За пръв път от 20 г. жителите на Брезница, Лъжница и Корница не се подчиниха на ДПС и препълниха залата за среща с ГЕРБ

03 март 2010 00:20   36 коментара   44685 прочита
Земеделци и животновъди питаха как да се справят с бумащината за регистрация
Земеделци и животновъди питаха как да се справят с бумащината за регистрация


Земеделци и животновъди питаха как да се справят с бумащината за регистрация

Над 400 земеделци поискаха помощ от чиновниците, за да не изпуснат парите от фондовете

Близо 400 жители от гоцеделчевските села Брезница, Лъжница и Корница препълниха залата на читалищния салон в с. Брезница, за да се срещнат с депутата от ГЕРБ Георги Андонов, областния лидер Костадин Хаджигаев, губернаторите Валери Смиленов и Бисер Михайлов, Георги Качев - директор на Разплащателната агенция, Кирил Укев - директор на Областна дирекция "Земеделие", Иван Гергов - директор на Регионално управление на горите, Божидар Спасов - директор Регионална дирекция ВиК, Иван Кунев - директор Областна дирекция "Пътно управление", и експерти от всички дирекции.

Жителите на трите села за първи път от 20 години не се подчиниха на отправяните през целия ден към тях призиви от активисти и лидери на ДПС да се въздържат от присъствие на срещата в Брезница, на която бе открита по случай 3 март и изложба под надслов „Старобългарската азбука и държавата на духа”. През целия ден е оказван голям натиск върху хората от трите села и дори е направен опит срещата на ГЕРБ да бъде провалена, като се заеме читалищният салон за среща на актива на ДПС и се върнат парите, платени предварително от ГЕРБ за залата.

Въпреки всичко населението на трите села прояви голям интерес и в продължение на три часа засипваше гостите с безброй въпроси. Основните притеснения на хората от трите гоцеделчевски села бяха най-вече за премиите за тютюна, националното доплащане според новата схема, субсидиите и необходимите документи за площ, взаимоотношенията между тютюнопроизводители и фирми-изкупвачи, осигуровки и много други. Именно от залата в село Брезница излезе и предложението в Гоце Делчев да бъде открит клон на „Разплащателна агенция” - Благоевград, тъй като за повечето животновъди, тютюнопроизводители и селскостопански производители е прекалено трудно да пътуват по няколко пъти до Благоевград, за да подават документи в земеделските дирекции да се регистрират или да кандидатстват по различни програми за национално доплащане и проекти. Хората признаха и че нямат информация и не знаят какво трябва да правят. Отрудените жители на трите села заявиха, че пари от фондовете може да има много, но заради липса на информация те няма да бъдат усвоени, докато чиновниците не слязат долу при тях и не им помогнат да се справят със сложните формуляри.

На срещата присъстваше и кметът на село Брезница Ибрахим Даракчи, избран от ДПС, който зададе въпроси за внесения проект за подновяване водопровода в селото и за асфалтиране на няколко улици на стойност около 800 000 лева. Кметът заяви, че положението с безработицата в с. Брезница става все по-тревожно. На работа в шивашките цехове са 80% от жените и само с техните пари се издържат семействата, защото мъжете са безработни, след като спря строителството в Банско и София. Сега за мъжете остава тютюнопроизводството и земеделието, заяви кметът Ибрахим Даракчи.

Областният лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев коментира, че въпреки кризата в близките месеци се очаква да започне строителството на голям обект край Разлог, където ще бъдат наети няколко хиляди строителни работници от региона.

От местното ръководство на ГЕРБ в Гоце Делчев след срещата решиха да създадат специална комисия, пред която жителите от трите села да поставят наболели административни и други проблеми и да се помогне за решаването им.


Още за: земеделци   ГЕРБ   среща   Още от: Политика

Принтирай статия
36 коментара
03 Март 2010 09:08 | Благоевград
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Браво, покажете на ДПС, че мислите свободно а не сте затворена каста манипулирана от Доган !


03 Март 2010 09:28 | Rosen Kolev
Оценка:
2
 (
24
 гласа)

Така се действа, ако са готови да им решат проблемите, но тези няма да решат нищо, защото нищо не разбират и нищо не зависи от тях. Това за съжаление значи, че тази среща ще има точно обратен ефект, когато хората разберат, че пари няма да има. А, че пари няма да има е повече от сигурно, защото въпреки положителните промени в някой сфери, държавата полага неимоверни усилия да фалира бизнеса - кога умишлено, кога с некадърни управляващи.


03 Март 2010 10:13 | ники
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

вьрти се като фурнаджииска лопата . що е то -ПОМАК.


03 Март 2010 10:14 | Петър
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Хаджи-Гаев, дали е с висше образование?! Интересно, дали ще се кандидатира за кмет догодина? Има ли негов роднина общински съветник в местния парламент? Няма ли конфликт на интереси по този повод ?! Един от кандидатите за шеф на болницата не му ли е роднина? На тези въпроси трябва да се отговори за да може ГЕРБ безпроблемно да управлява и да има обществена подкрепа! Това управление е нужно на страната! Но и бързо трябва да се оправят грешките, защото обществеността ги вижда и това ще се отрази на изборите.


03 Март 2010 10:29 | chukcho до Петър
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Какво значение има дали е с висше образование или не? Знаете ли колко висшисти познавам дето не стават за нищо?!


03 Март 2010 10:29 | с якичка
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

абре герб давайте субсидиите эа земеделците не ги стравете за разлог.е сега се видехме с истински еко продукти


03 Март 2010 11:10 | без якичка
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

а днеска е празник.а дейте да не се караме.а я ке преценам кое да върта;косата или мистрията.тия само да дадат некой лев.да не не излажат ка навремето дпс-то не юрна да слагаме муслюмански имена на документи/вадихме нови/за дипломи и паспорте да одим в германия строителе от турска квота некаква.та требвало всичко по документо да е муслюманско/турско де/.иначе не можело.има люде що си продадоа стока да имат пари да одат по перник,бл-град,разлог.накрае бегаа 2-3 а други що останах ме ахмед доган ни отчете некаде по посолствата,да видат колко голем мерак как за един месец 2000 човека от вълкосел,кочан и района искаме да се върнем в робството негово.даже целия род не ми дума дорде не смених с новите диплома и паспорт.ама и юнчето замина де.


03 Март 2010 11:12 | Земеделец
Оценка:
1
 (
27
 гласа)

Журналистката, която е писала това от години мечтае ДПС да не присъства в тези села. Тя безобразно лъже. Когато чуе за ДПС лъжата и идва от душата, която е напоена с омраза. Ние земеделците бяхме посъветвани от ДПС да присъстваме на тази среща, за де чуем лъжите на гербаджиите. Защото след няколко седмици пак ще искаме срещи и ще задаваме много въпроси. Например какво става с премиите за тютюна!!! Защо трябва да плащаме данъци за земеделската продукция? Защо увеличиха пенсионните и здравните вноски на селяните? Защо увеличиха данъците за селските обори? Защо уволниха способни експерти в земеделието? Кой ще им върши работата като назначиха неспособни неграмотници на тяхно място?


03 Март 2010 11:54 | също земеделец
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Абе "Земеделец" С какво до момента ти е помогнало ДПС в земеделието.Хората ни дойдоха на крак да ни обяснят какво да се прави за да вземем по някой лев, а ти плюеш по тях


03 Март 2010 12:59 | ***
Оценка:
-9
 (
27
 гласа)

това ако е вярно е много интересно... дпс няма така лесно да се даде...а не мога да сетя лекенцето андонов какво ще направи за наще помаци.... дано греша и нещо да стане та хората на полето започнат да вземат някъкви пари.


03 Март 2010 13:22 | Сериозен
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!
ЖЕНАТА НА БОЙКО - ЦВЕТЕЛИНА ПРАВИ В БРЕЗНШКОТО ЗЕМЛИЩЕ ТРИ ВЕЦА,
А ГЕРБАДЖИЙТЕ СА ДОШЛИ ДА КАРАТ ПОМАЦИТЕ ДА ИМ ОДГЛЕЖДАТ ЯГОДИ ПО СКАЛИСТИТЕ ЧУКАРИ!
И ТОВА ДАЖЕ ДОГАНЦИ ГО ЗНАЯТ И ЗАЕДНО С ГЕРБ СИ ПОМАГАТ!
ЕГАТИ И ЛИЦЕМЕРИЕТО!


03 Март 2010 13:50 | 135
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Следващия път поканете Лидерът на новата партия “Прогрес и демокрация” А. Аленов от с. Кочан. Ако с него не направите пари, поне правете любов!


03 Март 2010 14:09 | чеч
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

За мюсюлманите мотика, за останалите политика! Осъзнайте се най - после, това искат от нас! Не го допускайте дупедавци!


03 Март 2010 15:25 | жужи
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Браво на хората от тези села,покажете на Доган че вече не може да ви манипулира.БРАВО


03 Март 2010 16:26 | чеч
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

ГЕРБ Георги Андонов, Костадин Хаджигаев, Валери Смиленов и Бисер Михайлов, Георги Качев, Кирил Укев, Иван Гергов, Божидар Спасов, Иван Кунев и експерти от всички дирекции - поне един мюсюлманин за цвят да имаше от Вас!
СРАМ!
ПОЖИВЕЙТЕ СИ ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ!
ВАШАТА ПОЛИТИКА Е ГЕНОЦИД ЗА МЮСЮЛМАНИТЕ!
Дори ПП Атака не би ни подложила на такъв геноцид!


03 Март 2010 17:36 | chukcho до чеч
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

И какво ще стане на следващите избори ? Ще спечели ДПС а ? И ти пак ще си ,,начальник". Вервай си ?


03 Март 2010 18:35 | неврокоп4анин
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Еи помак я се скрии в помашката си дупка


03 Март 2010 19:20 | До неврокоп4анин
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

А бе пилешки мозък. Можеш ли да кажеш нещо свястно?
Не обиждай себеподобните, защото сигурно прадядо ти е помак, а може би турчин или циганин?


03 Март 2010 19:31 | 123456789
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Браво на " Чеч" ще им покажем какво можем на следващите избори!Защо си мислите, че знаем само да произвеждаме тютюн?


03 Март 2010 19:48 | chukcho до чеч
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

И какво ще стане на следващите избори ? Ще спечели ДПС а ? И ти пак ще си ,,начальник". Вервай си ?


03 Март 2010 21:01 | 1960
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

ЧУК-ЧО, ИМАМ УСЕТА,ЧЕ ЧАСОВЕТЕ ПО ИСТОРИЯ СИ ГИ ПРОПУСНАЛ И ТО ВСИЧКИТЕ! ДЕ ДА БЯХА САМО ТЕ,С МЕД ДА ТЕ ХРАНИМЕ. НЕ ЗНАМ НА КОЛКО СИ ГОДИНИ/ТОВА НЕ Е ВАЖНО,ЧАК ТОЛКОВА/,НО НЕКА ДА ТИ ПРИПОМНЯ ,ЧЕ НИЕ ПОМАЦИТЕ,НИКОГА /масово/ДОБРОВОЛНО НЕ СМЕ СИ СМЕНЯЛИ ИМЕНАТА ОТ МЮСУЛМАНСКИ НА ХРИСТИЯНСКИ!?! АКО ДЕЙСТВИТЕЛНО СИ НЕОБРАЗОВАН/КОЕТО ТИ ЛИЧИ ПО ВСИЧКО/- ПОНЕ ВЗЕМИ ИПРОЧЕТИ НЯКОИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ИСТОРИЧЕСКИ КНИГИ ЗА БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНИТЕ И ПРЕСТАНИ ДА "АКАШ" ПО ФОРУМА!!!ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ТИ ЗАДАМ ЕДИН ПРОВОКАТИВЕН ВЪПРОС; АКО ДОЙДАТ ТАНКОВЕТЕ В ТВОЯ ГРАД/СЕЛО/ ИПОД ДУЛОТО НА АВТОМАТА,ТЕ ЗАСТАВЯТ ДА СТАНЕШ МЮСУЛМАНИН - ТВОЯ МИЛОСТ,КАК ЩЕ РЕАГИРА ?!? ИНАЧЕ СЕ СЕЩАМ ЗА НЕИСТОВИТЕ НАПЪНИ НА ДПС ДА КОНСУЛИДИРА НАШАТА ОБЩНОСТ ПО ИЗВЕСТНИ ПРИЧИНИ - АТЕИСТИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ "ГРАДИВНАТА ЧАСТ В НОВОТО КАПИТАЛИСТИЧЕСКО ОБЩЕСТВО",ТОВА ГО ЗНАЯТ РАЗУМНИТЕ!!! ЧАКАМ ОТГОВОР ОТ Ч...О!


03 Март 2010 21:09 | 1960
Оценка:
60
 (
66
 гласа)

КОНСУЛИДИРА - ДА СЕ ЧЕТЕ КОНСОЛИДИРА!


03 Март 2010 21:40 | chukcho
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Аааа, изваждаме тежката артилерия! Да съм прочел последните исторически книги! И от кой са написани те г-н И----в ?


04 Март 2010 01:05 | 1960 ДО ЧУКЧО
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

УВАЖАЕМИ ЧУКЧО, ЗА МЕН Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО,ДА ОТГОВОРИШ НА ЗАДАДЕНИЯТ ВЪПРОС! ИНАЧЕ,ЖЕЛАНИЕ ЗА ЧЕТЕНЕ НА"ПОМАШКА Л- РА ДА ИМАШ! ДА ЗАПОЧНЕМ НАЙ- НАПРЕД СЪС СТ. РАЙЧЕВСКИ:"БЪЛГАРИ-МОХАМЕДАНИ"-ИМА 2 ИЗД./1998 И2004 г.;АТАНАС ПРИМОВСКИ: " БИТ И КУЛТУРА НА РОДОПСКИТЕ БЪЛГАРИ"; ВАСИЛ КЪНЧОВ: "МАКЕДОНИЯ.НЕВРОКОПСКА КАЗА". ХЮСЕИН МЕХМЕД: "ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ"; ДЖЕЙМС БАУЧЪР: "ПОМАЦИТЕ" ;МОМЧИЛ ПЕТРОВ: "ПОМАЦИ"- ИЗД.2000г.М.ДОРСУН: "ИСТОРИЯ НА ПОМАЦИТЕ И АХРЯНИТЕ".ТЕЗИ КНИГИ ЗА НАЧАЛО ЩЕ СА ТИ ДОСТАТЪЧНИ,ЗА ДА СИ ПРОМЕНИШ НАЦИОНАЛ-ШОВЕНИСТИЧНОТО МНЕНИЕ ЗА НАС И ДА БЪДЕШ МАЛКО ПО-ТОЛЕРАНТЕН КЪМ ДР.ЕТНОСИ И РЕЛИГИИ.ЛИЦЕТО,С КОЕТО МЕ ИЗПИСВАШ-НЯМАМ НИЩО ОБЩО! ЖИВЕЯ ОТ 10 г.В ЗАПАДНА ЕВРОПА.БЪДИ ЖИВ И ЗДРАВ!


04 Март 2010 02:57 | usa
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

браво е на това се казва, напредак в живота, саузение хора и нека се преборим с престапноста на доган и др. как може доган да има толкова пари без да работи а вие по нивите гласувате доверие и тои си прави свадби като милиардер на ва6 граб. сритаите му задника . и го оставете после на власта, не го подкрепиаите.


04 Март 2010 09:17 | 1960 ДО НЕВРОКОПЧАНИН
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

ОНОВА,КОЕТО НАПИСАХ ЗА ЧУКЧО- СЕ ОТНАСЯ И ЗА ПОДОБНИ КАТО ТЕБ!


04 Март 2010 13:08 | :)
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Брах,брех! Май естанало мода, политиците да празнуват трети март при помаците? Що ли?


04 Март 2010 17:54 | Избирател
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ДПС се научиха умело да манипулират и крадът от фондовете, земеделието, наводненията, горите и до безкрай. Дали са Ви пратилри там да слушате и задавате въпроси,за ГЕРБ няма значение.Земеделците и фрмерите нямат цвят и не трябва да са по различни партии,а в БЗНС,да могат да се сдружават,да си помагат,да отстояват правата си и да получават субсидии и др.в полза на тях самите и на България.ТКЗС-тата бяха едни от най-добрите организации,съпоставени с др.такива в Света.Гърците и др.държави ни завиждаха,но псевдо капиталистите и демократи развалиха всичко,защото не искат България да е земеделско-скотовъдна страна,а да има внос на боклуци,които се купуват ефтино и се пхродават скъпо на нашият пазар".Искайте и ще ви се даде"-от Библията.


05 Март 2010 23:17 | депесар
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

не мога да си обесня как могат тези хора да са такижа продажници нима забравиха за взродителниа процес и за несхтата които ДПС направи за тиах .А може би са разо4еровани и от ДПС от коромпираната обласна и ригионална оправа .Аз сам депесар .И ако ДПСима полити4ески проблеми то те са от ядрото кам електората.


06 Март 2010 00:56 | 1960 ЗАПАД ДО ИЗББИРАТЕЛ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ИЗБИРАТЕЛ/ГЕРБ/,ЯВНО НЕ УМЕЕШ ДА АНАЛИЗИРАШ И ДА ВНИКВАШ В СМИСЪЛА НА ТОВА, КОЕТО СЕ ДИСКУТИРА,ТОВА Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ!МОГА САМО ДА ТИ ПОЯСНЯ,ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА ДПС,МАКАР ДА НЕ КРИЯ СВОЯТА ИДЕНТИЧНОСТ ЗА СВОЯ БЪЛГАРО-МОХАМЕДАНСКИ ПРОИЗХОД.ЗА ДА РАЗСЕЯ ПОДОЗРЕНИЕТО ТИ,ЧЕ СЪМ НА НЯКАКВА СЛУЖБА НА ЗАПАД ОТ ДПС,КАТЕГОРИЧНО ЗАЯВЯВАМ- В СВОЕТО НЕДАЛЕЧНО МИНАЛО,СЪМ БИВШ ПРЕПОДАВАТЕЛ В ЕДНА ГИМНАЗИЯ/КОЧАН/ И ОТ МНОГО ГОДИНИ ,С КЪРВАВ ПОТ СИ ИЗКАРВАМ ЗАПЛАТАТА НА ЗАПАД. В ПОСЛЕДНИТЕ ПЕТ ГОДИНИ РАБОТЯ КАТО СПЕЦИАЛИСТ В ЕДНА Ф-КА.НЕ ЗНАМ, КАК ЩЕ ВНЕДРИТЕ ЗАПАДНО-ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНВИСТИЦИОННИ ПРОГРАМИ КАТО НОВОТО ВИ ПРАВИТЕЛСТВО НЕ ПРАВИ НИЩО ПО ВЪПРОСА ,ДА ИЗПОЛЗВА НАШИЯТ/ЕМИГРАНТСКИ РЕСУРС-ДОКАЗАН НА ЗАПАД!/,ПОНЕ ДА НАПРАВЯТ НЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ! ДА ВЗЕМАТ ОПИТА НА ДР.БИВШИ ЧЛ. НА СИВ,А СЕГА В ЕС- КАКВА ПОЛИТИКА ИМАТ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО НА ТЕХНИТЕ ОБЩНОСТИ ОТ ЗАПАД!?!


07 Март 2010 00:06 | ДОКТОР
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Искам да купя къща в с. Брезница. Някой продава ли? И вярно ли е това с ВЕЦ-овете на Борисова?


07 Март 2010 12:24 | Благоевград
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

ЕВАЛА НА ГОШЕТО АНДОНОВ, САМО НЕ МИ Е ЯСНО ЗАЩО СЕ ЗАНИМАВА С ПОМАЦИ


07 Март 2010 15:01 | Майтапчия
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Те политиците празнуват 3-ти март при помаци ,оти те вече не си вярват на празника !!! ха ха ! Виж какви станаха ,не могат да се организират празника да си празнуват , а може би съжеляват ,че са го определили за празнаик ! Знам ли !!!


08 Март 2010 11:54 | брезничанин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Този на снимката с коженото яке вдясно е най-тъпият кмет, който е имало с.Брезница.Пълен некадърник,продукт на бившият общ.лидер на ДПС Ш. Аян,от което сега селото страда.А балонът ГЕРБ е поредният псевдоинтелектуален напън да се разбие единството и бастионизма на ДПС в Благоевградска област.На тази среща гербаджиите показаха,че са събрани от кол и въже измислени герои,които не могат да решат личните си проблеми,камо ли обществените,доказателство е и техният ибрикчия Салих Буковян




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар