Въвеждането на “синя зона” в Петрич се отлага, не е сформирано звено “Общинска полиция” и не се знае дали ще има пари за заплати

19 март 2010 00:19   7 коментара   20237 прочита
В. Илиев
В. Илиев


В. Илиев

Бившият градоначалник д-р П. Илиев, сега шеф на Спешен център, спря разграбването на 40-те ламаринени гаража, общинска собственост

Въвеждането на “синя зона” в Петрич се отлага за по-късен етап. Причината е, че трябва първо да бъде сформирано звено “Общинска полиция”, за което обаче трябва да се намерят пари за издръжка. След няколко месеца ще видим каква е събираемостта от местни данъци и такси и като цяло какви са приходите в общинския бюджет, на база на което ще вземем окончателно решение, каза на пресконференция вчера кметът Вельо Илиев. Неговото мнение е, че синята зона ще бъде удар за местното население, но е удобство за гостите на града. Все пак, ако бъде въведена “синя зона”, за което последната дума е на съветниците, кметът ще настоява таксата за час на автомобил да е 50 стотинки.

Според варианта, който е изготвил заместник-кметът Христо Георгиев, се предвижда да бъдат назначени 14 общински полицаи. Според кмета обаче трябва да се започне с по-малка бройка - 4 или 6, и на по-късен етап, ако има възможност, ще бъдат назначени и останалите до 14. Изчисленията показват, че около 10 000 лева ще бъде годишната издръжка за един общински полицай, в това число заплати, дрехи, автомобил и други.

На пресконференцията градоначалникът обяви, че тази година отпуснатите средства от републикански приходи за капиталови разходи са в размер на 270 000 лева, при 600 000 лева за 2009 г., затова те ще се разпределят за най-належащи нужди. Кметът благодари на предшественика си д-р Петър Илиев, който в момента е шеф на Спешен център - Петрич, че е алармирал общината и органите на реда, че определени хора крадат ламарина от 40-те ламаринени гаража зад болницата, които са общинска собственост.

Два са вариантите за бъдещето на тези гаражи. Единият е да бъдат отдадени под наем, ако има желаещи, и вторият вариант - ламарината да бъде дадена на кметове и кметски наместници по села за огради на гробища, паркове и стадиони.


Още за: В. Илиев   синя зона   Петрич   Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
19 Март 2010 08:57 | edin drug
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Г-н Кмете , безспорно ,очевидно и че в града няма никакъв ред и всеки си кара и паркира където си иска.Дайте пример Вие и вашите служители като спазвате знаците около общината - не да ми редите конуси и пак вашите служители паркират по пешеходните пътеки.След като се изкопаха тези дупки около общината направете ги паркинги.Безумните еднопосочни улици няма да коментирам ,защото са направени без капка мисъл и вместо да улесняват още повече изнервят.


19 Март 2010 11:32 | гражданин
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Браво докторе още ламарина за казана в Митеново .Той и доктора на кметския пост май доста се е оакал.


19 Март 2010 23:40 | Домуващ
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Циментовите топки които се сложиха на ул.Цар Борис-3" от Инвалидна кооперация до края на д.градина"Слънце",трябваше да се сложат на 1,5 метра от огради и жилища,както е съгласно ЗДП,достатъчно за пешеходците,за да има място за спрелите коли по натоварента ни улица.Трябва някой да мисли,преди да нарежда изпълнение на нещо важно и необратимо.Сега става задръствания от спрели МПС,идващи автобуси ,които са всеки ден по маршрута за София.Тази улица така и не се оправи както трябва и има винаги опастност от ПТП с жертви,от такива които шофират бързо.Сложете поне"легнали полицаи"на две-три места,защото има доста деца живеещи в блоковете отиващи и връщащи се от училище "Н.Й.Вапцаров" и пресичатЖвидимостта е малка от спрели коли.Бог да ги пази,но са необходими мерки от страна на администрацията Ви г-н КметеОще преди години е правена подписка за това и депозирана в МВР и Общината.Ставали са ПТП с ударени хора през годините на тази отсечка.


20 Март 2010 08:33 | Мийновалия
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Каква е тази тъпа и безмозъчна маркировка на кръстовището на "ТИНКИНА СМОКВА"?Аз идвам от БИЛЯНА и продължавам на право по посока за стадиона,а трябва да чакам защото пред мене има завиващ на ляво?Тъпотия?А пред киното,малко след джакузито на кмета,каква е там маркировката?И полицаите спират и глобяват всички само не и тези които са паркирали точно там дето не трябва.Поредната тъпотия,въобще какво умно има в Петрич,...?


21 Март 2010 15:58 | винету
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Всички тъпотии ги измисля онова животно зам.кмет по ТСУ Ицо Гюпката.Тоя ненормалник е най-голямото зло за общината.Поредната глупост е да създаде общинска полиция.Като идея не е лошо,но лошото е че тази "полиция"се създава ,за да може да охранява всички незаконни заграбвания на частни и общински имоти от Ицо Гюпката,понеже от РУ на МВР-Петрич вече почнаха да му отказват тази "услуга".Много проверки имат вече и не искат да си слагат главата в торбата заради тоя долнопробен ,алчен циганин Ицо Гюпката.Но краденето на тоя урод ще продължи-той просто не знае кога да спре.


21 Март 2010 16:01 | петрич
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Кмете Вельо,кога ще уволниш говедото Ицо ГЮПКАТА?Цяла Благоевградска област ти се присмива ,че си направил дясна ръка това нищожество.Не го ли виждаш ,че краде и за умрелите.......




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар