Законни ли са ВЕЦ-овете на Донев в Кресна, попитаха областния управител на изнесените му приемни

02 ноември 2012 18:31   12 коментара   14732 прочита


Областният управител Костадин Хаджигаев проведе днес две приемни в общините Кресна и Струмяни.

Проблемите, които изложиха жителите и на двете общини бяха концентрирани около земеразделянето и плановете нанесени върху Кадастралните карти. Много от имотите се връщат, но не са в реалните граници, което може да доведе до междусъседски проблеми. Тези неточности водят до невъзможност за кандидатстване по европейски програми и за субсидии, защото се оказва, че обработват една земя ,а имат документ за друга.Всички жители искат поправка в Кадастралния план, но не са в състояние да заплащат юридически услуги и съдебни производства.

Възникнал проблем, след уволнение на работник от Горско стопанство – Кресна и доставката на полагащите му се дърва за огрев бе разрешен на място от г-н Хаджигаев с началника на ГС-Кресна, който се отзова на поканата на областния управител и обеща бившия работник да получи полагащите му се дърва.

В Кресна изказаха съмнение за законността, разрешителни и съоръжения на ВЕЦ собственост на г-н Донев.За проблем с напояването в селата Каменица, Сливница и Крушица сигнализираха жители и кметски наместници.За всички тия проблеми ще бъдат предприети мерки от страна на Областна администрация Благоевград, като бъдат сигнализирани съответните институции.Областния управител Костадин Хаджигаев обеща, че където е необходимо ще отиде на място и ще покани съответните органи, от които зависи разрешаването на даден проблем.

Иво Иванов

12 коментара
02 Ноември 2012 19:15 | доха
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Откога тази гола въшка Венци Донев има ВЕЦ? Явно е нечие протеже!? Както е и в дърводобива. Явно откакто ГЕРБ е на власт стана голям бизнесмен!!!


02 Ноември 2012 20:07 | БОЖИК
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Да има ВЕЦ гладната въшка, ама само на книга, друг обира парсата, но тои е много високо и хаджигаиката до там не стига, ОБЕЩАНИА САМО-лили иванова.


02 Ноември 2012 22:25 | 1010
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Този Хаджигаев не беше ли махнат от тази длъжност или е реабилитиран


03 Ноември 2012 04:18 | за Хаджигаев-ела и виж
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

господин ХАДЖИГАЕВ ела у Сандански - у Вашите пълномощия е да поискате този прослувут проект от Андон тотевата администрация ! проекта корекцията на река Санданска бистрица - изпълнението на този проект е безумно свързано е с пари от европейски фондове ! Още по престъпно е отношението към тези тези млади хора - три месеца ги разкарват по инстанции, като се прави всичко възможно да не им се даде достъп до проекта !!
господин ХАДЖИГАЕВ това е подигравка с конституцията от Този бандит Тотев !тея млади хора ще почукат и на някоя врата и ще си хванат пътя за чужбината ! а тук ще останат само смачкани хора и бандитите као Кмета ! и такива като Вас дето го крепят


03 Ноември 2012 04:28 | ела и виж
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)


"Зелените": С нас се гаврят открито

Ивалина Иванова по повод резултатите от проверката за изпълнението на проекта "Корекция на река Санданска Бистрица"


03 Ноември 2012 04:38 | за Хаджигаев !
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Изрязаха се дърветата, изправи се и се издълба коритото и ето ти го резултатът - ПЛАЧЕВЕН! А именно естествените меандри на реката в този участък и коренищата на дърветата, бяха обособили и оформили естествено речно легло, по което водата си е текла с години, и никога не е преливала там.
Добре е сега хората да потърсят хубава сметка от инициаторите и изпълнителите на този гибелен проект за корекция. Редно е да се понесе отговорност от виновниците!


03 Ноември 2012 05:04 | поезия !
Оценка:
1
 (
7
 гласа)Реката на тайните няма посока –
но мътни водите ù Тотев държи.
Във нея се вливат хиляда потока,
сто бързея кални и мръсни лъжи.

Реката на тайните – сила зловеща –
по пътя си влачи, съсипва, руши.
Палач на съдби и в покварата веща,
последният вопъл на мъртви души.

Реката на белите нощи кошмарни,
когато разкриваш поредна лъжа
на много обичани - зли и бездарни,
порочни и подли, жестоки сърца.

Реката на сълзите – цяла вселена,
от извор бездънен на тъжни очи.
Река на плача, но тръпчиво солена,
с вкуса на живота ни, който горчи.

Реката на чувствата, хлад и забрава,
разлята в безкрайно човешко море.
Тя нанос от тиня в душата остава,
а нивата кална „Тотев” оре...


03 Ноември 2012 11:22 | бойко
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

А, този още ли го държим, та заради него до година никой няма да гласува за ГЕРБ?


03 Ноември 2012 13:13 | за Хаджигаев ! проверка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

трасето на корекцията на река Бистрица Санданска е изместено на запад и изправено и затова водата течеше толкова бързо и изкопа тия измислени габиони !! що прави Генчо, на тоя обект, как какъв е там ! та тоя нема строително образование - само е приятел со тия що са на власт .
Г-н Хаджигяев защо бягате от проблемите в гр. Сандански ! Бездействието Ви е престъпление! Питай г-н Баханов той е юрист !
за това Ваше бездействие на изборите гражданите на гр. Сандански ще Ви накажат -никой няма да гласува за ГЕРБ.


03 Ноември 2012 13:24 | !
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

МАСОВИ УЛИЧНИ ПРОТЕСТИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ!
САНДАНСКИ- ПЛОЩАД БЪЛГАРИЯ ( ПРЕД ФОНТАНИТЕ НА ОБЩИНАТА)
ВСИЧКО В ИМЕТО НА СВОБОДАТА!
05. 11. 2012
АКО ИСКАШ ЖИВОТ, В КОЙТО НЕ ТРЯБВА ДА ГЛЕДАШ ЗАД РАМОТО СИ! АКО ИСКАШ ЖИВОТ БЕЗ СТРАХ! АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕЕШ ЖИВОТА СИ, БЕЗ ДА БЪДЕШ КОНТРОЛИРАН! ТОГАВА СЕ ИЗПРАВИ И СЕ БОРИ!
ПРИСЪЕДИНИ СЕ КЪМ ANONYMOUS И ПОКАЖИ НА СВЕТА, ЧЕ ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ СТРАХУВАШ!
РАЗПРОСТРАНЯВАЙ ТОВА СЪОБЩЕНИЕ! ПРАВИ ФЛАЕРИ, ПЛАКАТИ, ИНФОРМИРАЙ, РИСУВАЙ ПО АСФАЛТА..... ВСИЧКО Е ПОЗВОЛЕНО ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯТА!
ОКАЗВАЙ СЪПРОТИВА! ИНАЧЕ СИ СЪУЧАСТНИК!


03 Ноември 2012 19:09 | Лиза Мишпека
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Хаджиболтов щял да взема международан награда за мир в Азия!? Предложен бил от някаква принцеса Фанети Мазакура, дето му гостува на народна пара в града! Ашколсун, ефенди, с чужда пита помен правиш!


05 Ноември 2012 11:18 | гого
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

собсвениците на вецовете на река влашка трошат напоителния канал докога ще търпите тово бе тъпи хора от кресна и струмяни шефа на напоителни и кметовете си взимат парите от вец
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар