Зам. началникът Г. Стаматов оглавява “Митница Югозападна”, Ив. Радев сяда в стола на директора на НАП К. Янчовичина

12 декември 2009 00:20   14 коментара   43866 прочита
Г. Стаматов
Г. Стаматов


Г. Стаматов

Координаторът К. Хаджигаев изпрати по 2-ма кандидати за възловите директорски постове, следват смени в Бюрото по труда, РСЗ и дирекция “Социално подпомагане”

Заместник-началникът на благоевградската митница Георги Стаматов и началникът на КПП - Логодаш Красимир Михайлов са претендентите за началник на митническото учреждение, което в понеделник в полунощ се прекръства на “Митница Югозападна”. Двете имена са подадени от ГЕРБ - Благоевград на финансовия министър Симеон Дянков, в чийто ресор е оглавяваната от Ваньо Танов Агенция “Митници”.

Според източници на “Струма” Стаматов и Михайлов са представени безпристрастно с професионалните им визитки, шансовете обаче са на страната на Г. Стаматов заради дългия му управленски стаж. Той беше реалният шеф на митница Благоевград през дългите години, в които бившият началник Иван Илчов беше непрекъснато в болнични и отпуски, подписваше всички документи без финансовите и на практика въртеше сам митническото учреждение. В началото на мината година за мнозина беше изненада, че овакантеният след дисциплинарното уволнение на Илчов началнически пост бе даден на другия заместник - Румен Коцев, съпруг на окръжната съдийка Маргарита Коцева. Отсъствието на Р. Коцев от списъка с предложения на ГЕРБ беше очаквано, защото е общоградска тайна, че той бе протеже на НДСВ.

Трудовата биография на Г. Стаматов в системата на митниците започва от митнически инспектор през 1996-1998 г., 3 години е началник-отдел “Митнически икономически режими”, след което оглавява митница Кулата. От 2002 г. досега е зам. началник на митница Благоевград. В момента е студент 4 курс “Право”, завършил е “Счетоводство и контрол” и е инженер по електроника от университет в Украйна.

Между други 2 имена министър С. Дянков ще избира шеф на Националната агенция по приходите в Благоевград. За мястото на Катя Янчовичина, която е братовчедка на соцдепутата Георги Пирински, кандидатите са ръководителят на екип в НАП - Благоевград и старши инспектор по приходите Иван Радев и Божана Златанова. Почти сигурно е, че новият директор ще е Ив. Радев. До 1992 г. той е работил в Териториално статистическо бюро в Благоевград, след 1995 г. е служител на НАП. 2 години е инспектор в отдел “Ревизии” и 3 години в отдел “Акцизи”. От 2000 г. е старши инспектор в сектор “Оперативни проверки”.

Вероятно следващата седмица ще бъдат направени и кадровите рокади в системата на труда и социалната политика в Благоевград. Очаква се с подписа на министър Тотю Младенов да бъдат сменени директорите на Регионалната служба по заетостта, Бюрото по труда, както и в областната и общинска дирекция по социално подпомагане.

14 коментара
12 Декември 2009 08:34 | Хаджигаев
Оценка:
11
 (
33
 гласа)

Браво на Окръжния комитет на Партия ГЕРБ и Председателя й Хаджигаев! Това не прилича ли на смените от ОК на БКП от Председателя й Причкапов или който е бил?
Ей, няма отърване.


12 Декември 2009 08:51 | Краси
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Браво!
Пак изнудвачи!
Радев изнудва собствениците на малки магазинчета като ги кара неговата жена да им е счетоводител и те отиват под негова закрила, а когато има провриаващти от други райони просто им собщава да се пазят. Цената на услугата е от 250 лв. нагоре на месец, които се дават на жена му уж за счетоводни улуги.


12 Декември 2009 09:39 | Хаджигаев
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

Това е ГЕРБ!!!!!!


12 Декември 2009 09:45 | митничар
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Е колеги да ви е честит новия началник на Югозападна Кольо Шушков каквото и да става в тази държава мекеретата си пла.... лептата и остават


12 Декември 2009 10:07 | пепи
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

На прав път сте гербери,продължавайте в същият дух.Това е правилният начин.


12 Декември 2009 11:12 | Митничаря
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Защо Шушков,тука пише Стаматов?Шушков трябва де е аут или в агенцията нещо там.


12 Декември 2009 11:25 | Ради
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Специално за НАП беше крайно време да се разклати стола на Янчовичина. Тази женица направо побърка психически работещите там. Преследва всеки, който дори говори на улицата с някой от ГЕРБ. В НАП в момента напрежението е огромно, хората са под стрес, тая ги побърка...За митницата също поздравления-който от двамата да бъде, избора ще е добър. Е, ГЕРБ си изпълни обещанието смените да не са на всяка цена политически, това са експерти на които може да се разчита да оправят кашата и в двете институции. БРАВО


12 Декември 2009 11:51 | ПЕТЪР
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Ако това е истина, което пише Краси за Иван Радев - значи нещата не вървят на добре. На такъв пост трябва да бъдат поставяни принципни хора.


12 Декември 2009 11:52 | Стоян
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Ами че истина е. Това го знае целия град. Само от ГЕРБ се правят, че не го знаят.


12 Декември 2009 12:29 | Георгиева
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Как може такова безобразие !Да назначават такъв безпринципен човек, като Радев дето поправяше сам оценките в дневника на сина си в училище,а какво остава той да контролира....


12 Декември 2009 16:37 | Иванова
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Иван Радев е некомпетентен. Освен това е злобен и конфликтен. Как може толкова безмозъчно решение да се вземе???? Опомнете се от ГЕРБ!


12 Декември 2009 18:29 | 008
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

Стаматов е удобен на някои, които влият в управлението на митниците. Стаматов е омазан до шия в лай..а. Пропуснат тир с уиски, сухо мляко контрабанда от Украйна, близо 1 мил. лева пропуснати ползи за държавата с далаверата му със Струматекс и последната афера свързана с Проминвест. И това не е всичко. Такъв човек ли ще ни помогне да се оправиме. Ха-ха


14 Декември 2009 23:38 | Информиран
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Митничари от Калотина и Аерогара София,масово са заболели от сърце и др.болести,като са им съобщили че ще ги съкращават.60 % от тези,които са набедени са подали докуметни за ТЕЛК,съгл.чл.333 от КТ.Интересно е,че има действително болни хора,но тъй-като са уредени на най-сладките места в митниците и никой 20 години не ги премества,не ги кара да се трудоустрояват,защото са с протекции от депутати,служби,фирмии сега ще останат в системата/по предварителни данни от кухнята/.А някои които дори КТ ги защитаваше,ги съкратиха прз 2007 год.Има ли справедливост изобщо в тази система?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар