Вадим Поспелов ще строи балнеоложки център на 30 дка в Сапарева баня

08 декември 2011 00:10   15 коментара   36526 прочита
Елка Тодорова се закле и стана съветник втори мандат
Елка Тодорова се закле и стана съветник втори мандат


Елка Тодорова се закле и стана съветник втори мандат

Председателят на руския държавен фонд “Закон, справедливост, милосърдие”, който подпомага болни деца, Вадим Поспелов ще строи балнеоложки медицински център за диагностика, лечение и рехабилитация в курорта Сапарева баня. Това съобщи на официална общинска сесия кметът на Сапарева баня Сашо Иванов и поиска съветниците да дадат съгласието си да бъде проведена процедура за промяна предназначението на земеделска земя за собствени неземеделски нужди - установяване на жилищноустройствена зона. Съветниците упълномощиха кмета да промени статута на земята с цел нейното оскъпяване, след като градоначалникът поясни, че възнамерява да предложи учредяване на съвместно дружество с руснаците, като общината участва с 30 декара земя в местността Света Богородица.

Сашо Иванов съобщи, че руснаците са направили обиколка из страната, като са посетили Велико Търново, Бургас, Сапарева баня и други общини с цел реализирането на крупната инвестиция по изграждането на медицински център за диагностика, лечение и рехабилитация. Успяхме да ги спечелим, дори имах среща с ръководството на фонда, в който членуват депутати от партията на Владимир Путин - “Единна Русия”. Получих официална покана и бях в Москва. Сделката е на държавно ниво.

Съветниците дадоха и съгласие кметът Сашо Иванов да сключи договор за кредит с “Фонд за органите на местното самоуправление в България - ФЛАГ” ЕАД, по силата на който да поеме краткосрочен общински дълг с цел реализирането на проект “Ландшафтно устройство и озеленяване на обществен парк Гейзера на стойност 1 096 322 лева, както и още три подобни кредита от 783 087 лева, 765 416 лева и 546 726 лева, съответно за озеленяване на обществен парк Гейзера и за реконструкция на улици.

Четиримата съветници от ГЕРБ начело с лидера си Калин Гелев и двама от партия ЛИДЕР се противопоставиха, като си помислиха, че става въпрос за теглене на кредит от банка. Кметът Сашо Иванов обясни подробно, че не става въпрос за кредит по закона за общинския дълг. Трябва да сме малоумни в условията на криза да теглим заеми. Става въпрос за поемане на дълг на общините от фонда по линия на държавно кредитно споразумение за структурен програмен заем между Република България и Европейската инвестиционна банка, който не се включва в обхвата на разпоредбите на член 12 и не засяга местния бюджет. Васил Маргин обясни, че става дума за поемане на междинни плащания и ДДС по европейски проекти, които се финансират след изпълнението им.

Ние принципно не сме против, но ще гласуваме против, заявиха членовете на ГЕРБ, но решението беше прието почти с мнозинство.

Съветниците дадоха и картбланш Общинска администрация да кандидатства по 5 проекта, чийто срок изтича на 12.12.2011 година и 25.12.2011 г. Проектите са готови, но не са разглеждани по комисии, затова от ГЕРБ отказаха да гласуват.

Повече от 10 съветници дадоха съгласие да бъде внесен проект за реконструкция на парк “Николай Хайтов” срещу банята, където да бъдат изградени спортни увеселителни съоръжения, проект за екопътека “По стъпките на светците - от храма “Успение на Света Богородица”, параклис “Свети Архангел Михаил” и параклис “Света Троица”. Мина и проектът за изграждане на туристическа инфраструктура и маркетинг на туристически продукти за изработване на различни стратегии за популяризиране на туристическата дейност в Сапарева баня.

От ГЕРБ ще обжалват решението за внасяне на проектите, защото те не са разгледани по комисиите, каза Марта Желязкова от ГЕРБ. Кметът обясни, че причината за спешните действия е фактът, че бил в болница дълго време на лечение и не е могъл да вземе участие по представянето на проектите по комисии, но е получил съгласието за внасянето им от юристите на временно изпълняващия длъжността управител на Кюстендилска област Даниела Годинова и помоли за извинение.

Междувременно Калин Гелев внесе заявление за регистрация на нова политическа формация към местния парламент, която носи името “Градим Сапарева баня”. Калин Гелев уточни, че формацията представлява коалиция между общинските съветници от ГЕРБ и ЛИДЕР и наброява общо 6 души, които си поставят общи цели за действие в местния парламент.

Втори мандат спечели и се закле да служи на избирателите си председателката на местната кооперация Елка Тодорова. Тя зае мястото на Пламен Йотов от НДСВ, който предпочете да остане на поста личен шофьор на кмета Сашо Иванов и на председателя на Общинския съвет Петър Чучуганов.

15 коментара
08 Декември 2011 08:18 | ЛЕЛЕ МАЛЕ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ЧЕ НИКЪДЕ НЕ СПОМЕНАВАТЕ НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ, СЪВЕТНИЦИ, ОТ _БСП-, ТИЯ ЗНАЯТ ЛИ ДА ГОВОРЯТ И СА СПЯЩИ РИБКИ СЛЕД НИКУЛДЕН. ЛЕЛЕ МАЛЕ ЖИВАТА ТРАГЕДИЯ СА ГОРКИТЕ. ТА КОИ БЯХА ЧЕ НЕ СЕ СЕЩАМЕ НЕЩО И ВЪОБЩЕ ПОЗНАВАЛИГИ НЯКОИ. ПИШЕТЕ ЧЕ ПОНЕ НЯКОИ ДА ИМ СПОМЕНЕ ИМЕТО ПОСФАКТОМ ЧЕ ТЕ ПРОСТО СА НЯКЪДЕ В БИТИЕТО А ДОРИ НЕЗНАЯТ ОТ КЪДЕ СА ДОШЛИ А НЕЗНАЯТ И КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ В ТОЗИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ.


08 Декември 2011 08:55 | !
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Далаверата на сашо продължавапък вие го гледайте и му гласувайте - тъпанари! А тая свиня Пемба на снимката и най алчното и грабливо същество в Сапарева баня!


08 Декември 2011 09:36 | ееее
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Палячото Сашо Иванов стана жалък вече! Какво си миеш мръсните ръце с юростите на областта, негодник мръсен? Анчев вече го няма, не разчитай на Годинова - боклук!


08 Декември 2011 11:12 | ПАЗЕТЕ СЕ!!!
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ТОВА Е ПОРЕДНАТА ГАДНА ДАЛАВЕРА НА САШО С РУСНАЦИ!!! ТОЗИ ФОНД Е ИЗМИСЛЕНА ПИРАМИДА И НЯМА НИКАКВО ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ! ПАЗЕТЕ ГРАДА СИ ОТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ!


08 Декември 2011 11:46 | доволен
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Е НАЙ-ПОСЛЕ В ЕДНО СЕЛИЩЕ ОТ ЮГОЗАПАДА ДА СЕ РАБОТИ. БРАВО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ . А ТЕЗИ ОТ ГЕРБ И ЛИДЕР МАЙ ГИ Е ЯД, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА СЪСИПЯТ ОБЩИНАТА, КАКТО ПРАВИ ТЕХНИЯТ ЛИДЕР БОЙКО БОРИСОВ С БЪЛГАРИЯ.


08 Декември 2011 11:50 | И АЗ СЪМ ДОВОЛЕН
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

ЕЙ, ХОРА НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ, ЧЕ САПАРЕВА БАНЯ СЕ РАЗВИВА ИЛИ ИСКАТЕ ДА ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ХОДИТЕ С ГУМЕНКИТЕ И ВЪЛНЕНИТЕ ЧОРАПИ. ПОГЛЕДНЕТЕ ОТ ХУБАВАТА СТРАНА НА НЕЩАТА И СТИГА С ТАЗИ ЗАВИСТ И ЗЛОБА...


08 Декември 2011 12:00 | Иван
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Урода Доволен над мен е един и същ човек и пише от един компютър! Стига сте драскали общинските чиновници цял ден колко велик е кмета нямате ли си работа боклуци мръсни?? Мърлата Андреева, Радка и куция неук кантонер Васко пляката по цял ден драскат и си набиват дебелите задници! Тъпанарките секретарки и друга измет също...


08 Декември 2011 12:03 | ЗОРО
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

ИМА НЯКОЛКО ЩАТНИ ПИСАЧИ ЗА КОИТО Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ЧЕ ПРЕДСТОИ ДА СЕ СЛУЧАТ ТЕЗИ ЗНАЧИМИ И ОБЩОПОЛЕЗНИ ПРОЕКТИ НЕ САМО ЗА ОБЩИНАТА. ХОРА-ПРОСПЕРИТЕТА Е И ЗА ВАС И ЗА ВАШИТЕ ДЕЦА! ЛИЧНАТА ВИ ЗЛОБА КЪМ САШО ИВАНОВ ВИ ПРЕЧИ-НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ. НЕКА СЕ ОБЕДИНИМ И ПОМОГНЕМ ПРОГРЕСА ДА УТВЪДИМ


08 Декември 2011 12:21 | ДОВОЛЕН
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

ИВАНЕ - МЪРЗЕЛАНЕЕЕЕЕ. МНОГО СИ ПРОСТ, НО ТЕЗИ КОМЕНТАРИ СА ПРИСЪЩИ ЗА ТЕБ, А ПЪК ТИ И ОТИВАТ....


08 Декември 2011 13:30 | сапаревобанец
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Тая мръсна Елка Тодорова няма отърване от нея, винаги е в далаверата!


08 Декември 2011 13:42 | ЗОРО
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Чуствам се" поласкан" от гражданина с толкова богат речник. Късогледството не е порок то е заболяване и се нарича шизофрения. Не ти го пожелавам но скоро няма да излезеш от злочестието в което се намираш поради злонамереното си поведение.


08 Декември 2011 15:10 | сапаревобанец
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Зоро, ходи се гръмни па ти бе смешник! Виж колко несвързано пишеш ти си шизофреника!


08 Декември 2011 17:50 | ЗОРО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Сапаревобанецо ти едва ли разбираш смисъла на написаното от мен. Не се напъвай никога няма да ме разбереш. А ако това някога все пак се случи трябва да се срамуваш.


08 Декември 2011 19:46 | Божидар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ako e истина-добре. На Марта много поздрави.
Мария и Божидар.


08 Декември 2011 22:51 | Ваня
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Колкото и да ги плюете Иванов, Андреева, Радка Георгиева и Маргин разберете едно тъпи злобарчета, че те са хората за който сапаревобанци, сапаревци и овчарченци гласуваха на изборите. Да не забравя и Венчо Златанчев. Продължавайте да злобеете, това не бива да разстройва никого, защото е казано, че когато такива безименни малки човечета като вас хулят някого значи две неща:1. Яд Ви е, че ВИЕ не сте на тяхно място и 2. Хем Ви е яд, че не сте на техно място, хем вътрешно подсъзнанието Ви подсказва, че сте достатъчно тъп и това няма как да стане.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар