Зам.областният управител Г. Баханов поиска ревизия на харчовете на ФК "Вихрен" - Сандански, прокуратура и полиция започнаха разследване за какво са употребени 900 000 лв.

27 ноември 2012 14:46   8 коментара   16100 прочита
Георги Баханов
Георги Баханов


Георги Баханов

Заместник-областният управител Георги Баханов поиска ревизия на начина, по който са изразходвани през годините около 900 000 лева във футболен клуб "Вихрен" Сандански, ревизията е поискана веднага след последната скандална сесия на общинския съвет в града, инициирана от групата на съветниците от партия ГЕРБ.

Баханов ще проведе срещи с финансовите институции за спешно започване на финансовата проверка. Успоредно с ревизията, прокуратурата и полицията в Сандански са започнали разследване на това как са похарчени парите на данъкоплатците и какви документи има за направените разходи.

На разпит в полицията са били привикани шефовете на клуба през годините, както и съветници от групата на ГЕРБ. На последната сесия на ОБС Сандански официално бе съобщено, че до момента футболният клуб в града има 4 булстата. Първият е на Коко Динев, отборът по негово време стигна до "А" гурпа, след това го наследява със същия булстат Георги Манолев, с него се игра в "Б" група, булстат на Вихрен - 1925 и четвъртия е на ФК "Вихрен" Сандански с управител К. Динев и Румен Илиев.

Любимият на санданчани отбор, премина през всички футболни групи, за него гражданите - данъкоплатците милеят, инвестирани са пари и няма да допуснем те да потъват безнаказано, каза заместник-областният управител Баханов. През годините с решение на общинския съвет в града на всичките "отбори" са отпускани средства от общинския съвет, които са потъвали незнайно къде.

Ревизията, която Баханов предизвиква цели, именно това да установи как са разходвани средствата на данъкоплатците в курортния град. Има данни, че всяка вечер в Сандански играят аматьорски отбори, които плащат по 35 лева. За тези пари не се издават никакви документи,а на вечер има по минимум 3 мача, казаха запознати. След сесията бе решено сдружението с нестопанска цел ФК "Вихрен" 1925 да се регистрира като 100% общински футболен клуб, това бе становището на кмета на Община Сандански Андон Тотев.

Предложението бе внесено на сесията на ОбС от Георги Mанолев. Председателят на Управителния съвет на ФК "Вихрен 1925" Манолев, заяви, че няма финансова възможност да обезпечи участието на клуба във футболния шампионат 2012-2013 г., както и нормален тренировъчен процес на отборите от различните възрастови групи. Той бе посочил, че участието на представителния отбор във футболния шампионат има голям обществен интерес.

Защитата му би струвала на общинската хазна 40 000 лева. Според съветниците най-добрия вариант за отбора бе той да стане 100 % общински, за да има пълен контрол на общинска администрация върху похарчените в него пари. Както многократно сме съобщавали, "Вихрен",който играеше в в Западната „Б” група с лиценза на Малеш (Микрево), не успя да се задържи в професионалния футбол, заради натрупани задължения.

С.Иванова

8 коментара
27 Ноември 2012 15:02 | Доктора!
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Бахане, кои ще ти плаща кафетата в Благоевград, като не вършиш работа за пет стотинки


27 Ноември 2012 15:13 | !
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

за Хаджигаев!!

ОбС - Сандански одобри 20 000 лева наскоро на частния клуб с президент Георги Манолев

г-н Хаджигаев в Вашите пълномощия е да спрете това престъпно решение


27 Ноември 2012 15:41 | Този
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

този позира мангал


27 Ноември 2012 16:33 | за г-н Баханов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ОбС - Сандански одобри 20 000 лева наскоро на частния клуб с президент Георги Манолев !!Баханов - защо не отмениш това решение !защо !това е незаконно !

Защо се спират маловажни решения на Общинския съвет Сандански, като по този начин се имитира някаква активност !! а се пропускат някой решения които меко казано са престъпни !!то и Пилат Понтииски би завидел на действията на областните управленци !! защо се оставят общински решения с които явно се краде общинска собственост и общински пари !! за тия три мандата на г-н Тотев сичко се раздаде !! има идна поговорка – и агнето цяло и вълка сит !! имитации, имитации ….. на някаква законност !!-това е престъпление - хората гласуваха за ГЕРБ ! искайки законност и възмездие за тия кражби .....а какво ни се случи ....и сега пак иска ГЕРБ властта ..защо ..пак обещания --добри намерения ..а тия години що оставиха местните олигарси у Сандански..... Петрич и т. н.. да си правят що си знаят ...пътя към ада е осеян с добри намерения !


27 Ноември 2012 16:50 | за г-н Баханов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)



за ОЛАФ

за Сандански Бистрица !!
Поне двадесет метра с височина метър и половина беше направена облицовка на стената на корекцията с обща плащ 300 кв. м. по дебелина двадесет сантиметра прави 60 куб. м. мрамор -боклук -изрески ! доставен ! поставен! поне 5-6 кубика замаска ! труд башка и всичко това се изкърти с къртач и се сложиха гранитни блокчета ! кой ще плаща за тия щуротии-кой ?? трябва да си много ненормален за да приемеш това що става за нормално !! къде е държавата - областния управител, Министри, депутати - явно ОЛАФ трябва да се заеме с случая ! как се отчетоха тези разходи - кой ги плати !
за ГЕРБ !!

г-н Баханов - това което става в Сандански е благодарение и на Вашето бездействие, което спрямо НК е наказуемо !!!


27 Ноември 2012 17:21 | Санданчанин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Бахана е стар слуга на келнера и всичко е прах в очите на хората .И Доньо и Бахана са стари комунистически мекерета и са едно и също . Вземи Бахана удари Доньо и викай да живее БКП-УРААААА!!!!!


27 Ноември 2012 17:28 | за кмета ТОТЕВ _иди и виж
Оценка:
3
 (
3
 гласа)



това що направи в с . Лешница, община Сандански е пълна лудост -унищожи Кмете единствената поддържана градинка и лиши майките и децата на с. Лешница от тая хубава придобивка ! сега майките те кълнат и теб и тия около теб ! унищожи града а сега и селата почна ...като че ли няма друго място да се туреше тоя дом и да нямаше конфликти ...до къде се допреш кмете - сичко усираш ... устра градо а сега и селото


27 Ноември 2012 18:11 | АЛЕКСАНДРО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

АДМИРАЦИИ ЗА УПРАВЛЕНЧЕСКАТА И ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ ГЕОРГИ!
АДМИРАЦИИ ЗА ИНИЦИАТИВАТА И ЗАГРИЖЕНОСТТА ЗА СПОРТЕН ЖИВОТ В САНДАНСКИ !




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар