Ќовините на югозападна Ѕългари€
ѕолезно е да прочетете! 20 правила за етикет, които вс€ка дама тр€бва да знае ¬ол€! ∆ени е в инвалидна количка, но продължава да покор€ва върхове със силата на духа си  “рагеди€: ÷€ло семейство повито в черно! ƒвама брат€ и бременна жена загинаха под свлачище
   –егистрац舫абравена парола

¬€ли политически маневри в ѕиринско! » ¬ћ–ќ излизат с кандидат-кмет! Ўефът на "“опливо" - Ѕлагоевград »ван –изов се включва в битката!


23 август 2019 13:41  16 коментара   19215 прочита¬еднъж вече –изов напусна ¬ћ–ќ- ЅЌƒ със силни думи антиръководството на войводите.. днес отново излиза на светло. ¬ региона партиите все още се лутат в избора на кандидати, които да се изправ€т срещу кметовете на √≈–Ѕ, а времето свършва...


Ўефът на "“опливо", бивши€т общински съветник, »ван –изов ще е кандидатът на ¬ћ–ќ за кмет на Ѕлагоевград “ова е последни€т слух, който упорито се върти сред политическите среди в областни€ център, научи Struma.com.

–изов ще се включи в кандидат-кметската кампани€ след години латарги€ в политиката. Ќеочаквана е тази кандидатура не само за част от съпартийците му, но и за тези, които си спомн€т негово из€вление от времето, когато демонстранивно напусна ¬ћ–ќ-ЅЌƒ.

¬ архивите на Struma.com сто€т неговите думи, казани ден след официалното напускане на парти€та през 2010 година: Ќапускам, защото не приемам оставането на  расимир  аракачанов за лидер на ¬ћ–ќ, въпреки че на последни€ конгрес над 300 делегати напуснахме форума. Ќе съм съгласен и с избора на √еорги ¬асев за член на национални€ комитет, през последните години никакъв го н€маше, а сега подмен€ по общините в ѕиринско старите ръководства със служебни и послушни на  аракачанов.

Ќе напускам и за да ида при Ѕорис ячев, защото моето лично мнение е, че и той не бива да бъде избиран в ръководството на ¬ћ–ќ, защото бе част от екипа на  аракачанов. ќставам с най-добри при€телски чувства към всички, с които прежив€х най-романтичните си години във ¬ћ–ќ в Ѕлагоевград и в ѕиринско, но вече не мога да подкреп€м това управление на организаци€та и тази политика, ко€то  аракачанов води. ¬се още не знам дали ще продължа да се занимавам с политика, остав€м си по-дълго време за размисъл, каза тогава –изов.

ƒнес  аракачанов продължава да е лидер на тази парти€, провеждайки политиката си от години, а √еорги ¬асев, нейн активен член и общински съветник. —помн€ ли си лидерът на ¬ћ–ќ тези думи и кое "скъси" паметта на  аракачанов, който тр€бва да одобри кандидатурата на »ван –изов, изл€зла от местната структура?, това е въпросът.

√радските легенди сочат, че сив кардинал, който отдавна се вре разушително в структурите на ¬ћ–ќ в региона е усп€л да наложи –изов като сво€ кадидатура и тук отново си припомн€ме, че където се е намесил въпросни€т кардинал, нищо добро не се е сучило.

Ќе споменаваме името му по ред причини, най-съществената е, че не приемаме никак на сериозно неговата политическа об€заност и възможностите му в разв€ваните от него сфери на вли€ние. –азбира се ¬ћ–ќ все още официално не е об€вила кандидата си за кмет, това щ€ло да се случи в първите дни на септември.

ј политическата ситуаци€ в ѕиринско все повече заприличва на цирк, чийто актьори гастролират насам-натам и не сме€т да направ€т нито едно "представление" пред публика. ¬сичко е под сурдинка, тайни заговори и ходове, мръсни, подмолни игрички, анонимни пасквили, с цел очерн€не на кандидата, са част от маневрите, които бележат партийната работа на входа на предсто€щите местни избори.

¬ Ѕлагоевград лъснаха н€кои подмолни действи€ на номинационното събрание на √≈–Ѕ, където изл€зоха двама кандидати за кметове от средите на парти€та. Ѕивши€т лидер на градската структура …ордан јндонов бе номиниран за кмет, а заедно с него и шефът на Ќќ» »ли€н √еоргиев. ¬ъпреки сериозните им напъни не усп€ха да спечел€т победното доверие на съпартийците си, но едини€т от т€х все още си в€рва, че изпълнителната комиси€, ще го припознае като кандидатът на √≈–Ѕ за кмет на Ѕлагоевград.

—видетели сме на смехотворно поведение на н€кои от мераклиите за власт. ƒо момента всичките споменавани като кандидат кметове, с изключение на тези на √≈–Ѕ, са в сферата на слуховете, а играта е "проба - грешка", то€ ще е, после н€ма да е, пълен, повсеместен политически хаос. —пр€гат се разни имена, но нищо не е сигурно.

”сеща се обаче известен страх от силните кандидати на √≈–Ѕ, заради който много от спр€ганите за кметски постове се отказаха от надпреварата. ¬се още н€кои политически "анализатори" имат надежда, ко€то разпростран€ват и си в€рват, че част от герберските кметове н€ма да са кандидати.

¬ъпреки всички индикации, че това са просто празни думи и последни надежди, подобни слухове продължават да вита€т в пространството. √овореше се, че  амбитов н€ма да е кандидатът на √≈–Ѕ за Ѕлагоевград. “ози слух се разби окончателно, след като кметът на Ѕлагоевград бе об€вен официално за един от най-успешните кметове в страната и сигурен кандидат за местни избори 2019 година. “ова се случи на последното национално събрание на парти€та.

“ака, че крайно време е: "Ќадежда вс€ка оставете" и се ст€гайте за бой срещу успешни€ благоевградски кмет, че никак н€ма да е лесно за месец да убедите електората в добрите си намерени€ и талантите си да свършите повече, отколкото е направил  амбитов в двата си успешни кметски мандата.

ќпозиционери разклащаха стола и на кмета на —андански  ирил  отев, който щеше да падне още преди месеци, подложен на унищожителен вражески огън, но и до момента  отев продължава да е на кметски€ пост и сигурен кандидат за кмет.

¬ —адански слуховете пускаха в надпреварата за кмет депутата от ¬ћ–ќ јтанас —то€нов, напоследък обаче този слух позатихва, като н€кои твърд€т, че —то€нов се е отказал от надпреварата, а кандидат ц€л да бъде племенникът на екскмета “отев, ћладен “имчев.

¬ Ѕанско също слухове детронираха »кономов, но проверките ни установиха, че никой по върховете на √≈–Ѕ не потвърждава този слух. »кономов винаги е показвал отлични резултати на всеки избор и е печелил хил€ди гласове за ѕѕ √≈–Ѕ, той е единодушно подкрепен от своите за кмет, което прави слуховете за неговото отсвирване от предизборната битка, несъсто€телни.

¬ Ѕанско говор€т, че бивши€т зам. кмет от екипа »кономов —ашка ¬ъчкова щ€ла да е претендент за кметски€ престол от парти€та на ћарешки. ќфициално потвърждение н€ма. Ѕ—ѕ в Ѕанско засега н€мат €снота как ще участват в изборите за кмет. Ѕ—ѕ Ѕлагоевград пък се лута все още между бивши€ шеф на пощата преди много години ƒимитър »рибозов и строителни€ предприемач –умен “омов, за което ви съобщихме.

≈динствено не€сна е ситуаци€та в ѕетрич, където до момента н€ма опозиционен кандидат за кмет. “ук ƒимитър Ѕръчков е фаворитът на ѕѕ √≈–Ѕ, но кой ще излезе на среща му не се знае. ѕриближаваме септември.  олкото по-близо сме до началото на предизборната кампани€, толкова по-гол€мо е мълчанието на партиите в областта.

ƒали лъвовете се готв€т за скок и изненада предстои да видим, но е €сно, че време н€ма за налагане на един или друг кандидат. ƒосега ако партиите б€ха на€сно със ситуаци€та, щ€ха да извад€т в публичното пространство опонентите на герберските кметове, за да има време електората да ги припознае и евентуално да им гласува доверие.

ѕолитическата ситуаци€ в момента обаче и спр€ганите за кметове от партиите извън √≈–Ѕ, които днес са едни утре други, говори само за нестабилност в опозиционно настроените политически формации и прозрачно лутане, поради липса на подход€щи имена, които да вл€зат в сблъсък с кметове на √≈–Ѕ, управл€вали областта по н€колко мандата.

«апочнаха политическите совалки нал€во, на д€сно, кампани€та започна, но се води латентно, какво чакат политиците, та е такова мъртвило, невиждано през годините, не е €сно?! ясно е, че време н€ма, както и сигурни кандидати за кметове от опозиционно настроените политически партии.

 акто е тръгнало, с това продължило с месеци лутане в избора на кандидат-кметове, май опозиционерите ще подар€т победата на √≈–Ѕ и в тези избори и н€ма да успе€т да промен€т и "пребо€дисат" политическата карта в ќбласт Ѕлагоевград, оцветена повсеместно с цвета на ѕѕ √≈–Ѕ.

ѕ.  остадинов

ќще за: »ван –изов  слух  среди  кмет ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


16 коментара

23 август 2019 13:57 | ƒебел директор
ќценка:
13
 (
19
 гласа)

“ози чичо-д€дко от село не е от ƒжума€та, а е кадър на Ѕ ѕ, със съмнителни качества и спорна репутаци€ с обвързаности от милиционерско естество. Ѕрат е на крадецът д-р ≈. –изов упойкаджи€ също извратена и мерзка личност известна в Ѕлагоевград .


23 август 2019 14:00 | мол€
ќценка:
7
 (
19
 гласа)

Ќикакъв шанс не при€тен за гледане, за слушане а и като знаем как работи в “опливо, просто ¬ћ–ќ можете да поздравите камбитов с нови€ управленски мандат


23 август 2019 15:02 | старогражданин
ќценка:
4
 (
10
 гласа)

—амо аз от 40км разсто€ние съм му отв€л десетки или стотици гласове на  амбитов. ƒа не говорим за хората, които ежедневно му гледат преигравването. ѕроцесите са необратими. ƒжибрето прокисна.


23 август 2019 15:09 | mima
ќценка:
-7
 (
19
 гласа)

.ќтв€л си му на  амбитов да не ти казвам какво, такъв бой ще ви бие на изборите, че чак ми се плаче


23 август 2019 15:12 | старогражданин
ќценка:
13
 (
19
 гласа)

Ѕардакът на общината още е на работа.


23 август 2019 15:14 | джумайли€
ќценка:
0
 (
22
 гласа)

–изов е достоен човек, не е апаш, милее за Ѕлагоевград и винаги е имал собствено мнение, което е отсто€вал. Ќе му тр€бва никой да го бута и промотира ами на човека просто му държи да застане срещу една политика на деградаци€, клиентелизъм и откровен апашлък. ƒа е жив и здрав и успешно представ€не!


23 август 2019 15:51 | старогражданин
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

–азходка до " ончето". ≈дна концеси€ за 35 години и –изов кандидат-кмет. Ќ€кой тр€бва да подпише концеси€та. Ќа прав път ли съм?


23 август 2019 16:00 | ѕаола
ќценка:
-7
 (
15
 гласа)

√лад€т ризи, панталони и балтони,
но ще си останат със смачкани фасони,
алчни за пари и власт...
за пари ще продадат и вас...

 омунистът нрава не мени,
комунистът иска слава и пари,
Ѕез да се замисли той руши,
комунизмът моделира демонски души!


23 август 2019 16:09 | Ќели ƒимитрова
ќценка:
-18
 (
26
 гласа)

Ќе е глупав, ще се оттегли. “ой знае кой ще е кмет на Ѕлагоевград - този, който заслужава най-много! Ќапред  амбитов!!!!!


23 август 2019 17:18 | гражданин
ќценка:
16
 (
18
 гласа)

ƒайте нови лица, стига с тези кадри от минали€ век!!! Ќ€ма ли млади интелигентни хора с добро образование ма които им е чужда кражбата, измамата, а милеещи Ѕлагоевград да стане модерен и проспериращ град с ведри, усмихнати и работещи хора!!!!


23 август 2019 17:25 |  иро факиро
ќценка:
14
 (
18
 гласа)

јман от пропаганда на комунета, ченгета сел€ци от ћикрево, синове на милиционери бивши Ѕ ѕ, мимикрирали в дъщерните ¬ћ–ќ-ЅЌƒ, —ƒ—, √≈–Ѕ, Ѕ—ѕ и тем подобни прескачани€ и трансформации.


24 август 2019 01:39 | ƒо дебил директор
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

ћухльо, задръж си дебели€ в устата и не се изказвай неподготвен!


24 август 2019 07:50 | јсен
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

»ван –озов си е джумали€ и н€ма родство с д-р –изов и брат му √еорги –озов. ‘акт е, че »ван беше отваратен от политическата проституци€ на национално и местно ниво и се отдръпна от политиката. Ќо който го познава знае е че е мъжкар, че държи на думата си и трудно н€кой може да му вли€е . ƒо като той, политически парти€ или коалици€ не за€ви, че ще се кандидатира не би тр€бвало "да се слага каруцата пред магарето" и да се дава възможност да бъде оплюван .


24 август 2019 09:57 | старогражданин
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

»ван –изов-»ли€ –изов. »ма ли € тази връзка. «а това питах снощи.


24 август 2019 17:53 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

¬ ƒупница –изови са власи. ќбиколиха всички партии. ¬ече може би прав€т пътека към президентската. –изов,  аракачанов... о, мам си джейс.


25 август 2019 06:57 | старогражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

ћоите изводи от местната и националната какафони€:
1. ќръжейни€т бизнес е с ѕрезидента, а не с Ѕорисов. —ега е време за претенци€ за концеси€ не за 35, а за 45години. ƒа види този народ на кого е времето!
2. ўе оцеле€т само прасетата на √ергов и компани€. «ащото не са самодейци в бранша. Ќо не са и национално заангажирани.
3. ћа€ ћанолова ще се кандидатира за кмет на —офи€ само при провалена сделка за ‘олксваген. » “≈ работ€т по въпроса.
4. ѕолитическа мизери€ на н-та степен.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.