/Видео/ Атанас Камбитов направи анализ на изминалия първи тур на местни избори 2019, отива на втори с вяра в благоевградчани

29 октомври 2019 15:35   36 коментара   19247 прочита


Кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов направи анализ на изминалия, първи тур на местни избори 2019. Той отива на балотаж с вяра в благоевградчани, сподели на пресконференция Атанас Камбитов. „Благодаря на всички, които подкрепиха кандидатурата ми за кмет и листата за общинските съветници от ГЕРБ и разбира се да помоля за подкрепа за следващия, втори тур на балотажа в неделя“, призова благоевградчани Атанас Камбитов. „Ние продължаваме да работим така, както винаги. Правим анализ на резултатите, водим разговори и с всички, които ни подкрепят като политически формации. Фокусът ни главно е върху тези, които са в дясно и вярвам, че с общи усилия, ще постигнем един успешен резултат в неделя. Апелът ми е най- вече към благоевградчани, да ни подкрепят, за да завършим всичко, което сме започнали, а то е много“, допълни кандидатът за трети мандат Атанас Камбитов.

„В момента това, което работим, решава именно онези, главни проблеми, които бяха дискутирани по време на цялата кампания, които хората ги поставят на въпрос и които, някъде са и като едни от упреците към нас, това, което не сме свършили. Истината е, че не може всичко да се свърши едновременно. В момента работим програмата, която е представена и приоритетите, са решение именно на тези основни проблеми. Вярвам, че хората ще оценят това, което постигнахме. Сигурно сме допуснали и грешки в работата – нормално е. Казваме, че който не работи, той не греши. Ние сме си направили и този анализ. Знаем къде имаме проблеми, всеки си има трески за дялане, но в процеса на работа и това ще се отстрани“, заяви кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов.

„Това, което предлагаме като приоритет - изграждане на Индустриална зона, завършване на регионалното депо, завършване на проектите по Градска среда- подлеза в кв. „Грама“, интегрирания градски транспорт, ВиК в Централна градска част, това са проекти, които за нас не са бъдещи, те в момента се изграждат. Нека го кажа по друг начин, в цифри- за депото очакваме от държавата да се финансира около 6 800 000 лв, 7 милиона, подлезът в „Грамада“ е 3 милиона лв, ВиК, това, което беше изградено в IV-ти микрорайон е 1 050 000 лв. 13-те улици, които в края на годината, очакваме да се финансират, тези, които са най- невралгичните, които ги подадохме и миналата година бяха в Инвестиционната програма, по спомени са 3, 5 милиона лв.

Индустриалната зона прогнозно ще е 14-15 милиона лева. Това са едни средства, които ни очакваме от държавата и от Правителството да се финансират и които в едната си част , са разплатени от Общината, защото говорим за мостово финансиране. В този ред на мисли, може би има опасност, така да кажа, да не излезе, че едва ли не или Камбитов, или никой, но да не забравяме, че тези проекти са свързани с крайни срокове по Оперативните програми. Това са много сериозни проекти, които решават основните проблеми, които са тема на абсолютно всички. Преди бяха на абсолютно всички опоненти- кандидати, в момента са тема и тема на опонента на балотаж“, подчерта Атанас Камбитов.

Кандидатът за кмет на Благоевград Атанас Камбитов заяви, че ще търси подкрепа от всички, тъй като за него, най- важен е диалогът. „Аз винаги съм бил в режим на диалог и не само в дясно. Ще търся подкрепа и от хората, които имат и леви убеждение. В момента на практика сме кандидатът на БСП, тъй като той е кандидат на БСП, а не независим, и кандидатът на ГЕРБ. Нормално- БСП е лява партия, ние сме дясноцентристка партия. Няма нищо по- логично от това да търся с десните формации, с граждански сдружения, в абсолютно всички, които дясна ценностна система и не само. Ако погледнете политиката на община Благоевград не може да се каже, че е дясна. Ние сме социална община“, допълни Атанас Камбитов.

По време на пресконференцията, той засегна и темата за „Модела Камбитов“. По думите му, никой до този момент не е обяснил какво означава този модел. „С модела „Камбитов“ променихме облика на града- санирахме блоковете. Да върнем онези панелки, ако хората си спомнят какви бяха? С модела „Камбитов“направихме депото. Да не го правим ли? С модела „Камбитов“ направихме улици, басейн, защото кв. „Старо Струмско“, след проследяване на резултатите, от едната страна има превес, от другата няма, защото ако си спомняте, там имаше улици на кална основа. IV – ти микрорайон…. Това ли да не направим?“, каза Атанас Камбитов, като специално за администрацията, вмъкна, че хората са забравили така нареченото „раково отделение“ в строителния отдел, преди 8 години. (Малко ще изляза извън темата- помните ли, че строителните предприемачи ходиха да гледат животни на главната архитектка, докато не получат строително разрешение и това не е шега.), вмъкна шеговито кандидатът за кмет Атанас Камбитов.

„Когато някой говори за промяна, той трябва да каже с какво не е съгласен“, допълни кандидатът за кмет Атанас Камбитов. Той не пропусна и темата с опозицията. По думите му, е хубаво да има опозиция, обединена около общи идеи и цели. „Тази опозиция от две години, се е обединила с една единствена причина- нарушени материални интереси от моя страна. Няма да влизам в махленски истории. Твърденията си ми на база факти, документи и доказателства. Това обединение е личностно, срещу Камбитов, каквато беше и цялата кампания. Тя не беше – какво не е направил Камбитов, а личностно срещу Камбитов.

Няма да избягам и от резултата. Очаквах по-висок резултат на база това, което сме направили, ние не може да бъдем критикувани, защото сме направили много. Може би, като гонехме тези, основните цели, защото на човек му е необходимо време, концентрираш се върху големия проблем и може би там някъде не обърнахме внимание на конкретния човек, на по- дребни детайли. Тук със сигурност имаме грешка и ние сме си я отчели. Обяснението обаче на резултата , според мен е тази силно негативна, компроматна кампания, която течеше две години- фалшиви новини, лъжи, клевети….Нормално е хората да се повлияят и от това, разбира се отчитайки и нашите грешки. Надявам се, все пак да се погледне разумно и обективно на това какви резултати сме постигнали и това да е базата за оценка на нашия мандат“, завърши Атанас Камбитов и изрази своята убеденост, че хората, ще го оценят по това, което е направено.

Във връзка с личните нападки по време на кампанията към Атанас Камбитов, той подчерта, че е подал сигнали до Окръжния прокурор за клевета, подал е и сигнал до Главния прокурор срещу Антикорупционния фонд, в лицето на сегашния изпълнителен директор и на бившия такъв. Действието идва, след като афиширани по време на кампанията сигнали от опозиционери, са с конкретни резултати, прикрити в полза на един и вреда за друг. Кандидатът за кмет Атанас Камбитов отчете, че твърденията, пускани в публичното пространство, може би са повлияли и върху гласоподавателите.

По повод първия тур на изборите, кандидатът за кмет Атанас Камбитов подчерта, че е очаквал един конструктивен дебат на тема „Какво да правим в Благоевград- идеи, предложения, кой как вижда развитието“. „Това нещо не се случи и няма как да се случи, защото платформите препокриваха това, което ние предлагаме и което в момента изпълняваме. Не можеш да направиш нещо, което вече е направено, което има начало. Можеш единствено да го довършиш, но то не е сигурно. Ние поне сме показали, че можем да довеждаме нещата до край“, заяви Атанас Камбитов.

Във връзка с балотажа на 3 ноември, кандидатът за кмет Атанас Камбитов бе категоричен, че очаква един нормален изборен ден. „Искаме да завършим това, което е започнато. То е важно за Благоевград! Дано се разбере!“, каза на финала на пресконференцията Атанас Камбитов, кандидат за кмет от ПП ГЕРБ.

Цв. Иванова

Купуването и продаването на гласове е престъление


Още за: Ат. Камбитов   анализ   тур   Още от: Политика

Принтирай статия
36 коментара
29 Октомври 2019 16:05 | Бойко
Оценка:
33
 (
45
 гласа)

Цитирам статия на "Струма", в която се твърди че " доказано успешния градоначалник Атанас Камбитов". Питам и отговор не искам. Защо " доказано успешния градоначалник Атанас Камбитов" загуби 10 000 гласа на първият тур?


29 Октомври 2019 16:11 | Котенцето
Оценка:
-23
 (
49
 гласа)

Ами защото всички сте продажни копеленца, за тва, защото гласувате за пари, не по разум, сещаш ли се Бойка ;


29 Октомври 2019 16:33 | Гигов
Оценка:
-17
 (
47
 гласа)

Защото всички партии до една се бориха срещу Камбитов понеже на доста от тях са им нацапани гащите. Как Дончо балито ще спечели 15%? По любов ли? Айде не се излагайте.


29 Октомври 2019 16:34 | Бойко
Оценка:
40
 (
58
 гласа)

Брат каквото и да говориш провали се по всички показатели. Оценката ти я дадоха 10 000 избиратели по малко. Не мога да рабера как средно интелигентен човек може да гласува за теб, след като за 8 години качеството на живот на повечето благоевградчани значително спадна за разлика от това на повечето българи. Нямаш в твоя полза нито един аргумент. Твойто време изтече брат! Вземи си хубавата булка в хубавата къща в Бояна и се радвай на заслужен отдих. Напиши мемоари в стил "Как се каляваше стоманата", а ние благоевградчани ще построим барелеф с твоя лик пред общината. В заключение бих предложил в квартал "Струмско" да бъде кръстена улица на твоя верен съратник "Кучката" със закачливото име Бау Бау.


29 Октомври 2019 17:14 | в изгнание
Оценка:
30
 (
42
 гласа)

Борисов знае, че той и партията МУ са нежелани и че във всички следващи избори ще губи позиции. За това:
1. Обезкръви останалите партии като ги лиши от субсидии.
2. Осигури си защита чрез следващият Главен прокурор, който, както и предходният, да са слепи и глухи за всички изборни манипулации, фалшификации и купуване на гласове
3. Създава интриги, купува и чрез полиция и прокуратура контролира лидерите на партии и движения.
4. Уби свободата на словото и протектира фейк медиите.
5. Разчита на неграмотната част от българското население, което срещу 100лв. и почерпка с кебапчета превърна изборният процес в жалък алъш’- вериш.
ВЪПРЕКИ ТОВА партията МУ не спечели “ безапелационно“ в областните градове. Фактът на предстоящите балотажи означава пропукване на системата. Следващата неделя ще бъдат безпощадни. Властта е техният живот – свободата и спокойствието им. Ще вложат всичко на което са способни за да я запазят. Ще бъде битка, каквото скоро не е имало.
На война като на война!


29 Октомври 2019 18:21 | Китан
Оценка:
23
 (
37
 гласа)

Всички наредени на масата да се махат от града изобщо. ВЪН, ВЪН, ВЪН. Особено послушкото с бялата коса, съсипа образованието и само за герберски калинки звъни.


29 Октомври 2019 18:25 | КЪСНО
Оценка:
23
 (
33
 гласа)

се сещаш за хората в дясно, защото Вие г-н Камбитов ни отрязахте от всякъде и назначихте навсякъде калинки, които си плащаха на Кучката, па дори някои от тях да бяха и без документи. Затова сега всички ще гласуваме против Вас, за да Ви изметем!!!


29 Октомври 2019 18:33 | Стойо
Оценка:
26
 (
38
 гласа)

Чао, Заря, няма да липсваш на никого ! Стой си в София и не се връщай в Благоевград, некадърнико!!


29 Октомври 2019 18:41 | Благоевград реши
Оценка:
29
 (
39
 гласа)

2015 г. 1ви тур - 19 591 гласа за Камбитов
2019 г. 1ви тур - 9 199 гласа за Камбитов

10 000 ГЛАСА ПО-МАЛКО

И това ако не е релна оценка за управлението ти, не знам кое е. Не е ли тъй, Камба


29 Октомври 2019 19:03 | Владимир Асенов
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

КЪСНО написа: КЪСНО

Калоянчо, ти преди години още разцепи десните сини в полза за себе си. Те за това и някои уж твои приятели не гласуваха за теб тази година. И ти свирена свирка. Много от хората ти няма и да те подкрепят в евентуалните ти предложения в ОбС.
Колкото и да ти се иска, Камбитов ще е кмет


29 Октомври 2019 19:06 | Васил Найденов
Оценка:
-11
 (
33
 гласа)

Благоевград ще реши - 40к + за Камбитов!
Запомнете ми думата. Успех Камбитов, заставаме зад теб!


29 Октомври 2019 19:09 | инж.Виктор Стефанов
Оценка:
-15
 (
31
 гласа)

Много е ясно, че Камбитов ще е кмет и ще има трети мандат, всички тука си плювате и вие не знаете какво правите, малоумна работа.


29 Октомври 2019 19:10 | пепи
Оценка:
-17
 (
31
 гласа)

Браво Камбитов, този път ще го смачкаш тоя Томов


29 Октомври 2019 19:45 | Неделчо
Оценка:
17
 (
29
 гласа)

Наско Зарята е пътник. Страхът е обвзел всички в Герб. Време е да си търси друга работа


29 Октомври 2019 20:45 | томи
Оценка:
14
 (
24
 гласа)

Роячки-БОЖЕЕЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ.....


29 Октомври 2019 22:07 | хахаха
Оценка:
-8
 (
26
 гласа)

камбитов ще е кмет, запомнете ми думата, нищо по страшно няма от червеното управление


29 Октомври 2019 22:09 | за заря
Оценка:
-7
 (
17
 гласа)

Тая заря акъла ви е зела, във всички големи световни градове има заря, що ревете само за това?


29 Октомври 2019 23:00 | Кольо
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

А най големият цинизъм е Струма да се нарича независима медия. Герберасти.


30 Октомври 2019 04:31 | До плювачите
Оценка:
-7
 (
19
 гласа)

Без Камбитов Благоевград ще фалира да 6 месеца. Няма пари от фондове и държавата, няма индустриална зона, детски градини и училища без заплати, разруха и упадък - те това ви чака. Тогава ще видите кон боб яде ли! Смешници нещастни! Докопат ли се до кметството Дончо, Мончо и други, първо ще гледат да оправят собствените си далавери. да не говорим, че не могат да извадят и петима кадърни и знаещи специалисти. тези от БСП са пенсионери, а от другите им поддръжници половината са с основно образование.


30 Октомври 2019 04:43 | До Късно
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

Какви калинки, какви 5 лева!? Ти гледай какви калинки ви очакват, ако случайно Томов стане кмет. Нема и един човек да може да намери, за да работи свестно. Градевецо ще е зам. -кмет по културата, Дончо ще е зам. -кмет по строителството, нали трябва да си узаконява незаконните строежи, а на другите места ще се назначават роднина- далавераджия, роднина- далавераджия. А нарочената за журналистка Мариетка ще е дявол знае какво. Ама нема да е на сухо.


30 Октомври 2019 08:16 | Иванина
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Калинките и неуките са в ГРОБ, протежетата на Христинка. Назначавани с обаждане или плащане на кучката. И после послушковци и нищоправещи. Да изметем града от Насо и любовницата му ..


30 Октомври 2019 09:08 | До Котенцето
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Ама котенце, Кучката си изтърка лапите тия дни по циганската махала! Какво е пазарувал, сещай се..?


30 Октомври 2019 09:09 | Жалки сте струма
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Защо триете коментари против камбитов


30 Октомври 2019 09:27 | до иванинчето
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Душичка... да не са те махнали, защото си некадърна?


30 Октомври 2019 09:31 | Киро
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Тц тц.. ай леле, вие сте уникални. Аз не знам от къде тая злоба братче, какво толкова сте го заяли Камбата бе, да верно че не е светец, ама помислете какво ще се случи с Томов и другарите в Благоевград даже нема и да си го представям..


30 Октомври 2019 09:37 | Гербер
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Идват нови, започва\"метлата\"Никой не гледа ценз и квалификация. Достатъчно е да си член на партия или роднина .Това е голата истина. На какъв хал е образованието, здравеопазването, сменят директорите, те пък неудобните служители и т. н. Така е само и нас. Ьатова младите хващат света, защото тук трябва да бъде зависим от политическият нюанс, а не от своята интелект и умения. Тъжна ситуация. Да, но си имаме твърд електорат, \"умни, образовани\"братята роми. Браво политици. Продължавайте така, рушете, затривайте останало е още малко за всички Ви.


30 Октомври 2019 10:10 | 123
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Дай думата на Роячки, да видим дали може да върже едно просто изречение..


30 Октомври 2019 10:16 | В обобщение
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

УБАВЦИ, ама едни усмихнати, щастливи и преливащи от доволство от високия изборен резултат - едвам 25% за Камбитов и едват 12% за останалите от снимката! Изглеждате като на... ни и сте такива!
Само не разбираме от какво се правите, че сте доволни?
От това, че превърнахте Благоевград в помийна клиентелистка яма?
От това, че застроихте де що имаше празно петно, за да лапате като за последно?
От това, че по доходи докалахте областен град зад Видин, Кюстендил и Монтана? А щеше да е и по-зле, но заплатите в администрацията вдигат средната заплата, в частния "проспериращ" сектор, който само вие виждате заплатите са обидно ниски.
По това, че младите хора отдавна са в София и чужбина?
Тръгвайте, кой накъде може да хване преди 3-ти, че после незнам къде ще се криете от народната "любов"!


30 Октомври 2019 11:01 | БАЙ ХУЙ
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

КАМБАТА СИ ОТИВА И НЕКАДЪРНОТО МУ И КРАДЛИВО ОБКРЪЖЕНИЕ СЪСИПАХА БЛ ГРАД


30 Октомври 2019 12:00 | гарджо
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Камба, ето ти повод за размисъл. Водиш с около 1000 гласа пред Томов. Гласувалите за всички останали са около 15 000. Почти всички от тези 15 000 са настроени анти-Камбитов и в неделя ще гласуват срещу тебе. Какво ще стане тогава според теб ??

Давам ти един съвет. Още от сега си търси работа като ветеринарен лекар в София, там заплатите са високи и безработицата е ниска. За разлика от Благоеград, където благодарение на теб, заплатите са най-ниски, а безработицата расте.


30 Октомври 2019 13:40 | да да
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Отива Камбитов на балотаж, като пренадут балон, който в неделя ще спукаме! А от там ще се размирише!


30 Октомври 2019 13:56 | До Камба
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Това ли измисли за 3 дена, олигифрен?? А ти какс е облажи материално?? Кажи ти??? Смешкоооо, вънкааав неделя си чаооооо и да итва Гешев и да те приключва


30 Октомври 2019 13:59 | Ах леле
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Какви са тези физиономии на уплашени сурикати бе Струма? Ама те така много у или бе. Защо така? Пък и нещо с попухнали очи...


30 Октомври 2019 16:07 | съгражданка
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Камбитав защо си мислиш, че си незаменим? Който и да дойде след теб също ще се справя както и ти досега. Но ще изпуснете лапачката, нали? Е дай малко и на ближния стига толкова. Няма незаменими хора да знаеш.


30 Октомври 2019 17:00 | До гроп
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Герберастите миришат на фекалии гледат все едно са видели смъртта. Спокойно нищожества в българските затвори не е чак толкова лошо.


30 Октомври 2019 17:56 | до струма.ком
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Голям анализ, голямо тупане в гърдите. Щом хората са готови да гласуват за кандидат подкрепен от БСП, значи така им е писнало от този "успешен" кмет, че са готови и за дявола да гласуват, само да се отърват от Камбитов.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар