Водачът на ПП "Лидер" П. Петров: Предлагаме икономическа доктрина за 10 години

09 май 2013 20:53   8 коментара   67057 прочита


Петър Петров е роден на 22 март 1956 г. в гр. Перник. Завършил е Техническия университет в София, специалност „Електрообзавеждане и електрооборудване на промишлеността и транспорта“, както и „Стопанско управление“ във Великотърновския университет, магистърска степен. В момента е управител на „Екоенергия холдинг“.

Водач е на кандидатдепутатската листа на ЛИДЕР в Благоевград.

- Г-н Петров, вие сте успешен бизнесмен, защо ви е да се занимавате с политика?

- От шест години се занимавам с политика. Първо, защото съм организационен секретар на партия ЛИДЕР. Второ, защото чрез тази партия ние защитаваме интересите на предприемачи, на малкия и средния бизнес, които досега нито една политическа сила в парламента не защитаваше. В нашите икономически структури работят повече от 40 хиляди души. Убеден съм, че можем да излезем от колапса, в който е изпаднала българската икономика. Политическа партия ЛИДЕР е за икономически растеж, за създаване на нови работни места и не случайно сме избрали за мото на предизборната си кампания „Да съживим регионите, да съживим България“.

- В какво състояние в момента са дребният и средният бизнес?

- Според мен през последните години повече от 300 фирми от малкия и средния бизнес фалираха. Безработицата е изключително висока и поставя пред изпитание много българи. Всеки един иска да работи. Ето защо вместо да даваме пари за концерти, ние разкриваме работни места по време на предизборната кампания на ЛИДЕР. Убедени сме, че вдигането на заплатите, на пенсиите, на майчинството ще дойде само чрез успешна икономика. Затова в следващия парламент ние ще предложим всички партии да се обединят около национална икономическа доктрина за 10-годишен период. По този начин хората от малкия, средния и едрия бизнес ще знаят какви такси и разходи ще имат за един дълъг период от време и няма да се притесняват, че всяко ново правителство може да промени правилата.

- Как ще отговорите на обвиненията, че вотът за партия ЛИДЕР на практика е корпоративен вот?

- Това, че много хора работят в нашите икономически структури, не означава, че партия ЛИДЕР е партия по-различна от другите. В нашето ръководство влизат хора, които се занимават с бизнес, предприемачи, индустриалци. Г-н Христо Ковачки, който е един съмишленик на партията, само помага. Той не иска нито да става депутат, нито иска да заеме някакви отговорни постове в партията. Ние всеки месец плащаме заплати на онези, които работят при нас и на изборите, мисля, че те ще проявят благодарност към нас. Аз съм изпълнителен директор на ТЕЦ „Бобовдол“ и 9 мини доставят въглища за нашия ТЕЦ. Това осигурява около 80 процента от работата в „Товарни превози“. Освен на нашите работници ние на практика осигуряваме на още 10 хиляди души заетост и заплати. По тази логика бихме казали, че и при администрацията, която обслужва управляващите, независимо от кой цвят са, също има корпоративен вот.

- В кои населени места разчитате, че подкрепата за вас ще бъде най-мощна?

- Аз съм водач на листата в Благоевградска област. През 2009-а бях на същата позиция и постигнах резултат от 4, 2 процента. Вярвам, че тази година този процент ще се удвои.

- Отвъд бизнеса и политиката какви са другите ви занимания? Какво обичате да правите през свободното си време?

- Обичам да спортувам и да се разхождам в планината с моя внук, който е на 6 години. Когато съм на вилата си в Добринище, посвещавам по-голямата част от свободното си време на него. Обичаме да играем футбол, обичаме да плуваме в хубавия басейн, който се намира в Добринище.

- Какво по-различно от другите партии обещахте на избирателите в Благоевградска област?

- Обещахме да съживим туризма да превърнем курортните селища в привлекателно място за отдих през цялата година. Това ще стане чрез по-силна реклама на балнео-лечебния туризъм и на СПА туризма. Ще направим така, че хората да предпочитат хотелите в Благоевградска област пред тези в Гърция.

Искаме да привлечем платежоспособни туристи от Русия, Сърбия, Македония. Предлагаме да се върнат младежките лагери, за да може децата на по-бедните семейства да отиват и да почиват през летните месеци.

- А досега правили ли сте такива лагери за децата на вашите работници?

- Не сме, но имаме почивни бази към нашите икономически структури и може да експериментираме. Благодаря за хубавата идея.

8 коментара
09 Май 2013 23:22 | Добринище
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Не ти вярваме г-н Петров, ти си един обикновен лъжец! Винаги се появяваш преди избори за един месец, обещаваш че ще направаш много неща, че ще назначиш хора на работа и един ден лед изборите си ни забравил.... докато не се появиш пак на следващите! Този оът ние ще те забравим, но още преди изборите!


09 Май 2013 23:30 | Бунаре
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Преди няколко дни, имаше статия че въпросния Петров бил благодетеля на Добринище, аз съм от Добринище и мога да ви кажа, че не сещам Петров нещо да е направил кой знае какво за града ни. По-дожре нека да каже как с Ковачки крадат нашите пари и са част от енергийната мафия в България


10 Май 2013 08:11 | кирчо
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

петров как е кака златка коята е председател на лидер мишката е с вас ха, ха, ха


10 Май 2013 09:10 | да бе да
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

икономическа доктрина- узаконяване на проституцията, това завихте на една от срещите с с представители на бизнеса и хотелиерите...


10 Май 2013 09:11 | ПРИСЪСТВАЩ
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Не този господин, а областният им лидер- Злата Сотирова и колегата и Илко стоянов заявиха че ще работят за узаконяване на проституцията.


10 Май 2013 10:16 | до списвачите на сайта
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Защо интервю на Камбитов е затворено за коментари?


10 Май 2013 11:38 | ХА-ХА-ХА
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

АМБАТА ГО ЗАТВОРИ ЗА ДА НЕ ПРОГОВОРИМ ЗА КРАЖБИТЕ МУ И ЗА НУЛЕВИЯ МУ АВТОРИТЕТ, ЗАИГРАВА ОТ ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ С РАДО ТАСКОВ, СПАС ПЕТЕЛА, ДОНЧО ТЪПОТО И ДРУГИ КАТО ТЯХ В ТЯХНИТЕ ОЧИ ИЗГЛЕЖДА ВЕЛИК.
ПИТАИТЕ ГО ЗАЩО ДАДЕ НА ДОНЧО ДА СТРОИ ОФИСИТЕ НА "БИОСТРОЙ"КАКВО МУ ОБЕЩА ТОЙ.
ЗАТВОР ЗА КАМБАТА?


10 Май 2013 12:15 | Един
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Колко сте жалки гербаджииски утрепки !!!Много ли ви плащат да пишете простотии ?!!!Злоба и омраза лъха от вас !Изтъркани сте вече с това че всики други са виновни само не вие, че всички са комунисти и лоши .Пукнете дано и платете за всичко което направихте на НАРОДА !!! БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧНА !!!!!ДРИСЛЬОВЦИ ЧУМАВИ !!!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар