Зад политическата завеса в Сандански! Латентни битки изваждат депутата Атанас Стоянов като сигурен кандидат- кмет на курортния град

05 юли 2019 12:39   24 коментара   43778 прочита


Опозицията тръпне! Броени часове до конгреса на ГЕРБ! Ще има ли смяна на кандидат-кметове по места?! Ще се прекрои ли политическата карта в областта?!

Депутатът от ВМРО Атанас Стоянов е сигурният кандидат-кмет на Сандански, това сочи наше проучване сред партийните централи и жители в курортния град. Въпреки уклончивите отговори на Стоянов, на директни въпроси, дали ще се кандидатира за градоначалник, хората в Сандански вече говорят: Стоянов е сигурен кандидат-кмет и вече е започнал работа и политически совалки, обикаляйки из района, и подготвяйки електората за "изригването си" през есента.

Припомняме, че още преди месец писахме за тайни срещи на опонентите на ГЕРБ и кмета Кирил Котев, които в последствие участниците - Стоянов, Яне Янев и друг спряган за кандидат кмет, Младен Тинчев, отрекоха категорично. В града се говори, че е направена антигерб коалиция между неудовлетворени от управата местни бизнесмени, които плащат антиГЕРБ и анти кмета Котев кампания, започнала от сега. Именно Атанас Стоянов ще бъде подкрепен от част от бизнеса, разочарован в интересите си от герберския кмет Кирил Котев, коментират запознати..

Няма яснота около това какъв е рейтингът на Атанас Стоянов след съгражданите му, които са на диаметрално противоположни позиции по отношение на кандидатурата му. По-голяма част от хората, с които разговаряхме, бяха категорични, че Стоянов няма да може да обере целия негативен вот срещу управлението на ГЕРБ и Котев. А на това ще се разчита в предизборната битка, която и в Сандански се очертава да бъде компроматна и "кървава", предвид на даваните напоследък заявки.

Засега Котев не отговаря на отправените му предизвикателства, но се твърди, че е подготвен сериозно да нанесе ответен удар на опонентите си. Мълвата детронира Кирил Котев от управленския пост веднага след конгреса на ГЕРБ, от който се очакват кардинални решения, свързани с това кои от кметовете на ГЕРБ ще участват в кандидат-кметската кампания. Пак ще кажем, че слуховете за "преждевременната смърт на герберските кметове" по места в Пиринско са силно преувеличени и разпространителите им подценяват решенията на националното ръководство на ГЕРБ в тази посока.

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД Е ГЕРБ! Доказано многократно на провежданите избори. Въпреки апокалипсиса, които се предвиждаше преди европейските избори ГЕРБ отвя политическите си опоненти и победи със значителна разлика сочената от политически манипулатори, като победител - БСП. Тази победа бе реализирана най-вече с активното участие на кметовете по места. Едва ли герберите от върховете ще си направят ритуално самоубийство, елиминирайки един или друг кандидат от сегашните кметове, които имат доказано твърд електорат, с когото са печелили няколко избора вече.

Тук е мястото да припомним, че на местните избори 2015 Кирил Котев бе с най-висок преференциален вот в България, така, че опонентите му трябва да очакват сериозен отпор и изненади от него в местните избори. Със сигурност знаем, че Кирил Котев ще се включи в кандидат- кметската надпревара, независимо от агресивната и злостна кампания, която в момента се вихри.

Интересна е позицията на РЗС и нейният лидер Яни Янев. Ударно връщане на политическата сцена направи Янев, след години изолация от политическия живот. Смело "стреля по Котев", но не издава какви са бъдещите му политически планове и дали ще се впусне в битката за кмет, или ще подкрепи опонент на Котев. Яне Янев познава добре политическата ситуация в страната и Сандански и не може да се отрече, че е с най-дълъг политически опит в сравнение с всички политици в региона, родили се в последните години.

"Възражда" се силовият и зъбат политик и затова очакваме изненада от Яне Янев. Нищо чудо отново да излезе напред в битката за кмет на града. На последните избори той направи мощна кампания и успя да осигури сериозно представителство в мини парламента на Сандански.

Дългоочакваният конгрес на ГЕРБ е в неделя. Според наши източници по върховете на ГЕРБ, коментираното под сурдинка детрониране на кметове от Пиринско - НЯМА да се случи. В партията ще има генерални промени, но те ще засегнат областите в страната, загубили евроизборите. Област Благоевград реализира най-добрия резултат в страната.

Засега всички герберски кметове в региона остават на местата си, така че опонентите им могат да се замислят за нова стратегия и предизборна тактика, включвайки в "играта" - Д. Бръчков / Петрич / К. Котев / Сандански / Ат. Камбитов - Благоевград, Красимир Герчев- Разлог и Георги Икономов - Банско. Това е нашата прогноза - Засега! Изключваме от "застрашената група кметове" феномена Апостол Апостолов в Симитли, който и днес да излезе на избори ще победи със сериозно превъзходство, ВСЕКИ, КОЙТО излезе насреща му.

Не коментираме и червения бастион Гоце Делчев, където Вл. Москов, ако поиска може да остане кмет още няколко мандата. Тук структурата на ГЕРБ не е "конкурентоспособна", а ДПС поднесе голяма изненада на евроизборите, като се заяви като първа политическа сила и подкопа основите на бастиона. Така, че в Гоце Делчев въпросът не е кой ще е кандидатът на ГЕРБ, а как ще се развие политическата битка между БСП и ДПС. Има време обаче и не изключване вероятността герберите в града да поднесат някоя предизборна изненада, изваждайки качествен кандидат за кмет.

В Кресна засега се говори, че срещу червения Николай Георгиев, герберите ще изправят бизнесмена Милчо Караджов. Георгиев няма съмнения, че пак ще е кметът, но кой знае, предвид на добрия резултат, който показаха ГЕРБ на евроизборите. Малка беше разликата между ГЕРБ и БСП в града, така, че сериозна ще е битката и тук. Все още не е ясно дали ГЕРБ ще припознае кмета на Струмяни Емил Илиев. Около него слуховете са противоречиви. Твърди се, че структурата на ГЕРБ в Струмяни не го иска, независимо, че преди време е бил наложен, като евентуален техен кандидат.

Много негативи събра Илиев с тези протести за водата в неговата община. Какво ще се случи предстои да видим. Очакват ни 2 мъчителни летни месеца, в които ще гадаем какво ще решат партийните централи окончателно и кои ще се заявят официално като кандидат-кметове. В Благоевград вече се спрягат разни имена, но всичко е още в "зоната на здрача". Кой с кого, къде и как, има още малко време, в което манипулаторите да се наиграят, разпространявайки слухове от "първа ръка".

Септември ще внесе дългоочакваната яснота, а дотогава: УВАЖАЕМИ КМЕТОВЕ, СЪВЕТНИЦИ, ДЕПУТАТИ И ПОЛИТИЦИ, - не забравяйте, че сте ИЗБРАНИ, за да работите за БЛАГОТО НА хората, а не да работите, за да бъдете избрани - НА ВСЯКА ЦЕНА И С ВСЯКАКВИ СРЕДСТВА.....! Народът на есен ще ви оцени по това какво направихте и какви следи оставихте по пътя си и как оправдахте доверието на електората, което ви бе дадено на местни избори 2015-та!

К. Костадинов

24 коментара
05 Юли 2019 13:21 | старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

В Благоевград ръководството на БСП се опитва да продаде партията и да я обезличи, като прави опити за подкрепа на разни "независими кандидати"


05 Юли 2019 13:32 | Крум
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Яни кажи колко пасища имаш на твойте приближени..., Шофьорчето, Кум-а, брат ти крадеш от истинските фермери....


05 Юли 2019 13:38 | Крум
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Яне верно ли че шофьора Иван те ревнува от коцето станоев? Щели да се бият за теб... голем убавец си бил...


05 Юли 2019 13:42 | Тодор
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Яне Янев и Наско мравката имат тайна квартира в софия на редовните срещи си разменяли флашки, папки и куп други атрибути


05 Юли 2019 14:30 | Петричанин
Оценка:
9
 (
25
 гласа)

Искаме Киро крадецо от с. Плоски да е кмет да може да досъсипе града


05 Юли 2019 14:51 | Цалим
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Колко истина има в тия ком и още колко много е се пише ..... поне за сега


05 Юли 2019 17:29 | старогражданин
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Не ми е приятно да ми се пишат адаши във форума. БСП ме интересува до толкова до колкото е опонент на Герб. Продължавам да твърдя, че Герб е единствената работеща дясна партия. Всичко друго е остатъци от времето, когато изядоха идеята. Синята.


05 Юли 2019 20:54 | До глупака от горния коме
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Свърши работното време тролче, ето от такива като теб България умира ще останете само държавни чиновници в тая държава


06 Юли 2019 00:46 | Киро
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Като гледам и Котев не направи нищо за града не че другите ще направят всички само гледат да пълнят сопствената и портийната кесия пълни айдуци но на оня свят не могат да ги занесат


06 Юли 2019 06:33 | старогражданин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Този, който заплю Котев като кмет, а и други кметове... вече е извън Герб. Вижте какво ще бъде другото решение, пък тогава спорете. Местните алтернативи ги знаем... изхабени във времето. А Сандански не е само курорт. Липсва дори намек за хармонично развитие на цялата община.


06 Юли 2019 07:09 | достоен санданчанин
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Очаквам да се впуснат тук с коментари всякакви тролчета на опонентите на Котев. Но, за всички жители на община още от сега ясно едно: Корил Котев ще бъде кмет поне още шест мандата, и при това - напълно ЗАСЛУЖЕНО !!!


06 Юли 2019 07:15 | леля Сийка
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

В община Сандански има само един достоен кандидат за кмет и това е Кирчо Котев.


06 Юли 2019 07:31 | Костадин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Голям маитап


06 Юли 2019 07:37 | новогражданин
Оценка:
-11
 (
21
 гласа)

Котев - КМЕТ! Казах!


06 Юли 2019 10:33 | Дедо петричанеца
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Яне янее шо те коментират Толко бее кви са тез коментари хахахахахахг


06 Юли 2019 10:40 | Соти
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Нито Мравката, нито Яне Янев могат да бъдат конкуренти на Кирчо.



06 Юли 2019 10:56 | ДонЧо
Оценка:
4
 (
22
 гласа)

Кирил Котев е вън, но още не го знае.


06 Юли 2019 11:00 | Falcon
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Дано Борисов с вгледа малко по-сериозно към района на Сандански и чуе гласа на хората. Кмет като Котев е падение за града, както и срам за ГЕРБ. Ако той остане избора на партията, то със сигурност няма да бъде изборът на хората.


06 Юли 2019 12:16 | Петко Войвода
Оценка:
-9
 (
21
 гласа)

Кирил Котев е Достоен Мъж, и ще спечели защото показа как се работи, честно и почтено, а останалите да вземат по една пръчка и да ходят да паст овце, защото тези люде са доказали че работят само за себе си или за този който им нарежда .
Трябва да си много прост като папуда за да гласуваш за трима доказани шменти капели


06 Юли 2019 16:43 | Гого
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Вижте градинката до първо основно в Сандански и тогава пишете, че Кирчо става за кмет!!!


06 Юли 2019 22:13 | Серго
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Сандански стана много мърляв град! Кирчо трябва да си ходи заедно с другите некадърници в администрацията!!!


08 Юли 2019 21:26 | плоскалия
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тук имаше коментар, нарушаващ правилата за публикуване. Запознайте се с правилата непосредствено под коментарите.



08 Юли 2019 21:30 | плоскалия
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Що триете линка. Нема да го спасите.


11 Юли 2019 13:31 | Запознат
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Наско Стоянов е ангажирал янето да плюе, в платените минути на Джамбазки по БТВ, за да хванат заедно града, както при Тотев...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар