ВАС отхвърли жалбата на Бл. Дункин за касиране на изборите в Разлог, реши: Кр. Герчев е законно избран за кмет

27 февруари 2010 00:12   11 коментара   81841 прочита
Кр. Герчев
Кр. Герчев


Кр. Герчев

Върховният административен съд вчера отказа да касира изборите в Разлог по жалба на кандидата за кмет от “Патриотичен съюз” Благой Дункин и остави в сила решението на благоевградските административни съдии от 16 декември 2009 година, които определиха, че Красимир Герчев от ГЕРБ е законно избран кмет на Разлог.

На 16 декември благоевградският съдия Марияна Мицева не касира вота, с което потвърди изцяло становището на Общинската избирателна комисия от балотажа на 22 ноември. Тогава при повторното преброяване на недействителните бюлетини, което бе извършено в съдебна зала по искане на адвокатите на загубилия кандидат от “Патриотичен съюз” Благой Дункин, бяха открити допълнително 29 редовни бюлетини, но за опонента Красимир Герчев, така че крайният резултат не би могъл да промени вота. Съдът отхвърли искането от щаба на Дункин да се броят всички бюлетини, пуснати на първия и на втория тур, не се доказаха и твърденията за гласуване на малолетни, за оказан натиск върху избиратели между двата тура и пр.

Вчерашното решение на Върховен административен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Още за: ВАС   жалба   Бл. Дункин   Още от: Политика

Принтирай статия
11 коментара
27 Февруари 2010 09:15 | наблюдател
Оценка:
32
 (
38
 гласа)

Оказан бил НАТИСК върху избирателите. Неее Т Е Р О Р .


27 Февруари 2010 11:05 | Мария
Оценка:
42
 (
48
 гласа)

Терор е меко казано. Тия от ГЕРБ се оказаха по-зле и от Бай Тошо. Некомпетентни рекетиори начело с полуграмотния кадровик зидаро мазач Хаджигаев. Но пак ще дойдат избори...този път ще си отваряме очите хубаво


27 Февруари 2010 11:16 | демократ
Оценка:
26
 (
42
 гласа)

Ако я карат така с тази проруска и прокомунистическа политика ГЕРБ ще гледат победи на избори през крив макарон.


27 Февруари 2010 12:20 | мм
Оценка:
28
 (
40
 гласа)

Г-Н ДУНКИН,НЯМА КАКВО ДА СЕ НАДЯВАШ.ТИЯ СЕГА СА ВЗЕЛИ ВЛАСТТА И НЯМА КАК ДА Я ИЗПУСНАТ.БИЛО ТО И ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН.НО ЩЕ ДОЙДАТ И ДРУГИ ИЗБОРИ.


27 Февруари 2010 13:56 | точка
Оценка:
-28
 (
36
 гласа)

Ей хора сложете точка на тези глупости. Кмета ни е кадърен, то си личи, трябва да си слепец за да не го видиш и фанатик за да отричаш интелекта му. Уравновесен, земен, интелегентен. Две думи да каже на място са! Такова лице ни трябва на общината. Хората го опзнават и наистина го харесват.


27 Февруари 2010 14:32 | АЗ
Оценка:
26
 (
32
 гласа)

Никой не е казал че новия кмет е лош или некадърен. Основния въпрос е за начина по който стигна до това място. И никой, ама никой не може да отрече бруталния натиск върху хората за неговото избиране. И не може да се говори за нов морал, за нов подход за решаване на проблемите при тази реалност. Това трябва да се осъзнае от хората, когато отидат да гласуват следващия път. Защото "новите" от ГЕРБ дойдоха в името на нови ценности, а на практика действат така, както не е било и по ТАТОВО време.


27 Февруари 2010 16:09 | ..
Оценка:
-23
 (
27
 гласа)

Ако беше оказан такъв голям ТЕРОР върху избирателите на Дункин, как тогава на втория тур той имаше с 1000 гласа повече от резултата си на 1-вия!!!!!!


27 Февруари 2010 17:53 | ГЕРБ
Оценка:
27
 (
33
 гласа)

вярвам,че всички които ни заплашиха ,че ако не гласуваме за герб ще бъдем уволнени ,сега разбрахме,че те си гледат тях.Ние работещите в балканстрой не сме си получили заплатите от ноември ,но кой го интересува,УВПЛНИХА СЕЛЯНИТЕ ЗА ДА НЕ ПЛАЩАТ АВТОБУСИ Хора бдете за следващите избори СТИГА ВЕЧЕ СТРАХ ,ДОСТАТЪЧНО СЕ СТРАХУВАХМЕ 45 ГОДИНИ. А ВИЕ ОТ ГЕРБ СЕ СКРИИТЕ ,ЧЕ ВИ МРАЗИ ЦЕЛИЯ ГРАД СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ПРОСТОТИИ ЗНАЕМ ВИ КОИ СТЕ.ЗНАЕМ КОЛКО СТЕ КАДЪРНИ И КАТО СПЕЦИАЛИСТИ


27 Февруари 2010 18:44 | от Разлог
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

много се радвам ,че най-сетне три месеца,след изборите хората гледат вече реално и си дават ясна сметка за това което се случи всъщност.добре е и ,че работниците от балканстрой разбраха ,че не трябва да се страхуват.разберете хора,Коцето и Данчо не мислят за вас.Те си гледат техните интереси и това го написах още в дискусиите веднага след изборите.не се плашете и след 2г. гласувайте за когото вие решите,както трябва да бъде в една демократична страна,покажете ,че не сте роби и за една заплата не се продавате.никой и по никъкъв начин ,дори и бюлетините да са прозрачни не може да разбере за кого гласувате .това е технически невъзможно,иначе трябва да всеки избирител да е прикачен наблюдател от герб, а това практически не може да стане.не се страхувайте и от мутрите,много важно ,че са дошли с черни джипове.нищо не могат да ви направят ,ние живеем в Европа,само трябва да смажем местнити дерибеи,които ни върнаха в ерета на фашизма.да гледаме само напред.да живее демокрацията и сдс.


28 Февруари 2010 00:04 | Разлог
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Много слаби юристи в Синята коалиция, и за тази жалба и за отзоваването на Радка Бележкова...


28 Февруари 2010 06:54 | ?фенНА бкп
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

ало,горните.не мешайте т.ж. и бкп със сегашната собращина в герб.колко % от нас са видели терор преди




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар