Яне Янев отново притиска с питане новата общинска управа: Кой е виновникът за самоуправни действия и унищожаване на културни ценности на територията на археологически обект в Сандански?

24 декември 2015 09:52   64 коментара   17892 прочита


Председателят на РЗС и съветник от ОБС Сандански Яне Янев отправи ново скандално питане към новата общинска управа в курортния град, Янев за пореден път внася питане към кмета на града Кирил Котев, с искане на отговор. Кметът Котев ще отговаря на питането на предстоящата сесия на ОБС Сандански. Ето какво пита Янев:

ПИТАНЕ

от Яне Янев, общински съветник, председател на ПГ РЗС

На основание чл. 33, ал.1, т.4 от ЗМСМА във връзка с чл. 101 ал.1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Сандански внасям питане

Относно: Самоуправни действия, незаконни строителни дейности и унищожаване на културно-исторически ценности на територията на археологически обект в гр. Сандански

Уважаеми господин Кмете,

На 07.12.2015 г. по време на извънредното заседание на Общинския съвет – Сандански се възползвах от правото си по чл.62 ал.6 от Правилника на Общинския съвет и поставих на Вашето внимание проблем, на който редица наши съграждани, въпреки настоятелните си въпроси, не получават отговор. Проблемът накратко би могъл да се представи така:

Североизточно зад Интерхотел „Сандански” има археологически обект, разработван от специалисти предимно от Археологическия музей в гр. Сандански в състав Владимир Петков, Олга Сомова, Елена Крондева, Николай Василев и Ясен Янков. В обекта са разкрити късноантичен (II-III в.) и раннохристиянски (V-VI в.) некропол и базилика с оброчище „Свети Никола”.

От десетина дни върху терена на разкопките са започнали строителни дейности. Това, което е направено, е най-груб вандализъм. По всичко личи, че изискванията на ЗУТ не са спазени, а тежките машини са разбивали и насипвали чакъл и баластра върху археологическите останки на базиликата и некропола.

Злосторниците, осъществяващи строителни дейности, са си позволявали да се заканват на граждани, които са се възпротивили и са отишли на самото място да ги предупредят, че това е светиня и е кощунство да се засипва, за да се превръща в паркинг.

Важно е да подчертая, че културно-историческото наследство е един от най-важните фундаменти за развитието на Сандански като европейска туристическа дестинация. Древният град, който лежи под днешен Сандански, е бил значителен духовен център в римската провинция Македония. Всичко това дава изключителен шанс на града ни и нашето историческото наследство би следвало да се пази, цени и възстановява – особено сега, когато новият програмен период 2014-2020 ни дава възможности за безвъзмездна финансова помощ от ЕС. Вместо това обаче виждаме рушене, затрупване и унищожаване.

Във връзка с горното, уважаеми г-н Кмете, питам следното:

1. Теренът, обект на питането, върху който преди години имаше стара сграда, наричана Ловен дом, сега чия собственост е?

2. Предприети ли са необходимите действия днес имотът да се върне в патримониума на общината, след като някога е бил отдаден за стопанисване на горското стопанство?

3. Какви са наличните документи за статута на този археологически обект?

4. Кой е разрешил изкопните и строителните дейности върху въпросния терен?

5. Вие като кмет потърсихте ли мнението на специалистите от Археологически музей - Сандански след моите изявления пред Общинския съвет на последната сесия?

6. След като архиерейският наместник е изразил пред Вас безпокойството си от незаконното строителство, и по принцип се знае, че мястото се свързва с древен християнски храм, Вие потърсихте ли мнението на митрополит Серафим?

7. Разполагате ли с информация кой е разпоредил гръцки автобуси да паркират върху това свещено място?

С уважение:

Яне Янев


Още за: Я. Янев   питане   управа   Още от: Политика

Принтирай статия
64 коментара
24 Декември 2015 11:50 | дорко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Докога тоя ульо ще виси по трибуните.


24 Декември 2015 11:56 | питай ????
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Протокол
към дело: 20137030700823
Дата на заседание: 04. 11. 2013 г.
Съдия: Илонка Рашкова
За жалбоподателя Кмета на Общ. Сандански., редовно призован, не се явява представител.
Протокол
към дело: 20137030700823
Дата на заседание: 25. 11. 2013 г.
Съдия: Илонка Рашкова
За жалбоподателя Кмета на О. Сандански., редовно призован, не се явява представител.
Протокол
към дело: 20137030700823
Дата на заседание: 16. 12. 2013 г.
Съдия: Илонка Рашкова
За жалбоподателя К. на О. Сандански., редовно призован, не се явява представител.
Протокол
към дело: 20137030700823
Дата на заседание: 27. 01. 2014 г.
Съдия: Илонка Рашкова
За жалбоподателя Кмета на Общ. Сандански., редовно призован, не се явява представител. Протокол
към дело: 20137030700823
Дата на заседание: 10. 03. 2014 г.
Съдия: Илонка Рашков
За жалбоподателя Кмета на Общ. Сандански., редовно призован, не се явява
представител.
защо ??? бе джанам Кмете?? не одиш ! Поповчевата керка що не оди и она


24 Декември 2015 12:50 | защо
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

винаги наричате питанията на Яне Янев скандални. Скандални са действията, по които са питанията. Всички граждани си задават разни въпроси, но не всички имат познанията, трибуната, желанието и смелостта да ги зададат. Отделно новият кмет е наследил доста неща, за които няма вина. Но и няма време, трябва да се учи бързо. За целта част от старата администрация не само не е добър учител, но го води по стари пътища. Кмете, време е да почнеш подбор на кадри!


24 Декември 2015 13:41 | да зашо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

за това има вина и е за затвора


24 Декември 2015 14:50 | питай ????
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Яне Янев пита кмета Кирил Котев за незаконни строителни дейности
"Разполагате ли с информация кой е разпоредил гръцки автобуси да паркират върху това свещено място? ", е единият от въпросите ?!?!?!

Яне, защо не поставиш въпроса за кражбите на земеделските земи - над 500 земеделски имота незаконно продадени и мълчание .....голямо мълчание .голямо мълчание .голямо мълчание !?!?


25 Декември 2015 02:26 | !
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

там имаше гробишна черква и нея ли зариха, гърците по правеха, а сега и Гербаджийските тикви


25 Декември 2015 07:53 | .
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Кирчо, е част от модела Тотев и със това, че е веке е станал Кмет е за да прикрие кражбите на земеделските земи - над 500 земеделски имота незаконно продадени и мълчание .....голямо мълчание ...
Жалко, много жалко за град Сандански. Управлението ще продължи по модела "Тотев", но с ново лице..... Кирчовото !
Всичко тотево е по местата си ....залегнало и чака сигнала атака.... за нови золуми ...и Кирчо пак си трае ...това е предателство спрямо хората гласували за ГЕРБ ! за какво ги държиш тея пенсионери това е престъпление ...долно държание.. -н КМЕТЕ ОТ ГЕРБ !! тия хора са участвали в тотевите престъпления и защо и държиш !


25 Декември 2015 08:37 | Кмете ,
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

там имаше черква, гробища .....защо пусна багерите, с кой акъл ...


25 Декември 2015 09:38 | Санданчанин !!
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

трябва черквите да бият на умрело, та да чуе народа за тая гербаджииска дивотия ! господи ние грешно ли ти се молим или ти грешно ни разба


25 Декември 2015 12:07 | яне
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

сезирай прокуратурата


25 Декември 2015 12:53 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

4 100 прочитания на този сайт ....нещо не изпитваш ли неудобство ...ако аз съм Кмет ще ме е срам ...голям срам щях да бера, а ти що правиш ....провеждаш тактика ден да дойде друг да мине и самун да загине ....с тая тактика скоро ще събереш недоволните граждани пред общината с тояги у ръце да ти искат сметка ....в политиката или можеш или не можеш ....разчисти общината и тръгвай .....напред ....ако ти стиска .....ако не дай си оставката с време ...нови избори и друг Кмет ...нов късмет
Хора _ със силно гражданско съзнание тръгват към Сандански посред зима ..нещо това не ти ли говори ....освободи с от тези тотеви пенсионери хиени стари и тръгвай напред, напред към ревизии на това що е крадено ...хората ще те изчакат, като видат, че нещо правиш ....а ти сега нищо не правиш, само замазваш тотевите золуми с помошта на тотевите пенсионери що държиш на ясла в общината, държиш ги со наште данъци, с нашите пари им плащаш .Това е гадно, долно ....осъзнай се ..гадно ..долно е.....


25 Декември 2015 14:20 | 16
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Нали много го искахте вашия г-н Живко Иванов. Сега какво се възмущавате? Не знаете ли, че цял живот той нищо не работи освен да седи на заплатка в Общински съвет, защото така е най-лесно. Някой го беше нарекъл Вечната Амбър и е много прав, но не знам само защо още го избирате, а пък някои от вас даже очакваха помощ и справедливост от него. Да не забравим да отбележим, че друга тема, освен любовната, едва ли би могла да го заинтересува.


25 Декември 2015 14:34 | за 16
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

таков ли е ?! пак ни излъгаха яз го мислих за свестен !


25 Декември 2015 14:37 | Стоян Стоянов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ГОСПОДИН ЖИВКО ИВАНОВ ???? как ще гласувате ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия тия имоти не са ли тия дето се от общината купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ..


25 Декември 2015 16:02 | Стоян Стоянов
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ГОСПОДИН СИНАНСКИ ???? как ще гласувате ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия тия имоти не са ли тия дето се от общината купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш .


25 Декември 2015 18:01 | Стоян Стоянов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ГОСПОДИН РИЗОВ ???? как ще гласувате ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия тия имоти не са ли тия дето се от общината се купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами ! и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи и ти си трайкаш ... ина че преди изборите големи моабети, а сега мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш !? браво


25 Декември 2015 18:24 | за Владимин Петков
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Директор на музея в Сандански -1934 год. – Раннохристиянски гробници (Ловен дом) САНДАНСКИ
г-н Петков, бутнаха ти 12 000 лв. по некаква измислена програма за това пласмасово чучало що го натресоха на сред градо и сега за тази поразия на Ловния дом шо тия безродници що направиа, мълчиш !! това е национално предателство, да унищожиш Раннохристиянски гробници (Ловен дом) САНДАНСКИ, защо бе айдамаци проклети ! защо бе тъпи гербаджий прости, защо ??!?! ако от ората срам немате, то от бога страх имайте !

Трябва черквите да бият на умрело, та да чуе и прочуе за тая гербаджииска дивотия ! господи ние грешно ли ти се молим или ти грешно ни разбра ....
Това е история ...Вашта мама проста .....ккак сте прости, поне питайте .....



25 Декември 2015 18:28 | ПЕТРИЧ !!! съд
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

за сградата на съда -това е измама Да и тримата са съсобственици и управители на дружеството, но само Данаилов има лиценз. Дружеството е получило разрешение въз основа на неговия лиценз. Заявлението, обяснителната записка и скиците проект трябва да бъдат подписвани само от него.
А графологичната справка установи по безспорен начин, че положените подписи в т. нар. разработка за изменение на КК не са негови, а са положени от пълномощника на Дончо и Павел Стойков .
Учередителен договор Днес 26. 04. 2002 год. -между - 1. Кирил Блажоев Данаилов Адрес София, кв. Бръбница-1, бл. 550, етаж 4, ап. 79 2. Таня Иванова Илиева - София, ЖК "Люлин", бл. 513, вх. В, етаж 9, ап. 35. 3. Павел Кръстев Стойков - Сандански, ул. ""Илинден" 18 се сключи настоящия договор за учередяване на дружество с ограничена отговорност. Наименованието на учереденото по силата на тозиэ договор дружество е "ТОП ГЕО " с ограничена отговорност или съкратено "ООД".
Кмете Котев твой служител е забъркани в имотни измами...


25 Декември 2015 19:04 | Стоян Стоянов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Костадин Станоев ???? как ще гласувате ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия ..тия имоти не са ли тия дето се от общината се купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами ! и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи ...


25 Декември 2015 20:38 | жалко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Кирчо, е част от модела Тотев и със това, че е станал Кмет е за да прикрие кражбите на земеделските земи - над 500 земеделски имота незаконно продадени и мълчание .....голямо мълчание ..


25 Декември 2015 21:11 | старогражданин
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Много се съмнявам, че питанията на Янев ще получат отговор на сесията в понеделник. Ще ги оставят за сесията след празниците. Догодина. До колко ще има дебат по другите точки от дневния ред и това е под въпрос. Герб и РЗС в конфликт. Никога няма да свикна с това. Имат по шест съветника и едните търсят съюз с комунета срещу другите. Думи нямам.


26 Декември 2015 01:38 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

никой не е в конфликт, Кмета просто се устра и требва да си оди


26 Декември 2015 01:47 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Отказахме се от Дядо Мраз, а Дядо Коледа вече 26 години не ни посещава.

Едно е сигурно, обаче - Дядо Владимир ще дойде!!!


26 Декември 2015 07:02 | за горното
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

с такива удостоверени се изпродадоха сумати орски и общински имот ..


26 Декември 2015 07:41 | Стоян Стоянов пита ???
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

за ЗВЕЗДАН ГАЦЕВ ??? как ще гласувате ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия ..тия имоти не са ли тия дето се от общината се купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами ! и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи ..


26 Декември 2015 07:59 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Бизнес върху половин декар наследствена земя не става. Трябва да има пазар на земята. Аз си зная колко ми е струвало връщането на имотите. Във фамилията освен мерак да вземат всичко за себе си или другата крайност-веднага да го продадат -други опции не видях. Минах през целия документален ад преди 20 години, станаха от съсобственици-собственици и... им теглих майната. Някои си спестиха тези неволи преди години, а сега вдигат пушилка по форумите. Винаги ще има мошеници, които ще търсят на работата лекото и на баницата мекото.


26 Декември 2015 08:40 | старогражданин
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

За минералната баня. Така предложената концесия от Тотев и неговия зам. кмет лишава огромна част от местното население от достъп до Вашата гордост-минералната вода. 4x8=32. През хилядолетния живот на този град такова чудо не се е случило. Трябваше първите комунисти да станат първи капиталисти за да се осъществи и тази великолепна идея.


26 Декември 2015 08:59 | за г-н КИРИЛ КОТЕВ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

г-н Йорданин докога ще прикривате престъпленията на гл. архитект на община Сандански !!
това е строителна авария, а Вие какво правите .....правите се на ние чул ни видел.....
НАРЕДБА № 1 ОТ 16 АПРИЛ 2007 год. ЗА ОБСЛЕДВАНЕ НА АВАРИИ В СТРОИТЕЛСТВОТО
Издадена от Министерството на регионалното развитие и благоустройството
Обн. ДВ. бр. 36 от 4 Май 2007г., изм. и доп. ДВ. бр. 28 от 28 Март 2014г.
Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
за кмета на Сандански !
Съобщение
заради свлачище затвориха достъпа до две заведения и автомивка до Новия санаториум в Сандански !
Кмете, там нищо не е затворено - човек ке умре там ! тогава ли ке се размърдащ ...
Емо Пирата подкопа ската /насипа/ и той тръгна да пада и сега спиране няма ! това е едно голямо недомислие ! и пак виновни нема да има ....
ЗАЩО НЕ разпоредиш проверка - общината там е закопала 25 хиляди общински пари за проучване ...наши общински пари за да се прикрият золумита на главния архитект !!! защо ..? бездействието ВИ е немам думи ..


26 Декември 2015 09:56 | ???111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Как да пита специалистите от музея като такива няма. Има партийни назначения на хора които изобщо не са учили история. Специалистите са в окр. музей Благоевград !!


26 Декември 2015 09:57 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

с с. Кръстилци водопроводо що стана, то там народо з да умира яко да ли от водата, да ли от чаканто ...един господ знае


26 Декември 2015 09:58 | за ???111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

директоро на ли знае он ..ама си трае .


26 Декември 2015 10:03 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

За базиликата. В България най-много се печели от реставрация. Много е трудно доказването на престъпление, защото и вещите лица участват в схеми. С тази дейност се занимава много малък сегмент от съюза на художниците, те са пожизнени и така е от живково време. кажете му на Янето, че е откраднато от реставрация и в Несебър, но съобразно местното интелектуално ниво.


26 Декември 2015 10:43 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

За Кръстилци-без външна намеса проблемът не може да се реши. Наблюдавайте д-р Синански. Ако получи външен обрив или суха екзема му мушнете в устата гайгеров брояч. Нищо чудно ако прасетата са убити в района на "Хралупата".


26 Декември 2015 10:47 | с.Кръстилци - срам !!
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Помазан от Бога Руский Президент!
Господи Иисусе Христе пази, ръководи и винаги закриляй този достоен Руски Президент- Владимир Владимирович Путин !
Дано той да помогне скоро на България и на с. Кръстилци


26 Декември 2015 10:51 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

освен да замазваш Тотевите магарии май за друго не ставаш ?? тези продажби на земеделски земи са незаконни Кмете Котев, незаконни, незаконни и трябва да бъдат отменени ! за тези неща е сезирана и прокуратурата, но ти мълчиш ...защо мълчиш ????? незаконни, незаконни и трябва да бъдат отменени ! за тези неща е сезирана и прокуратурата, но ти мълчиш ...защо мълчиш ????? това прстъплни, гледаш, че са незаконни и пак буташ ПУПУВЕ, МУПОВЕ за допускане ...това е нова диващина ..
ти се оказа по- голям буклук от Тотев .-..


26 Декември 2015 11:34 | за яне янев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

това с земеделските земи е престъпление, защо не атакуваш г. н Котев за тия престъпни предложения защо ??? Яне защо Яне


26 Декември 2015 12:45 | за гражданите
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

95 % от проектите минават през фирмата на архитект Биляна Тумбева което е де факто на гл. архитект Васка Терзиева. Това което става в общината на нищо не прилича.
Ако искаш да ти мине проекта трябва да е правен от служител от техническа служба .Такава страшна видима корупция никога не е имала и такова страшно бездействие на Прокуратура – в всичките и разновидности районна, окръжна, главна не сме вижда ли? докога гражданите на гр. Сандански г-н КОТЕВ ще са подложени на такъв страшен корупционен натиск.
ВИЕ КАКВО ПРАВИТЕ .....??
Държите още Тотевите пенсионери на ясла ....това ли е очакваната промяна от гражданите на Сандански, толкова афиширана преди изборите ...просто с тия хора ..не става ! те не трябва да са там ...те там стоят да прикрия Тотевиге кражби ...
Та за това гласувахме за ГЕРБ .....това не е морално ... дори е престъпно !!
Прави ще се окажат, тези които казваха, че Вашия избор за за Кмет ще е свързан с замитане на кражби на общински имоти .....


26 Декември 2015 12:48 | за.......................
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

това с паркирането просто няма как да се реши-построиха се огромни сгради без гаражи и ли с гаражи които не се ползват по предназначение -станаха складове и т. н...
тези хотели що се построиха трябваше да имат и съответните парко - местта..... ама не ....улиците за това интензивно движение станаха тесни ! терени за създаване на паркинги няма, всички терени общински се изпокрадоха и се изпродадоха на хора на Тотев ! защо не се провери как се открадна паркинга под ГУМ от бившия съдя Илия Янев.
Сега новото ръководство що не се заинтересува .....поне от кумова страна ..защо Кмете държиш тая лисица секретарката Матева .

Разпада на ГЕРБ ще тръне от Сандански ! хората с тояги трябва да излезат !


26 Декември 2015 16:13 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

днес гръцките рейсове са паркирали върху гробищата..... нема господ


26 Декември 2015 16:19 | за Кмета
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Трябва да се направи проверка на една група чиновници който близко са стояли до Кмета Тотев - някак си доста бързо забогатяха с подписването на документи които и те знаят че се краде нагло общинска и държавна собственост и завишени сметки по обектите които строи общината !! голяма част работят за частни фирми в ущърб на интересите на общината!! с едната ръка се подписват като общ. служители с другата като представители на частни фирми - конфликт на интереси .
С заплати от по 400-600 лв. как се купуват такива имоти ..
Учередителен договор Днес 26. 04. 2002 год. -между - 1. Кирил Блажоев Данаилов Адрес София, кв. Бръбница-1, бл. 550, етаж 4, ап. 79 2. Таня Иванова Илиева - София, ЖК "Люлин", бл. 513, вх. В, етаж 9, ап. 35. 3. Павел Кръстев Стойков - Сандански, ул. ""Илинден" 18 се сключи настоящия договор за учередяване на дружество с ограничена отговорност.
Наименованието на учереденото по силата на този договор дружество е "ТОП ГЕО с ограничена отговорност или съкратено "ООД"..


27 Декември 2015 05:49 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

що не земеш си одиш, как не можеш да ръководиш тоя град, собра се со Тотевите мазници дослук да правиш, що ?!? то со каков се събереш таков ставаш ! то за некой неща колкото по навреме толкова по добре ...и за теб и за населението ! особено за населението, чекахме те кмете со мерак, нов ред, нови морални принципи ..и накрая се тая ..се тотеви золумаджии, баш маскари на предна линия ..и со тех напред до пълното унищожение на градо ! почна - затри веке един символ, една черква, она е там от векове, ти се намери да я унишожиш --ти християнин ли си .....у черква кръстен ли си ?!?! от ората как немаш срам имай от бога страх ...сатана ...


27 Декември 2015 05:54 | Стоян Стоянов пита ???
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

за Лешо Донушевия - как ще гласувате ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия ..тия имоти не са ли тия дето се от общината се купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш . Тия продажби са незаконни Вашта ...такова .....
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами ! и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи ...


27 Декември 2015 06:03 | Стоян Стоянов пита ???
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

за д-р Станоев - как ще гласувате докторе ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия ..тия имоти не са ли тия дето се от общината се купуваха, знаеш как, но мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш ...мълчиш !?! мълчиш . Тия продажби са незаконни Вашта ...такова .....докторе, незаконни докторе, докторе незаконни ..докторе, това е грабеж докторе ..тоя Кмет що спи ....докторе, ти що спиш докторе ..докторе ? чети закона - чл. ж от ППЗСПЗЗ във връзка с пар. 27, ал. 2 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ - след като се обезщетят бившите собственици, с остатъчния фонд разполага общината ..него може да продава и разполага - общината ..оти докторе си мълчиш, запушихати устата со поликлиниката ...а ..и сега си мълчиш ?? дано ти приклекне ..
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами ! и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи ...


27 Декември 2015 08:05 | Стоян Стоянов пита ???
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

за д-р ГЪРЧЕВ - как ще гласувате докторе ?! на 28. 12. 2015 год. .....сесия .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами ! и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи .


27 Декември 2015 10:44 | още
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Стоян Стоянов пита ??? написа:запушихати устата со поликлиниката ..

а сега на 28-ми ще я запушат с болницата


27 Декември 2015 11:59 | до още
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

утре требе Котев да си даде оставката, явно тоз юнак не става за Кмет, язък за баруто, язък ощи го пазихме сух, Котев се оказа изключително слаб кмет...


27 Декември 2015 12:09 | Санданчанин !!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Утре в 9. 0 часа сутринта по време на сесията
трябва черквите да бият на умрело, непрекъснато та да чуе народа за тая гербаджииска дивотия ! господи ние грешно ли ти се молим или ти грешно ни разбра .Митрополит Серафиме поведини со иконите, со хуругвите ..... не може така !! Бог се роди ...а тез безбожници, безродници бутна черква ..Атемана за тез що пасегнаа на черква ..


27 Декември 2015 12:41 | Бог се роди Санданчани !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Скочи, Боже, да поможе!
Кѫ де Станьо станувахме, кѫ де Богу богувахме,
уйдохме у нашъ домакинъ,
затекохме го че яде, пие и се Богу моли
за юнаци коледари,
Богъ да му даде юнаци коледари!
Речетѣ, мой дружина, Аминъ!
Каква е тая бѣ лия,
ако е бѣ ла - бѣ ла му бѣ лия,
ако е дървена - цървена му пшеница,
ако е медна - медни му кошере,
ако е сребърна - сребро му се лѣ ло
и ковало като ледна вода,
като водица подъ воденица!
Речетѣ, мой дружина, Аминъ!


27 Декември 2015 14:37 | с.ЛЕВУНОВО
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Със сигнал с наш вх. № 94С-00-25/14. 02. 2012 г., подаден от Стоян Стоянов, се изисква от Областния управител на Област Благоевград извършването на проверка относно Решение № 144/1992 г. и № 147/1992 г. на Общински съвет Сандански и участието на община Сандански в „Лев Бобър” ООД.
Сигнали със същите твърдения са подадени до Областния управител на област Благоевград с вх. № 94-АП-00-8/28. 09. 2009 г., с вх. № 94С-00-80/06. 04. 2009 г. и вх. № 94С-00-9/05. 02. 2010 г.
С оглед гореизложеното и на основание чл. 124, ал. 1 от АПК отказвам да разгледам така подадения сигнал, тъй като същият е подаден по въпрос, по който има решение на административния орган надлежно съобщено на лицето със съобщение с изх. № 94С-00-9 (1) /11. 02. 2010 г. С настоящият сигнал не се представят нови факти и обстоятелства поради което същият не следва да се разглежда.
Така се откраднаха 7 дка общинска земя, бог да ги прости !
разпореди проверка г- н Кмете ....защо ни що не правите, това е кражба !!
краж


27 Декември 2015 14:40 | кмете спиш
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

неизпълнено решение ! Разпореди проверка !!
Решение №238/01. 12. 2005 год. на Общинския съвет –Сандански отностно прекратяване съсобствеността между община Сандански и нас. на Димитър Патронев на основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСА, чл. 36, ал. 1, т. 1 от ЗОС и чл. 36, ал. 1 т. 1 от Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество, Общинския съвет реши :
1. Дава съгласие за прекратяване на собствеността, чрез доброволна делба, между община Сандански и нас. Димитър Патронев в УПИ V и УПИ VІІ в кв 32 по плана на гр. Сандански, като в дял на Община Сандански остава УПИ VІІ с площ 280 кв. м и за нас. на Димитър Патронев УПИ V с площ 350 кв. м, като уполомощава Кмета на Община Сандански да сключи договор за доброволна делба.
2. В случай, че не се постигне съгласие за доброволна делба, съгласно т. 1 от настоящето решение ОбСъвет упълномощава Кмета на Община Сандански да предприеме съответните действия за делба по съдебен път.
Кмете събоди се ...спие


27 Декември 2015 14:44 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

тия отровен хора писаха до Бойко Борисов - тая тиква нищо не предприе ....
затова се обръшат към Руский Президент Путин, щото е мъж..... не кат нашия


27 Декември 2015 15:01 | за старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

пиклю


27 Декември 2015 16:23 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

това с гайгеровия брояч, не може ли и на друго место да му се навре ...това е престъпление спрямо хората, засега живи докторе, засега живи докторе . такова бездушие спрямо живи хора не сам виждал и чувал ! тия хора ще изумрат от рак, ама на кой от тез герберски тикви им пука ! нищо не мърда . кова момче се оказа по лошо по слабо и от Тотев, що стои да го пита човек .....Кмете Котев за утровени хора става въпрос, хора Кмете българи, българи ....бездействието Ви по- този проблем в с. Кръстилци е престъпление ! Сега държава нема, но Вас и тия що отровиха тия хора господ ще Ви съди, господ забавя но не забравя .... това може да са твоите родители, децата ти, ти самия, този вода е радиоактивна, отровна е ...направи нещо, ако не земи си чукалата и се махай и това също е достоен избор! веке има и болни и умират ..българи, хора българи ..ако ти пука изобщо ?!българи, християни, българи, християни ке изумрат от болести причинени от радиоактивната вода .....


27 Декември 2015 17:17 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не мога да отговарям на хора с голо имперско самочувствие. Утре в 04ч. тръгвам пеша към жп гарата. Влакът за Сандански ми е в 6ч. До тук преките разходи по темата Кръстилци са ми над 250лв. Много си обичам семейството и не мога да ги лиша от повече пари. Ще дойда да видя с очите обстановката при която е създаден абсурдът Кръстилци. Тотев и Гикенски са носители на съветския стереотип на управление, предполагам, че от там са и покровителите, но за това не се говори. Няма да си изперат биографиите и в новата минерална баня.


27 Декември 2015 17:45 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

губиш си времето, няма кой да те приеме .


27 Декември 2015 18:14 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дано имам възможност да видя и чуя сесията. За мен това е достатъчно. Най-малкото-ще видя прословутите нови тротоари.


27 Декември 2015 18:18 | гр.Мелник
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пътеките по Мелник са опасни, някой ке се претрепа там, ама на кой му пука тука !!
Господин Кмете Котев направи нещо, така гоним туристите .....там е опасно


27 Декември 2015 19:31 | кмете,
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

чети ! защо мълчиш ....


27 Декември 2015 21:49 | о
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

мълчи защото не чете! вие си пишете.... лошо няма!


27 Декември 2015 22:17 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Живот и здраве, утре съм на линия и във форумите. Лека нощ.


28 Декември 2015 00:37 | за о
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

чете, но нема лице да застане пред тез що са го избрали .....


28 Декември 2015 06:16 | с.Кръстилци - срам !!!!!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Д-р Георги Синански - и тоя нищо не направи за хората в с. Кръстилци, поне за животните да направи и те страдат и те заболяват от тази вода ! и месото им е радиоактивно, но сите мълчат, техната мама ....


28 Декември 2015 06:21 | с.Кръстилци - срам !!!!!
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

На място са иззети проби за анализ на питейната вода от различни домакинства и от резервоара. Пробите са изпратени за изследване, при което са установени завишени показатели, съгласно приложените към административно-наказателната преписка и приети по делото Сертификати, както следва:1. Съгласно Сертификат за контрол №0953/14. 05. 2014 г. : Сулфати – 310. 0 мг/л при норма до 250. 0, колиформи – 12/100 куб. см, при допуск 0/100 куб. см, ешерихия коли 2/100 куб. см при допуск 0/100 куб. см;
2. Съгласно Сертификат за контрол №0954/14. 05. 2014 г. : Сулфати – 350. 0 мг/л при допуск 250. 0 мг/л, колиформи - 14/100 куб. см при допуск 0/100 куб. см, ешерихия коли - 3/100 куб. см, при допуск 0/100 куб. см;
3. Съгласно Сертификат №W212а/17. 06. 2014 г. от Национален център по радиобиология и радиационна защита: Обща алфа-активност от 0. 94 бекерела на литър при норма под 0. 5 бекерела на литър. Тия хора са пили от тия отрови-това е страшно, но мълчиш ...защо мълчиш, защо мълчиш г-н КОТЕВ !!


28 Декември 2015 12:16 | .
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

беше ли старогражданино в Сандански ! що направи ?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар