В ОБС Сандански няма да скучно: Я. Янев захапа кмета К. Котев: Как проведохте обществена поръчка за снегопочистване за 220 000 лв.?

17 декември 2015 09:09   117 коментара   21252 прочита


Скандално питане отправи към новия кмет на Сандански Кирил Котев, председателят на групата общински съветници от РЗС, лидерът им Яне Янев. Питането е изчерпателно и го публикуваме без намеса. Ето какво иска да знае Яне Янев:

ПИТАНЕ

от Яне Янев, общински съветник, председател на ПГ РЗС

На основание чл. 33, ал. 1, т. 4 от ЗМСМА във връзка с чл. 101 ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Сандански внасям питане

Относно: Мистериозно проведена обществена поръчка за снегопочистване на колосалната сума от 220 хил. лева

Уважаеми господин Кмете,

Само десет дни след встъпването Ви в длъжност сте издали заповед №УТИП-220 от 23.11.2015 г., а по-късно, на 11.12.2015 г., сте подписали и договор за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища на стойност 220 000 лв., без да уведомите обществото и общинските съветници. Нещо повече, продължили сте със старата порочна практика да не качвате информация за обявените обществени поръчки и подписаните договори на сайта на община Сандански. Там може да се види само информация от 2012 и от 2013 за снегопочистване, но не и за подписания от Вас договор на 11 този месец.

Във връзка с горното, уважаеми г-н Кмете, питам следното:

1. Спазени ли са всички законови изисквания при провеждането на обществена поръчка с предмет „Зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища на територията на община Сандански през зимен сезон 2015-2016 година”?

2. Каква сума е платила общината по години 2012, 2013 и 2014 за зимно поддържане и снегопочистване на общинските пътища?

3. Защо в договора, който сте подписали, не са заложени единичните цени за почистване на пътното платно от сняг и лед и за опесъчаване на пътното платно и какви са те?

4. Как ще осъществявате контрола по договора извън клиширания текст, заложен в т. 5.3. от договор № 393-05?

5. Настоявам да ми предоставите в писмен вид ежедневните отчети и протокол образец 19 за преведения аванс в размер на 37 225 лв.

6. Считате ли, че е необходимо да се направи проверка на подобни договори от предходните години?

7. От PR-отдела на общинската администрация запознаха ли Ви с приложените (и с други подобни) публикации, свързани с контрагента по договора за снегопочистванете Сл. Дуков?

На финала на питането Янев е предоставил публикации в местни медии около фирмата.

П. Попов


Още за: Я. Янев   питане   съветници   Още от: Политика

Принтирай статия
117 коментара
17 Декември 2015 09:36 | .
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

с. Склаве - за Костадин Станоев
Оставиха го Вихрен да открадне 20 дка от стопанския двор - с фалшива клетвена декларация ! Поповчева керка не ходеше по дела да може Вихрен да открадне този златен имот .
ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ПО СЛУЖБА Госпожице ПОПОВЧЕВА ! защо прокуратурата мълчи .....та не ти повдигне обвинение .
Решение № 278/07. 08. 2007 год. на Окръжен съд Благоевград
за ответника община Сандански по жалбата не се явява представител ! Не изразява писмено становище .....
Решението подлежи на обжалване в 14 дневен срок от съобщението на страните пред ВАС на РБ. Същото не е обжалвано е е влязло в законна сила на 21. 12. 2007 год.

ЗАЩО не разпоредиш проверка г-н КОТЕВ на този случай ! бездействието Ви г-н КОТЕВ е престъпление ! престъпление и спрямо хората гласували за ГЕРБ !! това е престъпление


17 Декември 2015 10:04 | за Кмета
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

в. Струма от 10. 07. 2010
За незаконно дълбаене на р. Струма дадоха 1 м. срок на Сл. Дуков да плати 10 000 лв. глоба. Фирмата на Славчо Атанасов Дуков – Управител на „Пътно поддържане” ЕООД град Сандански, занимаваща се с поддържане на междуселищната пътна мрежа, бе спипана да дълбае леглото на река Струма без разрешително на 19 октомври 2009 г. в района на Санданското с. Вълково. Любопитното е, че 4-ма водачи на товарни автомобили завъртели гръб на проверяващите от “Басейнова дирекция” и отказали комуникация с тях, поради което била извикана на помощ полиция. Едва пред униформените шофьорите признали, че ги пратил лично управителят на фирмата в Сандански Славчо Дуков.


17 Декември 2015 10:08 | !!
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Яне защо мълчиш ??
за незаконните продажби в община Сандански -това са измами ! що мълчиш ....що мълчиш !?!що мълчиш ?!
Сделките с земеделски земи не са нито тъмни, нито светли, просто са незаконни и прокуратурата трябва да се самосезира или някой трябва да я сезира !! В случая става въпрос за организирана престъпна група .....като се почне от удостоверенияа !!! че,
няма влезли в сила решения за възстановяване на правото на собственост по реда Закона за собствеността и ползване на земеделските земи, доказващи реституционни претенции.
няма образувани и приключили производства за обезщетяване и възстановянане по чл. 10 от ЗСПЗЗ както и данни за образувани производства за възстановяване на собственост по чл. ж от ППЗСПЗЗ във връзка с пар. 27, ал. 2 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами !и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи..


17 Декември 2015 11:04 | док
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

тая разгонена кучка нема ли да миряса най после


17 Декември 2015 11:04 | Онуфрйи
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Започна се раздаването на БАНИЦАТА!


17 Декември 2015 11:09 | Яне
Оценка:
12
 (
32
 гласа)

Добре, че Янев влезе в съвета та поне да има един човек който да изкара мръсните схеми на тая сган.... БРАВО Господин Янев, продължавайте така и със сигурност вие сте новия кмет!!!


17 Декември 2015 11:31 | !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

За Кмета КОТЕВ !!
Това е рекет над гражданите !! какво правиш !! това е рекет !!!!
Защо НАП не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми. Да се провярат какви проекти минават през общината, кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили .Публична тайна, че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл. архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения. Неправомерно се използват чужди печати !!!От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки. Явно тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат първо в следствието, после в прокуратурата, а от там в съда и може и в затвора, а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!! Докога община Сандански ще е зона свободна за прилагането на всякакви корупционни практики !!! Докога.... КОТЕВ


17 Декември 2015 12:13 | ЧЕСТИТО
Оценка:
10
 (
24
 гласа)

котев е тотев


17 Декември 2015 12:40 | старогражданин
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

През септември се обявяват поръчките за снегопочистването. През ноември се финализират. Това, което е трябвало да мине през ДВ и съвет отдавна е свършено. Да очаквате нормална дейност на общинска администрация по изборно време.... не си ли познавате държавата. РЗС-то да настоява за одит и да си прецезира действията. Не сте имали достойно представителство в предишния общински съвет за да сте в течение на всичко. Сирри.


17 Декември 2015 12:42 | старогражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Сорри-извинение


17 Декември 2015 12:53 | ????????
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

ТРЯБВА ДА ИГРАТ ТОЯГИТЕ, ИНАЧЕ УПРАВИЯ НЕМА ...и нема да има ...това трябва да е акцента на днешния и утрешен ден !!
Кмета от ГЕРБ г-н Котев ЧЕТВЪРТА седмица нищо не прави, поне да изкара на яве, некои от тотевите зумуми ..нищо
Държи още Тотевите пенсионери на ясла ....това ли е очакваната промяна от гражданите на Сандански, толкова афиширана преди изборите ...просто с тия хора ..не става ! те не трябва да са там .....те там стоят да прикрия тотевиге кражби ...КИРЕ тия хиени ке те изручат, КАК КИФЛА !!
Та за това е гласувахме за ГЕРБ .....това не е морално ...долно и незаконно !!


17 Декември 2015 12:58 | ::::::
Оценка:
6
 (
22
 гласа)

Стоян Стоянов
Кирчо, е част от модела Тотев и със това, че е веке е станал Кмет е за да прикрие кражбите на земеделските земи - над 500 земеделски имота незаконно продадени и мълчание .....голямо мълчание ...
Жалко, много жалко за град Сандански. Управлението ще продължи по модела "Тотев", но с ново лице..... Кирчовото ОТ герб !
Всичко крадливо Тотево е по местата си ....залегнало и чака сигнала атака.... за нови золуми ...и Кирчо си трае ...това е предателство спрямо хората гласували за ГЕРБ ! за какво ги държиш тея пенсионери това е престъпление ...долно държание.. г н КМЕТЕ ОТ ГЕРБ !! тия хора са участвали в тотевите престъпления и защо и държиш !! хората взеха да с усещат ....за грешния избор ! И СКОРО ШЕ РИПНАТ !
Разпореди одит .....г-н Котев да се види кой що барал .....
Разпореди проверка защо държиш осъдени служители в общината .....
Защо нищо не правиш .....
защо замаза тези кражби по проекта за базиликата .....
защо ??!?! защо !?!? ЗАЩО ?? ЗАЩО ??!?!


17 Декември 2015 14:38 | 333
Оценка:
4
 (
20
 гласа)

Каквото ида се пише, как и да руптаете няма никаква полза защото сами си го избрахте кмета и така сега ще търпите всякакви простотии, а все още не са започнали театралните постановки на старите муцуни който са хванали дълбоки корени във общинския съвет. Огледайте ги и ще разберете за какво става дума, опозиция е само Я. Янев останалите са във един отбор колко жалки същества, умрели от глад и гъдел, те за нищо не стават освен за заплата на общински съветници, защото са пълни некадърници. Тук желая да поздравя господин Я. Янев за неговия неуморим борбен дух който винаги устоява позициите на правотата и истината докрай.


17 Декември 2015 14:48 | потърпевш
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

Голяма работа е ГЕРБ, РЕФОРМАТОРИТЕ, и останалите така наречени партии, разбра се че голяма част от тях чакат само изгода за себе си но не и за гр. Сандански. Жалко но явно че хората са свикнали да живеят във кочина и така им е добре. А кочината ще става все по свинска докато напълно се освини.


17 Декември 2015 16:50 | лили
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Аѝ де кмете чакаме нещо да направиш времето лети а ти нищо не правиш толкова се надявахме на тебе но ще останат само предизборните обещания с това бездействие май ще те е последно кметуване


17 Декември 2015 16:53 | за лили
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

КОТЕВ се оказа едно долно малко човече ....изигра ни !!
хората взеха да с усещат ....за грешния избор ! И СКОРО ШЕ РИПНАТ !
Разпореди одит .....г-н Котев да се види кой що барал .....
Разпореди проверка защо държиш осъдени служители в общината .....
Защо нищо не правиш .....
защо замаза тези кражби по проекта за базиликата .....
защо ??!?! защо !?!? ЗАЩО ?? ЗАЩО ??!?


17 Декември 2015 17:56 | ПЕТРИЧ !!! съд
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

за сградата на съда -това е измама Да и тримата са съсобственици и управители на дружеството, но само Данаилов има лиценз. Дружеството е получило разрешение въз основа на неговия лиценз. Заявлението, обяснителната записка и скиците проект трябва да бъдат подписвани само от него. А графологичната справка установи по безспорен начин, че положените подписи в т. нар. разработка за изменение на КК не са негови, а са положени от пълномощника на Дончо и Павел Стойков .
Учередителен договор Днес 26. 04. 2002 год. -между - 1. Кирил Блажоев Данаилов Адрес София, кв. Бръбница-1, бл. 550, етаж 4, ап. 79 2. Таня Иванова Илиева - София, ЖК "Люлин", бл. 513, вх. В, етаж 9, ап. 35. 3. Павел Кръстев Стойков - Сандански, ул. ""Илинден" 18 се сключи настоящия договор за учередяване на дружество с ограничена отговорност. Наименованието на учереденото по силата на тозиэ договор дружество е "ТОП ГЕО " с ограничена отговорност или съкратено "ООД".
Кмете Котев твои служители са забъркани в имотни измами


18 Декември 2015 07:56 | !
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Кмете, бездействието Ви по случая с тази продажба на градинката с паметника със загиналите във войните в с. Ново Делчево е престъпление, гавра с паметта на загиналите... гавра с това поколение що идва след Нас


18 Декември 2015 08:03 | ???111
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Кмете ще изнесеш ли данни за кражбите в Базиликата и до кога ще ги държиш тия търтеи в музея? Знаем че са приятели на заместника ти Анталавичев


18 Декември 2015 09:04 | старогражданин
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Удавихте чрез пействане и този форум. Доведохте вниманието към форумите до 3000 влизания и под 5 реални коментара. Това устройва местното статукво. Нищо чудно ако "лили" и "за лили" се пишат от едно и също лице. Пак ще ме обвинят в параноя...


18 Декември 2015 12:04 | !
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Кмете разпореди проверка за Базиликата, там яко е барано .....не се прави на ангел спасител


18 Декември 2015 13:20 | Яне
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

що не сезираш прокуратурата, Кирчо върви ...по пътя на чичо му Дончо ! някой трябва да по спре овреме


18 Декември 2015 13:48 | старогражданин
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Срам и резил! Трябваше от Гугъл да научавам, че на 30ноември касирането е отхвърлено. Така и не разбрах дали е и обжалвано. Извинение пред тези, които ми се чудеха, защо отлагам срещата с Михайлов за след касирането. Още следващата седмица съм при него.


18 Декември 2015 14:08 | за старогражданин !
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Административният съд в Благоевград отказа да касира изборите за кмет на община Сандански. Искането бе подадено от лидера на РЗС Яне Янев. На първия тур той остана трети с 5869 гласа. Първите двама бяха човекът на ГЕРБ Кирил Котев, взел 7092 гласа, и досегашният кмет Андон Тотев с около 1000 по-малко. На балотажа Котев победи Тотев, а Янев твърди, че му е отнето възможността да се яви на втори тур и да спечели. Разликата между него и Тотев бе 539 гласа, които не били действителни. По време на първия тур на вота имало десетки нарушения, дописвания на лица, неправилно отчетени бюлетини и др.
Съдът обаче е категоричен, че нарушенията не са съществени и не са променили резултата !!
питай ?


18 Декември 2015 15:13 | старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Избягвам да чета жълтата преса, още повече вестниците на Пеевски. Разчитам на струма ком и сандански1ком. Кажете ми поне пуснато ли е обжалване. Моето внимание е насочено към Сапарева баня.


18 Декември 2015 15:23 | за старогражданин !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

не намерих данни да е обжалвано ...ако намеря ще ти пиша на сайта !ще питам Янето ако се свържа ..


18 Декември 2015 15:41 | за старогражданин !
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Водим от горното и на основание чл. 459, ал. 10, пр. 1 от ИК, Благоевградският административен съд

Р Е Ш И :

ПОТВЪРЖДАВА Решение № 398-МИ/02. 11. 2015г. на О. И. К. – Г. С., с което К. А. К. е обявен за избран за Кмет на Община Сандански
Решението може да се обжалва с касационна жалба пред Върховния административен съд на Република България – Г. С., в 7-дневен срок от обявяването му.

СЪДИЯ : /п/ Иван Шекерлийски

Вярно с оригинала!


18 Декември 2015 15:59 | с.Кръстилци - срам !!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Отровена земя, отровен водопровод -всичко това трябва да се изкара някъде на далече и загроби! Това е екокатастрофа! Деца ще се раждат там уроди, с три очи, с четири крака!
Защо се мълчи, там има реколта поливана с тази уранова вода! Животните пият от нея! Селяните ядат от тази радиоактивна продукция! и я продават на пазара в Сандански - това е един малък Чернобил! Български Чернобил!! ХОРА ЩО СИ МЪЛЧИМ ТА НЕ ХВАНЕМ ТОЯГИТЕ
КЪДЕ СА ЕКОЗАЩИТНИЦИТЕ! Къде е гражданското общество! Къде са общинските съветници от Сандански! Къде е държавата!!!!! Къде е прокуратурата!.
ТОВА Е ЕКОКАТАСТРОФА!! това е ЕКОГЕНОЦИД!

КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие ? КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие ? КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие ?КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие ?КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие ?КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие ?КЪДЕ Е НОВИЯ КМЕТ г-н Кирил Котев !! ?!?!що се крие


18 Декември 2015 16:12 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

В случая обжалването пред по-горна инстанция би било много мъжко действие на последните мохикани.


18 Декември 2015 20:32 | старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Потърсен за коментар кметът К. Котев заяви: „Все още не съм получил официално питането на Яне Янев. Но след като ме питате как е избрана фирмата изпълнител, отговарям: На сайта на община Сандански е публикувана обществената поръчка за зимно поддържане на общинските пътища. В законоустановения срок са поддали документи две фирми. Фирма „Пътно поддържане” - Сандански е избрана за изпълнител на обществената поръчка, тъй като е предложила най-ниска цена в офертното си предложение. Община Сандански е подписала договор с фирма „Пътно поддържане” - Сандански след изтичане на срока за обжалване на обществената поръчка”.


19 Декември 2015 07:09 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Имате огромна тема за противопоставянето в местния съвет. Нито му е времето, нито мястото да занимавате форума с магарии от 2003г. Гледайте магарийте на последното тримесечие на тази година. Как си го представяте реален поглед към близкото минало, като липсва такъв към настоящето. Герб и РЗС не са равнопоставени в съвета. Това заобикаляне на народния вот тепърва ще се отразява на обществения климат. Тия юнаци ще Ви занимават цял мандат с приятелски огън.


19 Декември 2015 07:33 | до
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

[quote=старогражданин]
A останалите свободни


19 Декември 2015 07:35 | до
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

А останалите свободни електрони от Местния съвет?


19 Декември 2015 07:48 | до до
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

един по един ще ги купят ..властта разполага с възможности да купува .


19 Декември 2015 07:51 | до кмета
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Кмете Котев- не се връзвай на глупостите на този маргинален демагог. Като го изгониха отвсякъде, като стана за смях с изборния си резултат -само лае, защото няма какво да прави. Хич не го чакай, започвай проверките за пасищата, да видим как е получавал евросредства.


19 Декември 2015 07:56 | до до кмета
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

трябва да се разпореди кмета котев и по въпроса за незаконните продажби на земеделски земи, защо бяга се по тъч линията !! да видим кой що е правил..... що чака, що с гърчи ...базиликата кражба до кражба .....


19 Декември 2015 08:16 | старогражданин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Да го кажа така:това, което до голяма степен може да се реши в комисиите и да отиде на сесия като готов продукт, няма да се случи при Вас. Наблюдавайте Благоевград. Препоръчвам и Сапарева баня .За едно и също действие колко време ще Ви отиде на Вас?
На този етап всички са свободни електрони. Слаба ракия.


19 Декември 2015 13:08 | До старогражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

А, бе философ що не вземеш да се скриеш в някоя дупка - би ти отивало ! Смешник нагъл -били свободни електрони .....!? По зависим от този общински съвет до сега не е имал ! Народа е на ръба на търпението, стиска зъби и калкулира напрежение, което много скоро ще ескалира. Тогава подобни на теб муцуни ще бъдат изровени от дупките, в които мишкуват !!


19 Декември 2015 15:18 | старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Яви се спам от съседната област, т. е. моята. Това не означава, че за мен този форум е приключен.


19 Декември 2015 16:30 | До старогражданин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Спам в майка България си ти и такива, като теб - злокачествени туморни образования в изнемощелия организъм на народа !


19 Декември 2015 16:43 | за старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

шо стана со с. Кръстилци со водопровода !!


19 Декември 2015 16:53 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

До следващата сряда ще се срещна с Михайлов. По-вероятно в понеделник или вторник.


19 Декември 2015 17:13 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

яко трият ..коментарите


19 Декември 2015 17:21 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

В сряда се видях с немските ми приятели. Предприети са действия. Нищо повече не ми казаха и не мога да ги разпитвам от тук от там. Сандански и Сапарева баня са с нови кметове. Ето, че Ви казах нещо повече.


19 Декември 2015 18:03 | До старогражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Спам в майка България си ти и такива, като теб - злокачествени туморни образования в изнемощелия организъм на народа !
Старогражданин и за старогражданин е един и същ смешник, който си отговаря и пише сам от двата профила .


19 Декември 2015 18:21 | старогражданин
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Старогражданин беше и си остава един от опитите да ме изкарат неадекватен. 25 години е така. Едно усилие преди всичко на бивши членове на БКП. Много си ги обичам.


19 Декември 2015 18:46 | с.Кръстилци - срам !!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

за радиоактивния водопровод в с. Кръстилци !!
ЗАЩО не разпоредиш проверка г-н КОТЕВ на този случай ! бездействието Ви г-н КОТЕВ е престъпление ! престъпление и спрямо хората гласували за ГЕРБ !! това е престъпление !


19 Декември 2015 18:47 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

браво !! тури ги у ред тия разбойници


19 Декември 2015 19:42 | До старогражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Да това касае, само и единствено теб, с тази разлика, че при вас от шесто няма БИВШИ


19 Декември 2015 20:05 | старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

През тези 25години моето семейство е изяло толкова боб и леща, колкото цялото ДС за 25плюс 45 години. Готов съм да пръ... по ноти по всяко време на денонощието.


19 Декември 2015 20:14 | старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

И грах-извинение.


19 Декември 2015 22:33 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

пиши като разговараш с областния за Кръстилци, какво си рееешил ....


19 Декември 2015 22:37 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

За Кмета КОТЕВ !!
Това е рекет над гражданите !! какво правиш !! това е рекет !!!!
Защо НАП не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми. Да се провярат какви проекти минават през общината, кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили .Публична тайна, че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл. архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения. Неправомерно се използват чужди печати !!!От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки. Явно тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат първо в следствието, после в прокуратурата, а от там в съда и може и в затвора, а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!! Докога община Сандански ще е зона свободна за прилагането на всякакви корупционни практики !!! Докога.... КОТЕВ


20 Декември 2015 06:51 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Винаги Ви уведомявам за моите срещи с Бисер Михайлов. В момента той има грип в семейството, аз го хванах в сряда в София, но това не може да бъде причина за отлагане. От вчера съм по-добре.


20 Декември 2015 07:35 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

дерзай става въпрос за отровени хора българи !!


20 Декември 2015 07:49 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Защо нищо не правиш .....
защо се опитваш да замажеш тези кражби по проекта за базиликата .....
защо ??!?! защо !?!? ЗАЩО ?? ЗАЩО ??!?!


20 Декември 2015 08:09 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

ти си велик Българин ! действай !
КОТЕВ СПИЕ непробуден сън дълбок !


20 Декември 2015 09:18 | старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Пак зарихте форума със старите магарии. В този потоп се губят новите. На кого да обясняваш.


20 Декември 2015 09:56 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

ти си велик Българин ! действай !
КОТЕВ СПИЕ непробуден сън дълбок


20 Декември 2015 11:00 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

В нашия край има едно интересно село. Яхиново. Някога имаше двама известни млекари от селото-Миле и Докторо. Единия продаваше краве, а другия биволско млеко. Частници по времето на соца?! Ушета. Та внукът на единия от тях е в основата на кампанията срещу мен.


20 Декември 2015 11:37 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

срещу теб пишат едни келеши ....с. Клъстилци е нашата болка ...КОТЕВ СПИЕ непробуден сън дълбок ..неговата ..майка .давай ние сме со теб ...


20 Декември 2015 11:39 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

кражба до кражба, Котев се опитва да замете всичко ....свичко тотево пенсионирано е по - местата си ! това момче се окаяза келешче .


20 Декември 2015 12:24 | за Санданчани !!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сесия на ОбС - Сандански. Дневен ред, 28 декември
Заседанието ще започне в 9 часа, Зала на съветника

На основание чл. 25, ал. 1, т. 1 от ЗМСМА и чл. 56, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на ОбСъвет – Сандански,

С В И К В А М

Общински съвет - Сандански на заседание на 28. 12. 2015г. /понеделник/ от 9. 00 часа при следния
9о процента са искания за одобряване на ПУП на земеделски земи от общината, за които се иска проверка !!
трябва да се разпореди кмета котев и по въпроса за незаконните продажби на земеделски земи, защо бяга се по тъч линията !! да видим кой що е правил..... що чака, що с гърчи


20 Декември 2015 12:29 | за Яне ЯНЕВ !
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

това с земеделските земи е престъпление, защо не атакуваш г. н Котев за тия престъпни предложения защо ??? Яне защо Яне


20 Декември 2015 12:29 | !!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Яне защо мълчиш ??
за незаконните продажби в община Сандански -това са измами ! що мълчиш ....що мълчиш !?!що мълчиш ?!
Сделките с земеделски земи не са нито тъмни, нито светли, просто са незаконни и прокуратурата трябва да се самосезира или някой трябва да я сезира !! В случая става въпрос за организирана престъпна група .....като се почне от удостоверенияа !!! че,
няма влезли в сила решения за възстановяване на правото на собственост по реда Закона за собствеността и ползване на земеделските земи, доказващи реституционни претенции.
няма образувани и приключили производства за обезщетяване и възстановянане по чл. 10 от ЗСПЗЗ както и данни за образувани производства за възстановяване на собственост по чл. ж от ППЗСПЗЗ във връзка с пар. 27, ал. 2 от ПЗР на ЗИДЗСПЗЗ .
Оценките -силно занижени, приемани от комисия от общински съветници, нагласените търгове .....пълен комплект измами !и резултата лишени от правото на собственост хиляди наследници на земеделски земеделски земи..


20 Декември 2015 13:37 | ТОТЕВ ЗА КОТЕВ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

тоя се оказа най добрия ученик който познавам


20 Декември 2015 13:55 | ЗА КОТЕВ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

освен да замазваш Тотевите магарии май за друго не ставаш ?? тези продажби на земеделски земи са незаконни Кмете Котев, незаконни, незаконни и трябва да бъдат отменени ! за тези неща е сезирана и прокуратурата, но ти мълчиш ...защо мълчиш ????? незаконни, незаконни и трябва да бъдат отменени ! за тези неща е сезирана и прокуратурата, но ти мълчиш ...защо мълчиш ????? това прстъплни, гледаш, че са незаконни и пак буташ ПУПУВЕ, МУПОВЕ за допускане ...това е нова диващина ..


20 Декември 2015 14:15 | за Живко Иванов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

що не излезеш да кажеш тия продажби в община Сандански на земеделски земи законни ли са или не .....що мълчиш бе ..нали си честен ..що мълчите сите кат осрани ...що мълчите !


20 Декември 2015 15:28 | старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

чак след сесията на 28-ми може да се говори по същество за всичко, което Ви вълнува. Почти съм узрял за лично присъствие. Останах с впечатление, че залата е много малка, предполагам, че и няма добро озвучаване, не виждам по гугъл и следи за директно предаване по местна телевизия. Притеснява ме ранния час на сесията. Дайте инфо за възможностите.


20 Декември 2015 16:40 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

няма да те включат в дневния ред ! Обади се на Председателя да ти прати служебната кола .


20 Декември 2015 16:43 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Благоевград е по близо, мини през областния управител, питай за с. Кръстилци, за водопровода, за радиоактивния водопровод ...за отровените хора българи дето Областния се прави на престъпно разсеян ...


20 Декември 2015 17:10 | за г-н КИРИЛ КОТЕВ
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

4 900 прочитания на този сайт ....нещо не изпитваш ли неудобство ...ако аз съм Кмет ще ме е срам ...голям срам щях да бера, а ти що правиш ....провеждаш тактика ден да дойде друг да мине и самун да загине ....с тая тактика скоро ще събереш недоволните граждани пред общината с тояги у ръце да ти искат сметка ....в политиката или можеш или не можеш ....разчисти общината и тръгвай .....напред ....ако ти стиска .....ако не дай си оставката с време ...нови избори и друг Кмет ...
Хора _ със силно гражданско съзнание тръгват към Сандански посред зима ..нещо това не ти ли говори ....освободи с от тези тотви пенсионери хиени стари и тръвай напред, напред към ревизии на това що е крадено ...хората ще те изчакат, като видат, че нещо правиш ....а ти сга нищо не правиш, само замазваш тотвите золуми с помошта на тотевите пенсионери що дъриш на ясла в общината, държиш ги со наште данъци, с нашт пари им плащаш .Това е гадно, долно ....осъзнай се ..гадно ..долно е.....


20 Декември 2015 17:44 | старогражданин
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

И заради доктора Синански мръзнах в бурята пред американското посолство. 26лв. ми взе един таксиджия от там до автогарата на Овча купел. Един простак с корен от... Дупница.


20 Декември 2015 18:37 | за старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

доктора е същия заспалко, чека голяма пенсия ....тия хора са се неадекватни ..само лапачката со поста ги блазни, ни срам немат от хората, ни страх от господ, трагедията е пълна, майката на града таковаха ...ама и ние сме едни боклуци, гледаме как барат техната и си мълчим та не им рипнем ..и американеца що ти каза ...?????,


20 Декември 2015 18:53 | старогражданин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Дадоха ми една визитка за Областния управител. Нищо повече. Дадоха ми да разбера, че аз съм до тук. Минах през две бариери, личната ми карта се поразходи по сградата. И никой не ме пита за шестото управление на ДС.


20 Декември 2015 18:58 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

значи нищо ?!?! остава Путин


20 Декември 2015 19:08 | старогражданин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

За нищото е рано да говорите. А Путин от любов към Сандански и в частност... Кръстилци може да поеме разходите по намиране на изход за селото. И понеже сте хора с широки сърца ще му искате пари и за другите 47 обекта по нашата мила родна страна със сходна съдба.


20 Декември 2015 20:36 | за старогражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

за отговорност става въпрос !?някой трябва да 5им поиска отговорност !


20 Декември 2015 20:38 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

тия чучала някой трябва да ги разтърси ...яко !?


20 Декември 2015 21:16 | старогражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

До колко областната управа е свършила нейната част от решаването на проблема с водата-това е актуалното за мен. С Тотев могат да се съдят с години, а могат и да не се съдят. Вода си трябва всеки ден. Всичко друго на втори план. Разбрахте ли ме???


21 Декември 2015 01:42 | за старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Областната управа не е свършила нищо .....


21 Декември 2015 06:21 | за БОЙКО БОРИСОВ !
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

не е хубаво да с гавриш со тия отровени хора от с. Кръстилци !! просташко е ! днес со тех утре с теб!!!
17 жители на село Кръстилци изпратиха жалба до премиера Бойко Борисов !
явно трябва да занимаваме г - н Путин !! след Сирия трябва и на тея отровени хора да помогне


21 Декември 2015 06:26 | за старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

колко човка пишете в тоя форум ????? ти си явно от града ?? запознат си със проблемите ... правиш го добре ?!?!


21 Декември 2015 06:51 | с.Кръстилци - срам !!
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Помазан от Бога Руский Президент!
Господи Иисусе Христе пази, ръководи и винаги закриляй този достоен Руски Президент- Владимир Владимирович Путин !
Дано той да помогне скоро на България и на с. Кръстилци


21 Декември 2015 08:36 | старогражданин
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Аз съм от Дупница. Моята връзка със Сандански и Кръстилци е... България. Това ми е Родината. А къде запачва и свършва Родината на Путин?


21 Декември 2015 15:01 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Някога в Западна Германия вървеше само една руска песен. А аз знаех само първия куплет. Немците искат да им изпееш "Катюша"Повторих го четири пъти. спомени.


21 Декември 2015 15:39 | .
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Разцъфтяха ябълките и крушите,
Заплуваха мъгли над реката.
Излязла на брега Катюша,
на високия стръмен бряг.

Излязла и започнала да пее
За степния сив орел,
За онзи когото обичаше,
за онзи чийто писма пазеше.

Ой ти песен, песничке моминска,
Ти след ясното слънце лети
И на войника на далечната ни граница
От Катюша поздрави предай!

Нека той си спомни за обикновеното момичето,
Нека чуе как пее тя.
Нека той родната земя да пази,
а любовта Катюша ще запази.

Разцъфтяха ябълките и крушите.
Заплуваха мъгли над реката.
Излязла на брега Катюша,
на високия стръмен бряг.


21 Декември 2015 15:55 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тогава нямаше гугъл. Една импровизация на чаша бира и мезета. 3-4 бири и всичко пропява. Заради преводача-сърбин им изпях "Йовано, Йованке". Катюша та Катюша...


21 Декември 2015 16:02 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Надявам се, че малко поуспокоихте топката. Утре съм на среща с Михайлов. Тази епопея трябва да приключва.


21 Декември 2015 16:09 | !
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

пиши за резултата, по наши сведения нищо не е предприел ...дано агента е на грешен път .


21 Декември 2015 16:34 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

През цялото време оптимистът за бързо решаване на проблема беше Михайлов. Що жабета е изял, той си знае. Утре все нещо ще разбера. Предполагам, че изтичането на информация отдавна е спряла. Любопитство има от много страни. Дано не се набутам между шамарите.


21 Декември 2015 17:51 | Гергана
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Следя Варна и от там си правя изводи за Палма де Майорка и Симитли, връзката е ясна- свързан съм с цялото човечество. Другаря Путин не е построил дори нормален път между Москва и Петербург, но ще доиде да оправи Кръстилци задължително, звездите ми го говорят.....


21 Декември 2015 18:46 | за Гергана
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

тия отровен хора писаха до Бойко Борисов - тая тиква нищо не предприе ....
затова се обръшат към Руский Президент Путин, щото е мъж.....


21 Декември 2015 18:47 | за Гергана
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

мъж не кат нашия .....


21 Декември 2015 19:10 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Дали има разлика когато слон или слоница влезе в стъкларски магазин?


21 Декември 2015 23:49 | за старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

става въпрос за отровни хора, българи, действай, действай,


21 Декември 2015 23:53 | Г-17
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да поведеш война срещу най-близкия си народ, за да се направиш на мъж, колко трябва да си комплексиран и прост?


22 Декември 2015 00:09 | за Г-17
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

за какво става въпрос


22 Декември 2015 02:14 | до Г-17
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

приемаш за нормално случая, че случая за с. Кръстилци е отнесен в американското посолство, а не можеш да приемеш, че тия отровни, обезверени хора са готови да се обърнат към Руския Президент- Владимир Владимирович Путин ! след като Българската държава не реагира ! спи ! спи ! уведомен е и Бойко Борисов резултат нищо !?!? абсолютно нищо !?! нищо !?!


22 Декември 2015 06:18 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тези 48 огнища на радиоактивно заразяване по България са за спомен от най-близкия народ или от ръководителите на най-близкия народ??? Дайте да гледаме проблемите в дълбочина . И да се уважаваме. Станал съм в 5ч., в момента закусвам и след малко тръгвам към Благоевград. Той ще дойде на срещата. Като начало това е поне повод за по-спокойно пътуване. Бог с всички нас.


22 Декември 2015 06:32 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоя пак ще те такова ..


22 Декември 2015 06:35 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тия отровен хора писаха до господин Бойко Борисов - тая тиква нищо не предприе ....
затова се обръшат към Руския Президент Путин !?!?


22 Декември 2015 07:03 | за старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоя пак ще те прекара, пиши що си направил ...това е престъпление ..да вкараш радиоактивна вода по чешмите ...в с. Кръстилци и всички се правят на ни чули ни видели ....разчитаме на теб ! пиши на сайта що си постиграл, ние тук се готвим за крайни мерки .....пиши мама им долна изтровиха хората, животните и природата ....и нищо ...пиши взеха да умират хора ...от ракови заболявания ..и нищо ..пет доктора в общинския съвет ...и нищо ...нищо ..господ и той мълчи ....господи грешно ли ти се молихме или ти грееешно ни разбра ???


22 Декември 2015 08:50 | !
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

за старогражданин - „победа будет за нами“.


22 Декември 2015 12:36 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Проблемът в Кръстилци се решава под личното наблюдение на Бойко Борисов. Дори и да зная нещо повече не мога да го коментирам във форума. От уважение към него и Бисер Михайлов. Поолекна ми и на 28-ми съм на сесията в Сандански. "Иди да ги видиш що за чудо са. "Влакчето от Дупница тръгва в 6. 00ч.


22 Декември 2015 12:59 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

излъгал те е ....нищо не се прави ..водата не е прекъсната и си тече .


22 Декември 2015 13:01 | !
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

трови всичко наоколо ...всичко е радиоактивно


22 Декември 2015 13:48 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Михайлов чете форума-да види в каква обстановка участвам. Според него водата е прекъсната .


22 Декември 2015 13:54 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

На 28-ми съм на сесията. Там може да обсъдиме всичко на живо. Ако дойдете. Ще ходя 8км пеша до нашата гара. Трябва да тръгна в 04, 30ч. за да стигна спокойно. Не мога да си позволя и такси.


22 Декември 2015 14:11 | !
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

няма смисъл и председателя е запознат и се прави на утрепан, трепа прасета ...


22 Декември 2015 14:49 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Михайлов що не яхне служебния автонобил и дойде да види, да ли тече водата или не ...що се прави на утепан .


22 Декември 2015 14:50 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

неговата ..


22 Декември 2015 18:08 | за старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

това е безумие, водата тече ..Михайлов лъже ..уведомили сме окръжна прокуратура нищо мама им не мърда


22 Декември 2015 18:22 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

След изборите информацията за положението в Кръстилци се подава от новия кмет. Кирил Котев.


22 Декември 2015 19:28 | за областния управител !
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

от сградата на общината до с. кръстилци осем километра но не оди Котев ...да види, че водата си тече... що не оди ?!?! щото депутата от ВМРО трябва да иде у зандана за тая дивотия ..водата тече .....


24 Декември 2015 17:51 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Весели празници на всички! И не ми се чудете ако ме видите на сесията.


24 Декември 2015 20:34 | старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

И парето ми се падна и ще купя свещичка в Сандански за здраве на всички. Весела Коледа!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар