Яне Янев привика в парламента 15 магистрати по сигнали за корупция и разкри: Пиринският Красьо е с прякор Баджанака

04 декември 2009 00:20   38 коментара   27472 прочита
Я. Янев
Я. Янев


Я. Янев

Смут в съдебната система в Пиринско

Магистрати, прокурори и адвокати от Благоевград и Петрич бяха привикани в сряда в Парламентарната комисия за борба с корупцията, оглавявана от лидера на партия “Ред, законност и справедливост” Яне Янев. Председателят на Окръжен съд - Благоевград Красимир Аршинков, тримата му заместници Катя Бельова, Росен Василев и Румяна Бакалова, благоевградските окръжни съдии Иво Харамлийски, Ася Китипова, Петър Пандев, Петър Узунов, председателят на Районен съд - Сандански Димитър Узунов, районен съдия Екатерина Николова, окръжен прокурор Елка Атанасова, зам. районен прокурор Лидия Манолова, съдия Дияна Хаджиева и административният секретар на Окръжен съд - Благоевград Ели Димитрова се явиха на изслушването, на което присъстваха председателят по професионална етика и борба с корупцията във ВСС Цони Цонев, зам. главният прокурор Валери Първанов, главният инспектор към Инспектората към ВСС Анна Караиванова и 7 магистрати от ВСС. Сред привиканите за изслушване пред комисията е бил и председателят на Районен съд - Благоевград Владимир Ковачев, но той не се е явил.

Депутатът Яне Янев обясни пред “Струма”, че предвид големия обем на сигналите и постъпилата информация срещу служители на съдебната система в Пиринско комисията е решила да възложи допълнителна проверка, за да се изискат допълнителни материали, да се привикат за изслушване още служители от съдебната система, а по-късно и адвокати.

Целта ни е да изясним редица загадъчни връзки и неправомерни взаимоотношения между адвокати, съдии и подсъдими. Един от проверяваните сигнали е свързан с мегаделото за служителите на “Пътни такси”, които чрез двойно счетоводство са откраднали от държавата над 3 млн. лв. Съдии от Районен съд - Петрич започват да си правят серия отводи във връзка с това дело по различни “причини”. Стигна се дотам, че делото, което започна да се разглежда на 12 август 2008 г., на 4 септември 2009 г. бе върнато на прокуратурата за процесуални нарушения, които засягали правата на подсъдимите. Стигна се до странния парадокс съдиите Ангелина Бисеркова, Веселка Йорданова, Рая Манолева и Андроника Ризова да си правят трудно обясними от принципна гледна точка отводи.


Още за: Я. Янев   борба   корупция   Още от: Политика

Принтирай статия
38 коментара
04 Декември 2009 05:19 | Читател
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Много интересно.


04 Декември 2009 06:55 | Яне
Оценка:
-8
 (
38
 гласа)

Тоя Я.Я. не е ли малко луд?


04 Декември 2009 07:59 | Забравящ
Оценка:
0
 (
24
 гласа)

Алооу, Струмата, уволниха четирима директори под носа ви, а вие ни вопъл ни стон. Явно новинарската дейност ви такава, че само ако ви пратят обява за конкурс, няма и да разберете какво става в Благоевград. Ако още се чудите за какво иде реч, ето ви "джокер" - обадете се в парк Рила, парк Пирин, РИОС и Б Дирекция Благоевград.
А останете си със здраве! И по-внимателно за в бъдеще. Че туку виж и вас ви уволнили без да разберете.


04 Декември 2009 08:06 | яне ще подкрепиш ли една такава форма на протест !!!!
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

Граждани на гр.Сандански - крадени , лъгани ,мачкани,рекетирани да излезем на мирен поход по главната улица на града !! против корупцията и бездействието на прокуратурата !!


04 Декември 2009 08:17 | АПЕЛ
Оценка:
6
 (
20
 гласа)

ЗАЩО ВСС И КОМИСИИТЕ КЪМ НЕГО НЕ ПРАВЯТ НИЩО ПО ВЪПРОСА ЗА КОРУМПИРАНИЯ СЪДИЯ АРШИНКОВ ЗАЩО СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ И МЪЛЧАТ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ!!!


04 Декември 2009 08:18 | надежда
Оценка:
-1
 (
31
 гласа)

яне, в теб ни е надеждата!


04 Декември 2009 08:46 | тоя па
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Сестра му не работи ли някъде там по пиринско ,като адвокатка?


04 Декември 2009 09:18 | History channel до Яне
Оценка:
-2
 (
24
 гласа)

Май луди трябва да започнат да ни управляват, че нормалните докараха народа до лудост


04 Декември 2009 09:20 | Мирела
Оценка:
5
 (
31
 гласа)

Яне не луд. Напротив, много си е читав човека. Лесно е като не пишеш със собственото ти и ме и не ти изнася нещо да наречеш някого луд. По тези форуми знайни и незнайни герои пишат, без да знаят за кокво и де реч. И на преждепишещия, ето, човекът не знае, че Яне няма сестра, а има брат. Това стана като онзи анекдот, иди доказвай, че сестра ти не е лека жена, нищо че нямаш сестра. Сега малко по-сериозно, който не е влизал в месомелачката на Окръжен съд Блатоевград, той е щастлив човек. Този съд работи с различни закони от националните. Не случайно, няколко месеца след встъпването на Аршинков начело на Пиринската съдебна система, хората нарекоха Окръжен съд Благоевград Първи частен съд. Надяваме се на промяна и на справедливост. Чакаме с нетърпение новия Председател ан Окръжен съд Блаогевград


04 Декември 2009 09:28 | Мирела
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

яне,нищо не става !! всичко се прикрива,чакамете !! , June 01, 2009
dokoga da 4akame !1Арнаудов си призна за вилното селище в парка четвъртък, 30 октомври 2008 Експредседателят на местния парламент Георги Арнаудов е признал, че подписът върху писмото, с което е допълнено решението на ОбС за туристическо селище в парка на Сандански, е негов. Това е станало по време на среща с настоящия шеф на местния парламент Атанас Стоянов. Междувременно стана известно, че прокуратурата се е самосезирала по скандалните разкрития за подмененото решение, за които “Вяра” първа писа. В момента полицията проверява случая и събира доказателства за документно престъпление, като срокът за това е 30 дни. Според Наказателния кодекс предвиденото наказание за такова престъпление е 3 години лишаване от свобода, а когато е извършено от длъжностно лице - 5 години. Производството е образувано срещу неизвестен извършител. “Въпросът вече е отишъл по-далече - в разследващите органи, и не мога да кажа нищо, докато те н


04 Декември 2009 09:32 | НЕВЕНА
Оценка:
4
 (
30
 гласа)

НА ТЕЗИ, НА КОИТО НЕ ИМ ИЗНАСЯ НАРИЧАТ ЯНЕ ЯНЕВ ЛУД,НО ВСИЧКИ В ПИРИНСКО ЗНАЕМ ,ЧЕ ПОКРАЙ ОКРЪЖЕН СЪД НАПРАВО СМЪРДИ НА КОРУПЦИЯ ОТ КИЛОМЕТРИ-ВИЖТЕ ИМОТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ МАГИСТРАТИ И ЩЕ ВИДИТЕ КЪДЕ Е КОРУПЦИЯТА-ДОКОГА ВСС ЩЕ МЪЛЧАТ ,КОГА ЩЕ ИМА НАКАЗАНИ-И ТОЯ АРШИНКОВ ДА НЕ МИ РОВИ ПО КОМПЮТРИТЕ И ДА ЗАБРАНЯВА НА ХОРАТА ДА ПИШАТ -ЧЕ ОТ ТОВА ПО ГОЛЯМО ПАДЕНИЕ НЕ СЪМ ЧУВАЛА.БИ ТРЯБВАЛО МЕДИИТЕ ЖЕСТОКО ДА РЕАГИРАТ НА ТОВА-В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ ,ДА НЯМА ИНКВИЗИЦИЯ,КАКЪВ СРАМ!!ПРОДЪЛЖАВАЙ КАКТО И ДОСЕГА ЯНЕ!!


04 Декември 2009 09:36 | до БОЙКО БОРИСОВ
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

докато не се намесиш няма да има оправия в тази система янето сам едва ли ще може да свърши всичко-новото правителство трябва незабавно да се намеси и отблизо да следи работата на всс.


04 Декември 2009 10:00 | дедо
Оценка:
7
 (
25
 гласа)

Абре дяца, Яне у кукла на конци бре. Оти му верувате? Па я думам да си дойдите на село, да посейме царевичка па да си гледаме козите. Оно ако немаше политически гръб,Янето до ся да е фтасал.


04 Декември 2009 10:20 | lachezar pavlov
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

няма спасение от Разлошкогоцедел4евската мафиа.От каде е Аршинков?Ми от едно село до Гоце Дел4ев.


04 Декември 2009 11:58 | До Мирела
Оценка:
18
 (
38
 гласа)

За Атасас Стоянов, ни уведоми десетки, да не кажа 100-и пъти. Вместо да се занимаваш с този, или онзи сериозно обърни внимание на своето здраве.


04 Декември 2009 12:38 | браво
Оценка:
5
 (
25
 гласа)

браво


04 Декември 2009 12:53 | до браво
Оценка:
22
 (
46
 гласа)

Е, какво му е хубаво ! Яне да се занимае първо с тия в Парламента. Ей, изпростяхме, оскотяхме и само им слушаме мазните моабети. Яне, нещо и ти избирателно действаш. Чакам да се прегърнеш с Бойко Разбойников и как му Цветелина. Ох, дано не стане, че Бойко вече ни е предал, видехме го..... но как ще го издържим ???!!!! Не че съм гласувала за Герб, вижте ги кои са ???!!! Пишете за новия лов на вещици... Любен Татарски - най-големия мафиот и крадец..... но сега и парите и властта са в тях, за това яка ни душа.


04 Декември 2009 12:54 | браво
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

браво


04 Декември 2009 14:24 | 007,а
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

До Яне Янев:спомни си какво си казал и виж мненията на хората.Какво правиш сега с твоите обещания за далаверите в митниците? На тази стр.кликни:http://www.vsekiden.com/?p=31260


04 Декември 2009 16:04 | Хайде Яне , хайде душо
Оценка:
18
 (
32
 гласа)

Ха признай си , колко гласове купихте в село Баня , за да обърнете вота към ГЕРБ.
ВИЕ ЛИ ГОНИТЕ КОРУПЦИЯТА ?!!! ДА , АМА НЕЕЕЕЕЕ!!!
ВИЕ СИ ЛАЕТЕ , БЕЛКИМ ВИ ЗАБЕЛЕЖАТ!
С Р А М С Р А М С Р А М


04 Декември 2009 17:03 | Хайде Яне, хайде душо
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Яне Сандански е герой от балканската война. Яне, кой е баджанак ти?


04 Декември 2009 17:48 | Хайде Яне, хайде душо
Оценка:
6
 (
14
 гласа)

що става яне , August 31, 2009
Кметът на Сандански „топна“ Яне Янев
Един по един излизат скандални факти за уж безгрешния и некорумпиран Яне Янев. Явно няма да се окаже чак такова вакло агънце. След Богомил Бонев, сега и градоначалникът на Сандански го е взел на мушката си.
Навръх празника на Голяма Богородица, поздравявайки обществеността градоначалникът на прави едно от най-скандалните си изявления пред репортер на местното радио “Гея”.
На зададен му въпрос, ще разчита ли на новата власт като партньор в управлението му, независимият кмет заявил, че по-скоро щял да заложи на собствените си сили.
“Като знам какви хора превзеха властта в страната - онемявам…”, вдигнал рамене той, след което колегата ни журналист побързал да му напомни немалкото изказвания на техния съгражданин Яне Янев, че ако партията му влезе във властта, град Сандански щял да процъфти.
Тогава кметът Антон Тотев реагирал доста , бурно:Само ще ви кажа, че Янев искаше от инициативния ми комитет поне един милион лева,


04 Декември 2009 17:52 | Хайде Яне, хайде душо
Оценка:
1
 (
11
 гласа)


Навръх празника на Голяма Богородица, поздравявайки обществеността градоначалникът на прави едно от най-скандалните си изявления пред репортер на местното радио “Гея”.
На зададен му въпрос, ще разчита ли на новата власт като партньор в управлението му, независимият кмет заявил, че по-скоро щял да заложи на собствените си сили.
“Като знам какви хора превзеха властта в страната - онемявам…”, вдигнал рамене той, след което колегата ни журналист побързал да му напомни немалкото изказвания на техния съгражданин Яне Янев, че ако партията му влезе във властта, град Сандански щял да процъфти.
Тогава кметът Антон Тотев реагирал доста , бурно:Само ще ви кажа, че Янев искаше от инициативния ми комитет поне един милион ле


04 Декември 2009 18:02 | Хайде Яне, хайде !
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Що направихте
"Жалбите за злоупотреби от страна на Никола Малчев са получени в Областната администрация", потвърди пред Дарик зам.-областният управител Георги Баханов. Той обаче отказа да коментира конкретни факти, тъй като специализираната проверка на всички документи все още не е приключила.


04 Декември 2009 19:46 | Хайде Яне!
Оценка:
-9
 (
15
 гласа)

на вниманието на прокуратурата !!! - 02.12.2009 г. 18:23:47
за бойко борисов !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Господин Кмете искаме да знаеме за какво са отишли тези пари !!! Публично-частно партньорство -Извори наживота - Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран !!!
РАЗБРА СЕ ПАРИТЕ СА ОТИШЛИ ЗА ПРОЕКТИ ИЗПЪЛНЕНИ ОТ ГРУПАТА ЗАД КОЯТО СТОИ ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ ! ПРОЕКТИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯТ И ДА ВИДЯТ БЯЛ СВЯТ,НО ПАРИТЕ ОТИДОХА …………..зАЩО НЕ СЕ НАПРАВИ ГРАЖДАНСКО ОБСЪЖДАНЕ НА ТЕЗИ ПРОЕКТИ …..ДА ВИДИ ГРАЖДАНСТВОТО ЗА КАКВО СА ПЛАТЕНИ ТЕЗИ ПАРИ ………ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ …..ИЛИ САМО СА СЕ УПРАЖНЯВАЛИ ….КМЕТЕ ДЛЪЖЕН СИ ДА ГО НАПРАВИШ ТОВА ……..ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА ТЕЗИ ПРОЕКТИ ЗА КОЕТО СА ОТИШЛИ ТЕЗИ ПАРИ….


04 Декември 2009 19:47 | Хайде !
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Писна ми !!


04 Декември 2009 20:20 | Хайде !
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

2000 лева гаранция за бившия районен съдия на Сандански
Софийски градски съд измени мярката за неотклонение на Илия Янев от подписка в „парична гаранция“ в размер на 2000 лева, след като Янев не се яви на днешното съдебно заседание на делото срещу него и Станке Величков, съобщи репортер на БГНЕС.
Делото се води в София, защото всички съдии от Благоевград са си направили отвод. Величков, който има мярка „подписка“ е обвинен, че е издал пълномощно от името на Районния кооперативен съюз - Благоевград за продажба на 3500 кв. м. дворно място, упълномощавайки без да има право на това И. Илиева да представлява РКС като продавач и себе си като купувач пред съда. Съдията, който имал и нотариални функции по стария закон, не е проверил сделката преди да я завери, твърди прокуратурата. Делото е отложено за 18 ноември от 9 часа. 3500 кв. м. дворно място са в село Дамяница, община Сандански. Законът предвижда от три до десет години за престъплението, по което да обвинени Янев и Величков. /БГНЕС


04 Декември 2009 21:40 | Хайде !
Оценка:
1
 (
7
 гласа)


Е, какво му е хубаво ! Яне да се занимае първо с тия в Парламента. Ей, изпростяхме, оскотяхме и само им слушаме мазните моабети. Яне, нещо и ти избирателно действаш. Чакам да се прегърнеш с Бойко Разбойников и как му Цветелина. Ох, дано не стане, че Бойко вече ни е предал, видехме го..... но как ще го издържим ???!!!! Не че съм гласувала за Герб, вижте ги кои са ???!!! Пишете за новия лов на вещици... Любен Татарски - най-големия мафиот и крадец..... но сега и парите и властта са в тях, за това яка ни душа.


05 Декември 2009 01:13 | яне ле
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Янко, Тошево чедо. Знаеш ли нещо за украинското желязо на верния ти В. Парапунов. ти какво получи от там. защо бе, бело ле гърло, не реагираш на сигналите срещу Вельо Илиев. Ил взе жълтици от Велко, народний ми трибуне. Да си мълчиш. А защо не казваш нищо за Р. Петков, машичке руменова. Само самовлюбено лъжеш хората и не се свениш да ги забъркваш в каши, които ти носят доходи само на теб.


05 Декември 2009 01:27 | ранен юнак
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Яне само малко и само косвено е замесен в Украинското желязо, не му дръжте сериозен гарез на това политическо кокошкарче.


05 Декември 2009 11:57 | 007,а
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Много по-интересно става.


07 Декември 2009 09:01 | нкю
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Много моля къде са НАП къде е комисията по корупция защо нищо не правят и не пороверяват съдии прокорори и адвокати от къде имат тези имоти платили ли са
данъци за тях и ако не .Защо никой не си гледа работата в тази държава .
Кога ще видим един от тези натрупали богатства за сметка на бедния Български народ да си получи това което заслужава.......


07 Декември 2009 11:22 | А-07
Оценка:
0
 (
6
 гласа)


http://www.big.bg/modules/news/article.php?com_mode=flat&com_order=0&storyid=60315Разследване : Скоро ще избухнат далаверите в митниците Вестник Новинар 21/3/2008 10:00:00
Яне Янев*
С още по-голяма сила от скандала с източването и злоупотребите по ФАР, ИСПА и САПАРД ще гръмне и проблемът с управлението на българските митници, които скоро ще се окажат разграденият двор на ЕС. Това е тема, по която си заслужава обществеността да получи необходимата информация.
Преди няколко години правителството на Кобургготски даде българските митници на британската фирма “Краун Ейджънтс”. Една структура, която във всички уважаващи се страни е по същността и по предназначението си основен елемент на националната сигурност, бе дадена на “агентите на короната” . В резултат на това далаверите в митниците стигнаха още по-фрапиращи нива. Сега повече от всякога в митниците продължават да царят хаос, безхаберие, огромни и безогледни кражби, за които думата “корупция” е нежен евфемизъм.


07 Декември 2009 17:49 | УУУУ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

КОЛКО МНОГО


07 Декември 2009 21:10 | Сладкодум до Мирела
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Мирелче, не си присвоявайте първенство. Първи частен съд не е Благоевградският окръжен, а Петричкият районен. Заслугата е на Иво Харамлийски. Началото - първият му работен ден като съдия в Петрич.


08 Декември 2009 01:13 | петрич
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

E,Яне,Яне ама групата му се разпадна.И слава богу-сега ще го видим говното Ячев кой ще го пробутва по разни комисии.


17 Декември 2009 14:08 | яне
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

ех яне янеееее, осъзнай се бе човек,май вече тотално си се побъркал,,,, олигофрен,това си ти




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар