/ Видео / Скандал на сесия на ОБС в Сандански! За пореден път групата на РЗС напусна заседание на местния парламент след дебат за Детско отделение

29 март 2018 11:13   6 коментара   20545 прочита


Лидерът Яне Янев засипа кмета Котев с въпроси, но не дочака отговорите

Истинска буря се разрази днес на сесия на общинския съвет в Сандански, дебатът, който предизвика скандална ситуация бе около детско отделение в курортния град, което има проблем с кадрите.

След разпрата Янев и групата му напусната заседанието за пореден път.. На сесията Янев постави няколко въпроса към кмета на общината Котев, но не дочака отговорите., подразнен от коментара на градоначалника, че всички общественици, съветници, които са принципал на болницата и трябва да приемат присърце проблемът с детското отделение.

Кметът Котев заяви, че след като се задават въпроси, които са безпочвени, това означава, че Янев и групата му не са запознати с въпросите на здравеопазването. Изказа се д-р Станоев от болницата, който защити усилията на градоначалника да се справи с проблема в детско отделение: "Проблемите с болниците се виждат в цялата страна. Вие г-н Янев какво направихте за града докато бяхте депутат? Какви инвестиции доведохте в града, за да се задържат младите хора в града и да се открият нови работни места? Два мандата бяхте народен представител?

Ние направихме десетки срещи с педиатри, но всеки има условия, за да приеме да работи в нашето детско отделение. Каквото можем да направим го правим, но нищо не зависи от нас. Никой няма да дойде заради чистия въздух в града. Болницата е на плюс.

От както е факт обединението се увеличиха и заплатите ва персонала с по 70лв. Ние да действаме, общините трябва лобират за развитието на тази болница. Раждаемостта е малка. Повечето млади хора напуснаха страната и ще дойде време, в което детско отделение въобще няма да ни трябва, каза д-р Станоев.

Това взриви Яне Янев, който с присъщия си остър и хаплив език заяви, че случващото се е пълен абсурд, проблемите в болницата са проблеми на общинското ръководство, той постави и въпрос за дълговете на големите хотелиери към хазната в Сандански, въпроси около санирането, но не дочака нито един от отговорите на кмета.

След напускането на залата Янев заяви, че в този съвет е невъзможно да се работи. За пореден път групата на РЗС бойкотира заседание на местния парламент. Отвън пред зала чакаха граждани, заинтересовани от решаване на техни спешни проблеми, но разразилия се скандал осуети плавното преминаване към точките в дневния ред. Сесията продължава ще съобщим подробности по късно. А сега вижте част от скандала в парламентарна зала

Ани Георгиева


Още за: Яне Янев   сесия   ОбС   група   Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
29 Март 2018 15:27 | старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

РЗС през годините можеше прекрасно да изпълни ролята на външен коректив на Герб, поне на местно ниво. Но не с напускане на залата. Или тогава, когато може да организира напускане на повече от 6 (шест) човека. Самозатриване???


29 Март 2018 17:09 | Спартак
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Поздравления за д-р Станоев за адекватния отговор. За урок на всички мишоци от т. нар. Общински съвет, от който 80 на 100 са такива. Огледайте и ще се видите сами. Хората ви разпознават


29 Март 2018 18:15 | icon
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Щом като има идиоти, които да гласуват за човека от третия пол -сега ще търпим идиотиите му. Пък като дойдат следващите избори -пак му се доверявайте


30 Март 2018 11:15 | Кобрата
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Яне яне от видяното във видеата отстанових че си като лаещо кученце, но когато ти се тропни с крак подвиваш опашка и си тръгваш
Мъже ни трябват в тая оправа на нас а не такива като тебе Яне.


30 Март 2018 14:35 | sandanski
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Янка Джендърска подви опашка и се изхлузи като пръдня от гащи. Скоро ще я разпитват за фалшивите говеда и кражбите от пасищата. Затова е нервна.


31 Март 2018 11:41 | icon
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Групата "Джендър"-и напуснала заседанието на Общинския съвет. Те, горките, не могат да разберат от кой пол са (мъжки, женски или трети), а вие искате да говорят разумно в Общинския съвет. Затова излизат -защото са неосъзнати. Призовавам да се наричат вече не РЗС, а "Джендър"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар