Вдигнаха двойно наемите на заведенията в новия парк “Рила”

09 май 2012 00:18   6 коментара   23709 прочита
М. Чимев
М. Чимев


М. Чимев

Кметът на Дупница Методи Чимев увеличи двойно наемите на ползвателите на заведенията в новопостроения парк “Рила” в Дупница.

От 220 лева на месец, експолицаят от РПУ - Дупница Георги Стойнев, който стопанисва ресторант “Водопада”, ще плаща 850 лева за активния летен сезон от 5 месеца и 110 лева за останалите. Стопанинът на Сладоледената къща Станислав Скендерски, президент на фирма “Релакса-Р”, се е съгласил да подпише договор за месечен наем 600 лева за летния период от 5 месеца. Старата цена бе по 400 лева за 4 месеца. Братът на общинския съветник Вергил Кацов - Александър Васев, президент на фирма “Спейси”, ще плаща за кафе-аперитива си от 70 квадрата от май до септември 420 лева на месец, следващите седем месеца - по 210 лева. Неговата стара наемна цена целогодишно бе 210 лева месечно.

Любопитна подробност е, че до заведението на Александър Васев популярният общински съветник Вергил Кацов строи ново заведение, което ще бъде готово съвсем скоро.

Купих 100-те квадрата, които не са на общината, от собственика на фирма “Мегахим” и в момента строя кафе-аперитив. Парцела предшественикът ми закупил от общината през 1998 година, когато кмет е бил Пламен Соколов. А що се отнася до брат ми, той купи фирма “Спейси” от бизнесмена Борис Андреев от Дупница. Андреев, доколкото разбрах, се е отказал от бизнес със заведения, в момента има малък цех за производство на обувки и поради тази причина продал фирмата заедно с договора, който е сключил за кафе-аперитива, на моя брат, поясни Вергил Кацов.

Той определи новата финансова политика на кмета Методи Чимев като справедлива. От общината съобщиха, че Александър Васев е единственият, който плащал наем на общината и през шестте месеца, в които част от парка е била без ток, а също и през зимните месеци, когато заведението не работи. Само за мъртвия сезон внесъл над 2000 лева в общината, отделно за ток и вода. Нито един от останалите наематели не е плащал за ток и вода в парка в продължение на 2 години, откакто датират договорите им с екскмета Атанас Янев. Новите анекси с трите фирми са сключени след погасяване от тяхна страна на всички просрочени задължения към община Дупница.

Парк “Рила” е на дупничани и общината трябва да печели от атракционите и питейните заведения, не можем да се поставяме в услуга на частен интерес, обясни новата икономическа философия кметът Методи Чимев.

Преговорите с останалите наематели на парка продължават.


Още за: М. Чимев   наеми   заведения   Още от: Политика

Принтирай статия
6 коментара
09 Май 2012 06:21 | albago
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Ей ами то от заведения парк няма да остане!!! Боже, боже само кръчми и магазини, а хората изчезват!!!


09 Май 2012 08:02 | а така
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Тоя се оказва редко тъп кмет! Що не скача така на Жоре Първанов, ама бъззззз! Смръдльо


09 Май 2012 09:07 | яхинец
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Още ли не са им свършили "френските" парички на Кацови?


09 Май 2012 11:25 | до а така
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Той ако е смръдльо, то ти погледнал ли си какъв боклук си..... дори за рециклиране не ставаш!!! Аман от комплескари като теб!!!!


09 Май 2012 21:52 | крайничанин
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Е господин кмете какви съветници има в общината като Кацов щом го е закупил мястото от Борис Андреев Пинко мирише на далавера на нещо нечистоплътно смръдливо - този Пинко освен далавера друго от както е започнал бизнес друго не прави мърляч надут балон а с Кацов са дупе и гащи. Хора КАТО КАЦОВ НЯМАТ МОРАЛ И НЯМАТ МЯСТО В ОБЩИНАТА
НЕКА ПРОЧЕТЕ ИСТОРИЯТА НА ДУПНИЦА И ДА РАЗБЕРЕ КОИ СА Д-Р КОСТА ПЕТРОВ ПАНЧАРЕВСКИ И ДРУГИ ВИДНИ ДУПНИШКИ ОБЩИНАРИ КОИТО СА ДАВАЛИ ОТ СВОЯ ЗАЛЪК ЗА ОБЩИНАТА А ТОЙ КУПИЛ ИМОТА ОТ ПИНКО МАСКАРИ ТУНЕЯДЦИ НО ИМА БОГ ТОЙ РАЗДАВА СПРАВЕДЛИВОСТ


10 Май 2012 00:44 | общинар
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Бледоликите мутри си отидоха. Останаха циганизираните Кацовчета. Бог да пази и нас, и парка.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар