Вельо Илиев предложи такса 1 лв. за 1 ч. в “синята зона” на Петрич

08 януари 2010 00:18   7 коментара   18151 прочита
В. Илиев
В. Илиев


В. Илиев

Живеещите в центъра с безплатни пропуски за автомобилите си, зареждането на обекти само от 8 до 9 и от 18 до 19 часа

Вчера кметът на Петрич Вельо Илиев внесе наредбата за въвеждане на “синя зона” в центъра на града за обсъждане в постоянните комисии към местния парламент. На по-късен етап наредбата ще бъде гледана и от Общинския съвет. Постоянните комисии и съветниците ще утвърдят цените за час престой на МПС в “синята зона”. Един от вариантите е да бъде 1 лев за час, но последната дума ще имат местните парламентаристи. За достъп до домовете в центъра ще бъдат издавани безплатни пропуски от кмета без ограничение във времето. За обслужване на банки и финансови институции в центъра ще бъдат издавани платени пропуски, също без ограничение във времето. Пропуските на живущите в централната част ще се издават без плащане на такса, срещу предоставено копие от регистрационния талон на моторното превозно средство, регистрирано на съответния адрес.

Еднократни пропуски за движение в центъра за снабдяване на населението и извършване на неотложни дейности ще се издават за времето от 8 до 12 и от 16 до 22 часа, като същите няма да бъдат със срок повече от пет дни и автомобилите трябва да бъдат с общо тегло до 3,5 тона.

Времето за зареждане на търговски и други обекти по пешеходната зона ще бъде от 8 до 9 и от 18 до 19 часа. Издаването на пропуски ще става по ред, определен от кмета на общината след предварително плащане на съответната такса.

При необходимост от строително-монтажни работи ще се депозира молба, като към нея се прилагат документи по Закона за устройство на територията, за да се направи временна организация на движението. Преди издаване на разрешително за строеж и прокопаване на уличните и тротоарните настилки ще се плаща такса за възстановяване на същите.

Пътните превозни средства с животинска тяга /каруците/ задължително ще бъдат регистрирани, като за това ще се издават регистрационен номер и регистрационен талон. Забранява се движението на каруцари, които нямат поставени престилки на животните.


Още за: В. Илиев   такса   синя зона   Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
08 Януари 2010 10:55 | Имитации
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

на работа прикриваща неспособността на т.нар. кмет да се справи с безпорядъка в града.


08 Януари 2010 14:44 | гражданин от чаршията
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

след като позволиха в центъра да се застрои без нито една сграда да има гараж сега ще правят синя зона. селянията и тъпотията задушева този град


08 Януари 2010 17:03 | Гражданин на Петрич
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

20 години беше пълна анархия-на строителство,улично движение,знаци,паркиране,самоуправни действия от ресторантьори,собственици на магазини,раздаване права за магазини в зелени площи,тротоари/само за някои/ и т.н.-сега и пропуски за Центъра.Ами другите зони,да не би да е нормално паркиране и движение?Нищо не се оправя вече.Колите са много,приходящи селяци много,цигани без кщнижки с коли-анархията продължава.Защо дадохте права за ползване на гаражите в магазини в Центъра?А сега новобогаташите искат Синя зона.Нима другите граждани на Петрич трябва само пеша да отиват до Центъра?Ред трябва да има,но не за едни,а за паралиите-паркоместа.Трябва пълна проверка на всички приватизационни и др.облекчения в този град,за да няма недоволни от несправедливостта през тези 20 години на псевдодемокрация.


08 Януари 2010 17:05 | подгорец
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

Видяла жабата,че подковават коня и тя вдигнала крак!!! Вероятно опита е заимстван от София или Благоевград , но нещата не са дообмислени! Интересно къде ще бъде тази синя зона в Петрич и как ще се контролира? То и сега е хаос, пък после, какво ли ще се случи? В Петрич ,всички са "връзкари" и най-вероятно около 99% щи се снабдят с пропуски и то безплатни! Колко ще се събере от останалия 1%? Ще стигне ли поне за заплати на събиращите таксата? Имаше едно време такава такса -проверете и помислете?


08 Януари 2010 17:57 | Мишо
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

ами това безобразие ставащо пред о4ите на кмета.паркинг в/у мост.


08 Януари 2010 19:05 | Шаро
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Как е възможно,да се паркира на моста до кметството,където има знак забраняващ това,а полицаите да седят там и да глобяват накоя лада защото е без светнати фарове.Явно собственика на пицарията си ПЛАЩА на когото трябва!


08 Януари 2010 20:42 | Angry
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Мръсен гей, не стига че продаде центъра на негови си хора ми сега и безплатни паркоместа ще им раздава, а ние трябва да плащаме, да му се изсера на брадата ...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар