Война за 10 топли длъжности на държавната сфера

17 март 2010 00:20   35 коментара   45196 прочита
Георги Качев
Георги Качев


Георги Качев

Синовете на тютюневия шеф П. Демиревски, на началника на Инспекцията по труда Петър Попадиин, на строителния предприемач Валентин Табутов... с още 31 кандидати в битка за щатове в ДФ “Земеделие”

Рекордните 36 кандидати се явиха на подбор за длъжността “Експерт” в отдел “Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” към областна дирекция на ДФ “Земеделие” в Благоевград, оглавявани от активиста на ГЕРБ Георги Качев. На 15 март в София се проведе вторият тур на подбора, до който бяха допуснати 34 души. Отпаднали са двама - Светлана Рушидова, поради липса на професионален стаж, и Райна Стойчева, заради непредставена диплома за висше образование.

В списъка на кандидатите за държавна работа, която гарантира месечно нетно възнаграждение около 1000 лв., са и деца на известни благоевградчани, като например Милчо Демиревски, син на дългогодишния шеф в “Благоевград-БТ” Петър Демиревски, Емил Попадиин, син на новоназначения шеф на Областната инспекция по труда и активист на ГЕРБ Петър Попадиин, Светослав Табутов, син на известния строителен предприемач Валентин Табутов.

В списъка с допуснатите до втория кръг е и Мая Тодорова, бивша счетоводителка в Областната дирекция “Земеделие и гори” по времето на Ибрахим Юрук, Костадин Автономов Георгиев, бивш старши специалист в отдела по евроинтеграция в община Благоевград, който напусна сам работа преди повече от година и бе представител в ОИК на последните парламентарни избори от квотата на НДСВ, Райчо Цветин - шеф на службата за социално подпомагане в Бобошево, Илияна Сръндачка, бивш кадър на агенцията, която напусна преди време заради конфликт с бившата шефка на ДФ “Земеделие” Найла Салих, Василка Топчиева, служител на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури, Зорка Шатева, бивш служитеил на Областна дирекция “Земеделие и гори”, и др. Кандидатите се борят за десетина свободни щатове.

Въпреки обявените от правителството в началото на мандата 10% съкращения в държавния сектор с пълна сила вървят нови назначения. Преди броени дни от Областната дирекция по земеделие бяха освободени две служителки, с което броят на съкратените стана пет, в същото време бяха обявявени конкурси за още четири нови позиции. Подобно е положението и в други държавни ведомства.

35 коментара
17 Март 2010 07:05 | максим
Оценка:
30
 (
40
 гласа)

е все отбор юнаци! да им е честито и тоя Костадин и Мая кьде ли не се пуснаха. пьлни некадьрници. Костадин е толкова мьрзелив , че едвам гледаше като беше в областта, а сега тьрси протекции от главната секретарка на областта Диана атанасова. Нали и тя се набута при Герб с помоща на Бисер-за. областния и сега коли и беси.


17 Март 2010 07:07 | аз
Оценка:
8
 (
18
 гласа)

оставете тези писаници. този фонд земеделие е пьлна каша едва ли ще се оправи


17 Март 2010 07:11 | колега
Оценка:
-5
 (
17
 гласа)

Диянчето си е мацка. Добре се нареди, без значение как, сега не се говори с нея.помак какво искаш


17 Март 2010 07:13 | вили
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

не обсьждаите сега сега тази Диана. нека се видят що за специалисти са другите- до кога деца на заслужили активисти.


17 Март 2010 07:14 | !!!
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

рано сте станали бе хора


17 Март 2010 07:18 | буба
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

младите хора имат потенциал. нека опитат да променят системата


17 Март 2010 07:52 | гласопадавател
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

каде беше обявен този конкурс и аз щях да участвам искам да попитам каде се обявяват такива конкурси


17 Март 2010 08:31 | Е 79
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Искам да попитам какви дипломи трябва да представят въпросните кандидати? Нито един от тези, упоменати в статията няма диплом за аграрен специалистл И как ще работят- един от евроинтеграция кандидатства в земеделие, друг с диплома за право ще става еграрен специалист, трети с диплом по география. Как ще различават културите, как ще познаят какво е засадено . Горко на българското земеделие.


17 Март 2010 08:42 | До максим
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Костадин е много свестно момче и работливо.Беше двигателя на отдела в общината и всички проекти, които се изпълняват в момента се подготвиха благодарение на неговата кадърна и съвестна работа.Максим знам коя си!Не се излагай в типично твой стил "клюкарски"!!!Явно те е яд, че вече не си на работа!За такива като теб няма място в държавната администрация вече-нека младите да излязат на преден план!


17 Март 2010 08:52 | Избирател
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Ако досегашнтеи управници на правителствено,областно и общинско ниво,бяха оправни,честни,знаещи,професиите им отговаряха на постовете,нямаше партиини назначения,а само от тесни специалисти/както е в Япония/,а не алчни за постове и далавери,щеше България до сега да е на нтого високо равнище в ЕС и Света.Но всички изброени слоеве на демокрацията,избранниците ни,са имали само една цел-топли държавни местенца,добри заплати и далавери.Объркаха народ и Държава.Окрадона Народ и Държава-това е истината.Затова и сега синчета и дъжери на богати и известни искат пак топлите местенца,независимо от дипломата,която сигурно/на повечето/е от ЮЗУ,Свишов или др.институт в който лесно се дипломира с пари и връзки.Затова сме на това дередже.Има такива които две думи не могат да кажат,хишат неграмотни и грозно-кой им дава на такива дипломи?И са хитри,като вземат власт-назначават знаещи за заместници и помошници специалисти,да им вършат работата,като ги стягат постоянно от позицията си,а тези търпят....


17 Март 2010 09:02 | предложение
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Крайно време е Качев да подгони от тази служба служителите на които бяха назначени от ДПС. В тази група трябва да попаднат и хора като това наркоменчето каето хванаха на скоро Калоянчо , Иван Топовичарски от Симитли и последната издънка Орхан Арнаудов син на кмета на с. Абланица . Последния красавец наскоро се напил като казак ,ченгетата в Бл-д се бяха опитали да го спрат . Наш Орханчо вместо да спре ,вземе та засили колата срущу тях и прави опит да избяга . Не е искал да даде и кръвна проба . Представил се като служител в Поземлена комисия Хаджидимово , но той реално си работи в ДФ " Земеделие " в Бл-д. Много лошо наследство му оставиха ДПС и компания на Качев и дано съумее да се отърве от тази плява ,която му остави Наила Салих .Метлата трябва да играе там и о незабавно .


17 Март 2010 09:13 | До Максим
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Какво ти пречат тези млади хора Костадин и Мая? Погледни себе си и остави хората да вървят по пътя си и да се развиват.Плюс това познавам и двамата младежи, които са много умни, отговорни и кадърни хора, истински професионалисти в сферата, в която са работили.Ако и двамата ги одобрят ще са силен екип, какъвто са в живота.А ти ДУХАЙ СУПАТААААААААА ХА ХА ХА...


17 Март 2010 09:31 | Пепи
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Изключително кадърни! Специалист по евроинтеграция ще "оправя" земеделието. Моля да ме информирате колко проекта е спечелила община Благоевград с този "изключителен" специалист! Беше от НДСВ, после "голям" кадър на ГЕРБ Освен да се разхожда с ръце в джобовете, друго може ли. Преди се хвалеше с връзко с Гроздилова, сега ?


17 Март 2010 10:05 | Бивш митничар
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=9637&Itemid=1


17 Март 2010 11:08 | URSA MAJOR
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Какво виете на умряло? Млади, кадърни хора - с амбиция и желание за работа и нужните възможности. Ще се задавите от злоба. Не е полезно.


17 Март 2010 11:13 | кики
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

След като ще бъдат назначени децата на хора във властта защо след това се дава гласността-за да се дразнят другите ли Господа управляващи - създаите работни места да има за повече народ-не гонете младите навънка-пенсионера не може да работи като младия народ-свежата кръв на македонския и безарабски народ няма да дойде да изпълнява работата на изпокрадената България-той само ще взема но нема да дава та да има какво да крадете-разберете това08707


17 Март 2010 11:36 | 555
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

ПЪЛИН НЕКАДЪРНИЦИ И БОКЛУЦИ СА И СТАРШИТЕ И МЛАДШИТЕ.НЕКА ГЕРБ ДА ПОМИСЛИ ДОБРЕ.ЗАЩОТО НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ И ТЕ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ.ДРУГИЯ ВАРИАНТ БАЩИТЕ ДА ПЛАТЯТ


17 Март 2010 11:41 | ДО МАКСИМ
Оценка:
12
 (
24
 гласа)

ГЛУПАК,НЕ НИ ОТВАРЯЙ УСТАТА КОЛКО СА КАДЪРНИ ЗАЩОТО ЩЕ СТАНАТ ЗА СРАМ


17 Март 2010 12:30 | колега
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

Какъв Костадин, какъв специалист. добре че е Паскалев ,та да се печелят и изпълняват проекти в община благоевград. хубавите думи си ги е писал самия костадин и неговата Мая. Хайде да не ровим и за нея , че каква публикация имаше за нейния морал. Паскалев е човека, който печели и работи с проекти,другите и бивши и настоящи хич ги няма. А Костадин повече хленчи, отколкото да работи


17 Март 2010 12:31 | мнение
Оценка:
-14
 (
28
 гласа)

аз съм работила с Костадин и твърдя че е отговорен


17 Март 2010 13:13 | СПАСКО
Оценка:
92
 (
102
 гласа)

До Максим, Анонимен, Избирател, Е 79 и 555
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
нямащи куража да напишете истинските си имена тук, ще Ви наричам за кратко ПОЛУГРАМОТНИ КОМПЛЕКСАРИ !!! Ясно е, че наскоро сте открили интернет и сега се учите да пишете във форумите, дори вече имате цели 2 безумни публикации и тази Ви е третата. Тя обаче не късае амбицията на група млади хора явили се на конкурс за работа, а само показва колко закърнели мозъци имате и преливащите Ви от комплекси тесни душици – точно така, покажете на света колко жалки сте !!!
Интелигентните и грамотни потребители ще подминат злобните Ви коментари с иронична усмивка и 30 секунди след това дори няма да си спомнят написаното от Вас.


17 Март 2010 13:18 | do spasko
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

май ти се криеш зад анонимно име. Изразяваме мнения, които сме казвали и в очите на този Костадин. И той го знае. Не може само да се пирчи и да очаква овации. Защо не остана в общината, а само докато вземаше пари от проекти си клатеше краката. Драсна защото му стана тясно като дойде паскалев, който изисква качествана работа, а не само перчения и закани. хайде стига вече!


17 Март 2010 13:19 | нормален гражданин
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

всеки да си носи кръста


17 Март 2010 13:52 | доволен
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

ПОЗНАЙТЕ ОТ ТРИ ПЪТИ, КОИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ РАБОТА ТАМ- ПОПАДИИН, ДИМЕВСКИ, КОСТАДИН И ВСЕ ВРЪСКАРИТЕ С ГЕРБ, А ТОЗИ КОСТАДИН Е БЛИЗЪК И С МАВРОДИЕВ ОТ НДСВ, ТАКА, ЧЕ НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ , ЧЕ И ТОЙ ЩЕ Е ОТ МОЖЕЩИТЕ И ЗНАЕЩИТЕ, КЪДЕ Е ДАНЧО АНДОНОВ, ЗАЩО СЕ ОТКАЗА ОТ ПОСТОВЕ , ОТ ГРАДА СМЕ И СЕ ЗНАЕМ, СЕКРЕТАРЯ НА ОБЛАСТТА - Г-ЖАТА ПРЕЗ ДЕН


17 Март 2010 14:40 | Хаджигаев
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Не са 10,а 4 топли местенца и сме ги нагласили преди 2 седмици. Не се карайте.


17 Март 2010 17:08 | NADETO
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

В ТОЗИ ФОРУМ ОПРЕДЕЛЕНО ИМА ХОРА, КОЙТО СА ДОСТА ЖАЛКИ И ТЕСНОГРЪДИ.НЕ ВИ ОТИВА.КАКВО ПРОТИВ ИМАТЕ ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА.


17 Март 2010 17:29 | ей
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

късмет на всички


17 Март 2010 17:37 | асли
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Само с глупости се занимавате бе хора .Всеки гледа да налапа кокала ,а не се огледате колко зле е цялата даржажа.


17 Март 2010 18:07 | Андрей
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Здравейте.
Начетох се на глупости изказани от хора, които не разбират целта на статията.А тя според мен е много долна.Не познавам никои от изброенитте имена но не знам дали разбирате смисалът на думата конкурс, притова втори тур.На конкурс се избират най-добрите кандидати.А тази статия дискредитира имената на част от учасниците.Можеби някои от хората имат по 3 висши но след като от Струма кажат кои са родителите им и край.Те автоматично се прежраштат в некадарници.Много е глупаво да се мисли така.Това са млади хора и бъдщето е именно в тях.
Не забравяйте че конкурсът е в София и се надявам там да се изберат най-достойните за да започнат да се случват реформите, които всички чакаме.


17 Март 2010 18:38 | Петров
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ей, не спете. Вижте защо сме на това дередже!!!
http://stoichev.otbg.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=72&Itemid=11


17 Март 2010 19:32 | 48 Гоце Делчев
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

,Познавам много добре Иван и Калин.Хубави и работливи момчета.ЗАЩО СМЕ ТОЛКОВА ЛО-
ШИ И ЗЛОБНИ ХОРАТА.СЛЕ КАТО И ВИЕ МОЖЕТЕ ПОКАЖЕТЕ.НА ТАЗИ ЗЕМЯ ИМА МЯСТО И - ХЛЯБ ЗА ВСИЧКИ.


18 Март 2010 13:56 | ДО ИСТИНАТА
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Еййййййййййй, разсипахте ги тия двамата Мая и Костадин бе хора..само те ли са в тоя град или те са най-кадърните???Що се отнася до сагата за която пишете,защо не напишете че тия болни мозъци от ДПС, които направиха тази грозна,груба и арогантна инсценировка са съдени за това и е факт ,че тази Мая няма нищо общо с горецитирания господин.Или ако въпроснта е одобрена някой хора ги е страх,че има повече знания от тях в сферата на земеделието и вече треперят???


19 Март 2010 15:59 | Колежка
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Хора познавам Мая и Костадин.Това са много добри професионалисти,слънчеви и вежливи младежи.Разбират си от работата и хвала за това за което са учили.Както са отличен тандем в личен план така ще бъдат и отличен тандем и в професионален в новата институция за която,са спечелили конкурса.Аз гарантирам за техния успех.Дайте път на такива млади и успяващи хора не им завиждайте учете се от тях,за да ги стигнете.
УСПЕХ МЛАДИ И ТАЛАНТЛИВИ ХОРА ГОРДЕЙТЕ С ТОВА,ЧЕ САМО ВИЕ СТЕ В УСТАТА НА ХОРАТА.МЪЛНИЙТЕ ПАДАТ ПО ВИСОКИТЕ ДЪРВЕТА........УСПЕХ ВЪВ ВСЯКО ВАШЕ НАЧИНАНИЕ В ЛИЧЕН И ПРОФЕСИОНАЛЕН ПЛАН!!!!!!!!!!!!!!!!!


07 Февруари 2011 12:57 | риририрам
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

все са юнаци:) цел живот некой ги бута тези. например демиревски все баща му го реди някаде на работа а то момчето си е мързеливо и занесено и няма как:) баджанащина е в тая държава




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар