Яне Янев: Бареков е получавал по 150 000 лева на седмица

05 август 2014 15:53   19 коментара   12121 прочита


Лидерът на РЗС разкри, че е заплашван с есемеси

Корупцията в България става все по-страшна. През последната година и нещо превзе почти всичко в държавата. Тя си имаше цял Министерски съвет, прокурори, съдии, следователи, политици, банкери, висши държавни служители. Тя не само изяжда милиарди за кратки срокове, но и преобръща процеси и тенденции, които могат да ни повлияят на европейско ниво. Това каза лидерът на РЗС Яне Янев на пресконференция."Много скоро очаквам от ЕК изявление по тази тема. Нека новото правителство да разбере, че то има две важни задачи - борба с корупцията и организиране на истински и честни избори", допълни Янев. Според него, за да бъде корупцията на това ниво, вина имат и организаторите на изборни измами. "През последните години РЗС беше само наблюдател на изборите, а нарушенията нарастваха като гъби печурки", посочи Янев. "Политическият съвет на РЗС на 25-и миналия месец обсъди и реши да внесе сигнал до главния прокурор относно данни за извършено нарушение от страна на лидера на ББЦ Николай Бареков. В България след нашия сигнал не се случи нищо. Днес до края на деня всички председатели на парламентарни групи в ЕС ще получат същия сигнал, като се надяваме да се предприемат действия, за да не бъдем опозорени тотално като държава. Този сигнал ще бъде раздаден и на журналистите, за да си направи всеки изводи. Част от сигнала е следствена тайна", поясни Янев.

"Преди евроизборите е създадена структура, която е имала за цел поголовен контрол на структурите в страната", обяви Янев. "Проектът беше помпан не с политически аргументи, а с финикийски знаци за източване на КТБ. Бареков е получавал по 150 000 лева на седмица. Това е било до месец декември 2012 г. След това сумата пропорционално е нараствала. И това е започнало година и половина по-рано. Тези пари са били за развитие на структури и купуване на гласове, но е трябвало да има и медиен контрол. До месец декември парите, които са влезли, са в размер на над 4 милиона долара. В сигнала има данни и за лични премии за Николай Бареков. Тези процеси са се случвали в правова държава, с независима съдебна власт", заяви Янев и отсече, че коментарът е излишен. "Ние ще поискаме създаване на специална анкетна комисия в ЕП за разследване на този сигнал", обясни лидерът на РЗС.

Янев разказа, че до вчера е получавал заплашителни есемеси, но това нямало да го спре. Той подчерта, че иска да се разследват всички престъпни деяния. Създадена е била черна каса, която е финансирала структури и е купувала гласове. Той посочи, че има хора, които са готови да свидетелстват за това. Капиталът, който е бил разходван, се е възвръщал чрез проекти от различни министерства. Яне Янев попита къде са парите на българите, вложени в КТБ, защо се играе с тях.

"Нека Николай Бареков да отговаря за това какво е вършил в последните години", уточни Янев. "Документите, които Бареков показваше срещу Борисов, показваха, че са подготвяни предварително, но с тези сигнали стана смешен. Той показа една поредна лъжа, нямаща нищо общо с реалността. Той е сляп за истината", увери Янев.

В края на пресконференцията Янев се скара с журналист, който го упрекна в пристрастност. Янев му каза, че той с политика се занимава от студентските си години. Вие не сте подготвен, за да задавате въпроси. Заваляха обвинения, че той е човек на Стъки и бил медиен представител на търновските мутри, съпричастен към структурите на ББЦ. "Мен не ме е страх от това, че Бареков би ме дал на прокурор за клевети. Дългият касиер има 10 дела срещу мен, а той е много по-могъщ, не ме е страх", завърши лидерът на РЗС. /БЛИЦ

19 коментара
05 Август 2014 16:22 | 123
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

В системата за корупция, рекет и изнудване са включени и местните медии "Запад-Юг", "Градът" и "Топ-преса"
Директор Павел Петелов - .....
Косултант Веселин Стаменов.....
Единия пише лъжи, другия проси пари за реклама.



05 Август 2014 16:41 | Иван
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ето какво каза Яне Янев
http://frognews. bg/news_30991/IAne_IAnev_Boiko_podai_si_ostavkata_i_si_varvi_s_mir/


05 Август 2014 16:48 | Митко
Оценка:
-8
 (
18
 гласа)

Яне, какво получи за тези клевети!????


05 Август 2014 17:57 | Женя
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Леле, Яне май не му пука, че се излага като тръби подобни глупости...


05 Август 2014 18:00 | Пламен
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Пионката на Борисов реши пак да се обади... смях!


05 Август 2014 20:42 | Боби
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Тоя селяк помни ли когато дойде във Благоевград и работеше във ЗИИУ какъв беше!? Смешник!!!


05 Август 2014 21:10 | БОТЕ ВИ ДОНЧО
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

БОКЛУК, ОТГОВОРИ НА БОБИ, КАКЪВ БЕШЕ В ЗИИУ??? БОКЛУК С КРАДЕНИ ПАРИ ЩАСТИЕ НЕ СЕ КУПУВА!!!! ТЕБ, ГОСПОД ТЕ Е НАКАЗАЛ И ТИ СИ ЗНАЕШ, ЗАТОВА НЕ ЗЛОБЕЙ И НЕ ПЛИСКАЙ ЗЛЪЧ И СМРАД, КЪДЕТО Е СЕ ПОЯВИШ !!!!! БОКЛУК, НАДУВАЙ СИ ПОЖАРНИКАРСКИЯ КАВАЛ И ПОНЕ МАЛКО СЕ ЧУВСТВАЙ ЩАСТЛИВ !!!


05 Август 2014 22:10 | Ани
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Яне съвсем се смахна. Нито един от всичките му сигнали не се оказа верен досега.


06 Август 2014 01:06 | Чикаго
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Яне е точно такъв каквито трябва да сме и ние . Той казва много истини но прокуратурата е подкупена и въобще неги разглежда. Даи боже всички да сме смахнати като Яне Янев.


06 Август 2014 07:41 | balakovski
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

е бе тарикат смешен не ти ли омразна да говориш само глупости, земи се скрий някъде ама колко може по далече. боклуци всичко знаете и всичко можете а вървим назад само дупеблизците като теб си мислят че са напред. на обикновените хора вече не им пука ако не сте забелязали и знаете ли защо-защото кервана си върви а кучетата си лаят


06 Август 2014 10:44 | До Случая Петрич
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Абе дървен философ, дето всичко му е ясно... стига си цвъкал за тоя "случай", ако имаш нещо дай го в прокуратурата. Иначе мястото за съд е подходящо. Сградата е точно до полицията и в центъра на Петрич. Айде иди да си видиш патлиджаните...


06 Август 2014 11:43 | ужас
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

яне димката първо да каже той по колко получаваше на седмица от трактора и после от боко Тиквата.


06 Август 2014 18:14 | До Случая Петрич
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ако има престъпление да повдига, ама стига си досаждал на всички. Изглеждаш, като персонално засегнат и настъпен конкретно от този случай, пък се правиш голям борец за справедливост. И пак да ти кажа, жалко ако тази сграда не се използва като съд. Това беше добра идея. Много по-добра от това да се строи нова сграда някъде около..... кметство "авалон".


06 Август 2014 19:01 | за До Случая Петрич
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

става въпрос за тежки престъпления свързани с покупката на тази сграда ! просто не може този сграда да се ползва за съд ! съда трябва да бъде храм на законността !!храм!!!! а не символ на една безнаказана нагла кражба


07 Август 2014 11:06 | Кой
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

и от кого е откраднал тази сграда?


07 Август 2014 12:09 | 374
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бареков, че е получавал по 150 000 на седмица-получавал е! Как се издържа семейство и скъпоплатена любовница, потънали в лукс. Календерка не му е от вчера любовница, а от много години. Виждала съм снимка преди години на Дудука с Календерка, цялата в кожи и диаманти. Селянка от Дреново от най-големите комунисти, ама се е научила как се обличат и какви бижута носят заможните и богати дами. Чичото на на баща й Борис Календерски когато беше Председател на АПК, с камиони му се стоварваха продукция на бившата улица "Септемврийска", да не говорим колко агнета и телета е изяла фамилията му. Да не говорим, че цялата му рода от Дреново, впоследствие пренесли се в Благоевград, работеха в АПК. Та и Мара Календерска, любовницата на Бареков добре е изучила буржоазните навици на богатите дами. То хубавото бързо се научава, еле пък като е с крадени пари. Преди много време и Люба Кулезич му припомни на Дудука за харчлъците по любовницата му. Та Яне Янев колко и да го пюете-казва истината.


07 Август 2014 17:02 | Кой
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ама сградата си стои, там си е. То все с държавни пари се разплаща, нали съда е държавен? Дано да изместят съда в нея. Подходяща е и на добра локация.


07 Август 2014 23:39 | кой
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не ми отговори кой какво и от кого е откраднал. Ти ми говориш за съдебни интриги в които явно и ти участваш. Аз, като градско куче ти казвам, че идеята за сграда на съда си я бива.


08 Август 2014 07:04 | до кой
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

За да бъдат заличени следите от наглата кражба с участието на шефката на районния съд в Петрич, се създават фиктивно 11 несъществуващи самостоятелни обекта на територията на порутената сграда.

В действителност в нито един от етажите от първи до четвърти на бившата обувна фабрика не съществува нито един самостоятелен обект. Министерството на правосъдието е броило 1 740 000 лева за 11 самостоятелни обекта, които не съществуват, като по този начин съдийката Мая Банчева опитва да заблуди Темида, че цената на порутената сграда е набъбнала от

160 000 лева до близо 2 милиона.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар