Водачът на листата на Коалиция за България Корнелия Нинова обеща на културните дейци в Благоевград поне по 2 срещи месечно и помощ за проектите им

03 юли 2009 00:04   2 коментара   38682 прочита
Корнелия Нинова
Корнелия Нинова


Корнелия Нинова

Бюлетина №6

Представители на Камерна опера - Благоевград, ансамбъл “Пирин”, читалище “Никола Й. Вапцаров” и други културни институции проведоха вчера емоционална среща с водача на листата на Коалиция за България в Първи Благоевградски многомандатен избирателен район Корнелия Нинова. Противно на очакванията, целият разговор мина не в посока “недостиг на пари за културната сфера”, а как духовността да се насочи към младите, за да има приемственост между тях и днешните певци, танцьори и самодейци.


Още за: К. Нинова   КЗБ   култура   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
03 Юли 2009 16:35 | Дина
Оценка:
-11
 (
463
 гласа)

Не доумявам, как ще се спомагат, тези, които са самостоятелни творци и не могат да издадат фактура за творението им, тъй като не са ЕТ или дружества. Това, никъде го няма. Държавата или общината може да помага на чрез своите отдели по култура на групите към читалищата или ансамблите, но на индивидуалните творци, как ще помогне. Как ще отчете разходите си, ако даде 100 лв. за написване на песен или хореография на танцьори, които членуват в някой квартален клуб. Много ми е интересно. По-добре е да се спазва Закона за авторското право, за да могат творците, да си получават поне хонорарите от изпълненията им не само по БНТ и БНР, а и по частните канали и станции. Там е проблемът.


03 Юли 2009 20:06 | читател
Оценка:
73
 (
669
 гласа)

сещат се преди изборите.Мръсни са и в червата.Не им вярвайте.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар