/Видео/ Новоизбраните съветници на ПП ГЕРБ - Петрич благодариха за гласуваното доверие

31 октомври 2019 16:05   8 коментара   12464 прочита


Новоизбраните съветници на ПП ГЕРБ - Петрич благодариха за гласуваното доверие на жителите, подкрепили ги на първи тур на местните избори в града. Политическата сила влиза с 9 мандата в следващия Общински съвет.

Позитивната, градивна и честна кампания, водена от кандидата за кмет, кандидатите за общински съветници и кметове на кметства реши и резултата в южния град. „По отношение на това, че кампанията е вяла, да, кампанията е вяла от това, че не е „банкетна“ кампания.

Политическа партия ГЕРБ не направи банкетна кампания. Да се коментира от страна на другите колеги, че кампанията е убита, за това, че не е имало диспути, за нас, гледната точка е друга. За нас кампанията беше отговорна, реалистична“, каза водачът на листата Георги Ангелски.

В анализ с цифри за изборите, от ГЕРБ отчитат с 1,5 % по-малко гласували, сравнено с 2015г., но значителен ръст в доверието на кмета на общината- 4200 гласа повече. Увеличено доверие има и към съветническата листа - 18,9 % преди 4 години и 25 % сега.

Разбивката по града и селата за подкрепата към Димитър Бръчков, е в полза на града 65 % срещу 60 % в селата. И от ГЕРБ маркираха проблема с големия брой недействителни бюлетини заради недостатъчната разяснителна кампания. Откроиха и три феномена в изборните резултати на кандидати за кмет на община, които са били и в съветническа листа.

„Единият феномен е, че кандидат за кмет получава подкрепа 1387 гласа, а за съветници 1442, което е феномен според нас, защото кандидат за кмет получава по-малко доверие от листата за същата формация. Също така могат да се видят три секции за кандидат за кмет, където подкрепата за листата е 158 гласа, а подкрепата за кмет 448 гласа.

По отношение на следващия феномен за друг кандидат, получава солидна подкрепа като кандидат за кмет, но получава лични преференции като кандидат за съветник, само 40. Вие си задайте въпроса дали това не е оценка за неговата работа като съветник в предния мандат. И още един феномен - друг кандидат за кмет получава като брой гласове като кандидат за кмет солидна подкрепа, но лични преференции - 107“, каза Ангелски.

От подкрепилите листата на партия ГЕРБ 6076 избиратели, 5133 са гласували с преференция, което е показателно за силния мажоритарен вот, който е мотивирал петричани да гласуват. Това е доказателство и за експертността на кандидатите от листата на ГЕРБ.

„В работата на предишния Общински съвет, за всички общински съветници, които бяха от ПП ГЕРБ, работата на председателя на Общински съвет – Петрич, работата на народния представител, работата на кмета на община Петрич, заедно с общинската администрация, вие знаете, че аз известно време бях част от тази общинска администрация, за мен, тази работа имаше видими резултати. Това беше и моят мотив аз да бъда част от тази листа“, каза Светла Данаилова, която ще бъде част от мандата в новия Общински съвет.

Репортаж: Нет +

Цвети Иванова


Още за: съветници   доверие   жители   Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
31 Октомври 2019 17:08 | Коко
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Ееее тая Данаилова няма ли срам с неините 74 гласа вече прескомференции да дава. Тя даже не трябва и да се заклева от срам. До се отказва веднага. Има други кандидати положили повече усилия за тези избори.


31 Октомври 2019 17:52 | тони
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Xaxa, trimata glupaci


31 Октомври 2019 18:34 | герб
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ами този Първомайски помиар има 77 преференции в родното си село


31 Октомври 2019 19:32 | Иван
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Е Ангелски да няма повече па и срам нямат.


01 Ноември 2019 08:18 | дс
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

докъде го докарахте КЕФАЛИ..... един профан да ВИ дава акъл и да управлява града.... Данаилова.... нямаш място до тези фокусници.... или и на теб са ти обещали да санеш ЗАМ КМЕТИЦА... ако се разберете с НПопова!!!!!


01 Ноември 2019 08:24 | ПЕТРИЧ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ккава позитивна, каква градивна и честна кампания сте водили? Засрамете се и най много този в средата !Няма ли поне мъничко срам да влиза в политиката .Отляво и вдясно са свестни, но лица, които май им липсва мъничко свян Те си знаят защо.


01 Ноември 2019 10:52 | гнус
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Светло, Светло не се ли срамуваш, до вчера първа комунистка, мъжа ти бивш депутат от БСП а сега лижеш гъза на един бивш кондуктор. Падението ти е пълно.


01 Ноември 2019 11:01 | отвратен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Данаилова никога не е късно да станеш за резил. Жалко, мнението ми за теб беше друго.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар