За 2 часа БСП събра в Благоевград 600 подписа срещу свалянето на президента

31 март 2010 00:14   9 коментара   18778 прочита
К. Паскалев даде рамо на Първанов, на когото бе съветник по вътрешната политика
К. Паскалев даде рамо на Първанов, на когото бе съветник по вътрешната политика


К. Паскалев даде рамо на Първанов, на когото бе съветник по вътрешната политика

Кметът К. Паскалев се подписа с думите: Искането на ГЕРБ за импийчмънт е безумие

Над 600 подписа срещу искането от ГЕРБ и подкрепящите го партии за отстраняване на президента Георги Първанов събра вчера само за два часа общинската организация на БСП в Благоевград пред сградата на ГУМ. Сред първите подписали се бе кметът Костадин Паскалев, който е и бивш президентски съветник по въпросите на вътрешната политика.

Обясненията, които направи премиерът Бойко Борисов в отговор на критиките на президента Георги Първанов за управлението на държавата, са абсолютно несериозни и не кореспондират с каквито и да било демократични принципи, каза Паскалев. Той заяви още: Това, че примерно съветниците от ГЕРБ критикуват кмета на Благоевград, далеч не означава, че нямат основание да бъдат критични към мен. Дори смятам, че двигателят на всяка демокрация са различните мнения, които трябва да намерят място в публичното пространство. Оттам нататък е безумие искането за отстраняване на президента. Мисля, че и самият дебат ще докаже, че хората, които нямат сериозни аргументи, в общи линии губят, ако не сега, то в перспектива, а най-вероятно още на следващите избори догодина.

Според областния лидер на БСП Йорданка Слатинска искането за отстраняване на президента издава страх от най-доказалия се и утвърден държавник за последните 20 г.

През последните 8 месеца ГЕРБ превърнаха държавата в експериментална лаборатория за безумни данъчни тежести, затова политическият дебат за отстраняването на Георги Първанов е излишен и вреден в този критичен момент, смята тя.

Пред БСП в Благоевград има още едно предизвикателство с въпросната подписка - че тя ще се съизмерва и с подписката, организирана от левицата за махането на финансовия министър Симеон Дянков. Тогава бяха събрани само в Благоевград 3500 подписа.

Не се притеснявам, че подписите в подкрепа на Първанов могат да са по-малко, категорична бе Слатинска.


Още за: БСП   подписка   импийчмънт   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
31 Март 2010 07:42 | Салмонелоза
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Тръгне ли света да си сваля потурите той ще си свали и цървулите!


31 Март 2010 10:29 | Mina
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Паскалев е най- големия безумец и подмазвач. Действа както му е угодно. Не сме забравили как "плю" президента след кметските избори. Наложи се даже Първанов да каже че "е слънчасъл". Сега явно преследва нови цели в политиката и се "надупи". Ако той ни е мерилото за това кой какво е свършил- жална ни майка. А първанов трябва да се въздържа от такива коментари. Защо не ги правеше когато неговата коалиция ограбваше държавата.


31 Март 2010 10:30 | аз
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

мислете по- трезво


01 Април 2010 00:51 | N!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Жалко...трябва да има подписки и в другите населени места, поне в по-големите градове!
Аз съм с Президента!!!


01 Април 2010 11:12 | СПАСКО
Оценка:
83
 (
83
 гласа)

ТОЗИ ПРЕЗИДЕН Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ !!! Размина му се, защото Яне Янев е марионетка и се командва от кукловоди, а кукловодите не са доволни от това, че в Бълагария най-накрая започна да се слага ред. Не виждам и с какво може да се похвали Паскалев като кмет, ако се направи обективен анализ на управлението му, ще се види, че освен личен интерес друго не го интересува, изключително слаб мениджър, а и този евтин PR с подписката в подкрепа на президента е толкова смешна - знам, че в БСП на местно ниво имат изключително импотентен PR от към идеи, а сега с основание можем да добавим и смешен :)


01 Април 2010 13:03 | адолф
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Президентът е тотално компрометиран, а подпискатав негова защита е смехотворна! Срамно е сътрудник на комунистическите тайни служби да бъде президент на държава член на ЕС !


01 Април 2010 17:27 | mamaта
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

комунистите са уникални.този паскалев плю плю по първанов сега се подмазва.но има нещо което трябва да уточня,говореше против бсп и първанов докато имаше вариант да се намърда при бойко.след като борисов го отсвири запя друга песен.ей старчевски селянин на всички си ясен като прочетена струма


02 Април 2010 00:17 | rs
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Време е Първанов да си ходи,че доста се застоя!!!!!!!!!!


03 Април 2010 01:47 | !!!
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ами...застоял се е, защото това е мандат!
Ако си решил да правиш нова канституция, заповядай!
аз мисля, че и на ГЕРБ им е много вече..да си ходят!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар