Водачите на НДСВ очи в очи с 3-4 пенсионерки чертаха план как да оправят българската икономика

05 май 2011 00:14   9 коментара   48433 прочита
Н. Василев, Хр. Христова и А. Каркелев /отляво надясно/
Н. Василев, Хр. Христова и А. Каркелев /отляво надясно/


Н. Василев, Хр. Христова и А. Каркелев /отляво надясно/

Основните поканени - представителите на бизнеса от Пиринско, не проявиха никакъв интерес към националната кампания на царистите, само 40 души, активисти от областта, направиха масовката

Едва около 40 човека - членове на НДСВ от Благоевградска област и няколко пенсионерки, се отзоваха на поканата на царската партия за дискусия в областния град на тема “Икономиката - сега накъде”. Тя е замислена като национална кампания, в която в свободен разговор с гражданите и бизнеса НДСВ представя програмата си “За новото икономическо и обществено развитие на България през следващия управленски период” /което в превод означава, че НДСВ се вижда отново във властта/.

Въз основа на най-рационалните и интересни предложения при дискусиите по области царистите възнамеряват да напишат програмите на кандидатите си за местните избори.

Да се похвалят колко много са направили в социалната и икономическа сфера, докато са били на власт, от София пристигнаха председателят на НДСВ Христина Христова и ексминистърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев. До тях пред полупразната зала -5 на общината седнаха областният председател на жълтата партия Красимира Тагарева и общинският лидер д-р Ангел Каркелев.

Василев и Христова описаха целта на кампанията с клишето “НДСВ и българските граждани да обединим усилията си да изведем България от икономическата криза, да създадем работни места и да се повиши жизненият стандарт на българина”. Според Василев овладяването на цените и инфлацията, възстановяване събираемостта на приходите в бюджета, понижаване на държавните и общински такси и намаляване на безработицата от 12% на 7% щели да бъдат основен приоритет на НДСВ. Сред идеите на царската партия са още разбиване монопола на здравната каса, разбираеми учебници, ваучери от 100 лв. месечно за “неприето в държавна или общинска детска градина дете, което посещава частна детска градина”.

Н. Василев многословно се опита да разбие няколко мита около ГЕРБ - че само Б. Борисов строял магистрали /по време на управлението на НДСВ са открити 72 км от магистрала “Тракия”, голяма част от “Люлин” и 19 км от “Струма”/, както и че Борисов се грижел за младите /бейби бумът в България започнал през 2002 г. по времето на НДСВ и след плавния му растеж миналата година за пръв път се забелязал спад/.

3 пенсионерки и 1 член на младежката структура на НДСВ разбиха монопола в изказванията на гостите и предизвикаха “дискусия”. 54-годишна бивша служителка в банка “Хеброс” натърти, че точно по времето на НДСВ е уволнена преди пенсия и предложи младите, които напускат страната ни, да си връщат преди това парите за образованието.

Възрастна бивша учителка се възмути от потребителските такси, които събират джипитата, и поиска възстановяване на безплатните почивки за социално слабите от времето на Тато, опрощаване на дълговете, които държавата събира от младите майки, получавали пари, докато децата им посещавали ясли, както и най-ниската пенсия да се изравни с най-ниската заплата. Третата пенсионерка призова финансовият министър Симеон Дянков да си заминава незабавно за Америка.

Хр. Христова незабавно взе отношение по въпроса за потребителските такси, които джипитата събират от поне 10 години, със странното изявление: “Чувам от мои познати, че тези потребителски такси, за които лекарите не издават фискални бонове, били теч от парите за здравеопазването, но все още не съм наясно дали това е така, нуждая се от още време да проверя сигнала”.

След срещата присъстващите попълваха анонимни анкети с въпроси от типа какъв трябва да е следващият кмет, доволни ли са от училището на детето и улиците на града, както и въпроси-пълнежи като “Какви са местните данъци - високи, ниски или нормални”.

9 коментара
05 Май 2011 06:21 | 123
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

боже господи с какви очи са тръгнали тези смешници от ндсв. та нали заради тях сме на дъното


05 Май 2011 09:32 | гражданин
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Никито Василев още ли има очи да се явява пред гражданите на Благоевград след скандала с двата етажа на Областна администрация и кафе "Амони". Не преценяват ли, че са неизбираеми. А Хр. Христова, която назначи дъщеря си в консулството в Солун без необходимото образование и език.
Никои вече не Ви ВЯРВА! нЕ ХАРЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ПАРИТЕ НА ДАНАКОПЛАТЦИТЕ.


05 Май 2011 09:42 | до всички
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

кой да ви дойде на срещата, нали тука в града хората ви са корумпирани до ушите, не би ли кольо мавродиев, /офис, нотариус - же на му, частен бизнес:/, не би ли марина дикова- частен бизнес, вецове, частен съдия изпълнител - брат и.... е не чакайтае подкрепа...


05 Май 2011 10:32 | ВЕЛКО ЧЕРВАНКО
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ТАЗИ ПАРТИЯ НДСВ - ЗАГИНА . ЗАКОПА Я ТОЗИ, КОЙТО Я СЪСДАДЕ - СИМЕОНЧО . ПЪРВО ИЗЛЪГА ХОРАТА С ТЕЗИ 800 ДНИ ЗА КОЙТО ОБАЩА ДА НИ ОПРАВИ СТРАНАТА . ВТОРО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН СИ ВЪРНА ИМУЩЕСТВО, КОЕТО НЕ Е БИЛО НА БЛАЩА МУ . ДРУГ Е ВЪПРОСА КАК Е НАТРУПАНО СЪЩОТО . ТРЕТО ИЗРЕЗА ГОРИ И НАПРАВИ СУМА ТИ ПАРИ ОТ ИЗНОС НА ДЪРВЕН МАТЕРИЯЛ ОТ ВЪРНАТИТЕ МУ ГОРИ . В ПАРТИЯТА ИМ СЕ ДАДЕ ШАНС ЗА РАЗВИТИЕ НА МНОГО КАДРИ НА БИВШАТА БКП / БСП И ХОРА НА ДС. НАПРАВЕНИ БЯХА ПРЕСТЪПНИ СДЕЛКИ ПО ВЪНШНВИЯ ДЪЛГ И ДР. ПРИВАТИЗАЦИОННИ ОТ КОИТО СЕ ОБЛАЖИХА НЯКОЙ МИНИСТРИ . ИМАШЕ КОРУПЦИЯ НА ВИСОКО НИВО . НДСВ БЕШЕ В СЪСТАВА НЕ ЕДНО ОТ НАЙ ИЛИ НАЙ - КОРУМПИРАНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ. ТАЗИ ПАРТИЯ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП И НЯМА МЯСТО НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СЦЕНА .


05 Май 2011 11:07 | ВЪПРОС
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ами Снежито Гроздиложа защо я няма?


05 Май 2011 11:18 | Х
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

бкп бспе сдс дпсе ндесеве болен атака = гроп, нито един от тези няма място в парламента ПРЕДСТРОЧНИ ИЗБОРИ трябват на БЪЛГАРИЯ ..


05 Май 2011 12:23 | Знам
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тези пък за какви се мислят още ? Боже Господи, последната дупка на кавала. Кой ви обръща внимание бе другари ? С трици маймуни искате да ловите - ами не ставате вече за нищо.... не че преди ставахте.....


05 Май 2011 19:27 | разлог еоод
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Е


05 Май 2011 20:31 | няма как
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

кьде е алкохоли4ката ЩГРОЗДИЛОВА ТАЗИ 4УМА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар