ВСС гласува извънредно кой ще заеме освободен пост на административен ръководител

28 април 2010 00:20   26 коментара   22477 прочита
Владимир Ковачев
Владимир Ковачев


Владимир Ковачев

Председателят на Районен съд - Благоевград Вл. Ковачев трескаво изнася багажа си от шефския кабинет, мандатът му изтича в петък

Председателят на Районен съд - Благоевград Владимир Ковачев от понеделник усилено опакова и изнася нещата си от шефския кабинет поради изтичане на мандата му в петък. Вл. Ковачев остава редови съдия и се нанася в празния кабинет на колежката си Вера Коева, която е в майчинство.

От Висшия съдебен съвет съобщиха вчера за “Струма”, че на заседание в четвъртък извънредно ще бъде гласуван вр.и.д. шеф на Районен съд - Благоевград по предложение на вр.и.д. председателя на Окръжен съд Катя Бельова. Висшите магистрати съобщиха още, че не е обявена процедура по избор на нов административен ръководител на Районния съд, тъй като първо трябва да бъде избран председател на Окръжен съд - Благоевград, който от своя страна има право по закон да предложи титуляр за мястото на Вл. Ковачев и тази привилегия не може да му бъде отнета.

Както “Струма” писа, допуснатите от ВСС кандидати за мястото на председател на Окръжен съд - Благоевград са освен Катя Бельова, прокурорът от Окръжна прокуратура Христо Георгиев и районният съдия Владимир Пензов. Висшите магистрати не са обявили още датата на конкурса, тъй като не са готови атестациите на кандидатите. Очаква се новият шеф на Благоевградския съдебен район да бъде избран най-рано през юни, преди съдебната ваканция.


Още за: Вл. Ковачев   ВСС   мандат   Още от: Политика

Принтирай статия
26 коментара
28 Април 2010 08:17 | мнение
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ей джудже не сменяй кабинета си,а града


28 Април 2010 10:25 | адвокат
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Влади , не се съобразявай с мнението на преждеписалия. Кандидатирай се за за председател отново и дано да спечелиш, а на някой , ако не му изнася, да се изнася, при нас в адвокатурата свободни места има. Ти си тежиш на мястото и си кадърен съдия. Не обръщай внимание на завистливите си колеги. Те май и за адвокати не стават, камо ли за съдии.


28 Април 2010 10:27 | до мнението
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

аман от тъпи мнения на зависливи съдии. Ковачев е добър съдия и готин председател.


28 Април 2010 10:28 | съдебни секретари
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Шефе, не ни оставяй, ние те обичаме, искаме пак ти да ни ръководиш.


28 Април 2010 10:29 | регистратурата
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Шефе и ние се се присъединяваме към секретарките.


28 Април 2010 10:29 | деловодството
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

и ние


28 Април 2010 10:31 | до архивата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Стая № 4, няма ли да изразите и вие мнение, дали сте зад шефа или не, защо мълчите? Нали изразихте мнението си за подкрепа на шефа , или ви е страх да го напишете сега


28 Април 2010 10:36 | секретарките
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Шефе с теб са всички, всички и призовките и охраната, всички те подкрепяме, само някой злобни съдии, на които не им позволи да ти се качат на главата са против теб, но те са ограничени и като бройки и като хора. ДАНО ПАК ТИ ДА СТАНЕШ ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЧЕ АКО Е НЯКОЙ ДРУГ ОТ ЗЛОБНИТЕ И ОГРАНИЧЕНИТЕ ще им сърбаме отново попарата 4 години


28 Април 2010 10:43 | Филка
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Шефе, не ни трябват недотаковани жени за председател, трябват ни мъже , за да стане председател някой мъж, а не жена съдийка


28 Април 2010 10:57 | мнение
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Филке ти на недоразвития ако казваш мъж,то на мене трябва да ми викаш Аполон(а и да ти кажа не съм с много атлетично тяло)


28 Април 2010 11:05 | сцена
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Вержи: Шефе, шефе , търсят те по мобифона.
Шефа Ковачев: Пронто, кой е бе?
ВСС: Ой тигре, тигре, имаш ли пари? Аре бе брато, стига с тия пирамиди , фараони, аре да прайме пачки?


28 Април 2010 11:07 | Филка
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Аз говоря по принцип, че ни трябват мъже в съда, а и Ковачев си е 100 % мъж.


28 Април 2010 11:12 | секретарка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Филче, верно е че ни трябват мъже, и на теб и на нас. А и при мъж председател се живее и работи по-добре. Всички знаем как се отнасяха към нас жените председателки и как мъжете председатели. Спомнете си и Аршинков колко добре се държеше и Аврамов също. Искаме си Ковачев за председател или, ако не е той, поне новият председател да е мъж.


28 Април 2010 11:22 | мнение
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Филке и аз говоря по принцип,не ме интересува какво има в гащите,но в съдебна зала по нищо не ми показа че е мъжкар.Този човечец да се радва че спряха задължителното отбиване на воената служба че...............


28 Април 2010 14:39 | Страничен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Доколкото ви чета коментарите,Вие от РС искате свободия,а не сериозна работа в услугя ня гряждани и адвокати.Явно се плашите от сериозни и строги ръководители,особенно жени съдии.Аз привествствам съдийките,които са по-малко корумпирани и по-справедливи.


28 Април 2010 15:25 | Леле, леле
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Леле, леле, леле, Владка, ти цяла сутрин тук ли висиш бе човек?Пак ли се започна, монолог от сам, монолог от там, сам със себе сил.....ехххх, Владка, Владка... И защо се изнесе от шефския кабинет, там ти подслушват монолозите ли?!?!;-) Добре, че дойде края на този цирк, такъв втори няма да се игране на тази сцена, жалко....
И защо все на секретарките си го изкарваш, а Филка какво ти е виновна тая скромна и работлива женица, та и нея си забъркал и навързал в интриганските си монолози?!


28 Април 2010 16:13 | Мале, мале
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Драги "Леле, леле", ако си този, за когото те мислим, си спомни библейското за сламката в чуждото око и гредата в твоето собствено - по-голям интригант от теб май в съдебната система в Пиринско няма - ти си безспорният шампион! Продължавай да дерзаеш и да се излагаш, а пък Ковачев има кой да го оценява - ВСС, Инспекторат, Министерство и други компетентни органи. Продължавай да плуваш в твоето провинциално спокойствие и да вегетираш, мислейки си, че си велик юрист и че правото започва и свършва с теб! Дерзай смело - целта /зам.-председателското място в БлОС/ е близо - вижда се на хоризонта!


28 Април 2010 16:57 | до мале-мале
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

А ти какво против имаш гражданските съдии ???


28 Април 2010 17:31 | Мале, мале
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

В грешка си - дума не съм написал "против гражданските съдии", дарлинг - сложи си очила - имаш нужда от такива


28 Април 2010 18:08 | Stoni
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Я да поздравя гражданския съдия, че нещо ми се загуби...
Който и да е председател на този съд...посоката е ясно зададена и не е от някакаво значение в момента:)))
Виж, въпрос на време...но пък то зависи от друга посока, която също се изправя в посока успоредна на тази в окръжния съд:)
България ще бъде европейска и руските подлоги ще изпукват така както накичиха властта като въшки...пук, пук, пук...:))))


28 Април 2010 18:33 | Мале, мале
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

На критикарите, набедени за юристи, ще припомня и друго от Светото Писание - който е безгрешен, първи да хвърли камък
Отнесено към случая, това звучи така - който през последните 5 години е разгледал повече дела от Ковачев, приключил е повече от него и има повече потвърдени актове от горните инстанции, само той има моралното право да пише критики, а другите просто трябва да замълчат и да продължат да сънуват, че са велики магистрати и че нещо в този град зависи от тях


28 Април 2010 22:22 | служител
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съдия Ковачев не ни забърквайте в тези интриги, знаете, че ние нямаме Интернет по бюрата си и няма как по време на работа да пишем в този форум!Не ви прилича!


29 Април 2010 00:13 | до служителката
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Колежке, кого заблуждаваш за интернета, че го нямаме, пък и Ковачев не ги забърква интригите , а неговите колеги. Който иска да пише по интернета, може и знае как да го прави, нали така. Нали някой от нас се скъсаха да пишат във форума на Дарик, оня, за Аршинков дето беше, та и заради много от нас, да не кажа заради вас и заради глупостите, които се изписаха по негов адрес, го прецакаха несправедливо във ВСС. Сега искате и Ковачев да прецакате с долнопробните си писания, ама няма да стане. А и Бачева защо се услушва и не разсекрети ІР-тата на тези, които пишат, та да стане ясно на всички дали в РС нямаме интернет


29 Април 2010 00:20 | до служителите от РС
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Абе момичета, защо се излагате, като ги пишете тия работи за вас и за ковачев, по добре си кажете нещата"Право куме в очи", пред съда на пейката, в кафето отсреща или докато си пушите цигарите под колоните. Какво ли си говорите докато си пушите или пиете кафето в битовия, та сте се разписали така тука. По цял ден сте пред компютрите, та и в къщи ли продължавате. А това , че уважавате шефа си и го подкрепяте е добре, той си заслужава доброто ви отношение, така , че му се молете да се кандидатира за втори мандат и се молете в черквата , за да го спечели. Той наистина заслужава доброто ви отношение и подкрепата ви. Дано да му помогнат, че май в съда, враговете му са повече от приятелите.


29 Април 2010 00:26 | Апостол Павел
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

О чеда мой, покайте се и правете любов, а не война. Този призив на хипитата от недалечното минало важи и за районния съд. Та нали повечето от секретарките и съдийте са моми и ергени, та и за окръжния важи същото. И горе момичетата са ги избирали с конкурс за красота. Надзърнете само в окръжното деловодство. Всички там са хем хубави, хем изпълнителни. Та защо не се съберете и да правите любов, а не война помежду си. Послушайте ме и няма да съжалявате. По тоя път дето тъпкате, аз отдавна съм минал


29 Април 2010 20:48 | Stoni
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защото Оня идва за версиите и няма да подбира и няма да пита ДС и другарите кой какъв е и колко е верен и колко е продажен а ще събира направо дължимото и то така както сам реши и прецени за правилно.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар