Войната кмет - председател на ОБС избуя на пресконференция! Р. Томов: Аз питам, кой застрои почти всички зелени площи в Благоевград? Г-н Тодоров се опитва да спъва работата на общинска администрация

11 юни 2020 16:50   41 коментара   19982 прочита


Утре предстои драматична сесия: Ще предложат смяна на Андон Тодоров на председателския пост! Ще успеят ли договорките, кой с кого е в ОБС! Ще има ли нов ОБС председател и кой ще е той- Радослав Тасков или Рашко Динков???

Войната Румен Томов - председател на ОБС Андон Тодоров избуя видимо на днешната пресконференция, свикана, за да се отчете свършеното от кметския екип  и отново да се припомнят неволите на новите управници след "тежкото наследство", оставено им от бившата управа.

И тъй като до болка вече познаваме оправданията на екипа Томов и ходенията им по мъките, няма да отделяме внимание на това, колко са дълговете,с които се борят управниците и колко е сложно положението, в което се намират. Който иска да управлява Благоевград намира начин да го прави, който не може да се справи, търси причини, които слушаме отегчени вече над 7 месеца.

Днешната пресконференция обаче се отличи с дълга реч, която Томов си беше подготвил, по отношение съдебните дела и добилия национална известност казус с предсрочното прекратяване на правомощията му ,като в изявлението му отново се усещаше неговата увереност, че той е и ще си бъде кметът  на Благоевград.

И докато обясняваше на журналистите защо това трябва да е така ,изведнъж в гласа му се усети един неподправен патос и дългоочаквано желание да подхване темата за председателя на Общинсия съвет Андон Тодоров, с когото си хвърлиха ръкавици и показаха взаимната си неприязън. За пореден път чухме от Томов за 19 000 - те благоевградчани, които са го избрали за този пост.

"Аз не съм попаднал на този пост случайно, избирателите решиха аз да съм кмет. Народната любов се проверява на избори. Хората знаят кой, как и с какви мерки спечели изборите.".,казва Томов.

"Нещата, които ме ядосват,продължи Томов : Имаше информация, че сме упражнявали натиск върху общинските дружества да си предадат дивидента. Явно г-н Тодоров,/ ОБС шефът / ме бърка с някой друг.

Извън възпитанието ми е да действам по този начин, за разлика от други аз не съм загубил човешкото в себе си, когато съм стъпил на този пост.

Може г-н Тодоров да попита управителите на общинските дружества, дали е осъществяван натиск върху тях", "Според мен председателят на Общински съвет не може да върви срещу обществения интерес на хората, водейки се само от личните си амбиции  за детските мечти, които има", заяви още той.

"Популизъм е да казваш, махаме фестивал и правим приют за животни, но аз питам, защо не предложи това, преди години, когато се харчеха милиони за "Франкофоли. За два месеца, може и да реши проблема за подлеза в "Грамада", както реши този за кучетата.

Ако може да го реши за 2- 3 месеца, да е жив и здрав. Аз също питам, кой застрои почти всички зелени площи в Благоевград? Аз не съм проверил фактите, дали тези фирми са на същия човек, но ще трябва да се провери" "Навеждам се на мисълта, че г- н Тодоров, се опитва да спъва работата на Общинска администрация, гледайки политически интереси.

Може би така е устроен. Да предадеш доверие, да гледаш себе си, да упражняваш натиск, да не защитаваш обществения интерес", с тези думи Томов припомни, че все пак изборът на председател е изцяло в ръцете на Общински съвет и е в техните правомощия.

"Дали са направили правилния избор, трябва да решат...", заяви още той. По думите на Румен Томов днес стана ясно, че конфликтът между него и председателя на ОбС- Андон Тодоров е започнал след сесията, която Тодоров, свика за избор на временен кмет на Благоевград, след излязло решение на ВАС и ОИК  "Нищо не пречеше на председателя да свика тази сесия след решение на съда и тогава да се избира временно управляващ кмет.

От тогава, комуникацията ни е само писмена, ако иска да проведем среща, аз съм на линия.", заключи Томов.

Докато вървеше пресконференцията на Томов дойде и новината, че на сесията утре ще излезе предложение, най-вероятно от БСП за сваляне на председателя Андон Тодоров от поста му . Говори се ,че предожението може да дойде и от ДСБ на Калоян Ханджийски.

С какви мотиви ще бъде поискано това от общинския съвет е неясно, но е ясно ,че войната Томов- Тодоров е направо ожесточена .Вървят совалки наляво на дясно между съветниците, които имат тъй завидния "Политически "опит от времето на избора на председател ,когато пак единствено в община Благоевград създавахме прецеденти. 2 месеца съветниците не можеха да се спогодят, кой да е ОБС шефът.

На финала Тодоров спечели избора, а утре се очаква същите тия съветници да му отнемат председателския жезъл, след проведени договорки с вносителите на предложението за детронирането му.

Предстои напрегната сесия на Общинсия съвет.. Ще се види как се коалират социалисти и демократи, каква ще е позицията на бившия ОБС шеф Радослав Тасков, върл противник на Тодоров в предишния мандат, но в този ,като че ли отношенията бяха затоплени.

Ще се види и поведението на ГЕРБ - твърдата опозиция на БСП и техния кмет Р. Томов. Конфигурацията, с която евентуално ще бъде детренониран или бетониран на поста Тодоров  ,ще повдигне завесата на политическите съюзи в ОБС - Благоевград. Предстои и безсънна нощ за председателя Тодоров, на чийто пост утре може да застане или колегата му Рашко Динков, или бившият ОБС шеф Радослав Тасков.

В. Иванова

41 коментара
11 Юни 2020 17:09 | Gocho
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Утре Дончо няма да дойде в болнични е.


11 Юни 2020 17:23 | Велков
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Змсма, Чл. 24. Правомощията на председателя на общинския съвет се прекратяват предсрочно при:
1. подаване на оставка;
2. трайна невъзможност или системно неизпълнение на задълженията си като председател за повече от три месеца с решение на общинския съвет, взето по реда на ал. 1;
нова - ДВ, бр. 42 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 97 от 2010 г., в сила от 10. 12. 2010 г., изм. - ДВ, бр. 7 от 2018 г.) влизане в сила на акт, с който е установен конфликт на интереси по Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
(4) (Предишна ал. 2, доп. - ДВ, бр. 69 от 2003 г., в сила от 27. 10. 2003 г.) При предсрочно прекратяване на правомощията на председателя, при негово отсъствие, както и при обсъждане на дейността му, заседанието на съвета се председателства от избран съветник или от заместник-председател, ако има избран такъв.
(5) Председател на общински съвет, който преди избирането му за председател на общинския съвет...
Тоест някои пак не е са в час :)


11 Юни 2020 17:28 | старогражданин
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Аз също искам да знам като. гражданин на Благоевград, дали постоянните общински съветници са редовни данъкоплатци, и как е постигнато тяхното забогатяване. Защото техните действия са видими навсякъде - застроени зелените площи в града, приватизирана минералната вода която е природно богатство на Благоевград, унищожена градска минерална баня и пералня, взривени и унищожени сградите на, Зърнени храни, дрога в училищата и в общинските структури, обезлюден Благоевград и селата в общината, обезводнено плодородно поле и т. н. Искам също така да подсетя бъдещият кмет на града Атанас Киряков, да обърне специално внимание на приноса на постоянните общински съветници от които зависеше икономическото и културното състояние, и социалната стабилност на общината. А за това трябва сериозно да се заемат и данъчните служби, и прокуратурата.


11 Юни 2020 18:15 | �� ������
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

За каква народна любов говори този кретен!? Мястото му беше купено и спечелено именно с петте хиляди гласа на Дончо, плюс на останалите, които го подкрепиха на втория тур, водени от лични интереси. Народна любов, ама друг път! То бива заблуда, ама чак пък толкова!? Нещастник!


11 Юни 2020 18:41 | Шумантов@
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Браво Томов, браво Дончо, вие сте ненормални


11 Юни 2020 19:22 | Хаха
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Искаме си Ради за председател. Той поне работи за хората. Има добра комуникацив с обшинска администрация и е наясно с всички процедури. Дони е случаен минувач. Само важничи. Какво реално той е направил за общината. А, да вода за децата, ама те пък не бяха на градина. Така че, нищо. А неговият лилилипут гл. архитект пак започна да бави умишлено преписките, заради което бе уволнен от кмет Камбитов. Сега и този кмет трябва да помисли дали да не го пенсионира, защото вече е навършил 65 години.


11 Юни 2020 19:23 | Хаха
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Искаме си Ради за председател. Той поне работи за хората. Има добра комуникацив с обшинска администрация и е наясно с всички процедури. Дони е случаен минувач. Само важничи. Какво реално той е направил за общината. А, да вода за децата, ама те пък не бяха на градина. Така че, нищо. А неговият лилилипут гл. архитект пак започна да бави умишлено преписките, заради което бе уволнен от кмет Камбитов. Сега и този кмет трябва да помисли дали да не го пенсионира, защото вече е навършил 65 години.


11 Юни 2020 19:28 | Съветник
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Тасков - Председател. Трябва да се работи като него. Важни са хората и в името на тях трябва да има разбирателстео между законодателната и изпълнителната власт. Дончо не го умее. Иска той да бъде забелязан и прави конфликти. Абе, да си дойде Камбитов, но без Шопова, която го срина.


11 Юни 2020 19:41 | Вики
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Томов е балък!
Дончо е айдук!
Насо е крадец!


11 Юни 2020 19:50 | Питане
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Защо не покажете неколкократно снимки от не много отдавна, и вижте кои хубавци бяха се определили като опозиция в миналия общински съвет и сега като не им се получиха нещата сега са врагове. Покажете и снимката от басейна на Бали. И ресторанта и ще видите за какво става въпрос, какви ги обещаваха и какви ги вършат сега. Припомнете тези неща защото тези т. н. политици разчитат на това, че хората забравят. Извадете ги тия неща.


11 Юни 2020 19:54 | Е и
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Кмете не се носи по течението, веднъж сгреши, не разчитай на подкрепа от Фурнаджиев киловати, а такива около теб _ бол


11 Юни 2020 20:18 | Мвр
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Само да нее тоя некадърник и лизгар Рашко дето не е направил нищо за града само лапкане


11 Юни 2020 20:32 | Браво
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Дончо взимал по 150 000 лева за продаден от него апартамент ново строителство, но пишел в документите, че го е продал за 80 000 лева.


11 Юни 2020 20:57 | ....
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

в общината от 1990 до 2020 имаше и сега има хора които са за затвора а вместо в затвора те управляваха и сега управляват града


11 Юни 2020 22:31 | Камби-ХИХА-OFF
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Боли ме К.. А за ФРАНКОФОЛИ по софия съм кво ме боли за БЛГ


11 Юни 2020 22:32 | Камби-ХИХА-OFF
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Боли ме К.. А за ФРАНКОФОЛИ по софия съм кво ме боли за БЛГ


11 Юни 2020 22:32 | Камби-ХИХА-OFF
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Боли ме К.. А за ФРАНКОФОЛИ по софия съм кво ме боли за БЛГ


11 Юни 2020 22:32 | Камби-ХИХА-OFF
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Боли ме К.. А за ФРАНКОФОЛИ по софия съм кво ме боли за БЛГ


11 Юни 2020 22:32 | Камби-ХИХА-OFF
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Боли ме К.. А за ФРАНКОФОЛИ по софия съм кво ме боли за БЛГ


11 Юни 2020 22:55 | Прокуратурата
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Томов скоро ни е абонат, спокойно


11 Юни 2020 22:56 | Камби-ХИХА-OFF
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Боли ме К.. А за ФРАНКОФОЛИ по софия съм кво ме боли за БЛГ


11 Юни 2020 22:57 | Prokursturata
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Зарята скоро ни е АБОНАТ НЕДЕЛИМИЯ ще ДЕЛИ БОБОВДоЛСКА КИЛИЯ


11 Юни 2020 23:00 | БОБОВДОЛ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Чакаме те недялко с ХИХИ пазиме ви хубава стая


11 Юни 2020 23:03 | До Камби-Хиха-ОФф
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Сашке, селянко от Баня, ти и Бриндо и Мариета и Зъкова сте офф, писахте сигнали две години, но идва видов ден.....


11 Юни 2020 23:14 | Цветков
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Благоевград не харесва Тасков!!!!!


11 Юни 2020 23:15 | Така
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Сага, да ви кажа, Сашка не е селянка и не е от баня, тя е гражданка, кара порше, има си две къщи седем апартамента, не знам защо така я наквасвате


11 Юни 2020 23:19 | Шумантов@
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А бе Дончо, какво стана бе, бихте авери, са ни плюеш на мегдана, ай сиктир
Как обясняваш, че си имал бол провокации, нищо не даде, долен тъпанар


11 Юни 2020 23:21 | До Така
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Също така не е завършила тракторското в Разлог, не се е женила на 16 години и не е разделила Камбитов от първата му законна жена Соня, майка на две деца и не е работила в Испания като другарка


11 Юни 2020 23:24 | До съветник
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Какъв Тасков бе, Мишка пълна, нагласи си любовницата Елена Михова на службипка и тя взима заплата 2500 лева, Тасков е човек на Жъчките


11 Юни 2020 23:30 | До Косматка 1
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какво значение има кой къде е завършил ма космата маймуно, сестра ти пък го раздели с въпросната Сашка. Каквото и да драскаш всички ви знаят Що за стока сте, боклуци. И какво си се заяла с тая жена, злобата ти трябва да е насочена на друго място, там не можете да се мерите с дъртуша сеструша


11 Юни 2020 23:30 | ТОНИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

АБСУРД ДА ИЗБЕРЕТЕ ТАСКОВ!


11 Юни 2020 23:32 | До Косматка 1
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Йоана, Йоана първа на мегдана Хахах


11 Юни 2020 23:33 | Не
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Не Тасков, защо не призовете Ани Салич? Чудесна жена, може тя да стана кмет?


11 Юни 2020 23:35 | Така
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Може да е така това, но аз не знам


11 Юни 2020 23:52 | До Сашка ЛУЛЕОВА
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Саши пий си хапчетата, бе жена, съвсем изкуфя, ти раздели Насо от Соня, звънеше му по нощите да, го тормозиш, после 8 години обясняваш на цял град какъв крадец никой не те е разделил просто човека е умен и разбра, какъв боклук си, събра се с всичките му врагове и писа срещу него две години, но всичко се знае и всичко се, връща


11 Юни 2020 23:58 | До Вяра Ненова
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Верче, докато пишеш за приятелката ти селянка от Баня да не изпуснеш Спасчо, че бая му шарят очичките


12 Юни 2020 06:05 | Нека цирка няма спирка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Томов като види микрофон, егото му се появява и се почва с тъпизмите хах. За сведение на ПРте на Томов - Няма човек в Благоевград, който да не пита “тоя кога ще си ходи”, след като бурно да демонстрира народната любов на суверена с любовното “тъпак” и “от тоя нищо не става”. Иначе цирка, който прави по пресконференции не е за изпускане хах.


12 Юни 2020 11:18 | Смешкии
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Томов, Дончо е боклук, ама поне може да говори, макар и с изявен женски глас. А на теб кой ти написа прословутата реч, а? В твоята чутура мозък за толкова много думи, при това образуващи изречения, няма. И като си пишете само с Доньо, благодари ли му за гласовете на втори тур.?? Нали знаеш, че вече през крив макарон ще видиш не 19, а 5к??! Я, по-добре си пий ракията и не се занимавай с общината. Още две седмици ще топлиш стола с тоя мазен г*з. После само ще го сънуваш!


12 Юни 2020 14:14 | Koko
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По-забатачени и нескопосани изказвания за някакви тъпи боричкания а не за доброто на града няма. Тъпо и глухо, а бе г. н. Р. Томов, кажете нещо позитивно - престанете да забивате ножове в гърба на хората с които работите. Не виждате ли че се държите като махенска клюкарка която се обяснява на съседката за да и мине времето и да мие и чисти. А си ходи да си гледаш работата (а не да се разправяш по съдилища и да казваш ТРИ СЪДИИ МИСЛЯТ ПО-ДОБРЕ ОТ ЕДНИН. Като три съдди мислат по-добре от един защо се жалиш че ОбС ПОСЛУША РЕШЕНИЕТО НА ТЕЗИ ТРИ СЪДИИ И ТИ ПРЕКРАТИ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА КМЕТ? ТЕЗИ ОБЯСНЕНИЯ ЗА СЪДИИТЕ ГИ ИМА НА ФИЛМОВА ЛЕНТА И Е ТРЯБВАЛО ДА ГИ ПРИЛОЖАТ КЪМ НОВАТА ЖАЛБА ОТ Г-Н. Р. Т. КУМ ВАС, ама няма ли срам, няма ли мъжка дума? Нека някой да изпрати жидео файла на ВАС че съдиите да чуят как самият г-н Румен Томов ги призовава и да казва ЧЕ КАКВОТО КАЖЕ ВАС Е МЕРОДАВНО, А СЕГА ЗАЩО СЕ ЖАЛВА ЧЕ РЕШЕНИЕТО НА ВАС В ИЗПЪЛНЕНО ОТ ОБС? НЯМА ЛИ ДОБЛЕСТ, този човек, в края на краищата.


12 Юни 2020 18:42 | Митко
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да се изкажат по темата пенсионерките в Областна администрация.....


13 Юни 2020 08:37 | @@@
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Пресконференцията е потрес. Върхът беше като каза, че е направил среща с 15 бизнесмена, и с кои точно? Които са подали оферти и още не са избрани за изпълнители... Срамна работа, и тоя ще говори за прозрачност.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар