средства, които правителството отпуска на общините в България, Цветанов уточни, че в страната ни има 265 общини като на около 180 от тях е било отпуснато финансиране. „Правителството няма по-специални отношение към кмет или община, независимо от коя партия са. Правителството отпуска средства на общините, които имат подготвени проекти", допълни Цветанов.

От своя страна областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева отбеляза, че всяка община може да получи финансиране. „Държавата отпуска средства за общините, в които има активни кметовете, които работят и представят проекти", подчерта тя. Даниела Савеклиева коментира, че всички общини имат равен достъп до европейските средства и всички програми, но е необходимо кметовете да работят.

Жителите и симпатизантите на партията посочиха, че сериозен проблем за тях е липсата на консолидация на ВиК Асоциацията. По тези тема, Цветанов заяви, че 700 – 800 млн. лева са били загубени заради отказа на Кресна да стане част от Асоциацията. Друг въпрос, който жителите на Кресна поставиха бяха пенсиите. Цветан Цветанов коментира, че ГЕРБ иска и работи за увеличение на доходите на възрастните хора, но без това да води до дефицит. Заместник-председателят на ГЕРБ припомни, че през последните дни е била реализирана акция, свързана с фалшивите ТЕЛК-ове. „Има райони, където 50 – 70 % от населението е с ТЕЛК, а около 700 хил. българи са регистрирани в системата на ТЕЛК-овете. Това са около 10% от населението, а към 89-та година хората, които са имали ТЕЛК са били 2 %", допълни Цветанов. Според него за тези 10 % е бил необходим финансов ресурс от над 1 млрд. лв. „Когато има фалшив ТЕЛК и някой се възползва от тази пенсия, получава и допълнителни социални пакети", допълни Цветанов. Той отбеляза, че именно по линия на противодействието на фалшивите ТЕЛК-ове, биха могли да бъдат осигурени необходимите средства за увеличението на пенсиите. „Знаете, че ние вече увеличихме минималните пенсии, но сме уверени, че ще намерим още финансов ресурс за тяхното увеличение", подчерта Цветанов.

По време на срещата жители на Кресна сигнализираха, че по време на изборите се купуват гласове от страна на БСП, което според тях е и причината друга партия да не може да спечели. Пример в тази посока бе даден от жена от село Брезница, която заяви, че преди избори в администрацията на селото се записват хора, които не са от населеното място, за да могат да гласуват. Хората казаха, че голяма част от населението се притеснява и страхува от прозрачните урни за бюлетини, тъй като членове на секциите стриктно следят какво точно се пуска като бюлетина.

Местните жители изказаха и своята признателност към правителството за строежа на автомагистрала „Струма" , както и за това, че благодарение на оказаното съдействие на собственик на местен завод, в района са осигурени допълнителни работни места.

Заедно с Цветан Цветанов в срещата в Кресна участваха още народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, депутатите Стефан Апостолов, Александър Мацурев и д-р Емил Тончев и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов.


Още за: Кресна   членове   избори   Още от: Политика

Принтирай статия
38 коментара
24 Февруари 2019 11:01 | Въпрос
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Гонзо от ГЕРБ ли е вече?


24 Февруари 2019 11:04 | !!!
Оценка:
23
 (
29
 гласа)

Да я загробите можете да..
Знаеме, че в това сте най-добри


24 Февруари 2019 11:06 | Диктатор:
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

След като нещо не е герберско-трябва да стане! Мутрата -идиот Цв. Цв. ще наложи своята амбиция останала му в душичката от комунистическите му години. И ако му позволим - това ще стане. Та ТЕ - гербаджии - нямат жажда за власт на всяка цена?! Верваме им!


24 Февруари 2019 11:08 | Цецо,Цецо
Оценка:
24
 (
34
 гласа)

Ама вие от ГЕРБ сериозно си мислите, че вършите някаква дейност. Наглеци. Че сегашният кмет не разви икономически Кресна е факт. Вие с, КОЙ? ще развиете икономически Кресна? С Милчо Караджов? Дето ни трови въздуха с дума от пелетите и ни продава крадени общински дърва и изрезки от пожарите? С глобите му за хиляди левове, които не плаща на държавата? И Вие сте като комунистите. В кое и населено място да отидете, хващате се с бизнесмените и криминално проявените, за да си осигурите пазар за гласове. В Кресна структурата на ГЕРБ е разбита.


24 Февруари 2019 11:40 | Сакатлиева
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

Крадеца вика дръжте крадеца. Кълми ощетил държавата с хиляди левове от без бандеролни продукти. Стефан Дончев, кумунист и в червата .От бедното момче дошло от Сливница до собственик на завод за стомано-леярни елементи. Как стават тези работи? Васил Георгиев -забелята. Собственик на Аделина Стил .Забогатял с източване на евро-проекти и от мандатите на предишни кметове от дадени поръчки, заедно с брат му Младен. Милчо Караджов с мото -не искам малко, искам всичко. Какво правят тези кожудерци на срещите на ГЕРБ ?Те ходят и на срещите на БСП. За тях е важно да има само лапачка. Кресна не избират кмет, който да работи в интерес на обикновенните хора. Избират кмет, който да разпределя поръчките за тях си и неговите бизнесмени. С предишните кметове беше така, със сегашният е същото


24 Февруари 2019 11:49 | Баба
Оценка:
28
 (
32
 гласа)

Стефан Апостолов прочете ли нещо или още се учи да чете? И тази с очилцата, много мяза на професорка. Чудя се, защо ГЕРБ атакуват Кресна? Цветанов, само с промяна на ДНК, ще превземете хората там. Сетих се, преизчислете пенсиите, направете минималната 350 лева и народната любов ще Ви споходи. Бас хващам, Цецко, няма да Ви се наложи да лъжете и мажете. И слезте от стълбата! От високото само цветя Ви се привиждат. Смирненски го е казал, не аз.


24 Февруари 2019 12:12 | То
Оценка:
8
 (
20
 гласа)

Много ясно защо атакуват кресна, да наложат монопол и на водата да стане 2, 60лв, все още само Кресна е против


24 Февруари 2019 13:40 | Избори в Кресна
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

Обединени за Кресна подкрепен от БСП-65 %-ГЕРБ-25%. Всички останали и не гласували-10%. Сегашният кмет много добре си изигра картите с пиар кампаниите и платената журналистика. На ГЕРБ в Кресна дано Бойко да им светне лампичката по-рано от изборите за кмет, че мъка я чака тая община още 4 години с другаря Чаушев.


24 Февруари 2019 15:28 | Пит бул
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Абе, защо виждам на снимката собственика на Аделина Стил от Долна Градешница. Те всички кога от социалисти станаха гербери. Ц. Ц и Д. С да стягат багажа си и да контролират редиците си.


24 Февруари 2019 15:54 | тамерланд
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Я СЕ ЧУЙ КАКВО ГОВОРИШ 10 ГОДИНИ ТОВА ПРАВИТЕ И НЕМОЖЕТЕ ВЪРВЕТЕ СИ


24 Февруари 2019 17:04 | старогражданин
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

При реална водна реформа цената на водата може и трябва да падне под един лев. Асоциацията не може да формира печалба от цена на водата. Така е в Европа. Всичко като печалба отива в перото за поддръжка на системата. Юрнаха се да правят пречиствателни станции при загуби от порядъка на 60-80% в системата. Заедно с кражби и бонуси за Ром Джери.
С кои очи Цветанов може да вменява вина на Кресна, като по времето, когато водната асоциация беше публичен проблем в Кресна ...той се скри, а беше в района. Пак беше изборно време...


24 Февруари 2019 17:37 | старогражданин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Бисере, от що ти е душа.


24 Февруари 2019 17:56 | Притемне ми
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Янка Тапанска вече не атакува кмета на Кресна, нито администрацията. Защо ли така се е кротнала. От Тея хора на снимките само един има, който се разграничава от комунистите, но той е обикновен човек и не се занимава с политическа дейност, а е от евтино платената работническа класа


24 Февруари 2019 19:09 | Б.Б
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Снимките са показателни- гласувал за ГЕРБ и получаваш Ламята, Лъжата, Гонзо, Забелите и Белята! Валя и Илиянчо къде са?


24 Февруари 2019 21:06 | ot gerber
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

илянчо ги е видял и милчо и забелята и белята, дончев и този път ше изолира всички които му петниха името заради интереси и неблагодарни бизнесмени, той ше е човека на обединените срещу банкетски и стоичков, и ше е най сериозния опонент на банкетски, а ако и герб застанат зад него с истинските гербери а не тея от днес на снимките, ше се изпоти здраво банкетски, той илянчо знае как се правят избори и какво да прави когато трябва, ше ви изненада наесен много и не го подценявайте изобщо, ако герб го подкрепят, ше се справи с тези фалшиви гербери като милчо, дончев и забелята


24 Февруари 2019 21:16 | sova
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

валя и илянчо ше са заедно в обединени срещу банкетски, това ше е най разумнята позиция на герб, ако искат вече да имат кмет и да помогнат на общината ни, че банкетски я съсипа вече, а белята и олигарсите както ги нарече едно време да оставят новото ръководство на герб да върнат поне малко доброто име на местната организация, трябва нови хора и нов подход наесен срещу бсп, хората да разберат че колкото и да добър по душа банкетски, той не става за кмет и нищо хубаво не ни чака с него и крадливия му екип, дано има останали разумни хора в кресна


24 Февруари 2019 22:50 | Хаха
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

То екипа зад който и да е кмет, винаги е от едни и същи хора. В това управление само Гонзо не участва, всички други са същите мутри


25 Февруари 2019 07:18 | кресна
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

опомнете се кресна. тези на снимката МИЛЧО ЛАМЯТА .КРАДЕЦА ГЕОРГИ ИВАНОВ. ЛЪЖЕЦА СТЕФАН ДОНЧЕВ. ПИЯНИЦАТА БЕЛЯТА. МИЛИОНЕРА ЗАБЕЛЯТА СА НА ТАЗИ СРЕЩА ЗА ДА СЕ РАЗБЕРАТ КАК ЩЕ РАЗДЕЛЯТ МИЛИОНИТЕ НА ЦБЕТАН ЦВЕТАНОВ А КЪДЕ Е ИНТРИГАНТА КУРТИШЕВ СИВИЯ КАРДИНАЛ


25 Февруари 2019 07:24 | BRAVO
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

браво сова много ми хареа това за олигарсите на белята. те са сега до него и единия от тях МИЛЧО ЛАМЯТА се готви да става кмет. ХОРАТА В КРЕСНА НЕ ГО ИСКАТ


25 Февруари 2019 07:35 | приятел
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Погледнете се какви сте МИЛЧО. ДРАЧЕВ. ИБАНОВ. БЕЛЯТА. ЗАБЕЛЯТА. ДОНЧЕВ. ХАЙСАТА. СЛЪНГАТА и т н този филм в кресна вече е гледан. ЗАСРАМЕТЕ СЕ ХИЕНИ


25 Февруари 2019 09:48 | 200
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А КОИ НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ, а никога каде ходи и само ядат и пият и заплажват хората, Комунизма умря стига' даите на хората право да гласуват за кои изкат, Не да ги заплажват, по добре е МИЛЦО ИЛИ БЕЛЯТА, А не тоя сабра си родата в ОБЖТИНАТА, колко хора има от ГЕРБ там ААААА


25 Февруари 2019 09:54 | запозната
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тапанска се мести в Благоевград да и е честита адвокатската кантора. Вие си вадете очите кьорав на кьоран. Евала Тапанска!


25 Февруари 2019 10:00 | 500
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

осжен един асфалт които подариха ГВС, какво е направено,


25 Февруари 2019 10:56 | Иванов
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

На любопитния "въпрос" - бях, съм и ще бъда от Демократическа партия. На ранобудния "кресна" - какво ти откраднах? Или - "на бате са разправали".


25 Февруари 2019 14:56 | alfa
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

как сте тръгнали и милчо ламята и бянкетски лъжльото, ше си направете пак илянчо кмет, и вижте каква пак тактика на стратега стоичков, бута ламята за кмет от герб да е, валя му е роднина и ше я откажат от кандидат, ше разцепят герб и ако не излезе кръстев за кандидат, банкетски и компания пак ше вилнеят още четри години, ама няма да му се получи на стоичков и банкеетски, кръстев ше ги изиграе много лошо и ше ги боли глава после, а той когато иска го прави, той и стоичков обърна и милчо ламята на предишните избори и тай вече си го уважават много хора, защото е много по високо от банкетски и милчо, и по проекти ипо интелигентност и дано се поучи от грешките си със забели и слънги


25 Февруари 2019 19:13 | 555
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Дори Милчо е по добре от сегашния. Човек без мнение. Командван от братовчедка му. Доведе общината до гибел.


26 Февруари 2019 00:15 | Хаха
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Братовчедката ще векува в общината. Факт


26 Февруари 2019 00:32 | кресна ден и нож
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Наркомана на Газалена още колко бона дължи на общината ?


26 Февруари 2019 07:40 | до 555
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ВИЕ ИМАТЕ ЛИ ЛИ ПРЕДСТАВА АКО МИЛЧО ЛАМЯТА СТАНЕ КМЕТ КАКВО ЩЕ СТАНЕ. НАИСТИНА ЩЕ Е ПО ДОБЪР ОТ СЕГАШНИЯ НО ПО КАКВО. КРАДЕЦ, ИЗМАМНИК. ЛЪЖЕЦ, ЛАКОМ. ИНТРИГАНТ И Т Н. ВСЕКИ ДРУГ ДА НО ТОЗИ ДЕБИЛ НЕ


26 Февруари 2019 09:49 | 500
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

1000 процента гаранция кмета жтее от ГЕРБ, И така трябва трябва да излезем от този батак, КРЕСНА---ГЕРБ


26 Февруари 2019 09:59 | 505
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ПО добре Миле отколкото летяжтия самолет, миле бил крадецВие маи от злоба не го искате не зашто е крадец, Но е работар а не банкетаджия като тия, Тия не крадат а, Итоя кмет е от бизнеса но тои не краде, Дали си вервате ние не,


26 Февруари 2019 10:09 | 201
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

КМЕТ които е направил нежто е кмета на Сливница от там насетне никой нижто и Поли Симитли, Дръгите милите банкетажиии дарводобив и др, които си клатят краката в обжтината нямат Думата, Седете на топло и си зимайте сладките пари Зажтото скоро крана жте баде спрян,


26 Февруари 2019 13:17 | тамерланд
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

СТАРОГРАЖДАНИНО ВОДАТА Е ПРИРОДНО БОГАСТВО И В БЕЛИТЕ ДЪРЖАВИ ТЯ НЯМА ЦЕНА


26 Февруари 2019 22:29 | солидарен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кресна-сборище на нискоинтелигентни, прости, злобни и недоучени люде. Огледайте се, и си помислете дали в общината има поне 10 човека, с които да се гордеете. Бедността не е причина, тя е последица от това, какво качество сме като хора.


27 Февруари 2019 07:49 | старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дори по времето на Тамерланд водата е имала цена. Преместена от точка А в точка Б тя вече е с цена. Не се заяждай залудо.


27 Февруари 2019 08:31 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Солидарен, местната безработица праща всеки ден много хора извън Кресна. Вечер се връщат за едното спане. Ако отпишете и този сегмент от населението при избор на кандитат за кмет остават участниците от досегашната въртележка. Цветанов си дрънка на шекере, минава и заминава. Такъв е и по нашия край и всичко е в 12 без пет. Вече 10 години в малките градове.


27 Февруари 2019 13:30 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Привет, изберете човек, който ще прави нещо в тази община. Няма значение от коя партия е. Една жена може по - добре да се справи. Жените са по честни. Ние нямаме нужда от шуробаджанащината в тази администрация, която е в момента. Един Кмет или Кметица, един счетоводител, чистачка, 3/4 човека да подготвят европейски проекти, един за всякаква подръжка, един данъчно, един пазач и точка. Пълна оптимизация на разходите. Сега имаме кметове по - какво ли не... хора, които само за кафе ходят в общината, а резултат в Кресна никакъв.


27 Февруари 2019 14:48 | тамерланд
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

СТАРОГРАЖДАНИНО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДАСЕ ПРИБЕРЕШ В МААЛАТА И ДАСИ ПАСЕШ КОЗИЧКАТА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар