За трагичното положение на борсата в Кърналово е виновна Общинската администрация, шансът е концесия

15 януари 2010 00:18   3 коментара   14116 прочита
Бл. Калъпсъзов
Бл. Калъпсъзов


Бл. Калъпсъзов

ВМРО съветникът Бл. Калъпсъзов

Цари пълно безхаберие от страна на Общинската администрация в Петрич по отношение състоянието на зеленчуковата борса край село Кърналово, каза вчера общинският съветник от ВМРО Благой Калъпсъзов. Многократно аз и колеги съветници бяхме на място на борсата и констатирахме трагичното положение. Цари пълна анархия. Навсякъде се изхвърлят боклуци и са образувани минисметища.

Вече втора година не ни се предоставя скица на разположението на терените в района на борсата. Даден бе срок на общината да получим такава скица, която трябваше да покаже и как ще бъдат паркирани автомобилите около зеленчуковата борса, така че да не се създават предпоставки за пътни инциденти и да не се пречи на движението, но такава схема и скица все още не ни е предоставена.

Имаше бизнесмени, кандидати да наемат имоти в района на борсата и да изградят големи халета, за да придобие по-естетичен вид. Тези хора обаче се отказаха от идеята си, тъй като я няма скицата. Бъдещето според мен на тази така наречена борса е да бъде отдадена на концесия. От отчета, който е предоставен, е видно, че управителят на борсата Петър Андонов не е санкционирал нито един производител или търговец за замърсяването в кърналовската борса, а то е очевадно. Това означава, че няма контрол или няма желание да се справи с проблема. От отчета е видно още, че има леко завишение в постъпленията, но това не значи нищо и не е достатъчно, каза Калъпсъзов.

3 коментара
15 Януари 2010 09:03 | аз
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

ако си толкова подреден и чист,застани там един месец и след това,ще говорим.


15 Януари 2010 09:09 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Всички управители на общински фирми са хора на инж.Азис - кмето. Какво искате от тях - те са там да имитират работа, а не да работят...


15 Януари 2010 09:13 | Петричанин
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Само високи глоби на замърсителите.В Общината има отдел за това,но си стоят в стаите на топло.Да се разходят в града и селата да видят какви замърсени места има/незаконни сметища/.Ще проследяват и търсят нарушителите и ги глобяват.Чакат наготово някой да им даде сигнал,име,свидетел.Работата им е навън,а не на топбло.Както др.проверяващи органи в общината.Прав е Б.Калъпсъзов,като няма глоби,ще продължават да замърсяват.Защо е тмв този шев на общинска фирма?Да следи за всичко в поверената му общ.фирма и да догладва на др.отдели,за нередности,това което не е в неговата компетентност.А което е-глоби, за да има чистота и ред.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар