ВАС върна в ОбС - Симитли отстранения заради 6 отсъствия д-р Александър Костов, наследилият го Иван Филатов трябва да напусне местния парламент

05 януари 2010 00:14   3 коментара   25155 прочита
Ал. Костов
Ал. Костов


Ал. Костов

Магистратите приеха, че общинският съветник от Коалиция за европейско развитие на Симитли не е бил уведомен надлежно за заседанията, заради което бе освободен през 2008 г.

Общинският съветник от Коалиция за европейско развитие на Симитли д-р Александър Костов е бил отстранен неправомерно от ОбС с решение на Общинската избирателна комисия на 21 ноември 2008 г., постановил Върховен административен съд. С решението, което е окончателно и не подлежи на обжалване, се потвърждава становището на Благоевградския административен съд от 16 септември миналата година. Справедливостта възтържествува, винаги съм твърдял и бях убеден, че отстраняването ми е неправомерно, каза д-р Костов, който за кратко бе управител на частната болница “Пулс” в Благоевград.

Той се притеснява, че ОИК може да протака умишлено възстановяването му. Както “Струма” писа, Костов бе освободен през 2008 г. с мотива, че не е присъствал на шест заседания на ОбС в Симитли, за което не е представил оправдателни документи. В процеса на делото е установено, че за отсъствията от заседания на 18 април, 19 юни, 22 август, 12 септември, 19 септември и 24 октомври 2008 г. има уважителни причини - документи за командировки и за почивка в чужбина. За тях той не е уведомил председателя на ОбС Светла Атанасовска, но това не се е изисквало и според правилника за работа на ОбС.


Още за: Ал. Костов   ОбС   ВАС   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
05 Януари 2010 12:25 | инат
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Е, ОбС Симитли, какво ще кажете??? Хапнете се отзад! НЯМА ДА СТЕ ВЕЧНИ!


05 Януари 2010 20:08 | Орлин
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Браво Докторе!
Ти си един от малкото, който е помагал на стотици симитличани!
Натрий им носа!


06 Януари 2010 11:06 | ххх
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Тоя е доктор колкото и аз съм доктор, нищо , че имам професия зидар."Помага", като дойдат нови избори, иначе в симитли очите немогат да му видят. Нищо, че се води симитличанин"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар