Време за избор на друг терен за депо няма

22 септември 2012 11:21   4 коментара   5870 прочита


За пореден път съветниците се скараха за мястото на бъдещия Център за преработка на битови отпадъци. Този път повод стана предложението на кметът Методи Чимев за допълване на Програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. От БСП коментираха, че докладната записка е написана неясно, и не са описани имотите, за които се отнася. Независимият Първан Дангов заяви, че не е против депото, а против мястото. Той допълни, че трябва да се вземе предвид и мнението на жителите на село Джерман, които са категорично против в землището на селото да се изгражда депо. Регионалният център е вписан в докладната записка.

Крайният срок за финансиране на проекта по ОП "Околна среда" изтича, коментира зам.- кметът Красимир Георгиев, който е изпълнителен директор на сдружение „Рила еко". За да бъдат изяснение всички въпроси, той предложи да бъде направена среща между експерти и общински съветници. „Време за търсене на нова площадка няма", каза Георгиев.

В програмата са включени още обекти от първостепенно значение за изграждането, на които е нужно отчуждаване на имот - това са 6 обекта касаещи подобряване на туристическата инфраструктура до природни феномени - Морени и Бистришки водопад.

източник: dariknews.bg


Още за: съветници   място   център   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
22 Септември 2012 16:12 | 321
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Започваме да крадем и време, след като всичко друго е откраднато.


23 Септември 2012 03:05 | !
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Като няма време, защо отхвърлиха проекта за завод под предлог, че има отрицателен ОВОС, а само преди дни излезе ПОЛОЖИТЕЛНАТА ОЦЕНКА ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА ЗАВОДА ВЪРХУ ОКОЛНАТА СРЕДА? Кой ще плаща сега санкциите - дали тези, които излъгаха и не построиха завода, или пак ние, гражданите? АКО НЕ ПОТЪРСИМ ОТГОВОРНОСТ, ПАК НИЕ ЩЕ СЕ БЪРКАМЕ В ДЖОБА!


23 Септември 2012 06:54 | Аварийна спирачка
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Депата за отпадъци са една от най-големите далавери на века. Много хора се облажиха, а контролът е почти никакъв.


23 Септември 2012 08:49 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БСП да забрави за завода за изгаряне. Омръзна ми да повтарям, че България не може да осигури бокбуци за ЧИСТО изгаряне, без диоксини. Щяхте да изтровите не само жк"Бистрица", но и цялата околност. Тези, които пишат ОВОС-а не са нищо повече от докторите, които съдят колега за смърт на пациент по невнимание. След пожара в депо Русе трябва да се замислят и за другата крайност-депонирането. Навярно решението за депото в с. Джерман е издържано технически, но за гола поляна. И в двата случая имаме формално отношение към проблема с цел усвояване на средства и келепир. Човешкото решение, ако се случи, ще стане на друго, по-високо ниво. Дано.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар