Внимавайте: Вижте как се закани лидерът на АБВ Г. Първанов

26 април 2015 16:55   9 коментара   9093 прочита


На местния вот няма да подкрепим кандидати, чиито партии на национално ниво имат враждебно отношение към АБВ

АБВ трябва да се върне към изначалната си мисия - като алтернатива за възраждане на България. Ние трябва да формулираме и да отстояваме нови, качествени политики. Не можем повече да се задоволяваме с ролята на социален коректив.

За шест месеца с участието си в изпълнителната власт показахме, че можем да постигаме резултати и да работим за реформиране на сектори, които чакат своите решения с десетилетия. Това заяви пред делегатите на националната конференция на партията преизбраният за председател на ПП АБВ и президент на Р България (2002-2012) Георги Първанов, според когото Алтернатива за българско възраждане ще постави няколко ясни приоритета пред партньорите си в управлението.

Сред тях са реализация на предложенията за социална и пенсионна реформа. Извършването на анализ (партията ще изготви и собствен) на състоянието и мерките, които трябва да се предприемат за възраждане на енергийния сектор. Не на последно място АБВ ще следи и за начина, по който бива реализирано одобрението за теглене на нов външен дълг така, че средствата да се изразходват максимално стриктно и по конкретни разходни пера, от които държавата има реална нужда.

Георги Първанов коментира и тезите, че като лява партия АБВ задължително трябва да напусне правителството заради факта, че по същината си то е дясно и провежда и политики, които не са в полза на България. „Лимитът на възможните управленски и политически компромиси, които АБВ може да направи за участието си в управлението, се изчерпва. Грешат тези, които си мислят, че в АБВ сме от лесните, от гарантирано съгласните. И ако грешките и провалите бяха наши, нямаше нищо по-естествено да си съберем папките и да напуснем управлението. Но дефектите са в други сектори и затова аз твърдя, че е по-логично ние да поискаме ремонт на кабинета, на слабите му страни. Ние имаме един критерий и това са поетите пред избирателите ангажименти. Защо да бъде махнат най-успешният министър в държавата, който е направил толкова много за социалната политика в България, а да бъде оставен слабият министър на отбраната, вредният на външните работи, да се примирим с очевидната безпомощност в енергетиката. Някои това чакат. По-силното е ние да се опитаме, ако има министри, а то очевидно има, чиито действия влизат в разрез с националния интерес, да не мълчим, а да постигнем тяхното отстраняване“, посочи той.

Трябва да работим и за утвърждаване на България на международен план. От фактор на Балканите и в Европа, държавата ни се превърна в периферия, посочи още Първанов. По думите му, страната ни трябва да работи за повторното завоюване на позициите си на сцената на енергийната дипломация, както и да запази правото си на специфична позиция в отношението си към Русия. В тази връзка Георги Първанов заяви, че би било удачно в България да се инициира референдум, който да покаже отношението на сънародниците ни към подкрепата ни за санкциите срещу руската държава.

В заключение Георги Първанов обърна внимание на предстоящите местни избори. Според него АБВ е отворена за преговори за коалиционно партньорство. Тези взаимоотношения обаче трябва да бъдат на равнопоставен принцип. Само така, играждайки една стабилна лявоцентриска коалиция, можем да постигнем добри резултати не само на местните, а и на президентските и бъдещите парламентарни избори, посочи той и категорично заяви, че по време на местния вот АБВ няма да подкрепи кандидати, чиито партии на национално ниво имат враждебно отношение към Алтернатива за българско възраждане.

П. Петрова


Още за: Г. Първанов   тези   партия   Още от: Политика

Принтирай статия
9 коментара
26 Април 2015 20:58 | СССР
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

ами нали точно ти ни вкара в нато що се плачеш сега ...СИБИР те чака. предател мръсен!!!


26 Април 2015 22:39 | т одор
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Продаде се на Борисов, за да отмъщаваш на Станишев и заради службица на Калфин, а се га си взел да ни развиваш теории. Да, ама не! Ще чакаш вече гласове!


27 Април 2015 08:24 | БОКО
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Гоце, ти се издъни с гръм итрясък. Като президент горе долу -3. Като ламтеж за власт -6. Видя, че тиквон не ти подплати подкрепата, освен с министъро Калфин, но това е нищо за очакванията ти, няма келипирец, няма далаверка и сега хоп, ще се правим на мъже, ама ти и друго не можешнали така си подаде оставката Гоце, Гоце, много си зле брато, вънка си вече


27 Април 2015 09:00 | Тън-тън
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Този човек има ли поне малко достойнство. Хвърли оставката си, а сега се връща и се прави на интересен. Гоце, спри се...., не се излагай по този долен начин.
А си тръгнал и акъл да даваш. Мина ти времето, народа може да е прост, ама чак толкова...


27 Април 2015 14:16 | jihi
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

То на Първанов и хората по места са му апаши с ламтежи за власт особено Митко Атанасов


28 Април 2015 10:04 | гражданска позиция
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

АБВ Петрич се ръководи от един психопат готов на всичко за да е във власта, няколко подлизурковци и една шепа леки жени.


29 Април 2015 14:20 | до ееее
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Много ме кефи твоя коментар, дай си банковата сметка да ти кихна някой кинт от партиините субсидий


30 Април 2015 22:40 | НЕЛИ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ОТВРАТИТЕЛНА МУТРА!... има ли още някой, който да вярва на тия идиоти?



02 Май 2015 09:21 | до ееее
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

защо изтрихте коментара на ееее




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар