В Сапарева баня Сашо Иванов удържа победа над човека на ГЕРБ К. Гелев

01 ноември 2011 00:13   21 коментара   51639 прочита
Крум Милев във вихъра на веселбата със “знаменоската”, шефката на счетоводна къща Ваня Терзийска
Крум Милев във вихъра на веселбата със “знаменоската”, шефката на счетоводна къща Ваня Терзийска


Крум Милев във вихъра на веселбата със “знаменоската”, шефката на счетоводна къща Ваня Терзийска

Новият кмет на Дупница е инж. Методи Чимев от ГЕРБ. За него дадоха гласа си 10 463 души - 54.96%, докато червеният кандидат Станислав Павлов получи подкрепа от 8574 гласа, или 45.04%. В дупнишкото село Самораново кандидатът на ГЕРБ Борислав Костадинов събра 355 гласа и с 51,23 % вече е кмет. Конкурентът му от БСП Евгени Еманоилов Чорбаджийски успя да събере 338 гласа при 178 на първия тур, но и това не му помогна да вземе властта.

В другото село от общината, което избира кмет на втори тур - Червен брег, кмет е Иванка Черешарска от ГЕРБ, събрала 390 от гласовете на съселяните си, или 66,33%, което два пъти повече от гласовете на претендентката й от БСП Нели Георгиева, събрала 198 гласа /33,67%/ в своя подкрепа.

В Кочериново безапелационно се наложи Иван Минков от ГЕРБ с 1943 гласа, 66.18%, срещу досегашния, но отстранен заради съдебно дело, бивш градоначалник Константин Катин, който е с 993 гласа, 33.82%.

В Трекляно БСП отново печели властта чрез Радко Петрунов, досегашен служител в общината, който събира 310 гласа /53.82%/ срещу 266 /46.18%/ за Ани Симеонова от управляващата партия.

В Бобошево БСП също печели на балотажа. Там Крум Маринов е с 966 гласа /51.33%/ срещу инж. Димитър Сотиров от ГЕРБ, който остана с 916 /48.67%/

В Сапарева баня досегашният кмет инж. Сашо Иванов, независим, но подкрепен от НДСВ, удържа победа с 2419 гласа /54.83%/ срещу Калин Гелев от ГЕРБ, който остана назад със спечелени 1993 гласа /45,17%/.

19 272 души от Дупнишка община дадоха гласа си за президент. От тях 11 049 подкрепиха Росен Плевнелиев и Маргарита Попова, а 8223 Калфин и Данаилов. В община Кочериново двойката на ГЕРБ получи 53,21% срещу 46, 79 процента за кандидатите на БСП. В Рила, където избраха своя нов-стар кмет Георги Давидков Кабзималски, 1248 души отидоха отново пред урните. 710 подкрепиха ГЕРБ, а 538 - БСП за президент. В Сапарева баня ГЕРБ получи 2515 гласа за президент, а БСП - 1843.

В Трекляно Калфин и Данаилов получиха по-голяма подкрепа - 61,29 %, срещу 38,71 % за Плевнелиев-Попова.И в Невестино БСП спечели повече гласове и взе 62,90 %.

С мощни фойерверки, пъстроцветна заря, шампанско, три оркестъра, хора, наздравици, цветя, знамена ГЕРБ - Дупница посрещна победата за кметския пост. Организационният секретар на ГЕРБ Крум Милев даде старт на всеобщото веселие като изпя песента в офиса на ГЕРБ "Има господ на тая земя". Новоизбраният съветник от ГЕРБ - транспортният бос Ивайло Константинов, смело насърчи присъстващите начело с организационния секретар и земеделския шеф Крум Милев. "Айде, бе, Круме, давай да пукаме" и в 19,45 под командата на Ивайло Константинов бяха изстреляни първите ракети в небето.

Край на треперенето, победата е наша, обяви той и взе думата: Избирателите ще бъдат щастливи, че гласуваха за нас. Ще работим здраво. Няма да позволя да се краде, слагаме край на статуквото. Най-вероятно първата ни работа трябва да бъде да изтеглим безлихвен кредит, за да се разплатим с бизнесмените, които не са си получили парите от две години, а те са над 6 милиона лева.

Лидерката на младежката организация на партията Таня Стамболийска блесна в пищен кючек под темпераментни ритми на ромски оркестър. В апогея на веселието с чувство на хумор депутатът Емил Гущеров влезе в офиса с огромен калкулатор и се обърна към победителите: А сега, ако обичате, да ми кажете как ще разплатите огромния дълг от 20 милиона лева.

Десетки дупничани дойдоха да поздравят победителите. Сред тях беше нотариус Сия Милева. Шефът на отдел "Защита на потребителите" в Министерство на финансите Емилия Елчинова от Дупница прекара целия ден в офиса на ГЕРБ в работа по разпределение на наблюдатели и застъпници. Тя събуди коментари, че е "топлата връзка" на братя Галеви с ГЕРБ, тъй като е първа братовчедка на Пламен Галев. Тук съм единствено и само заради Ивайло Константинов, разсея съмненията тя. Единствена от СДС Тодорка Савова пристигна в ГЕРБ, тя призна, че е изключително разстроена, тъй като е присъствала на инфарктно събрание на СДС, на което лидерът Пламен Данаилов е взел участие в самоубийствено решение - СДС да подкрепи кандидата на БСП Станислав Павлов.

Загубилият кметската надпревара Станислав Павлов не поднесе поздравления на съперника си Методи Чимев. Председателят на Общинския съвет Явор Тодоров се обади по телефона и успя да произнесе думата "Честито".

Най-внушителният резултат за победата дойде от квартал "Гиздова махала", от живеещите 1000 роми над 750 за първи път гласуваха срещу БСП в полза на ГЕРБ. Соченият за търговец на гласове Калин Георгиев беше издигнат в култ в нощта на победата , плакати с неговия образ и надпис "Калин Георгиев - кметски наместник на Гиздова махала", бяха разлепени по централна градска част. Началникът на ОДП - Кюстендил комисар Георги Джоглев заедно със заместниците си и шефа на РПУ - Дупница Борислав Динев дойдоха около 22 часа в офиса на ГЕРБ и поздравиха Методи Чимев и новите общински съветници на града, като им пожелаха прозрачност в управлението.

Елитните ченгета през целия ден сноваха из града. В "Гиздова махала" около 5 часа прекара лично комисар Георги Джоглев, под контрола на Борислав Динев беше квартал Каваклия, там бяха спряни няколко автомобила марка "Рено", засечени да превозват избиратели. За първи път падна и комунистическата цитадела на централния квартал Градска градина, където живее Иван Ибришимов от БСП, обяви тържествено шефът на Здравната каса, 13-ти в листата на ГЕРБ , Матей Попниколов, който също сяда в стола на общински съветник.

Около 23 часа в офиса пристигна и първата дама на Дупница - съпругата на Методи Чимев - Клементина Георгиева. Тя прие много целувки и поздравления лично и по телефона. Специално за вестник "Струма" тя разкри лични и съкровени неща. С Методи Чимев я свързва студентска любов, двамата са завършили МЕИ "Ленин". Били са в една група и излизат с еднаква специалност - хидравлика и пневматика. От брака си имат 12-годишна дъщеря Мина, която е в шести клас и учи в ОУ "Евлоги Георгиев".

Когато дъщеря ни се роди, ние живеехме на квартира, нямахме собствено жилище. Първият ни дом е в жк "Бистрица", 66-ти блок. Спомням си, че три години живяхме без мебели, дрехите ни бяха в кашони. С пари за обзавеждането започнахме да правим собствен цех. 1998 година успяхме да регистрираме собствена шивашка фирма "Мартекс" в съдружие с опитни бизнесмени от бранша. До ден-днешен шием якета, дамски и мъжки, на ишлеме. Имаме в Дупница фабрика, при това много хубава, в бившия хлебозавод. Имаме още два цеха - в Своге и Враца. Общо шивачките ни са не повече от 200, каза Георгиева и пожела на цяла Дупница благоденствие.

В 23,45 часа в офиса пристигна депутатът на ГЕРБ - Кюстендил и председател на областната структура на ГЕРБ Валентин Микев. Това е най-важната победа, най-ценната победа и най-желаната победа на ГЕРБ в Кюстендилска област, каза той, а изречението му беше продължено от Ивайло Константинов: Защото не е просто победа над БСП, а победа над братя Галеви и над консултативния съвет, който закопа Дупница.

Докато в централата на ГЕРБ в Дупница празнуваха, в офиса на БСП настроението беше тягостно. В централата на червените имаше десетина роми, които с нетърпение очакваха резултатите от изборните секции, но помръкнаха, като разбраха, че Станислав Павлов губи изборите. След като се разбра, че губи, Станислав Павлов каза: Искам да апелирам към кмета на Дупница Методи Чимев да прекрати всички граждански договори, подписани от досегашния кмет, да няма фирми на ГЕРБ, които да работят на общински обекти.


Още за: М. Чимев   Дупница   подкрепа   Още от: Политика

Принтирай статия
21 коментара
01 Ноември 2011 03:41 | Честито
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Мале, мале не че си падам по Гербаджийте ама ми е кеф, че бутанаха на галевци машите!


01 Ноември 2011 05:11 | Нона
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Вие се шегувате!
Крумката Милев не може да бъде срещу дуо Галев! Та това е все едно да си хем мъж, хем жена.


01 Ноември 2011 05:18 | Коко
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Циганите в Дупница си имат нов кмет. Как бих искал и аз да си имам.


01 Ноември 2011 06:10 | Бай БлагУй
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Честита радост Гербери, но не си въобразявайте, че сте победили в Дупница. Дупничани ще се почустват Победители само когато "двуглавия змей" бъде затворен на дълбоко и за дълго. Засега:"пременил се Илия-пак у тия"


01 Ноември 2011 06:17 | пешо
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Браво Крумчо! Твоето място е при кюфтетата.


01 Ноември 2011 06:29 | А Моралес
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ето защо напоследък темата за "легализиране на проституцията" в България е толкова актуална- защото на тези избори се узакони "престъплението"-купуване и продаване на гласове. Аз стигнах до извода, че от нашата листа няма мандатоносител, защото нямахме пари--и не ни стигнаха задници, защото с пари се купуват задници, а не ГЛАСОВЕ /независимо от етноса/. Да Живее Проституцията. Успех на Победителите


01 Ноември 2011 07:41 | зоро
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

бате пламка а сега какво правиме коли ли 6е продаваме тиа двамата тоци и янко ве4е няма кои да се пла6и от тях няма от каде да искарате два лева в дупница караите с колани цялата група запо4ва акциа колани за племето галево батка 6е умре6 долна скоро ти си наи долни от групата ти колко работи направи бес да знае пламен но 6е разбере и като те изхфрли мамо мамо неми се мисли има и о6те циркове мом4ил абе много сте само герб


01 Ноември 2011 09:49 | уйчо
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

сега 4 години тая мазна игрозна свиня пиянска круме ли че ни дава акъл иче ни командва


01 Ноември 2011 09:50 | 123
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

АКО ТОЗИ ПАРЦАЛ ИВАНКА ТЕРЗИЙСКА Е С ГЕРБЕРИТЕ ПРОСТО СЕ КОМРОМЕТИРАТ ОЩЕ ПРЕДИ ДА ВЛЯЗАТ В ОБЩИНАТА-АКО НЕ Я ИЗГОНЯТ СЪС ШУТОВЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ СЪЩАТА КРАЖБА НА УЧИТЕЛСКИ ЗАПЛАТИ


01 Ноември 2011 10:00 | фен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

крумчо колко ли кюфтаци ще изпапкаш с парите които тоя мазник бащати чушкаро искаше да открадне от марек кадето бате боко ги преведе уш зафутбола


01 Ноември 2011 12:37 | Маке
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

С тези "стари хрътки" като Крумчо Милев, циганският бос Кацов, госпожа комсомолката Л. Николова и няколкото други "знаменитости" новият кмет, дори и златен да е, не може да прави нищо друго, освен да "продължи започнатото". Мисля, че МутроГалеви отново ще ви управляват, та макар и "в сянка".


01 Ноември 2011 12:53 | 123
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

На братя Галеви това им беше последния акорд. ПРОСТО СИ ИЗПЯХА ПЕСЕНТА. Остава им да се возят с джипа и да нодничат отвътре като насрани .Видя се че им свиха перките и отука на там ще са само свидетели на събитията в града.


01 Ноември 2011 13:03 | Дано греша
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Дупница ще бъде нормален град едва когато индивиди като Крумката Милев престанат да се радват. А докато това не стане паразитизмът на Милев и циганията на Кацов са гарантирани.


01 Ноември 2011 13:04 | Атанас Янев
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Еееебрее Крумкаааа ... ти си лицето на ГЕРБ в Дупница, гордеем се с теб. Сладур :)


01 Ноември 2011 13:11 | Тобиец
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Какъв Общински съветник ще бъде Крумката? Та той освен фразата "Време е да лапаме", друга не знае.


01 Ноември 2011 13:13 | Бишико
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Сега Галевите че свирят ли първа цигулка в общината !


01 Ноември 2011 13:43 | до Бишико
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Галевите свършиха с цигулката, Бишик. Вече ще свирят само на духови инструменти. Нима не знаеш, че са започнали уроци по кавал, флейта, че даже и ..... саксофон.


02 Ноември 2011 00:24 | Ина
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не се предават дупнишките мутри. Очертава се мъчителен и кошмарно продължителен завършек на епопеята на Дупнишките паразити. Яките и дебели момчета не успяха да станат мъже. Уви!


02 Ноември 2011 05:57 | обикновен човек
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Шанса да се промени нещо, беше в кандидата на СДС или на БСП. Другите са мутри! Оти се парите на утепани, пред кой го играете, тоя театър и защо? Не ги ли виждате, кои кримки, ще ви управляват? Един съвет за нормалните хора; -))) Емигрирайте възможно най-бързо! Мислете си за децата! България е тотално овладяна от мутрите, олигарсите и милиционерите. Освен да затъвате и да ви тъпчат, друго няма да видите от тези хора и последния залък хляб, ще вземат от устата ви, докато ви карат да им ръкопляскате! Безкомпромисни са, така и турчин не е тормозил как тея негодници го правят. Емигрирайте!


02 Ноември 2011 14:30 | бре, бре
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нема що тая Терзийска май обръща палачинката. Ама заплата така се пази. Мисли, че дато даржи байраците че и се отвори парашута.


06 Ноември 2011 12:59 | ----
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

направо незнам какъв човек ще действа в Дупница. Милев 4 години лъга Янев и сега той плаща за грешките му. 4 години крумчо далаверите си ги правеше и беше неотлъчно зад екипа на янев и сега какво герберски знамена развяваш, ама пак искаш договор за доставка на хранителни продукти НАЛИ? ама такива безхарактерни личности сте направо ме е срам за ВАС.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар