Водачът на левицата в местния парламент Ст. Павлов прочете отчета на десния кмет Ат. Янев

01 март 2010 00:14   7 коментара   11575 прочита
Ат. Янев
Ат. Янев


Ат. Янев

Замълча защо режат привържениците си от здраве, газоснабдяване и увеличават данъците и водата

На закрита за журналисти общинска конференция червените съветници в Дупница направиха отчет за свършеното от тях в местния парламент. Зам. председателят д-р Иван Ибришимов затръшна вратата с израза: Няма хората да гледат цирк чрез медиите. Станете членове на БСП и тогава ще ви пусна. Така е решило ръководството на БСП.

Съветникът Асен Илиев стоя като пъдар на вратата на залата да не би някой външен човек да се промъкне и да чуе изказванията на недоволни социалисти. Лидерът на червените Кирил Ангелов заяви, че не знае за решение да не се пускат журналисти в залата. Гостът - бивш общински съветник от БСП Борислав Тасков, опонира на д-р Ибришимов, като заяви: “Аз не съм дошъл на цирк, ако исках да ходя на представление, щях да си купя билет. Всеки член на БСП е дошъл да присъства на дебати, някой ако се страхува от спорове, да не идва на конференция”.

Председателят на групата общински съветници Станислав Павлов направи отчет за работата през 2009 г. Той спомена само един от приоритетите - парк „Рила”. По другите седем, според него, изобщо не е работено, а те са газификация на Дупница, пречиствателна станция, асфалтиране на населените места и др. Общинското ръководство не прави срещи с хората по местни организации. Нашите съветници коректив ли са или колектив с ръководството на община Дупница, попита Борислав Тасков.

Бившият вратар на футболен клуб “Марек” Иван Стойчев-Ванкиш, с 22 г. стаж в партията, излезе развълнуван от залата и със свой другар коментираха, че общинските съветници от БСП не защитават социалните интереси на избирателите: Защо се съгласиха да се увеличи цената на водата, да се увеличат всички данъци такси? Каква социална политика защитават общинските съветници от БСП? Станислав Павлов ни прочете отчета за работа на общинските съветници от БСП за 2009 г., но преповтори отчета на Атанас Янев. По-добре кметът да беше дошъл да си прочете отчета, възмущаваше се бившият футболист.

Присъстващ в залата попита общинските съветници ще продължат ли да работят с кмета на Дупница Атанас Янев, след като има мярка подписка за злоупотреби със служебно положение. Отговор даде общинският съветник Георги Пехливански, като заяви, че и срещу Сергей Станишев има обвинения, но не са доказани, и Атанас Янев е обвинен, но не е доказана вината му. Много от делегатите на конференцията излизаха разочаровани от чутото и се възмущаваха, но отказваха коментар пред журналистите с мотива, че общинските съветница са силни и след това ще ги смачкат.

Ексградоначалникът на Дупница, изгонен от групата съветници Първан Данговя коментира изнесеното на пресконференцията така: “Не съм съгласен с твърдението, че общинските съветници от БСП са конструктивна опозиция на кмета Атанас Янев, хем са в управлението на града, хема са опозиция. Сега срещу Янев е повдигнато второ обвинение и БСП не трябва да върви по пътя на Дупнишкия модел. БСП не трябва да продължава в същия дух, а да има собствен формат и принципи. Атанас Янев бе избран с подкрепата на десните сили. Защо общинските съветници от БСП не се замислят, че безработицата в Дупница достигна 12% и хората не могат да изхранват семействата си. По мое време имаше пет социални програми.

В момента нито една не действа. Нали БСП се афишира като социална партия, съветниците да слязат на земята и да заложат на социалната политика. Станислав Павлов се хвали, че общинските съветници от БСП са допринесли за по-доброто лечение в фбщинската болница. Питам с какво точно? С това, че гласуваха заедно с останалите да се вземат 50 000 лв. от фбщинската болница за направата на катерушки, вместо парите да останат за апаратура. От общината не е отпуснат нито лев за общинската болница, заключи Дангов.

7 коментара
01 Март 2010 08:49 | ?
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

Смешници! И последните баби се отказаха от вас! Къде ви е електоратът сега - пълни смешници!


01 Март 2010 14:24 | шменти капели
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Не знам защо ми се струва, че БСП и Галеви са едно цяло?! Само в Дупница ли е така?
А пък за този шменти капели на снимката.....не ми говори за този усмихнат измамник.


01 Март 2010 16:50 | ?
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Не знам за друго място, но тук е така! Продадоха се! Но за нас лошо - какво ще правим после...Но пък иначе - лесно се обиждат - като за по 10 бона....


01 Март 2010 20:54 | един данакорлатец
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

не сам сигурен за този репортаж колко има истина,но сигурно има много повече нешта които не трябва да разберем???колкото по скоро заработи садебната система толкова по скоро ГАЛЕВИ трябва да са в затвора . ХОРА САБУДЕТЕСЕ НЕ ВИ ОСТАНА НИШТО ОСВЕН ДА ВИ ............


01 Март 2010 21:35 | Цветан Ц
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Благодарение на тия млади дупенца които подържават на галевите с прическите и с тъпотията си и на брадатия козел (куклата на конци), тая партия в дупница е на командно дишане , и ако съвсем скоро не се отстранят изброените по горе тумори , а вече има много ръсеики партията окончателно ще издъхне. А тия хаимани изобщо не осъзнават, че правят голяма услуга на Дангов като с деянията си , доказват, че по велик социалист в най-новата изтория постигнал най-големите успехи в партията в дупница от него няма колкото и на мен да не ми се вярва, А пък вие послушници ходете още на опиретивки в реселово да ви дондуркът , тъи като скоро ще трябва да им носите цигари в кафеза.


01 Март 2010 22:24 | Калоян
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Цветане, тези имитиращите Галеви, за които говориш, си мислят, че хората ги харесват именно заради това поведение, което са възприели. Верват си, че само един човек им е опозиция, ама хората не са чак толкова улави.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар